Eşimle küstük aramadı bile

Benim takildigim noktada ,esin neden bosanmis
Ailesi sadece akrabalarinin kizi oldugu icinmi seni disliyor
Yoksa esin senin icinmi bosandi
Yani eger oyleyse firsattan istifade esine vicdan yaparlar

Bu benim de aklıma geldi.
Hatta ben de sordum kayınvalide yeni gelinin evde oldugunu bile bile,
eski eşin anne-babasını neden çagırsın ki?

Bu benim de aklıma geldi.
Hatta ben de sordum kayınvalide yeni gelinin evde oldugunu bile bile,
eski eşin anne-babasını neden çagırsın ki?

Haklısınız zaten benim de mantığım almıyor bu kadar geniş olmayı anlam veremiyorum. Üstelik bu sebep yüzünden küslermiş ne diye barışıp görüşürler anlamıyorum. Ortak zeytinlikleri falan var benim ailem olsa çoktan arazileri satıp ortaklıktan ayrılmıştı. kayınvalidemin öyle tuhaf huyları var ki artık yaptığı herşeyi normal buluyorum. Bana göre akli dengesi yerinde değil. Eşime gelince hala haber yok bugün bankamatik kartımdan maaşımdan kalan parayı çekecektim hesabımda bildiğimden fazla para vardı ayrıntılara baktım haftalardır aramayan adam bir de hesabıma para göndermiş. Ona olan kızgınlığımı unutmak üzereyken resmen dalga geçiyor eve dönmeye hiç niyetim yok gerekersi boşanma davası açacağım

hala bilmiyor mu eşiniz ablanızın ameliyatı sebebiyle şehirden ayrıldığınızı? para göndererek neden dalga geçmiş olsun ki? belki ihtiyacınız olur diye düşünmüştür.

yazdiklarim hepsi gitti yaaa:2:

Neyse kisaca tekrar yaziyorum, bence bosanmak icin, ordada hic bir durum yok! sakin bir sekilde kv seni etkiledigini, piskoljini bozdugunu anlatir ve bundan sonra gidip gelmezsin.
Kayin validen dengesiz, saygisiz bir insan, bu tur kadinlara ne kadar az yuz verirsen okadar kiymetli olursun canim. Yasayan bilir

Esin seni ezdiriyor bu kezin olan bir sey, ama durumlar buraya kadar geldigi icin, bundan sonra anlamis olmali ne kadar hasas bir konu oldugunu.

Para gondermezsinide bence yanlis anlamamalisiniz. O bence, sikintiya girmeyin, ac kalmayin, ordata kalmayin diye yollamis ve bana gore dusunceli bir davranis.

canım sen öyle diyorsun ama köy yerinde hele bir de işin içinde akrabalık varsa öyle kestirip atamıyorsun... ben eşimin ikinci eşiyim.. ilk eşi teyze kızıydı...20 yaşındayken eşimin teyzesi vefat ediyor, kayınvalidem de kız ortada kalmasın diye eşimle evlendirmeye kalkıyor, eşim kabul etmeyince bu sefer analık hakkı deyip bastırıyor.. sonuç istenmeyen bir evlilik ve iki tane çocuk... eşimle evlendiğimizde ise boşanalı nerdeyse 8 yıl geçmesine rağmen , bazı akrabalar epey konuştular.. çocukları babalarına karşı doldurmaya çalıştılar...ama bir süre sonra sonra herkes sustu... sular durulduktan sonra , daha doğrusu kayınvalidemler , iki görümcem, kaynım çocuklarla beraber geldiler.. ne güler yüzümü ne de ikramımı eksik etmedim...çocuklar da Allah razı olsun bana karşı gayet terbiyeliydiler.. sonradan öğrendiğime göre anneleri , hem babalarına hem de bana saygısızlık etmesinler diye tembihlemiş... zamanı gelince biz de köye gittik... eşimin ilk eşiyle de orada tanıştım.. kadıncağız hoş gelidn deyip sarıldı... akşam akrabalar da geldiler doğal olarak... kadınla yanyana oturduk, beraber çay servisi yaptık...kimse de laf sokmaya çalışmadı... ertesi gün eşim babasıyla beraber günü birliğine başka bir akrabalarının bulunduğu yere gittiler ben de eltime gittim.. eltimle de eşimin teyze kızı (eski eşi) yanyana oturuyorlar.. oraya da gittim gün boyu orda kaldık, hatta akşam yemeğini de orda yedik.. dışarıdan bakınca garip görünüyor belki ama ortada çocuklar olduğu için yaptıklarım hiç garip gelmedi.. hele ki çocukların yüzündeki memnuniyeti görünce en doğrusunu yaptığımı düşünüyorum...

ama konu sahibinin yaşadıkları , dha doğrusu kayınvalidesinin yapmaya çalıştığı şey hiç de masum değil.. Allah yardımcınız olsun...

