• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Bu da ayrı bir kendini kandırma çabası. Evet eşlerimiz bizi her halimizle sevmeliler ama süslenip püslenince, güzel giyinince daha çok beğeniyorlar. Erkekler görsellikten etkilenirler zaten. Süslenmeni, kendine bakmanı istemiyorum diyen adam ya ruh hastası derecesinde kıskançtır ya da sizinki gibi cebinde akrep vardır. Kadının doğasında süslenmek, erkeğinkinde de süsleneni beğenmek vardır.
Kendimi neden kandırayım adam bunları ben para harcamayım diye söylüyor gayette farkındayım

Konu sahibi mi çok saf biz mi fazla güvensiziz hayata karşı çözemedim. Aşkından ölsem, dünyanın en eli bol adamı olsa dişimden tırnağımdan artırdığım milyon milyon liraları bir adamın eline bırakmam sanırım. Sen beceremezsin ver paran bende dursun dayatması hakaret değil mi?

Aynen öyle. Senin aklın yetmez onu alma, senin aklın yetmez ver ben biriktireyim.
Benim emeğim de param da kıymetli valla. Eşimle senin paran benim param ayrımı yapmayız hiç ama al bu milyonlar sende dursun da demem yani.
Yarın bir gün boşansalar 2 pantolon, 2 botuyla ortada kalacak konu sahibi.

Bu da ayrı bir kendini kandırma çabası. Evet eşlerimiz bizi her halimizle sevmeliler ama süslenip püslenince, güzel giyinince daha çok beğeniyorlar. Erkekler görsellikten etkilenirler zaten. Süslenmeni, kendine bakmanı istemiyorum diyen adam ya ruh hastası derecesinde kıskançtır ya da sizinki gibi cebinde akrep vardır. Kadının doğasında süslenmek, erkeğinkinde de

İs çevremde ve arkadaş çevremde hiç yok desem 🙈
Onun arkadaşları da böyle değil zaten meslektaş arkadaslari diyorum ya bana denk geldi

Şükür bugünde meslektaşımız adına utandık
Her meslekte var çer çöp,bu herif isterse uzay mühendisi olsun neye yarar.

İşime gelince ataerkil geleneksek olayım, karımı maddi manevi her türlü kullanayım ama elimi ev işine sürmeyeyim.

Kendi çıkarlarım söz konusu olduğunda da, sen bir bireysin bilmem nesin ( niyeyse maddi konularda aklına gelmiyor kadının birey olduğu) masallarıyla uyutayım.

Ben bu saatten sonra artık uyutana değil hâlâ gözünü sımsıkı kapayıp uyuyana şaşarım.

Mantıksız olan nokta zaten tüm maaşınızı onun yatırım hesabında biriktiriyorsunuz, ona rağmen yemekten tutun benzin parasına kadar ikiye bölüyor. Amaç burda eziyet çektirip, bak hayat şöyle pahalı şu kadar harcamaya şu kadar gidiyor tarzında kendince terbiye vermek mi amaç nedir. Nerden tutsanız elinizde kalıyor. En ufak kuruşun hesabını soran Alman usülü yapan adam ortak birikimi bölmeyi akıl edemiyor mu şark kurnazı terbiyesiz. Daha üzen tüm ipleri böyle bir adama teslim edip gözü kapalı güvenmek. 30 yaşındayım çocuk istiyorum diyorsunuz, çocuk zorundamı böyle bir hayatı çekmeye resmen bencillik. İçim şişti konuyu okurken.

Ortak amaç ev almak yurt dışına çıkmak birkaç ülke var aklımızda
Eğer bu sizin de hedefinizse birlikte bu hedefe ulaşana kadar bütçeyi kısabilirsiniz buna katılıyorum.
Ne durumda gidiyor ev hayali yüzde kaçta mesela?
Biz de eşimle ev alana kadar çoook sıktık kendimizi ve asla pişman değiliz.
Şimdi de dükkan almaya çalışıyoruz yine sıkıyoruz kendimizi...
Ama o hedef de tamamlandı mı elimize ne geçerse harcayıp savuracağız diyoruz..
Mesela sonrasında rahatlayacağımızı bilmek bizi motive ediyor kısarken bile mutlu oluyoruz :D
Arada sırada küçük tatiller yapıyoruz sadece ama gereksiz eşya kıyafet almıyoruz ya da arabalarımızı yükseltmiyoruz şimdilik.
Eşinizi karşınıza alıp bu sıkma halini ne zamana kadar sürdüreceğinizi bi planlayın bence... pasif agresif savunmalar ya da geri çekilmeler değil, gerçek bir bütçe planlaması yapmanızı öneririm.
Ha bu arada siz belki de bu ev hayali ötelenebilir, 3 senede olacağına 5 senede olsun o kadar sıkmayalım diye düşünüyorsunuzdur.
Bu da hakkınız. Önemli olan ortaklaşa bir zaman ve plan yapmanız.

Yalnız şu birbiriniz arasında borç alıp verme/ şunun şu kadarını sen öde olayı çok komik itici, onu da sonlandırın bence.
Evlilik birliği için olumlu tutumlar değil, sizi iki arkadaşa çeviren bir durum.

