Eşimle tartıştık ne yapacağımı bilemedim

Hayır tabiki ne alakası var. Konu sahibi normalde hazırlıyormuş. Canı ister hazırlar, istemez hazırlamaz. Bunu kastetmedim ben lütfen sapla samanı ayırın. Sırf “eşi inatlaştığı için”hazırlamamış. Olay basit bir olay. Canı istemez hazırlamaz o ayrı konu. Olay gereksiz uzamış bunu belirtmek istedim. Büyük bir konu olur yine anlarım ama çok gereksiz olmuş bence bende çabuk demoralize olan bir insanım ama bunda karaları bağlayacak bir olay görmedim

Aynı benim ex. Böyle çok basit bir konuda onu uyarırdım tatlı dille, bazen tamam derdi bazen de böyle pöykürürdü. Zaman geçtikçe pöykürmeler arttı. Küsüyor konuşmuyordu salonda yatıyordu falan böyle minicik mevzular bu hale geliyordu.
Kendimde kusur arıyodum ben mi abartıyorum üstüne gidiyorum acaba diye ama kesinlikle değil, siz doğru olanı söylemekten çekinmeyin. Mesela bizim konumuz çamurlu ayakkabıyla evin ortasına kadar girmekti yere çamur parçaları döküldü, sonunda temizlettim kendisine ama kavgayı büyütüp abartıp küsüp yıprattıktan sonra hiç önemi yok bence temizlemesinin.

Valla ben düzeltemedim. Sonra gördüm ki meğer annesi temizlik hastası olmasına rağmen eve mutfağa kadar ayakkabıyla girmelerine ses çıkarmıyor, üstüne “gir gir çıkarma yorulma gel” diye ısrar ediyor, herkes evden gidince de başlıyor süpürmeye silmeye. Günde on kere siliyor belki. O yüzden bizimkine batmış benim kurallarım, sınırsız özgürlük istiyor, koltukta yemek yiyip her yere ekmek dökmeyi, yatakta çikolata yiyip yastığa yorgana sürmeyi özgürlük sanıyor.

Allah sabır versin kardeşim.

Eşiniz hala büyümemiş bir ergen, benim ergen kardeşim de istediği şey olmayınca aynı tepkileri veriyor Neymiş kahvaltı hazırlanmamış aç kalmış, dışarıda ayaküstü bir simit atıştırmayı akıl edemiyor sanırım. Bu ülkede erkek çocuklar o kadar yanlış yetiştiriliyor ki bu da örneği işte.

Bence boşanma raddesine gelinmediği müddetçe kavga edilince ev terkedilmemeli

Değil mi? Kadın zaten haksızliga uğramış. Ne yapıyoruz burada ona suçlu hissettirmeye mi çalışacağız?
En çarpıcı detay peçete mi yani olayda
hem acıkınca karnını doyuramayan ,hem esının hassas oldugu konuyu bıle bıle gozunun ıcıne baka baka yapan adam, hem ofke kontrolsuzlugu

sahsen benımde ıcımden gelmezdı bırsey hazırlamak uzgun ofkelı kırgın oldugumuzda da kosa kosa kahvaltı hazırlayıp daımı gorevımızı yerıne getırmek gerekıyormıus

Aksam bir konuda inatlaşıp tartışsak eşimle, küs uyusak, sabah kalkıp ben de kahvaltı hazırlamazdım açıkçası. Siz hazırlamadınız diye neden bütün gün aç gezmiş ? Dışarda alsaymış bir poğaça, börek. İşe gidiyorsa öğlen yemeği de mi yememiş hiç anlamadım bu kısmı. Siz beslemezseniz aç kalıyor demek ki. Ayrıca öfke kontrol problemi var eşinizde, doktora görünsün.

Ben ne ikazın ne bu tepkilerin ilk kez olduğunu düşünmüyorum. Karşılıklı birbirinden rahatsız olan bir çift var ortada.
Lafı ağzımdan almışsınız. Bir kerelik bir uyarı veya konuşmama durumuyla bu noktaya gelinmeyeceğini düşünüyorum. İki tarafın da biriktirmiş olduğunu düşündürüyor.

