• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

ay böyle para konusu mu olur eşler arasında? ikiye bölmek de nedir ceketi falan? kendi anne babamda hayatta görmediğim şeyler. ilerde hasta olsanız, ameliyatın yarısını siz mi ödeyeceksinzi mesela? o ne demekk ya? buz gibi bi ilişki. arkadaşım hamile, grupta ilk bebek, ben avrupada yaşıyorum, her gelişimde bir sürü şeyle geliyorum. bebeği giyerken düşününce mutlu olup alasım geliyor vitrinde. keza kardeşime de oyle, kendime aldığımdan daha cok mutlu oluyorum ona aldıkca. bana sevgisi geçmedi eşinizin. umarım sadece aşırı cimridir.
bir de mango nun lüks olduğu yer neresi ya? kasaba falan mı? hangi mango giyince üzerinizde sırıtacak bi marka değil, çizgisi sıradandır yani. hani massimo falan deseniz anlarım belki çantaları vs. pahalı duruyor da mango cok garibime gitti.
Üstte lüks durması değil de nasıl söylesem ceketini nerden aldın diyorlar mesela mango diyorum fiyat fazla geliyor alternatif milladan alıyorlar mesela anlatabildim mi .Birnkazaga 2000 bir cekete 4000 verilmiyor çalıştığım yerde durum böyle .Taşra da değil büyük şehrin göbeği

Ev almak nihai hedef evet ama sorun şu ki tamam evi aldık. Nihai hedefimiz gerçekleşti. Sonra rahatça para harcayacakmiyiz diyorum .Cevap,yok .Bu onun yasam şekli evden sonra da değişecek gibi değil. BANA emeklilikte kenara para koymazsak aç yasariz evimiz olsa bile bak emeklilerin hayatı ortada diyor .Yani birikim yapmak için hep bir sebep var ona göre hayatta .Zaten çocuk vs olursa onu düşünemiyorum bile
Çocuğu çorapsız gezdirir çorap parasıyla altın alır bu adam. Emin misin çocuk istediğine?

Çocuğu çorapsız gezdirir çorap parasıyla altın alır bu adam. Emin misin çocuk istediğine?
Onu yapamaz .Kendim bütün paramı harcarım gerekirse çocuğuma.Ben en kalitelisini almak isterim o alt segment teklif eder böyle bir çatışma olur
Çocuk için bu konuyu elbette açtım alttan alta ağzını da ararım. Bak çocuklar için şu markada harika şeyler var arkadaşımın çocuğuna hediye aldım bizimkine de ilerde buradan alırız dedim .Çocuk için o para kıyafete verebilir mi ya da ayakkabıya Çocuk nerden bilecek biz onlarla mi büyüdük onlari mi giydik diyor .Kafa bu

Her kullanımda tavaların tencerelerin altı ovmayı gerektirmiyor ben de. Belki de pisimdir bilemedim 🙈
Ovma derken beyazlatmak gibi mi telle falan mı ? Ben hiç yapmıyorum onu makineye atıyorum zaten her şeyi ben 😂

Ev almak nihai hedef evet ama sorun şu ki tamam evi aldık. Nihai hedefimiz gerçekleşti. Sonra rahatça para harcayacakmiyiz diyorum .Cevap,yok .Bu onun yasam şekli evden sonra da değişecek gibi değil. BANA emeklilikte kenara para koymazsak aç yasariz evimiz olsa bile bak emeklilerin hayatı ortada diyor .Yani birikim yapmak için hep bir sebep var ona göre hayatta .Zaten çocuk vs olursa onu düşünemiyorum bile
Benim bir arkadaşım babası ot gibi yaşıyordu gezme tozma dışarda yemek yemekmhiçbiri yoktu eşi ev hanımı eşine hsrçlık bile vermezdi evdeki herkesi benimle yaşıyorsanız benim kurallarıma uyacaksınız derdi arkadaşım da 40 larında iyi kazanan biriydi ama bekar ve aileyle yaşıyordu babanın kurallarına göre yaşamak zorundaydı aşırı despottu baba. Adam milyonlar koymuş kenara ama yıllarca kanserle mücadele etti ve öldü çocukları da miras kavgasında. Yani bu kadsr geleceği dülğnmek de sağlıklı değil yarına çıkacağının garantisi yok kimsenin biraz hayatını yaşamak lazım.

