eşimle aramda neler oluyor?

Ya yanlış anlamayın, kırılmayın ama ben eşinize hak verdim ve garipsemedim:26:.
Adam evliliğinde bi'şeyleri başarabilmeyi istemiş. Erkekler borçları çok takıyor, en azından annem gülerek ayyy yeni aldığımız lcd ne kadar güzel diye sevinirken babam 10 dakka sonra kaç kaç ödersek biter diye düşünüp, yüzünü asıyor.

Eşiniz sizi uyarıp, bu iş sakat dediğinde ve sonuç olarak işler rast gitmeyince de haliyle bak beni dinlemiyorsuna dönmüş olay.

Bu tavrı sanıyorum ki 1-2 şeyden dolayı oluşmamış. Bence sizde önce yuvanızı ve doğacak çocuğunuzun geleceği için karar verirken ince eleyip, sık dokuyun. Zira eşinizin mesleği kolay bir meslek değil ee ucunda adam da düşünüyordur: "bu kadar tehlike, bu kadar zorluk çekiyorum da elde ne var 0" diye:26:

adam soguk olsada senide düsünüyor bak..bence yanına gidip askım,hayatım vs... biraz konusalımmı diyip sefkatle yaklasın olanlara üzüldüğünüzü onu sevdiginizi vs... konusun ne kaybetceksiniz? Rabbim yardımcınız olsun..inşallah aranız düzelirde hayırlı haberlerinizi alır seviniriz

bana laf düşmez aslında 2 senelık evlıyım ama sevgiyle dört elle sarılın eşinize görün bakın nasıl değişecek herseyyy ben gecen sene calısmama ramen eşime yetememiştim şimdi çalışmıyorum ama okadar değişti ki bana karşıııı yanı calısma mevzusunu sadece maddı acıdan yazıyorum yalnıs anlasılmasın sımdı ben ona bebek gibidavranıyorum gercı yengec burcuyum abartıyorda olabılrım ama ınanınkı oda artık bana kotu soz söylemıyor eskıden hergun aglardım işe gidene kadr uyayamadığımı bile birimmmmm sevginizi gözsterin Allh ta yardım ediyorrr inşallh halledersiniz sorunlarınzı.........

erkekler çocuk gibidirler aslında.
ne kadar çok sıkıntılı dertli de olsalar, eşlerinin bi tatlı sözüne,gülüşüne,yakınlaşmasına kayıtsız kalamazlar
bizde öyle değilmiyizdir aslında
bence buraya yazmayıp,eşinizin yanında gidip yakınlık gösterin.
öpün,sarılın,koklayın vs
umarım herşey yoluna girer.borçlarınızdan da tez vakitte kurtulursunuz inş

bence eşinizin psikolojisi bozulmuş. onun sevdiği şeyleri yapın. yemek vs. moralini yerine getirmeye çalışın ama bikaç gün daha böyle devam ederse oturup konuşmanızda yarar var

annenize verdiğiniz paranın miktarını yazmamışsınız. fazla bir miktar değilse istemek hoş olmaz, ama yüksek bir miktar ise, eşiniz isteyemese de parayı bekliyor olabilir...

bence eşiniz biraz daha dikkatli olmanızı istiyor, haklı gibi...
sizi seviyordur, ancak bu hatalarınızı tamamen hoş göreceğini göstermez. ne kadar sıklıkla bu tür durumlarla karşılaşırsınız bilemem ama; isteyerek laptop unutmadınız, uçağı kaçırmadınız elbette. ama böyle bir durumda insan sinirlenebilir. bu durumda sinirlenip size tepki göstermesi doğal bence(başkasının yanında söylenmesi doğru değil tabii. size bağırmasına mı kızdınız yoksa takside bağırmasına mı kızdınız?). o anlık siniriyle insan tepki gösterir. bu tür durumlarda ben de sinirlenirim. bizde eşim sürekli birşey kaybeden, unutan taraftır. ister istemez sinirleniyorum, bu onu sevmediğim anlamına gelmiyor, daha dikkatli olmasını isterim sadece.

dershanenin iflasında zarar etmişsiniz. sizi uyarmış eşiniz önceden. bu tür önemli konularda, tamamen ortak bir karar verip adım atmak gerekir. ikiniz de gönül rahatlığıyla tamam deseydiniz , şimdi sizi suçlayamazdı. bence direkt söylemese bile, bunların etkisi vardır. eşim de bazen bile bile lades der, benim dediğimi pek dikkate almaz, ben de ısrarcı olmam, bildiğini yapar ve sonuçta benim dediğime gelir. içten içe kızıyorum ben de...

