- Konu Sahibi clementine_
-
ben bu konuyu dun gece okudum telefonumdan
annenıze verdıgınız para ne kadar bırde bırı yazmıs plazma fılan annenız o parayla plazmamı almıs?
sız cokmu savurgansınız cokmu harcıyorsunuz ? nedır yanı olay cok kolay gozukmuyor buarada :S[/QUOTE
parayı tutmayı bilmiyorum daha doğru olacak
annem plazma falan almadı başka bir arkadaşın orneğiydi o..
BUARADA BEN 3 AYLIK EVLIYIM evlendık dugun borclarımız vardı tam bu rahatlayacaktık ev bakmaya basladık alamadık babamın evıne gecmeye karar verdık 15 bın kredı cektık altınlaırma takılarıma dokunmayalım dıye 30 bın pesınat saymıstık ev alırken ama almadıgımız ıcınkullanmadık
sımdı yıne borca gırdık 24 ay bızım gelırlerımız cok ıyı degıl ustelık ama kenarda benım 20 lıra bır bırıkımım olunca bıle cok mutlu oluyorum
fuzulı harcadıgınız seylerı kesfetmek ıcın para harcadıgınız herseyı defterınıze yazabılırısnız sonrada gozoden gecırırsınız neler gereksızdı yada olmazsa olmaz degıldı dıye
faizle iş yapmayız kesinlikle.
ama diğer nerilerinizi bende kafamda şekillendirdim
aynen bahsettiğiniz gibi yapacağım..
teşekkür ederim
uyandı..
kahvaltı hazırlıyım dedim
vaktim yok namaza yetişeceğim ordan da bolüğe çıkacağım dedi
bir dilim çikolatalı ekmek sürersen yerim dedim
2 dilim reçelli cevizli hazırladım ellerine sağlık çok güzel olmuş dedi
bunun bir dilimini sen ye dedi.
yolcu etmek için kapıda bekledim belki sarılır per diye
kapat kapıyı ev soğumasın dedi
kapattım bende..
konuşamadım haliyle..
Allah Allah annen neden boyle soyluyor?
Kaldi ki 7 yil olmus
Sen biraz da annenden etkilenmissin
keske 2 ay orda kalmasaydiniz
sana boyle diyorsa esine de bir seyleri hep ima etmistir
bir bakisi bile yetmistir
kimsenin ne dusundugu onemli degil
sen ne dusunuyorsun asil onemli olan o,
adimlarini da ona gore at...
Rabbim odeme kolaylığı versin
en kısa zamanda gnlünüze gre bir ev bulursunuz inşallah..
ben karışmayacağım uzunca bir süre bensiz daha iyi biriktir
elimde olanlarla aldıkları ile mutfağı çekip çevireceğim şu anda elimden sadece bu gelir maddiyatla ilgili..
Gelince konusursun canim
sikma canini
ve o konusma esnasinda esin eminim cok farkli seyler soyleyecek
yalniz sinirlenme
o sinirlenecek olursa da sakinlestirmeye calis
mutfak ıcın bende cok harcıyorum soylekı mesela kremsantı alıyorum 4 lu mısal ıkısını kullanıyorumd ıge rıkıyı unutuyorum
colalar 2.5 alıyoruz asıtler kacıyor atıyoruz
yesıllıkler bozulmaya yuz tutuyor
evde 5-6 paket cıtos var :S falan fılan gıbı benım annem cok tutumlu onu ornek almaya calısıyorum
buarada ev alma ısını uzun seneler sonrasına erteledık babamın bıze verdıgı eve para odemıcez sadece ıcını ısedıgımız gıbı yapıyoruz bırde araba almak ıstıyoruz
ınsallah sızın ıcınde hersey yoluna gırer
herseyı esınden bekleme keske kapıda sen opseydın onu
sen bır adım at emınımkı esın 2 adım gelecektır sana
Sevgili clementine, ben senin bu sorunlari asacagina inaniyorum. Empati kurmayi beceriyosun ve esini cok seviyorsun. Kendi cekirdek ailene odaklan. Esin cok degerli bir insan bence. Bir de dikkat et acaba evinizden ayri yasadiginizda k.v ya da annen falan niye sizin biseyiniz yok sizle ayni iste calisanlar sunu bunu aldi falan diyemi etkilediler.(bunu genelde kiz anneleri yapiyor. kizimizi verdik, bir ev bile alamadin falan) Demoralize olmus esin. Hep destek tam destek
ben opersem ağlarım bide
çok ozledim zaten..