10 yıldır Kk'da üyeyim. Belli aralıklarla da bdv'de takılırım. Bazı konuları okurken üzüldüğüm, sinirlendiğim olmuştur ama bu konu başka ya. Bazı yorumlarınızı okurken insan sabır çekiyor. Ben kendimi sabırlı biri bilirdim ama düşündüm de ben böyle bir adımı 5 hafta çekmekte bile çok zorlanırım, siz 5 koca yıl nasıl sabrettiniz buna? Ciddi olarak soruyorum bunu.

Bir yorumunuzda terapi aldığınızı söylemiştiniz, ne kadar süredir terapiye gidiyorsunuz ve bu konulardan hiç bahsettiniz mi?

Bir diğer merak ettiğim şey ise 26 sayfadır bir iki üye hariç bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz ve bu adamı sizin için vazgeçilmez yapan şey nedir?

Bir de bir yorumunuzda excell tablosu yaptigini yazmışsınız. Ya bari artık gönlünüzce alışveriş yapmayacaksınız siz de bir excell hazırlayın. Evde yapılan her iş için çöp atma/ odayı havalandırma vb işler dahil bir fiyat biçin. Her yaptığınız iş için bir masraf tablosu olusturun ve ay başında eşinize atacağınız giderlerden düşüp öyle gönderin, ekine de excell tablosunu iletin. Madem eşitlik(!) sağlanacak bari tam eşitlik olsun.

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Çalışmasaniz ne olurdu onu düşündüm

30. sayfaya yaklaşırken artık bir samimiyetimiz oluştu 👼 Bu evliliği sürdürmedeki motivasyonunuzu da paylaşabilir misiniz özel değilse? Çünkü kesinlikle bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz, eşinizi vazgeçilmez kılan detaylar var gibi?

Mantıksız olan nokta zaten tüm maaşınızı onun yatırım hesabında biriktiriyorsunuz, ona rağmen yemekten tutun benzin parasına kadar ikiye bölüyor. Amaç burda eziyet çektirip, bak hayat şöyle pahalı şu kadar harcamaya şu kadar gidiyor tarzında kendince terbiye vermek mi amaç nedir. Nerden tutsanız elinizde kalıyor. En ufak kuruşun hesabını soran Alman usülü yapan adam ortak birikimi bölmeyi akıl edemiyor mu şark kurnazı terbiyesiz. Daha üzen tüm ipleri böyle bir adama teslim edip gözü kapalı güvenmek. 30 yaşındayım çocuk istiyorum diyorsunuz, çocuk zorundamı böyle bir hayatı çekmeye resmen bencillik. İçim şişti konuyu okurken.
Tüm maaşımı eşime vermiyorum yanlış anlamışsınız

30. sayfaya yaklaşırken artık bir samimiyetimiz oluştu 👼 Bu evliliği sürdürmedeki motivasyonunuzu da paylaşabilir misiniz özel değilse? Çünkü kesinlikle bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz, eşinizi vazgeçilmez kılan detaylar var gibi?
Eşimi vazgeçilmez kılan bir detay yok .Katlanılabilır kılan detaylar var .Ama artık yavaş yavaş pes ediyorum inanın. O detaylar da siliklesiyor gözümde. İçkisi kumarı sigarası vs olmaması oyun futbol alakası olmaması. Evcimen olması. Kendi çamaşırını ütüsünü vs sorumluluklarını hallediyor olması. Yapılacak etkinliklerde aktivitelerde benim de fikrimi alması gibi. Bunlar lütuf değil olması gereken şeyler evet ve bu olması gerekn özellikleri en azından taşıyor bu kısmını

Yalnız sene geçtikçe ev fiyatları artıyor. Eğer paranız tl deyse hata yapıyorsunuz. Parayı fon hesabına , hisselere yatırdıysanız şimdiye çoktan ev alacak paranız olurdu.

Bunu birkaç yıllık birikimle sıfır araç almış biri olarak söylüyorum, ki kazancım şu an sizinkinin çeyreği ediyor.

Yalnız sene geçtikçe ev fiyatları artıyor. Eğer paranız tl deyse hata yapıyorsunuz. Parayı fon hesabına , hisselere yatırdıysanız şimdiye çoktan ev alacak paranız olurdu.

Bunu birkaç yıllık birikimle sıfır araç almış biri olarak söylüyorum, ki kazancım şu an sizinkinin çeyreği ediyor.
Tl de değil tabiki kendisi paraya dair her şeyde uzman merak etmeyin .Parayı zarara uğratacak en ufak bir hamle yapsa uyuyamaz tanıyorum

Tl de değil tabiki kendisi paraya dair her şeyde uzman merak etmeyin .Parayı zarara uğratacak en ufak bir hamle yapsa uyuyamaz tanıyorum
Zaten hiçbir şey aldığınız yok. Değil 1 ev, çoktan 2 eviniz olmuştu.

Anlattıklarından her ay 100 bin birikime ayrılıyor gibi tahmin ettim. 1 senede 1 milyonu geçer. Yatırıma koysan daha da artar.

Bu yüzden ben adamın paraları harcadığını düşünüyorum.

Back
X