- Konu Sahibi TomrisHatunn
-
Ev işleri ve yemek yapmak kadının eşlik görevi mi?
kesinlikle katılıyorum , diyorum ya herkesin temizlik anlayışı sofra kültürü dahi farklı. eşimin ailesinde yemek ortaya konur herkes kaşıklar yermiş ben öyle görmedim. bunu yadırgadım ben kendi gördüğüm sistemi kendi evimde devam ettirdim. Eşim de uydu, buluştuk yani. benim de yanlış tutumlarım vardı elbet, belki başka bir erkek yadırgar ama o yadırgamaz.Şaka bir yana evet haklısınız. Evlilik öncesi süreç bu yüzden de çok önemli bence.
Konu sahibinin hoşlanmadığı peçeteyi tabağa koyma durumu beni rahatsız etmez mesela. Ben o peçeteyle çekirdekleri kenara alıp yiyebilirim. Ama o bundan rahatsız oluyor. Bunu da yargılayamam kendi adıma.
Kimisi eşinin çatalından yemek yiyemez mesela. Bunları eleştiri konusu yapmamak gerektiği kanısımdayım.
bende cok saskınım
esımıze hoslanmadıgımız seyı soyleyemeyeceksek kıme soyleyecegız
doymus olsam bıle bosa gıtmesın dıye esımın tabagındakını de yıyecektım ama huylandıgımı bıle bıle ıcınde yemek olan tabaga agzını yuzunu sıldıgı cekırdeklerın oldugu peceteyı koydu bende keske boyle yapmasaydın yıyecektım huylanıyorum bılıyorsun demıs altı ustu
adamda buna karsılık ben bunu yaptım ya ondan yıyesın tuttu demiii deyıp kapı pencere ındırmıs
konu sahıbı de o sok uzuntu ve sınırle sabah bırsey hazırlamak ıstememıs
adam da vay sen kahvaltı hazırlamadım ben bu yuzden ac kaldım hıc hazırlama artık evde yemek yemeyecegım demıs
gelmıs konu sahıbıne neden kocana oyle dedın neden kahvaltı hazırlamayıp uzattın neden annesı gıbı davranıyorsun dıyorlar kadını burdan cekıp alasım geldı benım
Eskiden tabak çanak, imkanlar azmış, kısıtlıymış insanlar ortaya koydukları tek kaptan yemek yermiş. Kirli kap kacak yıkamak da zormuş o zamanlar, ne kadar az kirlense o kadar iyimiş. Ama bu devirde hepimizin evinde takım takım var her şeyden. Ailelerimizde de öyle. Bulaşık makinesi olmayan ev de yok neredeyse. O yüzden bu devirde bu alışkanlığı sürdürenleri hoşgöremiyorum, kültürleri böyle diyemiyorum ben.kesinlikle katılıyorum , diyorum ya herkesin temizlik anlayışı sofra kültürü dahi farklı. eşimin ailesinde yemek ortaya konur herkes kaşıklar yermiş ben öyle görmedim. bunu yadırgadım ben kendi gördüğüm sistemi kendi evimde devam ettirdim. Eşim de uydu, buluştuk yani. benim de yanlış tutumlarım vardı elbet, belki başka bir erkek yadırgar ama o yadırgamaz.
bende cok saskınım
esımıze hoslanmadıgımız seyı soyleyemeyeceksek kıme soyleyecegız
doymus olsam bıle bosa gıtmesın dıye esımın tabagındakını de yıyecektım ama huylandıgımı bıle bıle ıcınde yemek olan tabaga agzını yuzunu sıldıgı cekırdeklerın oldugu peceteyı koydu bende keske boyle yapmasaydın yıyecektım huylanıyorum bılıyorsun demıs altı ustu
adamda buna karsılık ben bunu yaptım ya ondan yıyesın tuttu demiii deyıp kapı pencere ındırmıs
konu sahıbı de o sok uzuntu ve sınırle sabah bırsey hazırlamak ıstememıs
adam da vay sen kahvaltı hazırlamadım ben bu yuzden ac kaldım hıc hazırlama artık evde yemek yemeyecegım demıs
gelmıs konu sahıbıne neden kocana oyle dedın neden kahvaltı hazırlamayıp uzattın neden annesı gıbı davranıyorsun dıyorlar kadını burdan cekıp alasım geldı benım
Aynen. Uyum varsa zaten sorun olmaz. Muhakkak hoşlanılmayan durumlar vardır. Onları da ifade etmek gerekir. Ama orda da "ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğin önemli" durumu devreye giriyor.kesinlikle katılıyorum , diyorum ya herkesin temizlik anlayışı sofra kültürü dahi farklı. eşimin ailesinde yemek ortaya konur herkes kaşıklar yermiş ben öyle görmedim. bunu yadırgadım ben kendi gördüğüm sistemi kendi evimde devam ettirdim. Eşim de uydu, buluştuk yani. benim de yanlış tutumlarım vardı elbet, belki başka bir erkek yadırgar ama o yadırgamaz.