Valla annem babam memur emeklisi. 1 evleri var oturdukları bir de boşta olan bir ev daha var. 2 yıl evel otobüsle emekli arkadaş gruplarıyla Balkanlar turuna gittiler. Geçen yaz da Atina ve birkaç Yunan adası turuna gittiler. Bu yıl da ben Almanya'da yaşıyorum bana gelip sonrasında buradaki yakın ülkelere gitmek istiyorlar. Gayet de idare ediyorlar yani, gördüğünüz gibi aç açıkta değiller. Sizi adam sürekli bir survivor moduna sokuyor ama öyle değilsiniz.

Bu kafada olursan hiçbir şey sahibi olamazsın geleceğini garantileyemezsin cevap bu
Valla doğru yatırımla gelecek garantilenir. Sineğin yağını çıkararak değil. Bu aralar kimseye zararı olmayan Fatih Ürek vefat etti mesela. O kadar malı kime kaldı biliyor musun? Onu yıllarca sömüren, 17 yıldır da küs olduğu ablasına. Kim kazana da kim yiye derdi babannem.

Bu kafada olursan hiçbir şey sahibi olamazsın geleceğini garantileyemezsin cevap bu
Bu kafadaki adam , size ev alsanız da durmaz, ikinciyi alalım kira geliri olsun der, o biter çocuğa da yatırım yapalım der bunun sonu gelmez yani.

Siz de ömrü billah kendinize bir şey alırken kırk kere kafa patlatırsınız aynı böyle.
Çocuğun da temel ihtiyaçlarını anca ikiye bölersiniz karşılar.

Ne biriktirdi beş senedir Allah aşkına, madem bu kadar yatırım gurmesi evlenmeden önce ne yapmış ne biriktirmiş hiç.

Tamam geleceğe yatırım elbet yapalım da gencecik yaşımızda da az yiyip gezip içelim yani.
Bir tişört alırken de kırk kere düşünmeye gerek yok, eşiniz parayla kafayı bozmuş şu katılmamış bir cimri.

Bir hobi yok bir şey yok, gezmek yok eğlenmek yok, bir de sizi aşşalıyor sen bilmezsin anlamazsın, madem çok biliyor otursun kendi parasıyla yapsın da görelim.

Siz de bir tuhafsınız almış karşınıza bunun saçmalıklarını dinliyorsunuz , memur çalışan kadınsınız niye ev sahibi olamıyormuşsunuz anlamadım yani.

Üstten sıkıp alttan yalıyor sanki bana yalı alacak bu vizyonla.

Yarına çıkacağımızın bile garantisi yokken geleceği düşünüp bugünü yaşayamıyorsunuz resmen 🫠
Bu adama tahammül etme motivasyonunuz nedir?

İyi de ayda birkaç kıyafet ki her ay kıyafet almıyorum bir kez kuafor çok mu bunlar kişisel bakım .Sizce bu harcama aliskanlikları değiştirilmeli mi .Bu kadar da olsun ya .Hani çalışan bir kadınım ya .
Estağfurullah. Çalışan kadınsınız. Düzenli olarak kişisel bakım, üst baş alışverişinizin olması aranızda bir mesele olmamalı. Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Hani diyorsunuz ya yurt dışına gitmek, ev almak vs. ortak amaçlarımız var diye. Bence bu konularda ortak bakış açısına sahip değilsiniz. Çocuk harcaması da buna dahil. Eşiniz sizden tasarruf ve birikime gönülden katıldığınızı görmek istiyor olabilir. Dünyaya onun gözünden bakmanızı istiyor olabilir. Bu yüzden bazı şeyleri abartıyor da olabilir. Siz de şunu diyebilirsiniz tabi ki maaşımın yarısını ortak giderlere harcıyorum zaten daha fazlasını yapamam. Aranızda sevgi ve saygı eksik değilse ortak noktayı bir şekilde bulabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü o kadar insanın "cimri bu boşaaan" diye bağırmasına rağmen boşanma lafını ettiğinizi görmedim.