Eşime o kadar öfkeliykim ki. Yılbaşını kıymetli annesiyle geçirsin

canım annemin basında refakatçi olarak kalırken böyle bir olay benmde basıma gelmişti.kayınvalidem ve görümcem doldurup eşimi beni arttırmamıslardı. hatta ben evlerini aradıgımda bile telefona vermemişlerdi.ama ben o hafta boyunca ha.staneden cıkana kadar kavga etmek için de olsa aradım.evime gidince de net 3 gün konusmadık sonra kavga ede ede barıstık. çünkü bizi oyle bile hale sokmuslardı ki kavga etmekten yorulduk. genel olarak iyiyizdir biz ama aile bizde de sorunlu. kayınvalidem ile görümcem acayip doldururlar eşimi. gurursuzluk baska birseydir bence gurur yapıp aramamak her zaman dogru sonucları vermeyebilir. ara derim yalakalık yapmak zorunda değilsin. ne oldugunu, ne olacagını sor ne bileyim nedir şimdi bu aramızdaki de. herhangi bir karar mı almıs onu sor... aksi halde sadece onlara inanacak.

Eşime o kadar öfkeliykim ki. Yılbaşını kıymetli annesiyle geçirsin

Bence senin karanlikda gitmende dogru degil, ama anliyorum cunku ne kadar dogru bir sey olmadigini bilsemde, aynisini bende yapardim. Iste, buda onu kizdiran, kabulenemedigi, uzuldugu bir davranisin.
Bu yuzden ikinizde hic uzatmayin, hata ilk adimi sende yapa bilirsin yani araya bilirsin ve bahanende para yollamissin, neden falan fillan...

Eyer annesinin sana yaptiklarini bilmezse, seni nasil anlaya bilirki arkadasim?

bnim eski esim beni evden yolladiginin ertesi günü 16 TLlik cep telefnu faturami bile bana yönlendirmisti hic unutmam.
Sizi istemese bes kurus yollamaz, bence bu esinizin kendince zeytin tali uzatmasi olmus. Bence arayin, veya hic olmadi madem raporunuz da bitiyor, dönün evinize vakti gelince. Burda terbiyesizligi yapan KV bence.

Neden öyle düşündünüz ki?

Bence ihtiyacınız olabilecegini düşünerek hesabınıza para göndermiş,
sizi düşünmüş yani...

Fevri davranmayın bence, eşinizi arayıp konuşun...

Son düzenleme:
burada yanlışlık var ama sadece kv değil. siz de haklıyken evinize gitmeyerek işi uzatmayın. araya soğukluk girerse bi daha düzeltemezsiniz. ne var yani, sahoşmuş, anlamamıştır, kötü bi teaadüf olmuş ama ne yapılacağına bakmak lazım bundan sonra. daha önceden dolmuşsunuz bu da taşırmış bardağı ama evlilik böyle yürümez. ortalığı boş bırakmayın. kv ile de görüşmeyi azaltın. sadece eşiniz varken gidin.

biraz fevri davranmışsın ama bu seni haksız yapmaz bu konuda...
kayınvaliden çenesini tutmalıydı bu konuda...
eşine gelince sinirlenmesi biraz normal ama 15 gün uzatılacak bi durum değil...
sen bi ara bence derdi neymiş anlatsın...

Hiçbir şey yoluna girmedi hala aramadı. Cumartesi günü biletimi aldım mecbur döneceğim öğretmenevinden de yer ayırttırdım. Farklı bir şey olmadı günler geçtikçe ümidim bitiyor ona olan öfkem artıyor ne olacak bilmiyorum illaki oturup konuşacağız ama sonu ne olacak bilmiyorum

canım sen ne yapmaya çalışıyorsun eşine karşı bu kadar fevrı olmamalısın.

Eşini sevmişsin ki onun için istemesende onun ailesinin yanına gitmişsin

Aranızda güçlü bir sevgi ve bağ olmuş ki evlenmişsiniz

Eşin seni sevmişsi annesini dinememiş seninle evlenmiş

Herşeyi hemen silmenin alemi ne

Eşinin annesinin yaptığı çok yanlış ama senin yaptığın da bir o kadar yanlış

Evliliğine sahip çık bir yuva kolay kurulmuyor

Ben nerede yanlış yaptımki ablam kötü gitmem lazım bana o evden çıkmayacaksın diye bağırdı annesinin huylarını biliyor bile bile arkadaşlarıyla yemeğe gitti hadi gitmesine birşey demiyorum bir de bu olanlar karşısında üste çıkıyor. Eve gelemeyecek kadar içti, telefonlarımı açmıyor mesaj atıyorum cevap yok. O anda yaşadıklarımla o evden çıkışımı bile hatırlıyorum ben çok alttan aldım sabır sabır taştı. Her zaman sessiz olan ben bir sefer parladım diye resti çekti

biraz fevri davranmışsın belki ama bence sonuna kadar haklısın.. bende olsam aynı şeyi yapardım sanırım.. eşinin bir kere bile arayıp olayı bide olayları senden dinlememeside son derece ilginç.. gerçekten seven adam arar bide seni dinler.. bence son kez ara hissettiklerini söyle tepkilerine göre ayrılık kararını netleştirirsin.. geri adım atarsan böyle bi ailenin karşısında bide suçlu duruma düşebilirsin.. mutsuz bi evlilikle ömür çürütmektense bazen boşanmak daha hayırlı olabilir malesef.. olayların akışına göre son kararı sen vereceksin.. allaha bol bol dua et..inşallah en doğru kararı verirsin ve hakkında hayırlı olan neyse o olsun...

