Benim de maaşımı benden önce o takip eder planını yapar.
aslında ben yıllardır yazarım amacım ay sonu geldiğinde naptım ki ben ya diyip hatırlamamam :) sonra açıp bakarım hee şunu yapmışım bunu yapmışım derim :) bende o şekilde düşünüyorum bi süre bu şekilde deneriz bakalım nasıl olucakzor döneminizde idareli olmak için böle demiş olabilir eşiniz..Bende şu yapılan harcamayı yazmayı hiç anlamadım..Ne oluyo ki ay sonunda paranız kalmayınca vah vah suna harcamısız tuh tuh sundan kısalım mı dıyonuz..Bir ay zorlanınca ztn öbür ay kısmak zorunda kalıyosunuz bunun için önceki ayın dökümüne ne gerek var giden ztn gitmiş..Sacma geldi hala da sacma geliyo bu yazma işi bana...
eger eşinzle aranız bozulacak ise 3 4 ay bu sekılde devam edebılırsınız onun dedıgı gıbı ıslerı duzelınce gerı eskı duzenıze dönersnz.
zaten hiç öyle olmadı senin paran benim param olayı o aldığı parayı kiraya krediye ve araba benzinine harcıyor elinde biraz para kalıyor 2 hafta idare ediyor ve parası bitiyor bense evin ihtiyaçları elektrik su kontör bunlara harcıyorum eşime harçlık veriyorum parası bitince sanırım benden para istemek zoruna gidiyor oyüzden bu kutu işini çıkardıEşiniz piskolojisi sanırım bu durumdan dolayı bozulmuş
Yani eşler arasında daha bir çok kere açılmıştır bu mevzu ama bu tazr durumları sevmiyorum
Yani benim param onun parası diye birşey yok
Mesela bizim ortaktır.Evet bizde ay sonu geldiğinde tüm paraları birleştirir sonrasında kalanını ortak hesabımıza atarız
Cebimize alacağımızı alırız .Aysonuna kadar ikimiz onunla idare ederiz.YETMEDİĞNDE kredi kartı kullanırız.
Ama birbirimizden haberimiz olur.
canım eşim eline düzgün bi maaş geçmediği için ortaya koyacak parası kalmıyor açıkcası giderleri ortak karşılıyoruz o aldığı kadarını kira ve krediye yatırıyor benzin parası ve geriye bişey kalmıyor zatenMaaşlar neyse ortaya koyulur sonra hesaplar yapılır. Bildigim.
Sizde farklı sanırım
aynen canım turizm şehrinde yaşayınca kötü oldu birçok işyeri kapandı birçok otel kapandı oteller beklemede iş vermiyo bizimkilerin işleride otel mobilyaları yapmak direk bizi etkilediRusya olayının faturası size çıkmış anlaşılan
bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.
Eşinin maaşına güvenmeyen bir tek erkek yok çevremde ne kadar tiksinçleşti dünya.Evlilik ortaklık tabi ki cüzdanlar da ortak olmalı ama gözü hep benim maaş kartımda ,gününde bi de utanmadan plan yapıyor.Ay neyse şişirmiyim kendimi şimdi akşama hiç yoktan dalarım adamanasıl yani?
Onun için mi avatarınızda bu resim var?
Şaka bir yana sevdiğim üyelerdensiniz
Yorumlarınız hoşuma gidiyor.
Benim de maaşımı benden önce o takip eder planını yapar.
eşimin kredi kartı yok canım sadece bende var onunda limiti 400 tl .. aslında en mantıklısı o ortak harcamak zatende öyle yapıyoduk ama tam maaş alamayınca parasız kalıyo ve ben veriyorum ona harçlık bu zoruna gidiyo galibaEşinin kredi kartını kullan ben öyle yapıyorum. Evin harcamalarını ortak bütçeden harcayın. Sen ne harcadın ben ne harcadım olur mu hiç aynı ev içinde. Ortak bütçe şart. Evlilik duygusal ortaklık zaten.
