Eşimle tartıştık ne yapacağımı bilemedim

Ev işleri ve yemek yapmak kadının eşlik görevi mi?

Günlük yaşantımızda düzenli olarak yaptığınız dedim. Her ilişkinin anatomisi farklı eğer bunu düzenli olarak yapıyorsa yapması gerektiğini belirttim. Çünkü anladığım kadarıyla öyle görev bölümü yapmışlar ki kadın kahvaltıyı hazırlamadım diye belirtiyor, erkek de buna sinirleniyor
 
kesinlikle katılıyorum , diyorum ya herkesin temizlik anlayışı sofra kültürü dahi farklı. eşimin ailesinde yemek ortaya konur herkes kaşıklar yermiş ben öyle görmedim. bunu yadırgadım ben kendi gördüğüm sistemi kendi evimde devam ettirdim. Eşim de uydu, buluştuk yani. benim de yanlış tutumlarım vardı elbet, belki başka bir erkek yadırgar ama o yadırgamaz.
 

Yalniz adam "ben boyle yaptim ya yiyesin tuttu" diyip hemen ardinddan kapi pencere kirmiyor. Ben mi yanlis okuyorum.
O kapi pencere kirma kismi olaydan sonra küs kalinan 3 günün sonrasinda edilen kavgada gercekleşiyor.

İkisi farkli bence. Sacma sapan inatlaşildi diye 3 gün küs kalinmaz. Konu sahibi buna bile küsüyorsa bir cok konuda küsme aliskanligi vardir demek.
 
Eskiden tabak çanak, imkanlar azmış, kısıtlıymış insanlar ortaya koydukları tek kaptan yemek yermiş. Kirli kap kacak yıkamak da zormuş o zamanlar, ne kadar az kirlense o kadar iyimiş. Ama bu devirde hepimizin evinde takım takım var her şeyden. Ailelerimizde de öyle. Bulaşık makinesi olmayan ev de yok neredeyse. O yüzden bu devirde bu alışkanlığı sürdürenleri hoşgöremiyorum, kültürleri böyle diyemiyorum ben.
 

Konunun başı ile sonunu birbirine karıştırıp yazıyorsunuz. Adam kendisine söylenen lafa karşılık kapı pencere indirmemiş ! Sadece inatlaşmış. Sonra konu sahibi de küsmüş ceza olarak ona kahvaltı hazırlamamış. Adam bunun üzerine 3 gün evde yemek yememiş. En son konu sahibi neden böyle yapıyorsun diyince kapı pencere indirmiş. İşinize geldiği gibi yorumlayıp, insanları linç etmeye uğraşmayın. Adamın yaptığına doğru mu dedim. Olay ufacık yerlerden nerelere gelmiş...
 
Aynen. Uyum varsa zaten sorun olmaz. Muhakkak hoşlanılmayan durumlar vardır. Onları da ifade etmek gerekir. Ama orda da "ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğin önemli" durumu devreye giriyor.
 
Kadın uyardı etti yanlıştı vb diyelim de, ev yıkılır mı buna allaseniz?
Öfke kontrolü yok, iletişim yok...
Zeytinimin çekirdeğinden sana ne diye dayak mayak gider bu böyleyse.
Evlendilerse, birlikte yaşayacaklarsa, o sofrayı o gün kim kurduysa onun kuralları geçerli olmalı en azından.
Kadın hazırlamış etmiş, e adam da dinleyiversin karısının sözünü doğru yanlış ne fark edecek ikisi otururlarken?
Teşekkürü bu oluversin.

Ben de eşimde, reçele ekmek banmasına deli oluyorum; ekmek kırıntısı reçele yapışınca içim çekiliyor "Kaşıkla al, sür" diyorum. Kahvaltıyı onun hazırladığı günlerde elleşmiyorum ama ben hazırladımsa bi takıyorum ona istemsizce bazen.
Napalım?
Adam "Reçelime garışma" diye mutfak kapısına kafasını vurup buzdolabına uçan tekme atarken ben de eppek bıçağını çekip reçeli rehin mi alayım?
 
3 gun küs kalması tabıkı normal degıl katılıyorum buna

konu sahıbı bır yerde demıskı
esımı uyardıktan sonra o hareketlerı yaptı saskınlıkla ızledım sesını cıkarmadım ve sabahında kahvaltı hazırlamadım seklınde belırtmıstı ben onu baz aldım
 
Onlarda artık öyle değil çünkü dediğin gibi yokluk varmış. Şimdi varlıklılar. O zaman tarlaya gidiyor döndüğünde bulaşık yıkamak istemiyor ortaya koyup yiyorlarmış. Şimdi gittiğimizde bizim sistem gibi kuruyorlar sofrayı, ama ben zorlamadım kendileri öyle karar vermiş. Yerde yiyorlardı artık masada yiyorlar on senedir.
 
aynen de bu ıste ... katılıyorum
 
Sakin ailenin yanina gitme oyle dizilerde ki gibi gitceksin arkandan gelir felan sanma inatlasip daha da kotuye gider birde o birseyler Kirdiysa bende kirardim iyi dayanmissin valla
 
Ben denk gelmedim ama küçük yerlerde yapanlar var olabilir bilmiyorum. Özellikle eski nesillerde bazıları hala devam ettirebiliyor olabilirler. Herkes alışkanlıklarını uyarlamıyor yeni düzene. Ha ben olsam kabul eder miydim, sanırım ben de uyum sağlayamam buna.
 