Ha ben sizin yerinizde olsam birikim işlerinin başına geçerdim. Ne kadar biriktirdik ne harcıyoruz göster bakalım banka hesaplarını derdim. Ama ben bunu çalışıyorken de yapıyordum çalışmıyorken de 20 yaşımda da yapıyordum 30 yaşımda da. Biraz alışkanlık biraz karakter meselesi.

Alman usulü denemez tam .Yani bir alışveriş yaptıysak beraber ödeyeceğiz. Önümüzdeki ay eve kahve makinesi alacağını söyledi sevindim .Yarısını verirmison dedi tamam veririm dedim
bu durumda cinsellikte isteyen taraf canı istemeyen tarafa para veriyor mu. sizinki evlilik değil de içinde cinselliğin meşrulaştığı iş akti gibi.
para kazanacaksın hatta epey iyi kazanacaksın ve alacağın bir ceketi asalağın birine mi soracaksın. sı...rım parana da olmayan kocalığına da diyemediniz mi.

Yarına çıkacağımızın bile garantisi yokken geleceği düşünüp bugünü yaşayamıyorsunuz resmen 🫠
Bu adama tahammül etme motivasyonunuz nedir?
Dedem varlıklı bir adamdı . Ama anneanneme zerre değer vermezdi para konusunda. Annanem de zamanla buna alışmıştı. Elinde para olmasına rağmen harcayamazdı kendine. 11 daire bir sürü dükkan varken çorabını yamar giyerdi. Yaşamadan 68 yaşında vefat etti. O malların çoğu bize de kalmadı. El kızları yiyor şimdi.Konu sahibini de aynı son bekliyor bu gidişle. Çok mal ne işe yarar , hayata kalitemizi artırmıyorsa?

Adam mutsuz olmasın diye o deri montu almadan çıktım dedi cui. Yav olursa olsun mutsuz. Zaten hastalıklar arttı. Çoğumuz yaşamayacağız 75 80 e kadar. E gençken , kazanırken yakışırken, evdeki travmalı adam mutsuz olacak diye, Herşeyden mahrum yaşayalım. Olduuuu.
Psikolojik baskı ile yıldırmış işte pinti herif. Surat astığı, mutsuz olduğu zaman otomatik olarak kadın da huzursuz oluyor.
Konu sahibi de ısrarla birlikte senelerdir ve ayrılacak gibi de durmuyor. Kendi hayatı bu kadar değersiz ise yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
Eşimle çalışıyoruz biz de. Eşim para harcamayı sevmiyor. Birikim yapmak istiyor. Biz baştan birikim için para ayırıp, alışveriş yapmak için bütçe oluşturuyoruz. Gıda vs için değil sırf benim ciciler için 😁. X makinesini sevdim bütçe ayır gibi. Elektrikli fırça aldım, kıyafet aldım gibi gibi…

konuşup bu şekilde de yapabilirsiniz. Ama ayrı gayrı olması bana garip geliyor. Birikimi biliyor musunuz? Nerede parası belli mi?

Buna benzer bir olay duydum da. Adam karısından da para alıp kendi ailesine yedirmiş… dikkat edin

Şundan 3 sene öncesine, bu zamanlara gidelim. Nice evler, mal mülk yok oldu gitti. 1 sn sonrasının bile garantisi yok.

Back
X