maddi durum iyi olsa zaten karışacağını sanmıyorum ama baya bi sıkıntılı şuan bu yüzden her harcanan göze batıyor hayatım oyüzdenYa
ben bu adamlari hic anlamiyorum karinin parasindan sana ne?calisiyorum kazaniyorum nerye harcayacagimi da ben bilirim sana niye hesap vericem? Sen ilk deyilsin bu sikintida olan cok var boyle ve ben anlamiyorum
benimde kırıldığım nokta bu işte canım ben zaten maaşın derdinde değilim biliyorum durumları sadece tavrı benim sabretmemin bi kıymeti olmadığını gösterdi banaInsan gibi aşkım böle böle bu aralar maaşımı düzenli alamıyorum biliyorsun, borç harç idare için işler düzelene kadar maaşını ben alayım dese, eminim hiç bir kadın itiraz etmez.
Söz var, söz var. Bana eşim böle dese, sen önce kendi maaşının peşine düş derdim.
cidden mi bilmiyorum ki ya durum o dereceye gelir mi acaba :SVerme tabiki yoksa o kutu yakında eşinin Cebi olacak daha sonra eşinin hesabı
aslında ben güveniyorum eşime ama sorun demekki o bana güveniyormuşBir kadının maaşını bir erkek mutlaka suistimal eder üst komşum güvenip kocasına maaş kartını vermiş sonra burnu borçtan çıkmadı kadının,toparlayıncaya kadar canı çıktı ve bir daha bırak maaş kartını vermeyi adamın kendi maaşını eline saydırttı. Ben ev idaresi konusunda erkeklere güvenmiyorum.
aynen hayatım zaten yazıyorum ne yaptığım neye harcadığım ortada ona rağmen bu tavır benim haketmediğim bi durumdumaaşınla ilgili heasp vermeyecek kadar dikkatliymişin zaten.
kıyamam, zaten yazıyomuşun dürüstçe.
daa noolsun.
bindirme tepene, yüz bulmasın.
çok güzel yazmışsınız gerçekten :) incindiğinin farkındayım bu durum onu üzüyor özellikle yeni evli olduğumuz ve bu durumu yaşattığı için çok kafaya takıyor . isteiğim bişey olurda alamazsam diye üzülüyor bide biz evlendik durum maddi durum birden kötüye gitti buda bir imtihan belki bazı şeyleri erken yaşamakta fayda var erkenden evliliğimiz sınava tabi oldu maddi bi sınav umarım üstesinden gelirizmaaşı ortaya koymak bencede doğru olan. ama kişisel harcamalarınızı kısmanız gerekiyorsa da 'ne aldın ki böyle oldu' üslubuyla değil 'zor bir dönemden geçiyoruz beni anlamalısın' üslubunda söylemesi gerekir. kaldı ki zaten gereken fedakarlığı gösteriyormuşsunuz. yine de çok üstüne gidip bir de siz trip atmamaya çalışın. zaten alamadığı maaşlar yüzünden gururu yeteri kadar incinmiş belliki. erkekler maddi konularda yetememeyi yediremiyorlar. bunu hatırlatacak yahut ima edecek şeyler söylememenizi öneririm. sineye çekmeye çalışın, işleri yoluna girdiğinde o da normale dönmeye başlayacaktır.
evlilik almak değil vermek üzerine kurulu; verdiğimiz, eskiden el'in oğlu ama bugün'eş' dediğimiz diğer yarımız değil miydi.
bu durumdan memnun musunuz peki ? hiç sıkıntı çektiniz miBenim de maaşımı benden önce o takip eder planını yapar.
aynen daha sonra gönlümü aldı çok bunaldım canım çok sıkkın senden başka kimim var nazımı çekecek dedi ama bu tavrını doğru bulmadığımı ve daha güzel dille konuşması gerektiğini söyledim kendine300 tl çok mu? İlginç.
