- 3 Nisan 2018
- 1.837
- 3.757
- 63
- Konu Sahibi Melekmelegimm
-
Sen ona yüreğini açmışsın. Aileni ve herkesi arkanda birakip gelmişsin.Bu senin ona karşı sevgini ortaya koyuyor. Inan o senin gibisini arasa bulamaz.Bu zamanda çoğu kadin bu şartlara sabretmez. Üstelik senin gibi arkasinda sağlam bir ailesi olan bir kadın hic eyvallah bile etmez.Önce bunu düşünüp kendine gelmesi lazim. Ailenin yanına gittiginde biraz daha dinlenecegini ve moral bulacagini düşünüyorum.Paylasmak insani rahatlatıyor çünkü.( inanın cok bunaldım yuvamıda yıkmak istemiyorum düzeldi düzelicek diye bekliyorum yanlızlık cok zor geldim buraya dertleşecek kimse yok herkez kendini düşünüyor gidicem biraz kafamı toplamam lazım ne kadar kıymet bilir özler orası meçhul..ya ben kabul edemiyorum kocamın sabahlara kadar dışarıda ne işi var tmm ilk zamanlar dedilerki yeni evli sıkma hemen ortamınından vazgeçemez dediler bekledim ama 1 sene olmuş artık yeter bana harçlık vermez alkole para verir..diyorumki eşime yoruldum her akşam geliolar biraz tek kalalım diyoki onlarda ozluyor torunlarını nasıl musaade etmeye bilirimki onuda bilmiyorum.gercekten dediğin gibi canım hepsinin kafası aynı ailece ve eşimle olan en kücük sorunda hurraa hepsi karışıyo..ailemin cok sukur durumu cok iyi ben gitmicem desem bile bakarlar bana ve cocuguma ama acele karar verip pişman olmak istemiyorum tam değişio derken yine bişeyler oluyo..maşallah kardesim senin bebeğin kızmı oğlanmı ? Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
Allah razı olsun amin evet herşeyim o gibi gördüm burdada tek güvendiğim o bildim o ise ailesinden başkasını gözü görmedi tmm herkez seviyo bağlı ailesine ama bunlar bi garip..Sen ona yüreğini açmışsın. Aileni ve herkesi arkanda birakip gelmişsin.Bu senin ona karşı sevgini ortaya koyuyor. Inan o senin gibisini arasa bulamaz.Bu zamanda çoğu kadin bu şartlara sabretmez. Üstelik senin gibi arkasinda sağlam bir ailesi olan bir kadın hic eyvallah bile etmez.Önce bunu düşünüp kendine gelmesi lazim. Ailenin yanına gittiginde biraz daha dinlenecegini ve moral bulacagini düşünüyorum.Paylasmak insani rahatlatıyor çünkü.
Cinsiyeti daha öğrenemedim canm. Haftaya öğrenirim gibime geliyor.
Senin de Allah evladıni bağışlasın.Yuvana huzur dolsun inşallah.
Düzelmez diye birşey yok. Düzelir inşallah ama çok yıpratmadan aklı başına gelse bari.
Allah ıslah etsin bunları ne guzel yinede yapıcı bazı şeyleri düzeltmiş saat olarak inşallah alkolüde bırakır ama bizimkisi ne desem zıt hiçbirine gelemiyo ve ailesini sürüyo üzerimeO abiyi girtlakliyasim geldi hadsizzzz... Bende buna benzer bisey yasiyorum biraz uzun olacak ama yazayim benim esim 4 yil boyunca bensiz bakkal bile girmeyen işten eve evden işe giden biriydi son 2 yıldır eniştemle çok samimi ve ayda bir fln hep baraber iciyoduk sonra her ay sikici olmaya başladı ben içmedim onlar içti ayda birdi 15de bir oldu sonra haftada bir sonra haftada 2 oldu ve sonra dışarda icmeye fln başladılar 12 1 de gelmeler en son cildirdim ben hoop noluyo dedim ve olay çıkardım baya yer gök inledi tamam Bi daha olmicak dedi 1 2 hafta olmadi geri başladılar en son evi terkettim zar zor yalvardi döndüm ablami aradim sen basim ustune ama kocani bidaha istemiyorum dedim devam ediyorlar gene geç gelmeseler de dukkanda erken icmeye başlayıp 7 8 gibi geliyor eve icince sapitan biri degil aksine daha sevimli komik oluyor ama istemiyorum her hafta zibidi gibi ortalikta icmesini azaltsam da hala kalici bi çözüm bulamadım zor bi durum ya duzelecek ya yol alacak ...