Kimse adamı haklı görmemiş ama o konuda gang. Sadece gerginliği tırmandıranın kadının tavrı olduğunu söylüyoruz. Kahvaltıyı kimin hazırladığının da önemi yok bence. Kim hazırlarsa onun kuralı geçer çok saçma bence, çocuk muyuz? Kocam reçele ekmek banmayı seviyorsa, ben de rahatsız oluyorsam ona ayrı bir reçel kabı yaparım, önüne ayrı tabak koyarım ister çekirdeğini atar ister peçetesini olur biter. Kavga çıkacak günlerce küsülecek mevzular değil bunlar.
 
Son paragrafa kadar büyük ciddiyetle okudum da reçeli rehin alma kısmında kahkaha attım
 
Adam deli dana gibi kriz geçirip sağı solu kırmış parçalamış kadın bana sıra gelir diye korktum sustum diyor hala daha peki peçeteyi tam olarak nereye atmıştı diye sorun arayanlar var. Nereye attıysa attı konu bu mu gerçekten ya. İnanılmaz cidden.

En bilinçli aklı başında geçinen kadınlarımız bile böyleyken bu ülkede erkek olmak varmış cidden. Peçeteyi oraya atma bile diyemeyeceğimiz kırgın olsak her sabah kalkıp kahvaltı hazırlayacağımız paşa torunları hepsi maşallah. Bu düşüncelerle daha yüz yıl daha eşlikten anlaşılan hizmetçilik olacak anlaşılan, daha çok konu açılır bu gibi forumlara.
 

Yok eşimi uyardiktan sora cam kapi indirdi demiyor. Uyarinca inatlasmislar ertesi gun kahvalti hazirlamamiş. 3 gun evde yemek yememis adam zaten.

3 gunun sonunda da adam o gun kahvalti hazirlamadin ac dolandim aksama kadar diye onun kavgasini yapmişlar.
 
Bu kadın zaten kahvaltı hazılamak yemek yapmak zorunda falan değil. Ufacık uyarı için karısının kalbini kırıyorsa zaten hak etmiyodur da bunları. 3 gün yemek hazırlamadığımız kocalarımız gerginleşince evi başımıza yıkmaya hak mı kazanıyor yani nedir derdimiz? Siz ne yaşadınız da böyle erkeklere empatiniz derya denizken kadına olan empatiniz yerle yeksan oldu merak ediyorum ya.
 
Arkadaşlar konu sahibi çalışmıyor olabilir , kahvaltı hazırlamak onun görevi olabilir? çöpü atmak ne bileyim başka bir şeyin adamın görevi olduğu gibi iş bölümü yapılmış olabilir, neden bu kadar takıldınız ki ? Adamı ikaz etmiş adam da camları indirmemiş, kadının ikazına susmamış muhtemelen sana ne dedi ? Kadın da küsmüş, kahvaltı hazırlasaydı da adam muhtemelen yemeyecekti adam da küsmüş. Size göre adamın küsmeye hakkı yok ama küsmüş işte ikaz ediliği için. Akşamları da evde yememiş , o da onun tercihi üstüne gelinince de patlamış. Yani konu sahibi istiyor ki benim istediğim gibi yemek yesin ikaz edince sussun, hizaya gelsin. Küsmesin , kırılmasın suyuma gitsin, neden ? neden yani bunu anlayamıyorum neden ? ( Adamın sağı solu kırması o bu şu kınıyorum tekrar yazayım da )
 

Haklı görülmediğinin farkındayım ama sonuca bakınca başlangıcı çok irdeleyemiyorum, sonuç berbat çünkü.

Ayrı ayrı kapları da çoğu kez yıkayan benim ve bulaşıklarla uğraşmayı sevmiyorum.
Bazen iki çocuğun anlaşması gereken anlar oluyor bazı evliliklerde; belki siz biraz sessizlik kullanıyorsunuzdur bunun için, belki başka bir şey ya da zıtlıkları çok az olan iki çocuk gibisinizdir ve eğlenceniz daha boldur kurallı-anlaşmalı vb anlarınız yoktur ya da fark edemeyeceğiniz kadar azdır.

Bizde var napalım, biz de kavga çıkarmamak için böyle davranıyoruz.
İletişiyoruz, kahvaltıları paslıyoruz vs. Şimdilik böyle, belki 3 sene 4 sene sonra daha farklı olacak ve evliliğin içinde ikimiz de büyüyeceğiz güle oynaya olup gidecek daha çok şey.

Yine aynı yere dönüyorum sonra, "E kadın/adam hazırlamış o kadar, o gün uyuver".
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…