Kendi kazandığım parayı hesap vererek harcayacaksam ne anlamı var çalışmamın?
Hiç taviz verme, alttan da alma.
Taviz tavizi doğurur.
Bu arada "TATLI DİL YILANI DELİĞİNDEN ÇIKARIR" atasözünü de eşine hatırlat.
Oh ne güzel herkes sıkıntılı olduğunda birbirine sarsın o zaman.
bu konuyu özellikle konuştum tavrının kötü olduğunu kabul etti söylediğinde aslında kırılacağım bişey yoktu rutin nelere para harcadığımızı sorardık zaten ama hesap sorar gibi olan tavrı çok kötüydü ilk defa o şekilde sordu umarım son olurMaddi açıdan taviz verenin takdir edildiğini görmedim şuana kadar. Ne eşinize ne onun ailesine fedakarlık yapmak sizi kıymetli kılmıyor sanırım. Eşinizin geçirdiği zor zamanlardan ötürü böyle olduğunu düşünürsek bile uslüp çok kötü. Onu anladığınızı, zor zamanlarda kenetleneceğinizi ama böyle zamanlarda yanlış şeyler söyleyip birbirinizi kırmamanız gerektiğini anlatın.
yorumunuz gerçekten çok güzel aynı fikirleri paylaşıyoruz aslında ben eşimin babasıyla çalışmasını istemiyorum ona da söyledim bunu oda neden orda çalıştığının açıklamasını yaptı bana mantıklı bi açıklamaydı ben yakında mali müşavir olucam Allah izin verirse.. babasının yıllardır olan büyük bi çevresi var ben orda olursam o çevreye daha yakın olurum ve sen ofisini açtığın zaman sana bu çevrenin çok faydası olucak diyo haklıda ama şuan sıkıntı çekiyoruz en azından durum düzelene kadar başka işte olsan dedim çıkarsam bidaha oraya geri dönmem dedi bi yandanda alamadığı maaşlar içerde birikiyor ve işler yoluna girerse toplu bi şekilde alıcak sen ofis açarken kullanıcaz o parayı diyo böyle durum..Canım yaptığın tasarrufları yeri gelir dilinle söylemezsen ve sürekli yaparak normalleştirirsen, anlamaz erkekler, görevin olur. Bir harcama yapacağında, alıştırdığının dışına çıkarsan batar. Burada stratejik bir hata yapmışsın.
Açıkçası ben eşlerin tüm parayı, ortak olarak yönetmesi taraftarıyım.
Erzak alışverişi, fatularalar vb. için birlikte ödeme yaptığınız kadar, kişisel bütçeleriniz de olmalı.
Birbirinizin harcamasından elbette haberdar olmalısınız ama eşinin sert çıkışı ve tek başına aniden kural getirmesi, senin evdeki ağırlığına büyük haksızlık.
Zor bir dönemden geçiyorsunuz, eşin maaşını yarım alıyor ve belli ki bunun baskısı var üzerinde. Açıkçası ben aile işlerini sevmem, huylanırım. Babalarla, kardeşlerle vb. yapılan ortak işler ya da böyle babanın yanında eleman gibi çalışma durumları... Bu (bence), eşinizin ailesinin dolaylı olarak üzerinizdeki kontrolüdür ve aile bağları yüzünden para işleri genelde gevşek olur. Eh... Yani yeri gelir maaş değil harçlık gibi verir babası. Buna da bi şey diyecek olsan seni suçlu çıkarırlar, "sana ne" dahi derler çünkü maaşı, eşinin itiraz etmesi gereken bir durum.
Özetle; bir kadın olarak kendinize ufak bir bütçe ayıracağınızı söyleyerek maaşınızın geri kalanını ortak alana bırakabilirsin. Paranın ayrısı gayrısı olmaz evlilikte ama kontrolü de tek bir kişinin inisiyatifinde olmaz.
aynen şuan kötü gündeyiz çok erken geldi ama elbetteki sabredicezİyigün kötü gün.