Ne alaka. Biri zeytin çekirdeğini yemek olan tabağa koysa ve ben öyle yapma desem annemi oluyorum.
konu sahibi anne gibi falan davranmıyor bana göre. Eşler birbirini gayette uyarabilir.
koca kadınım evet. O yüzden zeytin çekirdeğimi senin yemek yediğin tabağa koymam. Hemende evlenmesinler başlıyor. Belki hiç zeytin yemediler evlenmeden önce nerden bilcez

Bence burada olayı sen uzatmışsın.öyle dediyse dedi.buna alınganlık yapıp kahvaltı hazırlamamak,küsmek ne demek.eşin de sinirini yanlış yoldan çıkarmış.o da bu konuda haksız

Karısı evde kahvaltı hazırlamayinca akşama kadar aç dolanmış demek, vah yazık sanırsın 3 yaşında çocuk.

Bazen başkası söylese çok anlamsız gelen konularda gerginlik olabiliyor.

Bunun sonucu kapı yumruklamak, bardak kırmak mıdır? Neredeyse adama hak verecekler var aramızda nasıl evlilikler yaşıyorsunuz hanımlar, anlatın hele.

Ayyy iyi ki kurtulmuşsunuz Erkek anneleri neden böyle hiç anlamıyorum, oğullarının iki gram fazlaları var diye göklere çıkarıyorlar sonra da böyle oluyor işte

Belki başka şekilde ifade edebilirdiniz ama eşinizin tepkisini çok aşırı buldum. Bu kahvaltı dediğimiz hafta sonu hariç en basit hazırlamadır. Dolapdan al masaya koy bir parça ekmek. Erkeklerin bunu bu kadar abartması tek bana mı saçma geliyor.

Lafı ağzımdan almışsınız. Bir kerelik bir uyarı veya konuşmama durumuyla bu noktaya gelinmeyeceğini düşünüyorum. İki tarafın da biriktirmiş olduğunu düşündürüyor.
Yani ilişki içinde hareketlerinden rahatsız olma ikaz etme başlıyor sevgi azalınca. Öyle yapma böyle yeme , şöyle giyinme. Ben yemek yeme tarzından inanılmaz etkilenirim. Elini yemeğin içine sokup bandıran bir erkekle yemek yiyemem mesela bu sebeple böyle yemeyen bir erkekle evlendim. Ama yemekhanede falan görüyorum deliresim geliyor insanların parmakları yemeğin içinde şimdi böyle adamla evlenip sonra da adamı beğenmemezlik yapmamalıyız bence. aynı şey kadına yapılsaydı burada adamı asmışlardı ama işte çifte standart .

bence uyaramaz , çünkü birbirimizin ebeveyni değiliz. Düzgün ye, çatalı şöyle tut ekmeği şöyle böl diyelim bari. Çocuk mu büyütüyoruz ? bence kimse birlikte bir yemek bile yemeden evlenmesin evlilik bir bütün çünkü sonra herşeyi batabiliyor.

İyi de yenmesede çöpe mi atıyosunuz artan şeyi bi ikinizsiniz yani saklama kabına koyup kaldırın hadi biri olsa atıyorum peyniri tırtıklasa onu tutmam atarım yiyemem yani de , sen o kalanı yemicek olsan da oraya peçete koymamalı çöpe atılmaz yani kalan yicek, onun tepkisi saçma olmuş

Ben de çocukken annemi aç kalarak cezalandırmaya çalışırdım. Bi keresinde çok istediğim çorabı pazardan almadığı için akşam yemeğini yememeye karar verdim. Sandım ki annem çook üzülecek. Annem ve kardeşlerim sofraya çömüp gözümün önünde yemek yediler ben de ağzım açık lokmalarını saydım Benim dışımda üzülen olmadı

Okurken ben de aynı şeyi düşündüm zıkkım yesin
Yok onu da yemez aç aç gezer
Bilmem sizin düşünceniz. Ben eşimi uyarıyorum. Mesela en basiti yerken çok ekmek ufalıyor onu söylüyorum ama hiç kapı duvar indirmedi.
oda beni yeri geldiğinde uyarır. Uyarıyı sadece ebeveynlerin yaptığını düşünüyor olmanız çok enteresan geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…