- 11 Aralık 2018
- 42.711
- 265.302
- 598
- Konu Sahibi TomrisHatunn
-
Ben de tam bunu yazacaktım. Adam belki de zaten tabaklar toplanacak, birleştireyim artıkları çöpe dökülsün rahatça diye düşünmüş olabilir. Herkes sofradaki tabakları çöpe teker teker mi boşaltıyorYorumların tamamını okumadım ama kahvaltı sofrasında zeytin çekirdekleri önünüzdeki tabağa atılır, yemek bitince peçete de tabağa konur. Doğru olan bu zaten. Uyarılacak bir mesele yokmuş.
Ay biz karı koca ekmek bandırırız ama çatalla, o oluy mu?Yani ilişki içinde hareketlerinden rahatsız olma ikaz etme başlıyor sevgi azalınca. Öyle yapma böyle yeme , şöyle giyinme. Ben yemek yeme tarzından inanılmaz etkilenirim. Elini yemeğin içine sokup bandıran bir erkekle yemek yiyemem mesela bu sebeple böyle yemeyen bir erkekle evlendim. Ama yemekhanede falan görüyorum deliresim geliyor insanların parmakları yemeğin içindeşimdi böyle adamla evlenip sonra da adamı beğenmemezlik yapmamalıyız bence. aynı şey kadına yapılsaydı burada adamı asmışlardı ama işte çifte standart .
Ev işleri ve yemek yapmak kadının eşlik görevi mi?Açıkcası ufak tefek kavgalardan ya da inatlaşmalardan dolayı günlük yaşantımızda düzenli olarak yaptığımız;yemek hazırlamak, ev süpürmek, çamaşır yıkamak gibi şeyleri eşi cezalandırmak için kullanmayı yanlış buluyorum. Adamın bundan dolayı sinirlenmesini de normal karşılıyorum. Ben eşimle tartışsam ve pazara gideceğim zaman eve para bırakmamış olduğunu görsem buna çok sinirlenirdim. Beni bununla mı cezalandırıyor derdim. Yani kavga etmiş olmanız sizin eşlik görevlerinizi yapmamanız için sebep değil. Haklıyken haksız duruma düştünüz bence ( konuyu bilmiyorum gerçi ama)
Ya adam ağzını silmiş koymuş peçeteyi pismi bu allah aşkına benmi iğrenmiyorum bundan anlamadım ben yerken koysa kocam peçetesini kenara koyup yemeğe devam ederim. Tövbe yarabbim adam sanki ağzını değilde başka bi tarafını silip tabağa atmış gibi tepki veriosunuz.Tabakta yemek varken çöp konulabilir yani sizce öyle doğru mu anladım çünkü benim rahatsız olduğum konu bu tabakta yemek var ayrıca bu yemek yenilecek ve içerisine çöp konuyor
Bana konu sahibi çekirdekleri tabağa değil de masaya atıyor sonra masayı siliyor gibi geldi. Ayrıntı yok ama ben öyle algıladım.Ben de tam bunu yazacaktım. Adam belki de zaten tabaklar toplanacak, birleştireyim artıkları çöpe dökülsün rahatça diye düşünmüş olabilir. Herkes sofradaki tabakları çöpe teker teker mi boşaltıyor
arada çatal varsa sorun yokAy biz karı koca ekmek bandırırız ama çatalla, o oluy mu?
Ağzını yüzünü siliyor demiş bazı arkadaşlar , kahvaltı sofrasında peçeteyle nerelerini sildiğini hayal ediyorlarsa artıkYa adam ağzını silmiş koymuş peçeteyi pismi bu allah aşkına benmi iğrenmiyorum bundan anlamadım ben yerken koysa kocam peçetesini kenara koyup yemeğe devam ederim. Tövbe yarabbim adam sanki ağzını değilde başka bi tarafını silip tabağa atmış gibi tepki veriosunuz.
ayy ben dedım onuuAğzını yüzünü siliyor demiş bazı arkadaşlar , kahvaltı sofrasında peçeteyle nerelerini sildiğini hayal ediyorlarsa artık
Ben de öyle yapıyorum evet. O yüzden adam, eşim yemiyor diye tabağa atmış çöpünü. En fazla ama ben yiyecektim yaa derim, gerek yok yani uzatmayaBana konu sahibi çekirdekleri tabağa değil de masaya atıyor sonra masayı siliyor gibi geldi. Ayrıntı yok ama ben öyle algıladım.
Biz çeri çöpü bir tabağa toplayıp tabakları üstüste koyup götürüyoruz mutfağa. Normal olan bu değil mi?
Şaka bir yana evet haklısınız. Evlilik öncesi süreç bu yüzden de çok önemli bence.arada çatal varsa sorun yokya benimki de yanlıştır belki her ailenin dinamiği kültürü farklı. sadece uyum gerekir onu demek istedim. beğenmediğimiz tiplerle evlenip onları çocuk gibi eleştirmeyelim, erkeklerde çok yapıyor bu tacizi kadınlara.
Çok basit aslında bu noktaya gelecek bir konu değil ama önemli birşey sabah kahvaltı yaparken doydu ve ağzını sildiği peçeteyi yediği zeytin çekirdeklerini döktüğü ve sildiği selpağı yemek yediğimiz tabağa koydu bende doymuştum ama çöpe atmamak düşüncesiyle kendimi zorlayıp yicektim neyse tabağa koyunca midem bulandı ve belirttim yemek olan tabağa çöp konmaz dikkat edersen sevinirim dedim o da yemicektin ki oraya koydum diye yiyesin tuttu zaten doymuştun tarzında benimle inatlaşmaya başladı
Hayır adam bu sefer tabağa değilde masaya koysa çöpleri onun için kavga çıkartacak kızımızAğzını yüzünü siliyor demiş bazı arkadaşlar , kahvaltı sofrasında peçeteyle nerelerini sildiğini hayal ediyorlarsa artık
kotu bırsey demedım kı ? sadece sormustum sızde bu cevabı verdınız sıkıntı yok gerıye donup begenmedımlere basmanız uzucu oldu tartıstıgımızı sanmıyordum cunkusapla samanı ayırın. Sırf “eşi inatlaştığı için”hazırlamamış. Olay basit bir olay. Canı istemez hazırlamaz o ayrı konu. Olay gereksiz uzamış bunu belirtmek istedim. Büyük bir konu olur yine anlarım ama çok gereksiz olmuş bence bende çabuk demoralize olan bir insanım ama bunda karaları bağlayacak bir olay görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?