3 gun küs kalması tabıkı normal degıl katılıyorum bunaYalniz adam "ben boyle yaptim ya yiyesin tuttu" diyip hemen ardinddan kapi pencere kirmiyor. Ben mi yanlis okuyorum.
O kapi pencere kirma kismi olaydan sonra küs kalinan 3 günün sonrasinda edilen kavgada gercekleşiyor.
İkisi farkli bence. Sacma sapan inatlaşildi diye 3 gün küs kalinmaz. Konu sahibi buna bile küsüyorsa bir cok konuda küsme aliskanligi vardir demek.
Onlarda artık öyle değil çünkü dediğin gibi yokluk varmış. Şimdi varlıklılar. O zaman tarlaya gidiyor döndüğünde bulaşık yıkamak istemiyor ortaya koyup yiyorlarmış. Şimdi gittiğimizde bizim sistem gibi kuruyorlar sofrayı, ama ben zorlamadım kendileri öyle karar vermiş. Yerde yiyorlardı artık masada yiyorlar on senedir.Eskiden tabak çanak, imkanlar azmış, kısıtlıymış insanlar ortaya koydukları tek kaptan yemek yermiş. Kirli kap kacak yıkamak da zormuş o zamanlar, ne kadar az kirlense o kadar iyimiş. Ama bu devirde hepimizin evinde takım takım var her şeyden. Ailelerimizde de öyle. Bulaşık makinesi olmayan ev de yok neredeyse. O yüzden bu devirde bu alışkanlığı sürdürenleri hoşgöremiyorum, kültürleri böyle diyemiyorum ben.
aynen de bu ıste ... katılıyorumKadın uyardı etti yanlıştı vb diyelim de, ev yıkılır mı buna allaseniz?
Öfke kontrolü yok, iletişim yok...
Zeytinimin çekirdeğinden sana ne diye dayak mayak gider bu böyleyse.
Evlendilerse, birlikte yaşayacaklarsa, o sofrayı o gün kim kurduysa onun kuralları geçerli olmalı en azından.
Kadın hazırlamış etmiş, e adam da dinleyiversin karısının sözünü doğru yanlış ne fark edecek ikisi otururlarken?
Teşekkürü bu oluversin.
Ben de eşimde, reçele ekmek banmasına deli oluyorum; ekmek kırıntısı reçele yapışınca içim çekiliyor "Kaşıkla al, sür" diyorum. Kahvaltıyı onun hazırladığı günlerde elleşmiyorum ama ben hazırladımsa bi takıyorum ona istemsizce bazen.
Napalım?
Adam "Reçelime garışma" diye mutfak kapısına kafasını vurup buzdolabına uçan tekme atarken ben de eppek bıçağını çekip reçeli rehin mi alayım?
Ben denk gelmedim ama küçük yerlerde yapanlar var olabilir bilmiyorum. Özellikle eski nesillerde bazıları hala devam ettirebiliyor olabilirler. Herkes alışkanlıklarını uyarlamıyor yeni düzene. Ha ben olsam kabul eder miydim, sanırım ben de uyum sağlayamam buna.Eskiden tabak çanak, imkanlar azmış, kısıtlıymış insanlar ortaya koydukları tek kaptan yemek yermiş. Kirli kap kacak yıkamak da zormuş o zamanlar, ne kadar az kirlense o kadar iyimiş. Ama bu devirde hepimizin evinde takım takım var her şeyden. Ailelerimizde de öyle. Bulaşık makinesi olmayan ev de yok neredeyse. O yüzden bu devirde bu alışkanlığı sürdürenleri hoşgöremiyorum, kültürleri böyle diyemiyorum ben.
