EŞİMLE MAAŞ KAVGASI

Bu konu da bende dertliyim. 5 yıllık çalışma hayatında kartim esimde ydi. Bana 50 100 tl harçlık verir para bitince hesap sorardi. Cebimde bazen 5 kuruş olmazdı arkadastan borç alırdım. O da benim paramla ailesinin dünya kadar borcunu ödedi. Elde avucta para yok soruyorum o kadar yiyon geziyon aliyon para mı kalir diyordu. 4 yılın sonunda aklım basima geldi.ama olan bana oldu.hep idare ettim kendi heveslerimden taviz verdim.baktim olmuyor patlattim bi kavga aldım kartımi.
Ha kötünün en kötüsü oldum.hem ailesinin gözünde hem kocamin gözünde. Para göz oldum. Ama hiç miyim değil. Şimdi cocuklarimin tum masrafı ve evin mutfak masrafi bi de evin kredi borcu var onları ben oduyom. Oda faturaları evin kredisinin büyük bölümünü ödüyor. Param artıyor pek ama olsun hiç önemli değil. En azından dışarda çalış evde çalış yorul bi de paranın hesabını bilme.
Şimdi kendim alıyorum maasimi para sadece bizim bogazimizdan geçiyor onun ailesine calismiyorum. Kaynanam ettim evde popo buyutsun ben kendimi hirpalayayaim bi de üstüne kötü olayım. Yık öyle.
Açın gozunuzu hanımlar işten geldiğimde bi yemegin altını açıp isitmayan koca hasta oldugunuz da bi gomlegini utulemeyen adama hem disarda kölelik hemde evde kölelik yapmayın. Sonra benim gibi kötünün en kötüsü olursunuz.
Yapma konu sahibini taviz verme onlar bi evi gecindirince kendilerini bişey sanıyorlar. Ama biz hem dışarda hem evde çalışınca kimse afferin demiyor. Üstüne üstlük 1 tlnin hesabını vermek zorunda kaliyoruz

Asla kartımı vermem maaşımın idaresi bendedir zten o bişey ödüyorsa ben bişeyi ödüyorumdur asla ondan daha az harcama yapmam ev için hatta o ailesine yardım ettiği için ev harcamalarının fazlasını ben yaparım ama kartımı vermem, hesap da vermem. Ya arkadaşlar hem işte yoruluyoruz hem evde yoruluyoruz hem çocuk bakıyoruz üç beş kuruş keyfi harcamamızın da hesabını vereceksek modern kölelik oluyor bu. Dediğim gibi mevzu ev bütçesine katkıda bulunmak değil mevzu çalışıp kazandığımız parayı idare etme yetisine sahip değilmişiz gibi bir algı oluşması. Ben kartımı veya tüm maaşımı eşime vermem. Paraya ihtiyacı varda o an ve ben evdeysem alır kartı gerekeni çeker kartımı geri verir. Bu konuda net olduğumu da gayet iyi bilir. Hakkı'nı yemeyeyim vicdanlı ve adildir bir baskısı olmaz bu konuda. Ama benim tavrım da her zaman nettir.

evliligin bir hayat ortakligi oldugunu dusunursek, elbette ki gelirler de giderler de ortaktir.
hicbir zaman esimin benim maasimla ilgili bir talebi olmadi.
"semur bu ara sikisigiz" dese, harcamalarima dikkat eder, kendime ayirdigim butcemi eve yonlendirirdim onu rencide etmeden.
ancak her evlilik, her iliski, her es farkli farkli.
tez zamanda selamete ermenizi temenni ederim. toz-pembe

Senin maaşının hesabını tutacağına parasın istemeyi öğrensin eşin. Çok mantıksız bu yaptığı. Kendi kazandığın paranın hesabını vermek ne bileyim ben fena çemkirirdim

Maddi acidan zor günler yasiyorsunuz bu esinizi psikolojik olarak yipratmis olabilir onun icin boyle kisitlamalara harcamalari dusurme kismalara gidebilir bence isle alakali issiz kalma durumu olabilir onun icin simdiden kendince önlem almis olabilir tabi bunu sizi kırmadan yapmasi lazim insallah hersey duzelir sadece karsilikli anlayis gosterin birbirinize daha fazla destek olunki birbirinize bu kötü günleri atlatabilesiniz

Sadece iyi günlerde degil kötü gunlerinizdede birbirinize sımsıkı sarilip destek olmalisiniz hastalikta saglikta iyi ve kötü gunlerinizde hep birbirinize destek olun sakın evliliginizi bitirmeyi dusunmeyin eminim bu zor günleri atlatacakdiniz biraz sabir

300 lira da kendinize harcama hakkiniz yoksa neden calisiyosunuz ki?
'Madem artik senden harclik alacam neden calisayim ki? İsi birakmaya karar verdim' diyin bence, blöf yapin!
Ben arastirdim bi sene icinde evlenip istifa edenler kidem tazminatlarini aliyorlarmis falan deyin de ciddi oldugunuzu anlasin

Rusya olayının faturası size çıkmış anlaşılan
Bize de çıktı
Ama Allah büyük bir kapı kapanır bir kapı açılır siz de bunu söyleyin eşinize. Ben eşinizin önerisini yanlış bulmadım,sen de anlayışlısın bence o da kötü karakterde bir adam değil. Bir şekilde atlatacaksınız bu dönemi önemli olan ikiniz de sabrınızı birbirinize anlayışınızı koruyun.