Evet sizinki daha zor bi durum 3. Şahıslar girince iş zorlasiyorAllah ıslah etsin bunları ne guzel yinede yapıcı bazı şeyleri düzeltmiş saat olarak inşallah alkolüde bırakır ama bizimkisi ne desem zıt hiçbirine gelemiyo ve ailesini sürüyo üzerime
Merhaba 18 gün oldu doğum yapalı ve dün gece eşimle büyük tartışmamız oldu..1 sene oldu evleneli ve eşimin hep bekar arkadaşları var hemen hemen her cumartesi çıkıyordu ve bu hep alkol alarak ve gece 4,5 te girer hep..son Cumartesi çıkamadı doğum telaşından.18 gündür sürekli ailesi her akşam bebek gormeye geliyor iş çıkışı özlüyorlarmış bebeği gittiklerinde geç oluyor haliyle bebeği uyutana kadar eşimde uyuya kalıyor yani birbirimizi zor görüyoruz diyebilirim tek kaldığımızda..dün bana çıkmak istediğini soyledi yine alkollü mekana gidiceklermiş gece 5 te eve gelirim dedi ve saat başı arama ben ararım seni dedi ben ki zaten fobi oldu artık cumartesi günleri çıkmaları bende tam bitti derken yine çıkmalar başlıyor istemediğimi soyşedim yeni doğum yaptım biraz vakit geçirelim alkol almasını istemediğimi ve cok gec geldiğini neyse telefonda baya bi tartıştık eve abisiyle geldi abisi baya hesap sordu bana kardeşimle çıkamicakmıyım diye bende dedimki zaten iş yerindesiniz aksama kadar benden cok seni goruyo eve gelin playstation oynayın veya cakit geçirin ben zaten odamda bebekleyim dedim kocamın alkollü karı kız olan mekanlarda olmadını istemediğimi daha yeni doğum yaptıgımı sonra sinirlendi gitti oysa cok saygılı şekilde konustum sonra sinirlendi gitti eşimi arıyo bağırarak birdaha o kızı gezdirmiceksin dışarıya çıkarmicaksın bebekle parka dahi götürmiceksin diye ona ne oluyosa tabi planlarını bozduğum için oysaki benim derdim eşim gitmesin kendi napıyorsa yapsın resmen eşimi tahrik ediyo bana karşı ve eşim tepkisizdi ne yani gidin alkol alın desem iyimiydim ? Eşimle baya bi tartıştık hatta ayrılıktan bile bahsetti bana cok kırıldım değersiz olduğum icin gözünde ki ben onun icin yurtışından gelip ailemi bıraktım sevdiğimden bilemiyorum kötümü yaptım gondermemekle
Canım sana bişey diyim mı eşinle otur konuş olmadı kp yada aklı başında lafı sözü geçen mantıklı bir büyüğe danışın.bu dışarı çıkma olayını bitirmeye çalışın. Gelelim sonrasına.benim eşim de ben ne desem ailesini hep savunurdu hep annesi babası kardeşi haklıydı bi süre sonra bende gamsız davrandım bu zamanla herkesten ni darbe yiyince ve yanında sadece benim olduğunu görünce şuan onun için sadece ben ve çocuklarım var. Yer gelmiş annesi bana bağırıp tlfnu yüzüme kapattı diye annesini terslemiş. Vs. Vs. Kısaca şuan herkesin iyi gün yandaşı olduğunu anladı tek kapı ben kaldım benim dediklerimi yapıyor. Bende suyuna gidecek şekilde onun gönlünü yapıyorum. Ama biz bu kıvama gelene kadar ne kavgalar kıyametler koptu bu evde bir bilsenGerçekten oyle kim ne derse desin eşimde bitiyo bana laf soyleymemesi lazımdı duyardım lohusalık dönemi diye derdimki ya ne varki ama değilmiş cok duygusal oldum ve hamileliğimin son 3 haftası cok kotu geçti sezeryana ölücem korkusuyla girdim eşim ağladı hatta ben doğuma giderken enfeksiyonum vardı ve vücuduma yayılabilirdi dr lar bildiğiniz kv deme tepki gosterdi sizin gelininiz ölümden döndü siz neyin derdindesiniz diye ayağa bile kalkmamam lazım eşimin desteğine ihtiyacım varken kanamam arttı dün üzüntüden herhalde nasılsın bile demiyor arkadaşları benden değerli demekki..bende bekliyorum gün gelicek anlicak değerimi diye ama yok onun icin ailesi asla yanlış yapmaz tek bildiği ailesi ve artık cocugumuz ben değersizim
Aynen oyle ..Evet sizinki daha zor bi durum 3. Şahıslar girince iş zorlasiyor
Sizin eşiniz yinede daha erken saatte giriomuş :)) ben kotuleşiyorum o ben yokmuş gibi davranıyo umrunda değil küsmüşüm konuşmamışımdün ben de buna yakın bir konu açmıştım benim eşim de arkadaş delisi biri beni hamile halimle birakip arkadaşlarına gider 11-12 gibi gelir ve daha bir çok şey ama bugün başına taş düşmüş gibi benim kotulestigimi görünce sanırım kendini düzeltme kararı aldı butun gece ustumu ortmeye kalkti kahvaltımı ayağıma getirdi evi temizledi camasirlari yikadi ssurekli iletisim kurmak bahaneleri aradi aksam yemeğini hazirladi ama benim icim bir turlu sogumuyor keske hep boyle iyi kalsa ama huylu huyundan bir gün vazgeçer mi bilinmez. size öneri sunamayacagim kelin ilacı olsa önce kendi kafasına sürerdi.
