ayy aman Allah korusun çok kötü bi durummuş ciddenKadın çalışınca maaşını almayı bilen erkek, evde de yemek temizlik ütü yapmayı bilsin o Zaman. Ama nerdee
Benim bi tanıdığım kadın maaş kartını kocasına veriyordu kocası da o maaş kartıyla genç bir kızı dolaştırıyordu. Kadının bundan haberi yoktu tabi
öyle bir duruma girmem zaten okadarda değil dediğin gibi ozaman çalışmam daha iyi yaniÇok doğru ağda'ya gitmek yada ped almak için eşinin eve gelmesini bekleyip sırıtarak harçlık istememeli çalışan bir kadın. Madem kocadan harçlık almak hoşuna gidiyor bir kadının çalışmasın o zaman
Kredi kartına yatırdığın para kesinlikle problem yaratacak bir miktar değil, sanki eşin maaş kartını isteyebilmek için bahane etmiş. Gerçekten takdir edilmen gerekirken buna maruz kalman çok kötü olmuş, eşler arasında elbette senin paran benim param meselesi olmaz ama böyle bir hareketten sonra ben olsam kesinlikle maaş kartımı filan vermem, taviz tavizi doğurur.Arkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzündençok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar
Ben olsam örneğin kredi kartı ile marketi ben ödeyeyim derdim ve kendim gider öderdim havale vs yapılacaksa kendim yapardım eşimle aynı işi yapıyoruz onunla eşit düzeyde harcamalarımıza katkıda bulunurum ama kendim yaparım bunu. Kutuya para da konabilir nakit ihtiyaçlar için ama tüm maaşımın idaresini sen al diye bişey asla yapmazdım.kızlar son durum şu cuma günü maaşımı aldım ayın 1 inde bugün hala benim cüzdanımda duruyor eşime maaşımı aldığımı söyledim tamam dedi oda cumartesi almış gene bi kısmını ben pazartesi kirayla krediyi ödeyeyim dedi ...
sizce benden mi bekliyor o demeden kutuya parayı koymalı mıyım yoksa sesini çıkarmıyor diye bende kalmaya devam mı etsin ..
Bu arada şunu belirtmek istyorum para kutuda durucak diye ben istediğim zaman para alamicam diye bi durum yok bazı arkadaşlar demiş ağdaya giderkende ped alırkende izin mi istenir falan diye öyle bişey söz konusu değil ben zaten harcamalarımı her ay yazarım şimdi gene yazıcam cumartesi ağdaya gittim 50 tl falan diye bu gibi harcamalarıma eşim zaten bişey demez derse bende ona berbere gitme ozaman derim yani
birde işe yürüyerek gelmem konusunda yorumlar çok oldu .. evet arkadaşlar ben sabah yürüyerek geliyorum işe ve eşime bunu para için demiyorum inanın öyle desem çok üzülür ve kızar eşime yürümek bana iyi geliyo spor oluyo falan diyorum yoksa ben kendi çapımda az para harcamaya çalışıyorum kendi harcamalarımdan kısmak için bazı şeyleri değiştirdim sabah yürüyorum simit aldığım fırını değiştirdim daha ucuz olan yerden alıyorum öğle yemeklerinde daha ucuz yemekler yiyorum bunun gibi şeyler.. eşimde dolmuş konusunda konuştuğumuzda burdan benim işyerime 2 dolmuş yapmam gerek aynı paraya denk gelicek demişti ben araştırmadım tek dolmuş var mı yok mu diye arabayla gidiyor oyüzden .. onunda kıstığı şeyler var görüyorum sigarasını değiştirdi daha ucuz alıyor ..kıyafet ayakkabı gibi konularda harcama yapmıyor asla.. abur cuburu çok sever önce hep abur cubur alır gelirdi onları almıyor artık bu tarz şeyler ..
bu bir süreç ve bunu atlatıcaz eşime şimdi değer vermeyip yanında olmazsam yarın bi gün durumumuz düzeldiğinde değer verirsem ben ona değil paraya değer vermiş olurum .. yakında mali müşavir olucam son sınavım var bunun için herşeyi yapıyor ben 1 kere dersaneye gitmeyi düşünüyodum eşim hayır 2 kere göndericem ben seni dedi sınavdan önce işten çık çalışma sınava odaklan dedi benim arkamda heran desteği var benimde ona bu zor zamanlarında destek olmam lazım bu bazılarınıza maddi gücü erkeğin eline vermek gibi gelebilir ama durum o değil öyle olsaydı eşim benim ondan daha yüksek bi ünvanda iş sahibi olmam için uğraşmazdı diye düşünüyorum
durumlar şimdilik bu
maaş kartım yok maaşımı elden alıyorum eşimin ilk tepkisi (kavga sırasında sinirliyken) maaşını bana vericekin olmuştu bende ona çok kırıcı şeyler söyledim tabiki sinirle ve kavga esnasında ikimizde karşılıklı olarak kırıcı şeyler söyledik ancak daha sonra bunu maaşını bana vericeksin olarak söylemedi kutuya koyalım dedi .. kutuya koyma fikri bence mantıksız değil tepkisi çok kırıcıydı bana güzellikle söyleseydi hiç bir problem yoktu kendimi boşuna fedakarlık yapıyomuş gibi hissettirdi.. onunda psikolojik durumundan dolayı o şekilde davrandığının farkındayım bu benimde başıma gelebilir başka konularda yeri gelir ve benim psikolojim bozulabilir böyle durumlarda eşlerin birbirini alttan alması gerek onu anlıyorum kalbim kırıldı mı kırıldı ama onun bu döneminde anlayışlı olmam gerektiğini düşünüyorumKredi kartına yatırdığın para kesinlikle problem yaratacak bir miktar değil, sanki eşin maaş kartını isteyebilmek için bahane etmiş. Gerçekten takdir edilmen gerekirken buna maruz kalman çok kötü olmuş, eşler arasında elbette senin paran benim param meselesi olmaz ama böyle bir hareketten sonra ben olsam kesinlikle maaş kartımı filan vermem, taviz tavizi doğurur.