Kadın çalışınca maaşını almayı bilen erkek, evde de yemek temizlik ütü yapmayı bilsin o Zaman. Ama nerdee
Benim bi tanıdığım kadın maaş kartını kocasına veriyordu kocası da o maaş kartıyla genç bir kızı dolaştırıyordu. Kadının bundan haberi yoktu tabi

Çok doğru ağda'ya gitmek yada ped almak için eşinin eve gelmesini bekleyip sırıtarak harçlık istememeli çalışan bir kadın. Madem kocadan harçlık almak hoşuna gidiyor bir kadının çalışmasın o zaman

Bence esinize vereceginiz miktari o kutuya birakin. Yine odemelerinizi yapinca kalan cebinizde kalsin, o da sizden almamis olur.

toz-pembe simdi okudum sen yol parasi gitmesin diye 45 dk yuruyomussun esin ise arabayla gidiyomus esine ise dolmusla gitmesi konusunda baski yap yoksa eski sisteme donecegini söyle

eşiniz bir şekilde sizi de bıraksın araba gazlı ise çok süper değişiklik olmaz gaz tüketiminde
canınıza yazık

Tabii ki maaşını kutuya falan koymayacaksın... Böyle başlar bu işler canım. Sonra bir bakmışsın sen çalışıyorsun parayi veriyorsun, nereye gittiğinden haberin bile olmuyor. Benim bu yüzden 30 yıl evli kalıp boşanan yakınım var. Başta nasıl alışırsan öyle gider. Tavrını koy ..

Çalışıyorsun elinde paran varken maaşını neden eşin çekecekmiş anlamıyorum gerçekten. Sen eşine maaş kartım sende dursun ben çok harcıyorum diye teklif etmiş olsan neyse. Ama bir erkeğe böyle istekler hiç yakışmıyor.

Arabayla gitmesin eşin işe. Sen parasızlıktan yürüyorsun o dolmuşa binmeye eriniyor. Benzin çok pahalı.
aynı hesaba gelir diyor birde 2 dolmuş yapması gerekirmiş bilmiyorum bende tek dolmuş gider mi gitmez mi araştırmadım .. benzin cidden çok pahalı ayriyetten arabanın sigortası falan filan durup durup masraf çıkarıyor :S
aynen canım fikir kötü değil bu fikri sakinleştikten sonra söyledi zaten ilk başta ki tepkisi çok kırıcıydı" maaşını direk bana vericeksin" bu şekilde söyledi onu söyledikten sonra bende film koptu zaten baya sinirlenmiştim büyük bi kavga ettik yoksa sorun parayı kutuya koymak değil ,ortadaki tavır
sacma sapan konusuyor.
sakin vicdan yapip ortak kutuya filan koyma maasini,hesabinda kalsin.
hem evde parami tutulur nakit ya,dunyanin binbir turlu hali var,ya Allah korusun hirsiz girip calsa.
işte bu işin aklıma yatmayan kısmıda bu evde ne alaka ya hadi paraya ihtiyacım oldu evemi gidicem illa hesapta dursa lazım olunca bi bankamatik bulunup çekilir böyle bi durumda eve gitmek gerekicek
aslında zavallı ve beceriksiz erkek deyimi pek hoşuma gitmedi eşimin çaba harcadığını görüyorum yeni iş alabilmek için sürekli çabalıyorlar bu turizm şehirlerinin çoğunda böyle bütün firmalar maddi darlık içinde bu onların hatası veya beceriksizliği değil .. maaşını tam alamıyor şuan ama içerde birikmiş oluyor kaybedilen bişey yok sadece sıkıntı çekiyoruz düzelene kadar. elbette tutumlu olmaya devam edicem

karısının parasına güvenipte şu erkekler evlenmesin..... mümkünse... evet bende çalışıyorum tek kişi olmuyor diye ama inanın eve nasıl nerde ne harcama yapacağıma ben karar veriyorum...

O kutuya , eşin de aldığı maaşı koyacak mi ?
hayatım eşim zaten maaşının bi kısmını alabiliyor mesela cuamrtesi günü aldı bi kısmını bugün gidip kirayı vericek birde kredimiz var onu verir zaten elinde 200 tl kadar bi harçlık kalıcak yani kutuya koyacak bi para kalmıyor onda
bunlar maddi durumdan dolayı sanırım canım erkek bunaldıkca harcanan paranın hesabına düşüyor
erkeklere ne kadar para harcatırsanız o kadar kıymetiniz oluyor.ondan bundan kısıp takdir beklemeyin.ihtiyacınız ne varsa ertelemeden imkanlar dahilinde alın.hayata birdaha gelemeyeceğiz.
orası öyle canım zaten önemli bi ihtiyaç varsa öncelik sırasına göre tabi alıyoruz bu ay alamazsak önümüzdeki ay alalım diyoruz ona göre planlı ve programlıyız ama böyle kavgalar çıkıyor genede işte
canım hayat herkesin kendi hayatı ve nasıl mutlu hissediyorsan öyle yaşamalısın Rabbim mutluluğunuzu bozmasın .. maaş bence kadında kalmalı ben öyle düşünüyorum zaten kadınlar doğası gereği evcil ve annelik ruhu olduğu için evin bi htiyacı dururken kendine parfüm alacak düşüncede olmuyor ama olağan dışı durumlar olabiliyor hayatta bazen maddi sıkıntılar olabiliyor ozamanda böyle benim yaşadığım gibi değişik fikirler ortaya atılabiliyor eşler arasında
canım seninki çok farklı bi durummuş eşin ailesine veriyormuş benim eşim de kutuda dursun senden para isteyemiyorum her seferinde diyo ben şimdi eşimin cebinde para yokken nasıl ona para vermem benim maaşım der otururum bilmiyorum
en güzeli canım ve olması gerekende bu diye düşünüyorum bende
teşekkür ederim bu arada inşallah
aynen canım Allah büyük napalım sabır dicez beklicez başka çare yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…