Konuşucam canım inanırmısın artık ailesini bile göresim gelmiyor bıktım..ama bizimkisi cok bağlı ya bilmiyorum darbe yermi ki ailesinden cok bağlılar birbirlerine ne yalan soyliim diyorum allahım bi darbe yesinde anlasın değerimi o kadar beni verem ediyoCanım sana bişey diyim mı eşinle otur konuş olmadı kp yada aklı başında lafı sözü geçen mantıklı bir büyüğe danışın.bu dışarı çıkma olayını bitirmeye çalışın. Gelelim sonrasına.benim eşim de ben ne desem ailesini hep savunurdu hep annesi babası kardeşi haklıydı bi süre sonra bende gamsız davrandım bu zamanla herkesten ni darbe yiyince ve yanında sadece benim olduğunu görünce şuan onun için sadece ben ve çocuklarım var. Yer gelmiş annesi bana bağırıp tlfnu yüzüme kapattı diye annesini terslemiş. Vs. Vs. Kısaca şuan herkesin iyi gün yandaşı olduğunu anladı tek kapı ben kaldım benim dediklerimi yapıyor. Bende suyuna gidecek şekilde onun gönlünü yapıyorum. Ama biz bu kıvama gelene kadar ne kavgalar kıyametler koptu bu evde bir bilsen
Ee yanlışları oluyor işte, anlıyor mu değerinizi? Hayır. Daha büyük yanlışlar da yapsalar eşinizin hep onlar adına mazeretleri olur, emin olun. Abisi size saygısızlık yapıyor, hala boşanma konusunu açan eşiniz, siz değilsiniz.İnanırmısınız dua ediyorumki bi yanlışları olsunda değerimi anlasın diye belki yanlış evet ama artık cok bunaldım
Zaten boyle giderse geri dönüş yapıcam dediğiniz gibi orda baskı yok ve her türlü yardımla cocuguma hem bakar hem geçinirim ve dün oyle tartışmamız olduki kv den geldi banyo yaptırcak yine dedimki hava soğuk ve gözü şişmiş bebeğin güya ben göremedim ee neymiş kirpik kaçmiştir banyo yaptıralım hasta olur gerek yok dedim gece 12 ye geliyo onlar yıkarken eşimi çektim dedimki ne yapmaya çalısıyosunuz uykudan uyandırıyosunuz üstelik banyo yaptırıolar seni uykundan uyandırim banyoya sokim hadi hoşkanırmısım dedim gitti annesine yetiştirdi annesi gelio benden hesap soruyo dedim evet uyandırıyosunuz ve banyoya sokuyosunuz neymiş banyo yapmış gözünün şişliği indi işte diyor bana :)) dedim hemen nasıl iner şişlik yoktu bile kuruntu yapıosunuz içimdekinleri döktüm baya dün tartıştık yani bunlar lohusa kadın üzmeyelim diceğine umurlarında değil üstelik ailece bebeğe karşı piskopatlaşmışlar ne yapıcaklarını bilmiyorlarSiz evlenmis, cocuk sahibi olmussunuz ama "aile"olamamissiniz. Ve esinizinde size, cocugunuza, ailesi olarak bir aidiyat hissetmeye baslamasi, kendi ailesiyle bu kadar icli disliyken ve onlarin bu kadar fazla tesiri altindayken cok zor. Abiside size bagirir, anneside sizi azarlar cunku esiniz hala kendi ailesini kurdugunun farkinda degil, uzerine bir de kotu aliskanliklari var.
