• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Bu ornekleri verdiğimde ben hayatıma ortak olan birini aradim bütün yükü bana bırakan birini değil hemen şu an öylesini bulabilirsin istiyorsan diyor. Yani kadın eve katkı sunmuyorsa bu net bir şekilde erkegi somurmektir mantığı böyle işliyor
Ağzına ederdim bunu dediğinde. Sanki şirkete ortak girmişsiniz.

Ya Allah aşkına bunu inanarak mı yazdınız?

Tabi böyle bahaneler üretip kendinizi inandırmanız lazım bu evliliğe devam edebilmek için, aksi mümkün değil.

Eşinizin davranışları ayrı sizin bu durumunu kanıksamanız ve kendinizce bahanelere sığınmanız ayrı ürpertici.
Evet inanarak yazdim kök neden degersizlik duygusu ve bencillik .Yaptıklarını meşrulaştırmaya çalıştığım için de yazmadım bunu

Hayati Excel tablosu üzerinden yaşıyoruz. Bak canım aylık şu kadar kıyafet alışverişi yapabiliriz ikimiz de bunu asmayalim tamam mı şu kadar dışarıda yiyebiliriz bunu geçmeyelim tamam mı
Ben size çok üzüldüm ya cidden yani sanmıyorum ki bu kadar mesajda sizde bi ışık yansın kocaniza çok başka baglisiniz sizi o kadar iyi manipüle edip o kadar çok herşeyden mahrum edip herşeyi kısmış ki siz şuan kocanizi bile kendinize lüks görüyorsunuzdur kesin.
Umarım bir gün bu yaşadığınız hayatın normal olmadığını anlar koca diye yanında gezdirdignz şahsı da def edersiniz hayatınzdan.

Herkes dusuk gelirli degil ama ülkenin yarisi asgari ucretli calisiyor gorunuyor oranlara bakilirsa. Her muhendiste tek basina 4-5bin euro kazanmiyor Turkiyede. 🙄 Maaslar düşük ulke genelinde.
Enflasyonla birlikte maaşlar rakamsal olarak çok arttı. 4-5 bin euro net maaşı avrupadaki mühendislerin hepside kazanmıyor zaten. (Almanya ve İngilterede calistim) Burda da yeni mezun mühendis kazanmaz ama 10-15 yıllık mühendis gayette kazanıyor. 2 beyaz yakada kazanıyor. Bence sen Avrupa'da olduğun için son dönemdeki maaş artis rakamlarına hakim değilsin.

Ücretsiz izine ayrılmam gerekirse diye para biriktiriyorum .Çünkü eşim sadece zaruri ihtiyaçlarımı karşılar .
Bu adama nasıl “eşim” diyebiliyosunuz ya eş olmak bu değil. Sizim bir masraf formu doldurup onaylatmadığınız kalmış.

Enflasyonla birlikte maaşlar rakamsal olarak çok arttı. 4-5 bin euro net maaşı avrupadaki mühendislerin hepside kazanmıyor zaten. (Almanya ve İngilterede calistim) Burda da yeni mezun mühendis kazanmaz ama 10-15 yıllık mühendis gayette kazanıyor. 2 beyaz yakada kazanıyor. Bence sen Avrupa'da olduğun için son dönemdeki maaş artis rakamlarına hakim değilsin.

Ben sadeece asgari ucretin yukselişini gordum o da cok bisey degildi digerlerini bilemiyorum guncel olarak evet cok bisey olmamistir diye dusunmustum. 🙄

Evet inanarak yazdim kök neden degersizlik duygusu ve bencillik .Yaptıklarını meşrulaştırmaya çalıştığım için de yazmadım bunu
Duy da inanma.

Bunun bile farkında değilsiniz. Yaşadıklarınızı doğru değerlendirmediğinizi düşünüyorum. Bunun için çaba gösterin lütfen çünkü normal şeyler anlatmıyorsunuz.

Neyse daha fazla ürpermeden gideyim ben.

Ben sadeece asgari ucretin yukselişini gordum o da cok bisey degildi digerlerini bilemiyorum guncel olarak evet cok bisey olmamistir diye dusunmustum. 🙄
Asgari ücret %30 arttı. Maalesef artışlar yüzde olarak yüksek ama herşey bir o kadar pahalı.
Ilk mezun olduğum dönemlerde %15 iyi bir artış rakamıydı şimdi % 50 bile anlamsız kalıyor.

Hayati Excel tablosu üzerinden yaşıyoruz. Bak canım aylık şu kadar kıyafet alışverişi yapabiliriz ikimiz de bunu asmayalim tamam mı şu kadar dışarıda yiyebiliriz bunu geçmeyelim tamam mı
Iki asgari ücretli olsanız derim ki gerçekten mantıklı; gelir belli giderler çok. 7-8 asgari maaş alınca aşırı aşırı saçma olmuyor mu sence? Kendine alacağın bir ceketin hesabını yaparken ne için çalışıyorsun? Ayağını yorganına göre uzatmak iyidir ama bu öyle bişeyde değil

Asgari ücret %30 arttı. Maalesef artışlar yüzde olarak yüksek ama herşey bir o kadar pahalı.
Ilk mezun olduğum dönemlerde %15 iyi bir artış rakamıydı şimdi % 50 bile anlamsız kalıyor.