Kimse adamı haklı görmemiş ama o konuda gang. Sadece gerginliği tırmandıranın kadının tavrı olduğunu söylüyoruz. Kahvaltıyı kimin hazırladığının da önemi yok bence. Kim hazırlarsa onun kuralı geçer çok saçma bence, çocuk muyuz? Kocam reçele ekmek banmayı seviyorsa, ben de rahatsız oluyorsam ona ayrı bir reçel kabı yaparım, önüne ayrı tabak koyarım ister çekirdeğini atar ister peçetesini olur biter. Kavga çıkacak günlerce küsülecek mevzular değil bunlar.Kadın uyardı etti yanlıştı vb diyelim de, ev yıkılır mı buna allaseniz?
Evlendilerse, birlikte yaşayacaklarsa, o sofrayı o gün kim kurduysa onun kuralları geçerli olmalı en azından.
Kadın hazırlamış etmiş, e adam da dinleyiversin karısının sözünü doğru yanlış ne fark edecek ikisi otururlarken?
Teşekkürü bu oluversin.
Ben de eşimde, reçele ekmek banmasına deli oluyorum; ekmek kırıntısı reçele yapışınca içim çekiliyor "Kaşıkla al, sür" diyorum. Kahvaltıyı onun hazırladığı günlerde elleşmiyorum ama ben hazırladımsa bi takıyorum ona istemsizce bazen.
Napalım?
Adam "Reçelime garışma" diye mutfak kapısına kafasını vurup buzdolabına uçan tekme atarken ben de eppek bıçağını çekip reçeli rehin mi alayım?
Son paragrafa kadar büyük ciddiyetle okudum da reçeli rehin alma kısmında kahkaha attımKadın uyardı etti yanlıştı vb diyelim de, ev yıkılır mı buna allaseniz?
Teşekkürü bu oluversin.
Napalım?
3 gun küs kalması tabıkı normal degıl katılıyorum buna
konu sahıbı bır yerde demıskı
esımı uyardıktan sonra o hareketlerı yaptı saskınlıkla ızledım sesını cıkarmadım ve sabahında kahvaltı hazırlamadım seklınde belırtmıstı ben onu baz aldım
Bu kadın zaten kahvaltı hazılamak yemek yapmak zorunda falan değil. Ufacık uyarı için karısının kalbini kırıyorsa zaten hak etmiyodur da bunları. 3 gün yemek hazırlamadığımız kocalarımız gerginleşince evi başımıza yıkmaya hak mı kazanıyor yani nedir derdimiz? Siz ne yaşadınız da böyle erkeklere empatiniz derya denizken kadına olan empatiniz yerle yeksan oldu merak ediyorum ya.Konunun başı ile sonunu birbirine karıştırıp yazıyorsunuz. Adam kendisine söylenen lafa karşılık kapı pencere indirmemiş ! Sadece inatlaşmış. Sonra konu sahibi de küsmüş ceza olarak ona kahvaltı hazırlamamış. Adam bunun üzerine 3 gün evde yemek yememiş. En son konu sahibi neden böyle yapıyorsun diyince kapı pencere indirmiş. İşinize geldiği gibi yorumlayıp, insanları linç etmeye uğraşmayın. Adamın yaptığına doğru mu dedim. Olay ufacık yerlerden nerelere gelmiş...
Kimse adamı haklı görmemiş ama o konuda gang. Sadece gerginliği tırmandıranın kadının tavrı olduğunu söylüyoruz. Kahvaltıyı kimin hazırladığının da önemi yok bence. Kim hazırlarsa onun kuralı geçer çok saçma bence, çocuk muyuz? Kocam reçele ekmek banmayı seviyorsa, ben de rahatsız oluyorsam ona ayrı bir reçel kabı yaparım, önüne ayrı tabak koyarım ister çekirdeğini atar ister peçetesini olur biter. Kavga çıkacak günlerce küsülecek mevzular değil bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?