Hadi diyelim abi hasta bir insan, var oyle tipler. Hadi diyelim kocanizda abisine tepki veremiyor, oyle gormus yahu yeni dogum yapmis kadina, haksizken, onun bunun doldurmasiyla kizmak nedir? Cok basiretsiz bir adam kocaniz. Suan yeni dogum yapmissiniz, Allah bebeginizi size bagislasin. Stres en cok o masum minigi etkiler, onun icin huzurlu kalmaniz gerekir. Sizin cok buyuk bir avantajiniz var, alman vatandasisiniz. Cekip almanya'ya Geri donerseniz, aileniz size destek olmasa bile sosyal haklarinizdan dolayi calismadan cocugunuza maddi olarak yetebilirsiniz. Ve bosanmis bir kadin olmanin toplumsal baskisini yasamazsiniz. Guvenli bir ulkede, cocugunuzu kimseye ihtiyac duymadan yetistirebilme seceneginiz var. Isler hic bir sekilde yolunda gitmezse, almanya'ya Geri donun.
Dün diyorki napiim küfürmü edim abimle aramımı açmamı istiyosun ya dedim oyle dediğinde benim icin araya girip abi oda benim karım oyle konuşma de birbirinize girin demiyorum ben ama beni koru sen boyle yaptıkça tüm ailen beni ezer ben kadın olduğum halde seni ezdirmiyorum senin tek bildiğin ailen dediğimdede düşünüyo ama kafası boş olduğu için düşünsün dursun yaniEe yanlışları oluyor işte, anlıyor mu değerinizi? Hayır. Daha büyük yanlışlar da yapsalar eşinizin hep onlar adına mazeretleri olur, emin olun. Abisi size saygısızlık yapıyor, hala boşanma konusunu açan eşiniz, siz değilsiniz.
Sen bir çocuğu al ailenin yanına git kafayı dinle, böyle olmazDün diyorki napiim küfürmü edim abimle aramımı açmamı istiyosun ya dedim oyle dediğinde benim icin araya girip abi oda benim karım oyle konuşma de birbirinize girin demiyorum ben ama beni koru sen boyle yaptıkça tüm ailen beni ezer ben kadın olduğum halde seni ezdirmiyorum senin tek bildiğin ailen dediğimdede düşünüyo ama kafası boş olduğu için düşünsün dursun yani
Zaten boyle giderse geri dönüş yapıcam dediğiniz gibi orda baskı yok ve her türlü yardımla cocuguma hem bakar hem geçinirim ve dün oyle tartışmamız olduki kv den geldi banyo yaptırcak yine dedimki hava soğuk ve gözü şişmiş bebeğin güya ben göremedim ee neymiş kirpik kaçmiştir banyo yaptıralım hasta olur gerek yok dedim gece 12 ye geliyo onlar yıkarken eşimi çektim dedimki ne yapmaya çalısıyosunuz uykudan uyandırıyosunuz üstelik banyo yaptırıolar seni uykundan uyandırim banyoya sokim hadi hoşkanırmısım dedim gitti annesine yetiştirdi annesi gelio benden hesap soruyo dedim evet uyandırıyosunuz ve banyoya sokuyosunuz neymiş banyo yapmış gözünün şişliği indi işte diyor bana :)) dedim hemen nasıl iner şişlik yoktu bile kuruntu yapıosunuz içimdekinleri döktüm baya dün tartıştık yani bunlar lohusa kadın üzmeyelim diceğine umurlarında değil üstelik ailece bebeğe karşı piskopatlaşmışlar ne yapıcaklarını bilmiyorlar
Hayır kesinlikle haketmiyorum ya birde cocugu her aksam gormeye geliyor kv demler ve yemek yapıyorum ne lohusalığı allah aşkına 4 gün baktı annen gelmiyormu diye 10 kere sordu işini bırakmış benim icinde..eşin bana diyorki kahve yap annemler gitmeden kahve hazır diye odama geliyorum ne göriim gorumcem kv dem ve eşim yatağımda yorganıda çekmişler üstlerine sohbet ediyolar ve benim yataktan kalkmamam lazım göğüs hizamda olması lazım bacaklarımın kan akımı olması lazım umursayan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?