Eşinin maaşına güvenmeyen bir tek erkek yok çevremde ne kadar tiksinçleşti dünya.Evlilik ortaklık tabi ki cüzdanlar da ortak olmalı ama gözü hep benim maaş kartımda ,gününde bi de utanmadan plan yapıyor.Ay neyse şişirmiyim kendimi şimdi akşama hiç yoktan dalarım adama
Avatarımın manası hem kedi manyağı oluşum hem de evlilik fobim vardı ama evlendim yine de ,ikisinin sentezi
teşekkür ediyorum ayrıca güzel düşüncelerin için
İyiymiş vallaha kır kır sonra gönül al.çok güzel yazmışsınız gerçekten :) incindiğinin farkındayım bu durum onu üzüyor özellikle yeni evli olduğumuz ve bu durumu yaşattığı için çok kafaya takıyor . isteiğim bişey olurda alamazsam diye üzülüyor bide biz evlendik durum maddi durum birden kötüye gitti buda bir imtihan belki bazı şeyleri erken yaşamakta fayda var erkenden evliliğimiz sınava tabi oldu maddi bi sınav umarım üstesinden geliriz
bu durumdan memnun musunuz peki ? hiç sıkıntı çektiniz mi
aynen daha sonra gönlümü aldı çok bunaldım canım çok sıkkın senden başka kimim var nazımı çekecek dedi ama bu tavrını doğru bulmadığımı ve daha güzel dille konuşması gerektiğini söyledim kendine
aynen mantıklı zaten mantıksız olarak düşünmüyorum tavrı kötüydü zaten ilk başta ortak kumbaraya koyalım demedi kavga ederken maaşını alıp direk elime vericeksin dedi tabiki kavga esnasında olduğumuz için bunu çok sert söyledi kırıldığım taraflar bunlar barıştıktan sonra ortak kumbara konusunda karar kıldıkEşiniz maaşı elime say dememiş ki ortak kumbara oluşturup oradan harcayalım harcamaları da yazalım demiş. Gayet mantıklı. Sizden istemek zor geliyordur, böyle ortak olunca her ikinizin parası karışır birbirine senin benim olayı olmaz diye düşünmüş olmalı. Söyleme tarzı da önemli tabii ki, höt höt davrandıysa elbette sinir bozucu ama sakince söylediyse öneri gayet makul.
umarım en kısa sürede siznde durumunuz düzelir zor zamanlarda destek olmak lazım evlilik bunu gerektiriyor..bu durumdan memnun musunuz peki ? hiç sıkıntı çektiniz mi
Evin tüm masraflarını ben karşılıyorum,o dış borçları kapatacaktı sözde.Beceremediği için sağolsun benim maaşımı koordine ediyor aklı sıra.Sıkıntı çekmez miyim uyuz oluyorum ama maddi sorunumuz var diye susuyorum şimdilik.
öncelikle şunu belirtmemde fayda var sevgililer günü yaklaştığı sırada bana hediye olarak traş makinası alırmısın diye eşim kendisi söylemişti ve kendime uçak bileti aldım dememiştim tekrar okumanızı önericem sadece uçak bileti diye belirttim eşimle kendim için aldım bileti bi yere gitmemiz gerekiyordu.Ben yorumlara katılamıcam,ortada bir kriz varsa 300 tl de çoktur evet, ve sevgililer günü hediyesi falan da lükstür,kimse sormamış ama kendime ucak bileti aldım demişsin tek başına iş seyahati falan mı bu,öyleyse neden işyeri karşılamıyor
Eşinin maaşına elbette güvenecek taraflar,tek maaşla yaşamakla çift maaşla yaşamak bir mi,daha rahat yaşamak istemenin nesi kötü, kocamın parası bana kendi param da bana anlayışı sadece bencillik kusura bakmayın,kadının ortaya kattığı para lütuf ama erkek mecbur, evlenmeden önce kafa yapıları iyice bi öğrenilmeli yoksa durum bu oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?