- 25 Aralık 2015
- 231
- 417
- 23
- 44
Maddi acidan zor günler yasiyorsunuz bu esinizi psikolojik olarak yipratmis olabilir onun icin boyle kisitlamalara harcamalari dusurme kismalara gidebilir bence isle alakali issiz kalma durumu olabilir onun icin simdiden kendince önlem almis olabilir tabi bunu sizi kırmadan yapmasi lazim insallah hersey duzelir sadece karsilikli anlayis gosterin birbirinize daha fazla destek olunki birbirinize bu kötü günleri atlatabilesinizArkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzündençok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar
Sadece iyi günlerde degil kötü gunlerinizdede birbirinize sımsıkı sarilip destek olmalisiniz hastalikta saglikta iyi ve kötü gunlerinizde hep birbirinize destek olun sakın evliliginizi bitirmeyi dusunmeyin eminim bu zor günleri atlatacakdiniz biraz sabirArkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzündençok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
eşim babası ile birlikte kendi iş yerlerinde çalışıyor aslında işleri iyiydi ama bu rusyayla olan durumlar falan birçok işyerini etkilediği gibi eşimin şirketinide etkiledi yeni sezon için henüz büyük bi iş alamadılar. bi kriz dönemindeyiz açıkcası ve eşim maaşını düzenli alamıyor hatta şöyle söyleyeyim yarısını anca alıyor ve parça parça alabiliyor içerde baya bi maaşı birikti.. bende çalışıyorum hiç bi zaman eşimi bu konuda üzecek bişey söylemedim hep destek oldum sıkma canını düzelir şükür idare ediyoruz falan diye hatta 6 aydır falan çok şükür namaz kılıyoruz isyan etmiyoruz hiç bişeye.. ancak 2-3 hafta önce eşim bana maaşımdan ne kadar kaldığını sordu ve söyledim nelere harama yaptın dedi zaten her ay düzenli yazarım yaptığım harcamaları kredi kartıma yatırmış olduğum parayı söyleyince birden tavrı değişti (300 tl falan) ne aldın ki bu ay okadar yatırdın diye bi tepki görünce şaşırdım kırıldım o tavrına halbuki ona sevgililer günü hediyesi almıştım birde uçak bileti almıştım kendim için özel bi harcama bile yapmadım anlayacağınız .. ertesi gün tavır yaptım konuşmadım o gün akşamda kavga ettik bundan sonra maaşını bana vericeksin falan dedi ben bu yaşıma kadar babama bile vermedim maaşımı ve kendim için özel hiç bir harcama yapmıyorum hiç durumumdan şikayet etmiyorum taktir göreceğim yerde birde hesaba çekilmek çok üzdü beni .. düğündeki takıları bile babasına verdim durumlar zor destek olsun diye .. güne girmiştim kv ile ordan gelen parayla kendime bir parça bişey almadım ve bunlara rağmen el üstünde tutulacağıma birde bu tavırları gördüm.. eşim sıkıntıda bunalımda maddi durumdan dolayı biliyorum anlıyorum .. daha sonra gönlümü aldı ama maaş konusunda pek bi değişiklik olmadı maaşı evdeki bi kutuya koyacakmışım ve yanında bi not defteri olacakmış her harcamayı yazacakmışız. yorum bekliyorum sizlerden canlar
Bize de çıktıRusya olayının faturası size çıkmış anlaşılan
Çok doğru ağda'ya gitmek yada ped almak için eşinin eve gelmesini bekleyip sırıtarak harçlık istememeli çalışan bir kadın. Madem kocadan harçlık almak hoşuna gidiyor bir kadının çalışmasın o zamanPara yönetimi her evde farklıdır.
Kimi evde kadında kimi evde erkekte kimi evde ortak.
Ama neolursa olsun bi kadında erkekte maaşını günü geldiğinde eline almalı bakmalı saymalı bu mu emeğimin karşılığı demeli.
Ondan sonra ister ortak giderler karşılanır birikim yapılabiliyosa onun için ayrılır kalanda kişilerin kendisine aittir.
Yani körü körüne orkid almak yada bir erkek için traş olmak için eşe muhtaç konuma gelinmemeli.