Bence sen cok büyük hata yapmissin. Kayinvalidenle aran iyi olmayabilir, ama bu senin sucun degil, esinin önceki evliligini akraba evliligi oldugu icin ailesi istemeyerek sonlandirmasi bence.
Senin yerine hangi kizi alsaydida mutlaka o gelin bu problemleri yasiyacakti o ailede.
Kayinvaliden sana isleri gördürmüs, hazirliklarda yardim ettirmis belki kendi yetisemezdi yada bilerek gicikligina yapti bilemem...ama odaya gir ve cikma dediginde sen kapiyi vurup gitmekle, birde köy yerinde böyle bir hareketle cok yanlis yapmissin. "Gel Anne" deyip, elinden tutup, oturma odasina götürüp karsina otutturacaktin. Güzel bir konusma yapacaktin, biliyorum diyecektin, beni hic istemediniz, ama olan oldu ben evlendim oglunla ve sende simdi akrabalarindan cekiniyorsun. Ama herkes oglunun evlendigini biliyor. Benim saklanacak bir durumum yok, ama madem bukadar rahatsiz olursun, ben bir hosgeldiniz derim ondan sonra bir iki cay getiririm (yada onuda yapma yani, olmasada olur) odama cekilirim deseydin.
Yani beni bugün görmeseler, yarin birgün dügünde cenazede nasil olsa yine görecekler deseydin. HErkesin hayati devam ediyor, oglunun bosadigi kadinda elbette yarin birgün evlenecektir deseydin. Yani böyle seyler konusalarak halledilir. Ha Kayinvaliden seni evden kovsaydi, hakaret etseydi, olay baska. Ama sen resmen esini bile hice sayip cekip gitmissin.
Birde öyle taksiye bindimle olmuyor, köy yerleri oralari, aksamin bir vakti bir kadinin herhangi bir taksiye- bir erkegin yanina- binmesi tehlikelide olabilir, bu sadece köy degil, sehirdede tehlikeli olabilir tabii, ama köy yerinde lafda oluyor iste.
Esini en iyi sen taniyorsun, o aksam ciktiklarinda onun icecegini tahmin edebilmisindir. Bence senin tüm sinirin esine olmus ama kayinvalideye patlamisin, seni oraya tek basina atti gitti, ailesiyle aran iyi olmadigi halde senin yaninda durmadi diye.
Ama sonucta adam sarhosmus, konusamamissiniz bile ve sen hemen ertesi gün ablangile kacar gibi gidiyorsun, bari ögleni aksami bekleseydin, sonucta evli bir kadinsin, öyle kimseye danismadan etmeden, esinin rizasi olmadan kafana buyruk yasiyamazsin.
Tabiiki daha önce cok cekmis olabilirsin, bir kereligine bir hata yapmis olabilirsin, ama senin yaptigin hatada bence cok büyük, kesinlikle ne kayinvalidenin evinden, nede kendi evinden öyle cekip gitmemeliydin. Dögüslü kavgalida olsa gidecegini söylemeliydin ve bir sekilde ikna etmeye calismaliydin esini (ayikken tabii) ablana gitmen gerektigini.

Simdide ögretmen evinde kalacagim diyorsun, simdiden gelecekti dul hayatina kolayliklar diliyorum...dalga gecmiyorum gercekten sana aciyarak bunu söylüyorum isiniz cok zor, bu iletisimsizligin sonu bosanmaktir, zaten esinde sende göze almissiniz sanirim, ama bence cok pisman olacaksiniz, cünki ortada bosanmayi gerekterecek cok büyük bir olay yok, olayi siz büyütmüssünüz.

Yerinizde olsaydim ve su an sizin durumunuzda olsaydim, yani olan olmus olsaydi, esimi arar ve "Hesabima para yatirmissin, tesekkür etmek icin aradim. Nasilsin?" derdim.
Evime gider ve konusurdum esimle. Kayinvalideden özür dilerdim o günki hareketim icin ve "Sizin beni yeterince sahiplenmediginizi düsündüm, cok zoruma gitti, ama özür dilerim öyle gitmemeliydim" derdim ilk onlara ziyarete gittigimde baktimki onlar surat asiyor...tabii ama eger onlarda olayi kapatmis gibi gözükürlerse, sende birsey olmamis gibi davranirsin, zamanla unutulur gider.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…