Eşimle tartıştık ne yapacağımı bilemedim

Yorumların tamamını okumadım ama kahvaltı sofrasında zeytin çekirdekleri önünüzdeki tabağa atılır, yemek bitince peçete de tabağa konur. Doğru olan bu zaten. Uyarılacak bir mesele yokmuş.

Karısı kahvaltı hazırlamadı diye bütün gün aç gezecek adam, yetişkin değil çocuktur. Çocukların da öfke kontrolü zayıf olabilir

Açıkcası ufak tefek kavgalardan ya da inatlaşmalardan dolayı günlük yaşantımızda düzenli olarak yaptığımız;yemek hazırlamak, ev süpürmek, çamaşır yıkamak gibi şeyleri eşi cezalandırmak için kullanmayı yanlış buluyorum. Adamın bundan dolayı sinirlenmesini de normal karşılıyorum. Ben eşimle tartışsam ve pazara gideceğim zaman eve para bırakmamış olduğunu görsem buna çok sinirlenirdim. Beni bununla mı cezalandırıyor derdim. Yani kavga etmiş olmanız sizin eşlik görevlerinizi yapmamanız için sebep değil. Haklıyken haksız duruma düştünüz bence ( konuyu bilmiyorum gerçi ama)

Yorumların tamamını okumadım ama kahvaltı sofrasında zeytin çekirdekleri önünüzdeki tabağa atılır, yemek bitince peçete de tabağa konur. Doğru olan bu zaten. Uyarılacak bir mesele yokmuş.
Ben de tam bunu yazacaktım. Adam belki de zaten tabaklar toplanacak, birleştireyim artıkları çöpe dökülsün rahatça diye düşünmüş olabilir. Herkes sofradaki tabakları çöpe teker teker mi boşaltıyor

Ay bu kadar saçma bir sebep görmedim ben koysun adam ne var bunda ya herkes yemek bittikten sonra koyar o peçeteyi tabağa bence burada sizin yapıp anlatmadığınız şeyler var adam sadece bu sebepten delirmemiştir yada siz bı sebepten kavga çıkardığınız için sinirlenmiştir konu çok saçma

Ay biz karı koca ekmek bandırırız ama çatalla, o oluy mu?

Ev işleri ve yemek yapmak kadının eşlik görevi mi?

paşama bak. kahvaltı yapmamış da aç aç dolanmış bütün gün yazık.
iki dilim ekmek kızartıp sallama çayla yiyememiş mi? bu kısma çok takıldım yani.
bu ne be?
utanmasa kıçımı sil diyecek.
şu erkeklerin anası gibi davranmayın ya.
bizimki de vazo fırlatmıştı bir gün verdim eline süpürgeyi viledayı. nasıl kirlettiyse temizledi.

Tabakta yemek varken çöp konulabilir yani sizce öyle doğru mu anladım çünkü benim rahatsız olduğum konu bu tabakta yemek var ayrıca bu yemek yenilecek ve içerisine çöp konuyor
Ya adam ağzını silmiş koymuş peçeteyi pismi bu allah aşkına benmi iğrenmiyorum bundan anlamadım ben yerken koysa kocam peçetesini kenara koyup yemeğe devam ederim. Tövbe yarabbim adam sanki ağzını değilde başka bi tarafını silip tabağa atmış gibi tepki veriosunuz.

Bana konu sahibi çekirdekleri tabağa değil de masaya atıyor sonra masayı siliyor gibi geldi. Ayrıntı yok ama ben öyle algıladım.

Biz çeri çöpü bir tabağa toplayıp tabakları üstüste koyup götürüyoruz mutfağa. Normal olan bu değil mi?

Ay biz karı koca ekmek bandırırız ama çatalla, o oluy mu?
arada çatal varsa sorun yok ya benimki de yanlıştır belki her ailenin dinamiği kültürü farklı. sadece uyum gerekir onu demek istedim. beğenmediğimiz tiplerle evlenip onları çocuk gibi eleştirmeyelim, erkeklerde çok yapıyor bu tacizi kadınlara.