Söylediğim sizin için siz böyle mutluysanız inşallah ileride üzülmezsiniz demekten başka bişey yok
Konu sahibi hata sende adamı fazla şımartmışsıntoz-pembe simdi okudum sen yol parasi gitmesin diye 45 dk yuruyomussun esin ise arabayla gidiyomus esine ise dolmusla gitmesi konusunda baski yap yoksa eski sisteme donecegini söyle
eşiniz bir şekilde sizi de bıraksın araba gazlı ise çok süper değişiklik olmaz gaz tüketimindecanım inan masraflarımı nasıl kısabilirim diye düşünüyorum bu sadece yaptığım fedakarlıklardan sadece biri zaten ev kirası ve kredi var birde eşim yarım maaş alıyo sayılır bu nedenle benim kısmam lazım mecburen
Tabii ki maaşını kutuya falan koymayacaksın... Böyle başlar bu işler canım. Sonra bir bakmışsın sen çalışıyorsun parayi veriyorsun, nereye gittiğinden haberin bile olmuyor. Benim bu yüzden 30 yıl evli kalıp boşanan yakınım var. Başta nasıl alışırsan öyle gider. Tavrını koy ..Arkadaşlar Merhaba 9 aylık evliyim ve eşimle ilk kavgamızı yaptık aslında hiç aklımdan bile geçmeyen bi sepepten para yüzündençok üzgünüm barıştık aslında ama sürekli düşünüp duruyorum ve sizinde fikirlerinizi almak istedim
aynı hesaba gelir diyor birde 2 dolmuş yapması gerekirmiş bilmiyorum bende tek dolmuş gider mi gitmez mi araştırmadım .. benzin cidden çok pahalı ayriyetten arabanın sigortası falan filan durup durup masraf çıkarıyor :SArabayla gitmesin eşin işe. Sen parasızlıktan yürüyorsun o dolmuşa binmeye eriniyor. Benzin çok pahalı.
aynen canım fikir kötü değil bu fikri sakinleştikten sonra söyledi zaten ilk başta ki tepkisi çok kırıcıydı" maaşını direk bana vericeksin" bu şekilde söyledi onu söyledikten sonra bende film koptu zaten baya sinirlenmiştim büyük bi kavga ettik yoksa sorun parayı kutuya koymak değil ,ortadaki tavırBence eşinizin maddi sıkıntılardan dolayı sinirleri baya bir gerilmiş, anlayışla karşılayın derim. Maaşı kutuya koyup harcamaları yazma meselesi bana çok da kötü gelmedi açıkçası. Belli ki 300 liranın bile çok şey ifade ettiği günler yaşıyorsunuz, ki bizde öyleyiz şuan. Eşiniz tüm gereksiz harcamaları kısmak adına bir çeşit ev ekonomisine soyunmuş belli ki. Zaten sizinde kendinize özel bir harcamanız yokmuş, ha cebinizde durmuş ha kutuda durmuş.. Bilemiyorum, sinirler zaten gergin, maddi sıkıntılar var, daha fazla gerilmeyin derim.
işte bu işin aklıma yatmayan kısmıda bu evde ne alaka ya hadi paraya ihtiyacım oldu evemi gidicem illa hesapta dursa lazım olunca bi bankamatik bulunup çekilir böyle bi durumda eve gitmek gerekiceksacma sapan konusuyor.
sakin vicdan yapip ortak kutuya filan koyma maasini,hesabinda kalsin.
hem evde parami tutulur nakit ya,dunyanin binbir turlu hali var,ya Allah korusun hirsiz girip calsa.
aslında zavallı ve beceriksiz erkek deyimi pek hoşuma gitmedi eşimin çaba harcadığını görüyorum yeni iş alabilmek için sürekli çabalıyorlar bu turizm şehirlerinin çoğunda böyle bütün firmalar maddi darlık içinde bu onların hatası veya beceriksizliği değil .. maaşını tam alamıyor şuan ama içerde birikmiş oluyor kaybedilen bişey yok sadece sıkıntı çekiyoruz düzelene kadar. elbette tutumlu olmaya devam edicemKlasik zavalli beceriksiz erkek davranisi, yani is yerinde yasadigi kriz yuzunden kendini caresiz hissediyor ve hirsini sizden cikariyor. Maas konusunda kesinlikle taviz vermeyin ama size bu sekilde davranan adama da birdaha hediye falan almayin, zaten ekonomik olarak da zor durumdaymissiniz bundan sonra sizde harcamalariniza dikkat edin ama yinede maasinizin idaresini kocaniza birakmayin. Birdahada kendinize laf soyletmemek icin ekonomik durumunuza gore harcamalarinizi duzenleyin.
hayatım eşim zaten maaşının bi kısmını alabiliyor mesela cuamrtesi günü aldı bi kısmını bugün gidip kirayı vericek birde kredimiz var onu verir zaten elinde 200 tl kadar bi harçlık kalıcak yani kutuya koyacak bi para kalmıyor ondaO kutuya , eşin de aldığı maaşı koyacak mi ?
bunlar maddi durumdan dolayı sanırım canım erkek bunaldıkca harcanan paranın hesabına düşüyorBen de ayni problemi yaşıyorum eşime maaşımin nerdeyse yarisini verdigim halde kalanin hesabini yapiyor başta hic vermiyordum verdikçe kabahatli oluyorsun bayan erkeğe göre çalışma hayatinda on kat daha fazla yipraniyor kendini her türlü simartmaya hakkı var ne anlamı var yoksa çalışmanın oturalim baksınlar bize o vakit .