zaten ben ödicem gene sadece cüzdanımdan almak yerine kutudan alıp ödicem o sadece kirayı öder mesela kredi borcumuzda onun maaşından ödenir ama o bana verir ben gider yatırırım bu durumda herhangi bir değişiklik olmicak onun rahatsız olduğu durum cebinde parası bittiğinde benden param bitti deyip harçlık istemesi ve bunu biz bayanlar bile garip karşılarken bir erkeğin durumunu düşünün param yok bana harçlık verir misin diye her seferinde istemek bi erkek için gurur meselesiBen olsam örneğin kredi kartı ile marketi ben ödeyeyim derdim ve kendim gider öderdim havale vs yapılacaksa kendim yapardım eşimle aynı işi yapıyoruz onunla eşit düzeyde harcamalarımıza katkıda bulunurum ama kendim yaparım bunu. Kutuya para da konabilir nakit ihtiyaçlar için ama tüm maaşımın idaresini sen al diye bişey asla yapmazdım.
Evet tabiki zor günlerde anlayışlı davranmak lazım senin paran benim param olmaz ama ben sadece tüm idareyi elinde isteyen erkeklere çok öfkeleniyorum eşinizin sinirle söylediği laf Oray'a çıkıyor ama genel durumu öyle değilse takılmamak lazım sinir anında söylenen şeyemaaş kartım yok maaşımı elden alıyorum eşimin ilk tepkisi (kavga sırasında sinirliyken) maaşını bana vericekin olmuştu bende ona çok kırıcı şeyler söyledim tabiki sinirle ve kavga esnasında ikimizde karşılıklı olarak kırıcı şeyler söyledik ancak daha sonra bunu maaşını bana vericeksin olarak söylemedi kutuya koyalım dedi .. kutuya koyma fikri bence mantıksız değil tepkisi çok kırıcıydı bana güzellikle söyleseydi hiç bir problem yoktu kendimi boşuna fedakarlık yapıyomuş gibi hissettirdi.. onunda psikolojik durumundan dolayı o şekilde davrandığının farkındayım bu benimde başıma gelebilir başka konularda yeri gelir ve benim psikolojim bozulabilir böyle durumlarda eşlerin birbirini alttan alması gerek onu anlıyorum kalbim kırıldı mı kırıldı ama onun bu döneminde anlayışlı olmam gerektiğini düşünüyorum
zaten ben ödicem gene sadece cüzdanımdan almak yerine kutudan alıp ödicem o sadece kirayı öder mesela kredi borcumuzda onun maaşından ödenir ama o bana verir ben gider yatırırım bu durumda herhangi bir değişiklik olmicak onun rahatsız olduğu durum cebinde parası bittiğinde benden param bitti deyip harçlık istemesi ve bunu biz bayanlar bile garip karşılarken bir erkeğin durumunu düşünün param yok bana harçlık verir misin diye her seferinde istemek bi erkek için gurur meselesi
ben yürümeye alışkınım bekarken de yürüyerek işe gelir giderdim zaten bunu herkes bildiği için bi anormallik görmüyorlar allahtantoz-pembe
tozcugum isim ile evim arasinda 10 km'den fazla bir mesafe vardi ve bu mesafe baya cetrefilli bir haritadaydi. ben 3 yil her gun yurudum, bir zaman sonra sabahlari da yurudum. is yerimin servisi de vardi, taksiye-otobuse binecek imkanim da. yurudum ve para biriktirdim, o paralarla kendime kac kutu LV canta aldim. baska bir yatirim da yapabilirdim ama canta hobim var
ezcumle,
uzumle, gocunma. sen guclu, basarili, ince bir aile kadinisin.
zaten şuan zor gündeyizyürü gitttt deseydin beee zor günde destek olunur o ayrı mesele ama benim aldığım kazandığım paranın hesabını kimseye vermem...