bence, bir özeleştiri yapmaya çalışın. hatalı olduğunuz noktalar varsa, bunu kabul etmekten çekinmeyin. eşinize de hissettirin. hatanız varsa, ve bunu kabullendiğinizi görürse eşiniz, size kırgınlığı çabucak geçer. emin olun...
ama hatanız olduğu halde, bunu kabullenmiyorsanız, bu insanda birikim yapar.

eşinizin mesleği kolay değil, psikolojik olarak da yoruyordur mutlaka.
kazancını iyi değerlendirmek istemesi doğal. beraber daha dikkatli adımlar atarak bu sorunları kolayca aşarsınız.

Son düzenleme:
ay şurada aldatma dışında bi dert görünce sevinir oldum töbee:) bunlar ne güzel konuşarak, motive ederek düzeltebilecek sorunlar.

en başından beri neler hissettiğini, hatalı olduğun noktaları filan yaz. yazı laf dalaşına girmediği ve emek barındırdığı için her zaman daha etkilidir. 30 yaşında olmakla ilgisi yok konumunuz itibariyle geç kalmışsınız gibi ama değil. girin bi memurlar nete de insanların 35 yaşında bi memur olmak için ne kadar çalıştıklarını görün, görsün. eskidendi o 30 yaşın düzeni. şimdi 27 de anca toparlıyosun hayatı, bi kaç senede de pat diye hiç bi şey olmuyor maalesef.. (babadan kalma bi düzen, mal mülk yoksa)

seni seviyor, morali bozuk. dedikleri gibi, biraz sevgi gösterisi sizin işi çözer:) yazıyı işte mail olarak at çıkışına yakın. geldiğinde de güzel bi yemek hazırlamış ol, giyin süslen filan. oohh.

Son düzenleme:
bu arada eşiniz sizi çok seviyor yazdıklarınızdan öyle hissettim.
zamanla istediğiniz her şeye sahip olursunuz inş. ama huzurunuz olmadıktan sonra, onların hiç bir kıymeti olmaz. ne olursa olsun, yeni evliler gibi halinizi bozmamaya çalışın, en zor sahip olunan şey ailede mutluluktur. ev, araba zamanla da olur. ortak kararlar almaya bakın.

sizinki küçük bir tümsek. kolay atlatmanız dileğiyle...

Biz bile canımız feda askerimizin ve ailelerinin ne çektiğini uzak bile olsak anlamaya çalışırken, siz eşinizin durumunu anlamamış yaşadığı buhranı kendinize çıkarmışsınız.

Aranızda hiç birşey olmuyor sadece eşiniz zor zamanlar geçiriyor. Tekrar yaralandığı bölgeye gelmişsiniz, belki rüyalarında tekrar tekrar o anları görmeye başladı.

Kolay mı bir çatışmada yaralanmak, ölümle kalım arasında gidip gelmek.

Sizin tek yapacağınız eşinizin hareketlerinden anlam çıkarmak yerine sorgusuz sualsiz yanında olmak. Belki aylar, belki yıllarca sürecek bu buhrandan çıkmasına yardım etmek, belkide profesyonel destek alması için telkinde bulunmak.

Ben de eşinizi haklı buldum havaalanındaki olaylarda dahi. Konuyu eşim kaynanama verdiği parayı geri isteyemiyor, işleri de bozuldu vs. vs. diye açsaydınız gelen yorumlar eşe karşı yoğun suçlama içerir cinsten olurdu muhtemelen. Ama ilişkinizde düzeltilmeyecek birşeyler olduğunu sanmıyorum. Belli ki eşiniz sakin yapıda, anlayışlı ve size karşı büyük bir sevgi besliyor. Sorunları çözmek için iletişim kurmanız, hatalarınızı kabul ettiğinizi ve düzeltmek için çaba harcadığınızı eşinize belli etmeniz, eşinizin ruh halini düzeltecektir diye düşünüyorum.

İnsanlar hasta olduklarında ilgi beklerler, belki sizden ilgi bekliyor, göstermediğinizde de üzülüyor olabilir.
Soğuk davranan adam sizin ne yediğinizle yada üşüteceğinizle ilgilenmez.. Adımı ondan beklemek yerine siz yanında olduğunuzu ona hissttirin bence

Ben de neden ayri yemek yenildigini anlamadim. Esiniz ac oldugunda sofra kurun, birlikte yiyin. Neden ayri yiyorsunuz?