evi çok takmıyor zaten emekli olunca 2 ev alacak parası olacak hatta
daha fazla
arabaya çok taktı
inşallah olur Rabbim kazsız belasız kullanacak bir araba nasip etsin..
annem soyledi
erkek kardeşimde aynı fikirde olduğunu dile getirdi..
ne sebeple olduğunu bilmiyorum ama anneniz eşinizin parasını almış, daha doğrusu siz vermişsiniz. eşiniz bu durumda -haklı olarak- mutsuz, dile getirmese de şikayetçi. siz yapı itibariyle bi parça savurgansınız, üstüne birde talihsiz olaylar yaşanınca dersanenin batması gibi elde avuçta birşey kalmamış. eh eşiniz biraz haklı şimdi insan düşünür o kadar çalışıp çabalamaya elde avuçta birşey yok. bu nedenle içinde size karşı bi öfke olması normal..
neyse bunlar toparlanır şeyler, neden? çnk eşinizin sizi sevdiğine inanıyorum ben, burdaki yorumlarınızdan bazı şeylerden bu çok net anlaşılıyor. şuan size biraz soğuk yaklaşmasında da haklı kabul edin. ayrıca siz çok kırılmışsınız ama havaalanındaki yaşanan şey yüzünden takside bi anlık patlamayla size o lafı söylemesinde de haklı bence. çnk bende düşünüyorum kendimi, zaten malum sebeplerden ötürü yorgun, sıkkın, depresif olsam bide öyle bir olay yaşansa bende o tarz bi tepki gösterirdim yüksek sesle. neyse neticede eminim onun için bile pişman olmuştur.
amaaaaaa gel gelelim annenize. kusura bakmayın ama anneniz eşinizin neyini gördü ki boşanın diyor? ondan da ötesi evliliğiniz hakkında yorumlar yapıyor? ne demek evli gibi görmüyorum, sevgili gibisiniz ev yok düzen yok vs.?
kusura bakmayın sakın, ama eğer sizin evliliğinizi ben yaşıyo olsaydım ve kocamın annesi böyle bi yorumda bulunsaydı patlardım hemde çok fena.. evet sevgili gibiyiz, hala bi düzenimiz yok, şu yaşa geldik birikmişimiz yok.. çnk sevgili evladınızın şu şu şu savurganlıkları ve batmaları yüzünden varımı yoğumu ona harcadım. ehh birde sizede para yetiştiriyoruz malum! derdim ve birdaha kolay kolay onun yüzüne bakmazdım.
biraz eşinizin açısından düşünün, sizce eşiniz haksızmı? üstelik çoğumuzun patlama noktasına geleceği şeylere dayanmış, sizi seviyor tamam ama sabrıda çok tükenmiş..
neyse zaten siz bikaç birşey düşünmüşsünüz herşeyi yoluna koymak adına, yorumlarınızı okudum. dilerim herşey yoluna girer, mutlu olursunuz eskisi gibi. sağlıcakla kal canım.
Acikcasi ben bile sinirlendim. Tamam annenize yardim etmissiniz, meblagda oyle mutfak masrafi denecek bir miktar degil anladigim kadariyla.
Hala neden o paradan kendinize birseyler aldiriyorsunuz, madem anneniz bu kadar zor durumda ya o harcasin, ya da o parayi birikime katin.
Namaz kiyafeti ne demek? Namaza ozel kiyafet olmayinca niye bornozla namaz kiliyorsunuz?
Kaynaniz dogru demis, nereye gidiyor bu paralar? Cani sagolasica diyorsunuz ama dogru bir elestiri yapmis kadin.
Esiniz artik sinirlerinin bozulmasindan aglamis, neden bana soguk duruyor, bana sarilmiyor, birlikte yemek yemiyoruz diyorsunuz.
Neden birlikte yemiyorsunuz diyince de "Ben birlikte yemek yemek istemedigini dusundum"
Bence siz esinizin tepki gostermesine sasirmissiniz, her zamanki gibi durumu anlayisla karsilamasini beklemissiniz ama tepkisini surdurunce bozulmussunuz.
Kocanizin yerinde ben olsam annenize "O zaman evi olan birine verseydin kizini anne" derdim. Hatta benden cirkefi "Anne ev almiyoruz ama ev alacagimizin paralarin bir kismini sana yardim olsun diye veriyoruz" der.
Nacizane fikrim :)
Arkadasım benım anladıgım kadarı ıle konu sahıbının Esının annesı laf soylemıs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?