EŞİMLE MAAŞ KAVGASI

Bu nasıl iş ya bi kadın olarak sen calısmak zorunda bile değilsin oncelıkle bunu ekstra olarak görmeli hesap kıtap ne haddine ben ve esım calısıyoruz ben verıyorum elıne zorla ve hesap asla sormaz erkek her zman eve bakmakla mükellef kadının bısuru yuku var bır de calısınca öpüp basına koysun o kutuyuda not defterınıde kaldırıp yere atarım valla görür hesabı ( ben olsam) kısacası taviz vermeyın..

Adı üstünde eş ya! Sen ben davası olur mu ne demek senin paranın benim param? İnsanlar evlenince BİZ olur. Ben de öğretmenim kaç lira maaş aldigimi bilmem. Maaş kartım esimde. O bilir harcamalarimizi ihtiyaclarimizi. Kıyafetim bile kalmasa kendisi soyler alalım diye ya da kendisi alir sürpriz yapar. Ben şaşıp kaliyorum gerçekten.

Genelleme yapmaniz çok yanlis sizin bu yazdiklarinizi görünce Rabbim e bir kez daha şükrettim eşim gibi bir adamı karsima cikardigi için.

Çok yüz vermişsin ve vermeye de devam ediyosun..
Eşin olduğu maaşını senden isteyebileceği anlamına gelmiyor, hem de bu tavırla.
Sanki senin yüzünden alamıyo maaşını.

Ayakta alkışlıyorum

Eşinin tarzı hiç hoş değil ne münasebet canım! Maaşını vereceksin hesap sormalar felan sakın canım çok üzülürsün bu kadar taviz verme!! Tamam destek ol ama emrivaki yapması senin fedakarlığını görmemesi anlamına gelir...

Siz bir de öğretmensiniz öyle mi ?

Bütün paranızı veriyosunuz emeğinizin karşılığını bilmiyosunuz ve birde kıyafet alıyo diye seviniyosunuz.

Kütfen geleceğe birey yetiştirmeyin önce kendinizi yetiştirin.

bende size hayret ettim gerçekten.bu övünülecek bir şey mi?

Benim hayatim sizi hic ilgilendirmez. Sizin Eşiniz problemliyse Allah YARDIMCINIZ olsun. Mesele kiyafet ya da başka birşey değil mesele paylaşmak mesele esimle sen ben davasi yapmamak. Çok şükür imrenilerek bakilan bir evliligim ve geleceğe güvenle yetistirdigim yüzlerce çocuğum var. En önemlisi de beni benden daha çok düşünen, evine daha dogmamis bebeğine dört elle sarılan gözlerine her baktigimda bir kez daha aşik oldugum, her şeyden önce ailem( sizin tam olarak kavrayamadiginiz kutsal kavram) gelir diyen dört dörtlük bir eşim var. Ha eş harcamasının hesabıni yapamasa dışarda kahvede surda burada arkadaşlarıyla yese içkisi mimari sigarasi olsa parayi oralarda çar çur etse o zaman her soylediginize kabulum ama oyle degil. kimseyi tanimadan yargilamamanizi tavsiye ederim.

Öğretmen hanım ben size durumu şöyle izah edeyim.sorun eşinizin ne kadar muhteşem bir adam olduğundan çok, bireylerin sorumluluk alıp kendi kararlarını verebiliyor olması durumu.yani kısacası birey olma meselesi.sizin yaptığınız şey 18.yy da kalmış bir teslimiyet.kendi bileceğiniz bir şey elbette zaten kadınların çoğu sizin yaptığınız şeyi yapıyor ama bu yaptığınız şeyin doğruluğunu göstermez.Bireyler emek verdikleri şeyin karşıllığının ne olduğunu bilmek, karşıdakinin insiyatifine kalmadan ihtiyaçlarını giderebilmek en önemlisi sorumluluk alarak hayata sağlam ayaklarla basmak zorundadırlar.tam teslimiyet insana çok acı şeyler yaşatabilir.

Ben aileninde kadın olmanında çalışan bir kadın olmanında eş olmanında nedenek olduğunu çok çok iyi biliyorum .

Bir kadının çalışıp kocasının eline masş kartını vermesi birde kendisine çocuk gibi kıtafet alıyo diye sevinmesini asla ama asla kabul edemem.

Sizin kendinize eşinizinde sizi saygısı yok olsa idi böyle olmazdınız.

Güzel arkadasim kendince hakli olabilirsin. Fikirlerine saygı duyarim ancak ben zaten kendi kararlarimi rahatlıkla verebilen bir bireyim. Maaş kartimin esimde olmasi beynimin akliminda onda.olduğunu gostermiyor. İkimiz de birbirimizin kararlarına saygi duyduğumuz surece sıkıntı yok zaten. O yüzden para en son konuşulacak şey. Ayrıca EMEĞİMİN kıymetini ben de eşim de çok iyi biliyoruz. Su an bulunduğum mevkiye ne zorluklarla geldim bir ben bilirim ve bu EMEĞİMİN sömürülmesine asla firsat vermem karsimdaki kişi eşim de olsa.

artik sadece guluyorum.canim ya kıyafet sadece bir örnekti takildigin şeye bak. Sizi güzel fikirlerinizle bas basa birakiyorum.

artik sadece guluyorum.canim ya kıyafet sadece bir örnekti takildigin şeye bak. Sizi güzel fikirlerinizle bas basa birakiyorum.

Para yönetimi her evde farklıdır.
Kimi evde kadında kimi evde erkekte kimi evde ortak.
Ama neolursa olsun bi kadında erkekte maaşını günü geldiğinde eline almalı bakmalı saymalı bu mu emeğimin karşılığı demeli.

Ondan sonra ister ortak giderler karşılanır birikim yapılabiliyosa onun için ayrılır kalanda kişilerin kendisine aittir.

Yani körü körüne orkid almak yada bir erkek için traş olmak için eşe muhtaç konuma gelinmemeli.

Söylediğim sizin için siz böyle mutluysanız inşallah ileride üzülmezsiniz demekten başka bişey yok

erkeklere ne kadar para harcatırsanız o kadar kıymetiniz oluyor.ondan bundan kısıp takdir beklemeyin.ihtiyacınız ne varsa ertelemeden imkanlar dahilinde alın.hayata birdaha gelemeyeceğiz.

Kesinlikle size. Erkek milleti fedakarliktan anlamadigi icin kesinlikle taviz vermemek gerekiyor.

Tesekkur ederim beni dusundugun için belki biraz fazla cikis yapmis olabilirim. Hakkinizi helal edin. Yani söylediklerimi anlayabilmeniz için gerçekten tanimanuz lazim. Kayinvelidem bile esimi kiskaniyor benden öyle söyleyim.Yani bana düşkünlüğünü. 3yıldır evliyim ve öncesinde de 8yildir birlikteyiz esimle çok şükür bir sıkıntımız olmadi. Soylediklerinizin bazilarina katiliyorum. Ornegin babamda maasini ceker gelir anneme verir birlikte harcarlar. Hayat müşterek

Tam bir beyinsiz erkek vakkasi daha. Kendin calis kazan, bir de bakkal defteri tutarak adama hesap ver.
Evin ne gideri varsa 2 ye bolun, kalanini catir catir harcayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…