Konunun özünde eşiniz haklıymış aslında çünkü yaptığı davranış bir çoğumuzun yaptığı bir şey ama o kadar abartılı tepkiler vermişki kendi kendini haksız duruma düşürmüş.
Sanki size başka bir hırsı var ve bu şekilde çıkarıyor gibi geldi bana.

Ağzını yüzünü siliyor demiş bazı arkadaşlar , kahvaltı sofrasında peçeteyle nerelerini sildiğini hayal ediyorlarsa artık

Adama kesinlikle hak vermiyorum ama ben bu uyarının ilk olduğunu düşünmüyorum.
Bide söyleme şekli nasıldı acaba, mimikler ses tonu falan.
Eşimde bana gelse bilmiş bilmiş yemek yediğimiz tabağa çöp konmaz bıdı bıdı vs. yapsa aşırı sinirlenirim.

Kapı pencere yumruklaması normal değil tabi.

Ben niye yanlış anlaşıldım bilmiyorum. Adamın inatlaşması ile konu sahibinin söyleme şeklinin arasındaki bağlantıyı düşündüğüm için yazmıştım aslında. Çünkü tartışma çıkacak bir şey yok bunda normalde. Yoksa tabiki eşler birbirlerini güzel bir dille uyarabilir. İstediklerini, istemediklerini söyleyebilir. Fakat karşınızdakinin sürekli kafasına vura vura da eğitemezsiniz aksine ters tepki alırsınız. Merak ettim o yüzden bir nevi. Ama yok kapı pencere indiren kocalarınıza kahvaltı mı hazırlıyorsunuz şeklinde sapla samanı ayıramayan, sırf linç girişimi başlatmak amacıyla konunun başıyla sonunu birbirine karıştırıp gelen yorumlar oldu. Banane kardeşim arıza adama bırak kahvaltı hazırlamayı yüzüne bakmam ben. Konu farklı bir konu. Adamın yaptığını tabiki doğru bulmuyorum zaten yanlış apaçık ortada.. bunu belirtmeme gerek bile yoktu diye yazmadım.

Ağzını yüzünü siliyor demiş bazı arkadaşlar , kahvaltı sofrasında peçeteyle nerelerini sildiğini hayal ediyorlarsa artık
ayy ben dedım onuu ne bılım karsımda şapır şupur agzının yagını sıldıkten sonra ıcınde yemek olan tabaga pecetesını koyan adamı ıstemem. bızde cekırdeklerı tabaga koyarız ama yemegın tam orasına atmayız catala cekırdegı cıkarır kenarına koyarız tabagın
eger esım dese kı yaa tabaga oyle lap dıye bırakma peceteye cıkar onu da at dese tamam derım sahsen buna alınmam cunku bır omuru bırbırımızle gecırıcez nıye ıstemedıgı seye maruz bırakayım derım

o yuzden oyle dedım

Ben de öyle yapıyorum evet. O yüzden adam, eşim yemiyor diye tabağa atmış çöpünü. En fazla ama ben yiyecektim yaa derim, gerek yok yani uzatmaya

Şaka bir yana evet haklısınız. Evlilik öncesi süreç bu yüzden de çok önemli bence.

Konu sahibinin hoşlanmadığı peçeteyi tabağa koyma durumu beni rahatsız etmez mesela. Ben o peçeteyle çekirdekleri kenara alıp yiyebilirim. Ama o bundan rahatsız oluyor. Bunu da yargılayamam kendi adıma.

Kimisi eşinin çatalından yemek yiyemez mesela. Bunları eleştiri konusu yapmamak gerektiği kanısımdayım.

Sizin yemek yemekte olduğunuz tabağın içine mi koydu çöpünü?

Hayır adam bu sefer tabağa değilde masaya koysa çöpleri onun için kavga çıkartacak kızımız yani o adamla kavga her türlü olacakmış

kotu bırsey demedım kı ? sadece sormustum sızde bu cevabı verdınız sıkıntı yok gerıye donup begenmedımlere basmanız uzucu oldu tartıstıgımızı sanmıyordum cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…