evet canım ilk baştaki tepkisi gerçekten çok kötüydü kabul edilebilir bir yanı yoktu sonra gönlümü aldı , insanların aslında sakin konuşabildikleri zaman halledemeyecekleri birşey olmuyor herşey bu gerginlik ve sinirle konuşulan şeyler yüzünden oluyor malesefkiEvet tabiki zor günlerde anlayışlı davranmak lazım senin paran benim param olmaz ama ben sadece tüm idareyi elinde isteyen erkeklere çok öfkeleniyorum eşinizin sinirle söylediği laf Oray'a çıkıyor ama genel durumu öyle değilse takılmamak lazım sinir anında söylenen şeye
canım bizdede öyle bi durum yok ama sen ona bakmış olmuyorsun bence yaşadığın evin giderlerine imkanlar dahilinde ortak olmuş oluyorsun buda bence olması gereken birşey maaşını ver yada verme o ayrı konu ama hayat bu neler gelir insanın karşısına bilemezsin allah korusun eşinin başına bişey geldi bir süre çalışamaz duruma düştü yada iş bulamadı sen kendini ona bakmış gibi mi hissedersin hayatta herşey olabilir benim eşim maaşının bir kısmını alabiliyor işler düzeldiğinde kalan maaşını toplu alcak ben şimdi onun parası yokken ona ben sana bakmakla yükümlü değilim diyemem oda maaşını toplu olarak aldığında otursun kendi yesin ozamanben asla maaşımı kocama vermem aksine kocam maaş kartı bile bende durur hoş o bana vermese bile kendi maaşımı asla vermem ben çalışıp ona bakmakla yükümlü değilim hiç kusura bakmasın
tamamen yanlış anlaşıldım o yatarken ben ona bakamam anlamında dedimcanım bizdede öyle bi durum yok ama sen ona bakmış olmuyorsun bence yaşadığın evin giderlerine imkanlar dahilinde ortak olmuş oluyorsun buda bence olması gereken birşey maaşını ver yada verme o ayrı konu ama hayat bu neler gelir insanın karşısına bilemezsin allah korusun eşinin başına bişey geldi bir süre çalışamaz duruma düştü yada iş bulamadı sen kendini ona bakmış gibi mi hissedersin hayatta herşey olabilir benim eşim maaşının bir kısmını alabiliyor işler düzeldiğinde kalan maaşını toplu alcak ben şimdi onun parası yokken ona ben sana bakmakla yükümlü değilim diyemem oda maaşını toplu olarak aldığında otursun kendi yesin ozaman
Ona bende karşıyım canım öyle bi suistimal sezdiğim an kabullenemem durumu o tarz insanlarda var mutlaka ne yazikkitamamen yanlış anlaşıldım o yatarken ben ona bakamam anlamında dedim
zaten evin ihtiyaçlarını ortak karşılıyoruz yani onun parasıda bende kendimede özel olarak bişey yapmıyorum
ben kendi maaşımı kocama verme taraftarı değilim mesela etrafımda fazlaca var maaş kartı bile kocalarında olanlar o yüzden dedim
zor gün olur çalışamaz durumda olur tabiki ben çalışırım bakarımda
mesela görümcem çalışır maaş kartı kocasındadır kocası yer içer evede bişey almaz kızda o paradan bişey gormez
tabiki bana güvenerek iş yapmıyor canım ama bende bu gibi riskleri göze alarak evlendim kendi işleri ticarette hep bi risk vardır yeri gelir böyle zorluk çekersin yeri gelir tirilyonlarla oynarsın .. ek iş olayını istemem şahsen zaten yeni evli sayılırım akşamları çalışması gerekir ve evde tek başına kalmak istemem. yetişemiyor değil maaşını tam alamıyor yani işler düzelince toplu alacak bi yanda para biriktiriyomuşuz gibi düşün diyo banazor durumda sında sonucda sana güvenerek iş yapmıyor..yetişemiyorsa başka bir iş baksın yada ek iş yapsın..ne kolay kadının elinden parayı almak..valla kuzum elini veren kolunu kaptırır..alıştırmayacan adamı yoksa ömür billah aynı şeyi senden bekle..sen bakmakla yükümlü degilsin ama o sana bakmakla yükümlü..cok şükür hasta sakat degil..
hadi çalışmıyorsun farzedelim o zaman ne yapacaktı..valla bu adamlar bir tarafını rahatlığa alıştırmayacann sonra cokkk cekersin...
allahım cevap bile veresim yok ne münasebet maaşınızı ona verecekmişsiniz bu ne terbiyesizlik bu ne küstahlık bu ne ahmaklık bu ne hadsizlik bu ne bu ne say say bitmez..vermeyin efenim maaşınızı ev için harcamalarınızı gene yapın ama vermeyin..allahallah ananız babanız çalışın gidin eline para verin diye mi evlendirdi eşinizle sizi..terbiyesiz küstah hadsiz adam ay dilim durmuyor elim durmuyor saydıkça sayasım var.hadsizArkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzündençok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?