orası öyle canım zaten önemli bi ihtiyaç varsa öncelik sırasına göre tabi alıyoruz bu ay alamazsak önümüzdeki ay alalım diyoruz ona göre planlı ve programlıyız ama böyle kavgalar çıkıyor genede işteerkeklere ne kadar para harcatırsanız o kadar kıymetiniz oluyor.ondan bundan kısıp takdir beklemeyin.ihtiyacınız ne varsa ertelemeden imkanlar dahilinde alın.hayata birdaha gelemeyeceğiz.
canım hayat herkesin kendi hayatı ve nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamalısın Rabbim mutluluğunuzu bozmasın .. maaş bence kadında kalmalı ben öyle düşünüyorum zaten kadınlar doğası gereği evcil ve annelik ruhu olduğu için evin bi htiyacı dururken kendine parfüm alacak düşüncede olmuyor ama olağan dışı durumlar olabiliyor hayatta bazen maddi sıkıntılar olabiliyor ozamanda böyle benim yaşadığım gibi değişik fikirler ortaya atılabiliyor eşler arasındaTesekkur ederim beni dusundugun için belki biraz fazla cikis yapmis olabilirim. Hakkinizi helal edin. Yani söylediklerimi anlayabilmeniz için gerçekten tanimanuz lazim. Kayinvelidem bile esimi kiskaniyor benden öyle söyleyim.Yani bana düşkünlüğünü. 3yıldır evliyim ve öncesinde de 8yildir birlikteyiz esimle çok şükür bir sıkıntımız olmadi. Soylediklerinizin bazilarina katiliyorum. Ornegin babamda maasini ceker gelir anneme verir birlikte harcarlar. Hayat müşterek
canım seninki çok farklı bi durummuş eşin ailesine veriyormuş benim eşim de kutuda dursun senden para isteyemiyorum her seferinde diyo ben şimdi eşimin cebinde para yokken nasıl ona para vermem benim maaşım der otururum bilmiyorumBu konu da bende dertliyim. 5 yıllık çalışma hayatında kartim esimde ydi. Bana 50 100 tl harçlık verir para bitince hesap sorardi. Cebimde bazen 5 kuruş olmazdı arkadastan borç alırdım. O da benim paramla ailesinin dünya kadar borcunu ödedi. Elde avucta para yok soruyorum o kadar yiyon geziyon aliyon para mı kalir diyordu. 4 yılın sonunda aklım basima geldi.ama olan bana oldu.hep idare ettim kendi heveslerimden taviz verdim.baktim olmuyor patlattim bi kavga aldım kartımi.
Ha kötünün en kötüsü oldum.hem ailesinin gözünde hem kocamin gözünde. Para göz oldum. Ama hiç miyim değil. Şimdi cocuklarimin tum masrafı ve evin mutfak masrafi bi de evin kredi borcu var onları ben oduyom. Oda faturaları evin kredisinin büyük bölümünü ödüyor. Param artıyor pek ama olsun hiç önemli değil. En azından dışarda çalış evde çalış yorul bi de paranın hesabını bilme.
Şimdi kendim alıyorum maasimi para sadece bizim bogazimizdan geçiyor onun ailesine calismiyorum. Kaynanam ettim evde popo buyutsun ben kendimi hirpalayayaim bi de üstüne kötü olayım. Yık öyle.
Açın gozunuzu hanımlar işten geldiğimde bi yemegin altını açıp isitmayan koca hasta oldugunuz da bi gomlegini utulemeyen adama hem disarda kölelik hemde evde kölelik yapmayın. Sonra benim gibi kötünün en kötüsü olursunuz.
Yapma konu sahibini taviz verme onlar bi evi gecindirince kendilerini bişey sanıyorlar. Ama biz hem dışarda hem evde çalışınca kimse afferin demiyor. Üstüne üstlük 1 tlnin hesabını vermek zorunda kaliyoruz
en güzeli canım ve olması gerekende bu diye düşünüyorum bendeevliligin bir hayat ortakligi oldugunu dusunursek, elbette ki gelirler de giderler de ortaktir.
hicbir zaman esimin benim maasimla ilgili bir talebi olmadi.
"semur bu ara sikisigiz" dese, harcamalarima dikkat eder, kendime ayirdigim butcemi eve yonlendirirdim onu rencide etmeden.
ancak her evlilik, her iliski, her es farkli farkli.
tez zamanda selamete ermenizi temenni ederim.toz-pembe
aynen canım Allah büyük napalım sabır dicez beklicez başka çare yokBize de çıktı
Ama Allah büyük bir kapı kapanır bir kapı açılır siz de bunu söyleyin eşinize. Ben eşinizin önerisini yanlış bulmadım,sen de anlayışlısın bence o da kötü karakterde bir adam değil. Bir şekilde atlatacaksınız bu dönemi önemli olan ikiniz de sabrınızı birbirinize anlayışınızı koruyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?