Annenize verdiginiz para biriktirdiklerinizin yarisiymis, dolayisiyla anladigim kadariyla 100 TL 200 TL gibi ufak bir tutardan bahsetmiyorsunuz.

Burada ekonomik zorluk yasayinca ailesine yardim eden esine kizan bayanlari goruyoruz. Esinizin icten ice sinirlenmesi normal.

Laptop gitmis, ucak kacmis. Bunlara da sinirlenmesi normal.

Yaralanmis, bu anlamda da morali bozuk.

Yas 30, birikim cok az, yatirim yok. Ortada daha cocuk yok. Gelecekten endiselenmesi cok normal.

Eger imkaniniz varsa siz de calisin bence, eger orada is yoksa, en guzel yatirimin birbiriniz oldugunu soyleyin.

Ben 99 depremini Izmitte yasadim, insanlarin her seyi gitti, ama canimizi kurtardik diye sevindik. Cunku onemli olan sag olmak, ev araba laptop bunlar yonga

doğu batıdan ucuzdur neredesiniz çok merak ettim doğrusu ve çokda zoruma gitti açıkçası...

çalışma imkanımın olmadığı
lojmandan dışarı çıkmanın yasak olduğu
havaalanına konvay ve zırhlı araçlarla
3 saatlik yolu korumayla 6 saatte gidilen bir yerdeyim
ha bi de yalnızca kar yağınca güzelleşiyor
o yüzden mayısa kadar kalmasın diye dua ediyorum
senin niye zoruna gitti ki
benim bile gitmiyor açıkcası ?

ne kırılması..gayet doğru bir tespit
hele kullandığın son cümle var onu aynen kullandı bana.
bende biliyorum bunları esas soru nasıl davranayım ve sıkıntının içinden nasıl çıkalım?

normalde birbirimize sarılmadan uyumayız hiç
şimdi o yatağın bir koşesinde bende bir kşesinde yatıyorum
sabah içimde bir sıkıntıyla uyandım boyle kalbinizin üstünden boğazınıza
doğru gider ya yutkunamazsınız yiyemezsiniz işte oyle
onunkine baktım yorgun bir adam grdüm
tüm bunları hak etmiyor
aslında herşeyin daha iyisini hak ediyor
uyansın bakalım bir..

bence güzelce konuşmalısın yanında olduğunu belli etmen lazım...
sıkıntılı zamanlardan geçiyor eşin..
allah ikinizede yardım etsin...
çok geçmiş olsun buarada...

estafurullah
size laf düşsün diye konuyu bu siteye açıyoruz zaten
herkes kendi perspktifinden değerlendirsin diye
o yüzden içiniz rahat olsun..
bu zamana kadar iyiyidik zaten tabii büyük zorluklar aştık
kıyılardan dndük ama sevgimizden hiç şüphe etmedim
sadece sarılmadan ona dokunup kokusunu almadan aynı evde olmak içimi acıtıyor
çok fazla bir arada dipdipe kaldık ondan mı acaba?
bide annemin yanındayken şyle bir şey syledi
ben sizi karı koco olarak gormüyorum dedi
şaşırdım neden dedim sevgli gibisiniz
çocuk yok ev yok düzeniz yok dedi
acaba eşimde mi oyle düşünüyor
inşallah düşünmüyordur

aynen katılıorum bu yoruma herkesin sorunlarla başetme biçimi farklıdır.
kimi ağlar kimi bağırır çağırır kimi içine kapanır kimi uyur ben 2 gün sadece yemek yemek ve tuvalet için kalkan insan gördüm canı sıkkınken demekki senin eşininde sorunlarla başetme biçimi böyle ö yüzden bence buna takılma bende canım sıkkınken mal mal tv izlemek isterim normalde hiç izlemem yani biri beni tv izlerken gördüğünde hayırdır noldu bugün der:) ve ben kafamda o probelmi haletmeden ekadar kimseyle konuşmam
yanında ol hiç konuşma konuşmak istemiosa git yanına sarıl soru sorma bu çok önemli.........insanlar canları sıkkınken soru sorulunca cevap vermek istemexzler konuşmak isterse zaten konuşur yanına oturun sarılın öpün ama konuşmayın:) o konuşmak isteyene kadar tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…