Evet artis cok gibi gorunse de bir seye yarar bir artis gibi gelmedi bana da yine de bahsedilen rakamlar ulkenin cogunlugu olusturmuyor. Asgari ucret orani cok yuksek ulkenin yarisi gorunuyor 🙄 ee geri kalan herkeste bu bantlarda degildir. Yine azinlik kaliyor

Iki asgari ücretli olsanız derim ki gerçekten mantıklı; gelir belli giderler çok. 7-8 asgari maaş alınca aşırı aşırı saçma olmuyor mu sence? Kendine alacağın bir ceketin hesabını yaparken ne için çalışıyorsun? Ayağını yorganına göre uzatmak iyidir ama bu öyle bişeyde değil
Bu durumda sunu düşünüyorum onun deyimiyle tek başına yaşasam o montu alamayacktim tek seferde ya da zorlanacaktim bana sürekli bunu söylüyor sanki sadece kendi maasinla yaşasan bunları isteyecektin alamayacaktın diyor. Yani bana imkan sunmuş oluyor

Ben size çok üzüldüm ya cidden yani sanmıyorum ki bu kadar mesajda sizde bi ışık yansın kocaniza çok başka baglisiniz sizi o kadar iyi manipüle edip o kadar çok herşeyden mahrum edip herşeyi kısmış ki siz şuan kocanizi bile kendinize lüks görüyorsunuzdur kesin.
Umarım bir gün bu yaşadığınız hayatın normal olmadığını anlar koca diye yanında gezdirdignz şahsı da def edersiniz hayatınzdan.
Şu sitede devamlı ev kadınlarını küçük görenlerin hepsi keşke bu üyenin konusunu okusa. Çalışan kadın çalışmayan kadın değil mesele. Ekonomik ve duygusal şiddet gören kadın, görmeyen kadın var.

Kalan para ne oluyor?
Evler yatlar mı alıyorsunuz?

Bu durumda sunu düşünüyorum onun deyimiyle tek başına yaşasam o montu alamayacktim tek seferde ya da zorlanacaktim bana sürekli bunu söylüyor sanki sadece kendi maasinla yaşasan bunları isteyecektin alamayacaktın diyor. Yani bana imkan sunmuş oluyor
Harika bir manipülatif karakterli adam. Sizi herşeye ikna eder bu adam🙁

Kök neden eşinizin sizi sevmiyor oluşu. Seven adam başkasını bulabilirsin demez. Sizi kaybetmekten korkmuyor, sevmiyor. Yani açık açık yazıyoruz hala kabullenemediniz.

Bu nasıl bir söylem bana mı tuhaf geldi niye bekarken alıp alamayacağımı düşüneyim evliliğim boyunca hiç böyle bir şey aklıma gelmedi fazla hesap kitap var evliliğinizde.

Evet artis cok gibi gorunse de bir seye yarar bir artis gibi gelmedi bana da yine de bahsedilen rakamlar ulkenin cogunlugu olusturmuyor. Asgari ucret orani cok yuksek ulkenin yarisi gorunuyor 🙄 ee geri kalan herkeste bu bantlarda degildir. Yine azinlik kaliyor
Asgari ücretin bazıları kağıt üzerinde asgari ücret, bazıları gerçek. Bende herkes bu bantlardadir demedim zaten, 2 beyaz yaka için 250k normal bir rakam dedim. Mesela bir mühendis için verilen maaş aralıklarina bakalım;
1000136790.webp

Kızım 15 yaşında ,lise öğrencisi o dediğiniz markanın kıyafetinden,parfümüne herşeyini ordan alıyor,bakın öğrenci ve muhtemelen sizden daha çok harcıyor.Çalışan birinin kendi parasını harcayamaması çok kötü,böyle bi adamla değil 5 yıl 5 gün geçiremem ben.Böyle bi hayatı niye çekiyorsunuz anlamak mümkün değil
Ma… o da lüks sayılıyor ya daha neler . Asgari ücretin 7-8 katını kazan ama bu tür marka giyinirken bile kendini sorgula. Vallahi pes . Adam nasıl manipüle ettiyse artık eşini. Çok üzücü .🙁

Eşinizin ne kadar maaş aldığınızı bilmediğini söylemişsiniz diğer konuda asgari ücretin 7 katı geliriniz olduğundan emin misiniz? Belki de adam sizden üstün gözükmek ve sözünü dinletmek için fazladan söyledi ve belki de asıl birikimi sizin paranızla yapmaya çalışıyor.

Ayrıca tanışma ve evlenme hikayenizi de çok merak ettim. Severek mi evlediniz yoksa aracılarla görücü usulu gibi mi

Kasko hgs mtv hepsi ortak olsun istiyor.Kendime araba alacağım diyorum giderlerini karsilayabileceksen al diyor
Çocuk olsa ne yapacak. Bir ay biriniz bez alıp diğer ay digeriniz mı alacak. Bu adam ben bezi çok alıyorum diye kavga da eder

Back
X