- Konu Sahibi TomrisHatunn
-
Konuyu baştan okudunuz mu ? Kadın ikaz ediyor atışıyorlar. Sonra kadın sabah kahvaltı hazırlamıyor adam bunun üstüne akşam yemeklerini yememeye başlıyor. Sen ye bana hazırlama diyor. Çünkü zeytin için sabah kahvaltısını hazırlanmamasıyla cezalandırılmış, bence yanlış . Ama tartışılır, yukarda verdiğim örnek gibi , kavga ettik doğalgazı ödemiyorum, donalım. Kavga dövüş yok halen, sizce adam neden 3 gün saldırmak için direndi ki ? Adamı haklı bulmuyorum, kadını da suçlu buluyorum.Adamın yaptığı:kendisini uyaran, kahvaltı hazırlamayan karısına had bildirmek için hazırladığı akşam yemeklerini yememek, ortalığı kırmak dökmek. Bunu hoş görüyoruz ama sonuçta tercihi siz öyle demişsiniz.
Kadının yaptığı:adamı içinde yemek varken peçeteyi atma diye uyarmak. Bunu hoş göremiyoruz çünkü adamı ikaz etmiş dayatma var. Üstüne bi de olayı uzatmış kahvaltı hazırlamamış.
Ha bi de durduk yere kadına gelip bundan sonra sadece kendine yemek hazırla ben yemicem artık deyip olayı başlatan da adam. Sağı solu da yıkmış falan ama zulüm yok haklısınız. Tam darısı başınalık koca. Haklı bulanlara nasip olur inşallah
Arkadaşlar merakımı mazur görün.
Konu sahibinin kahvaltı hazırlamaması neden cezalandırma olarak yorumlanıyor bunu anlamadım. Birine canımız sıkkınsa onunla ilgili bazı şeyleri salabiliriz bazen. Küs olduğumuz kişi ile kahvaltı yapmak istemeyebiliriz. Biraz beni özlesin diyebiliriz. Kadın ne kadar canı sıkkın olursa olsun kalkıp kocasına bi kuş sütü eksik kahvaltısını hazırlamak zorunda mı? Evde onun göreviyse bile ne olmuş yani, ara sıra aksatamaz mı insan, canı sıkılamaz mı, küsemez mi yahu? Küsünce bile tüm görevleri yerine getirmek zorunda mı, geyşa mı bu, canı sıkkınsa bile gık demeden seksini de yapsın o zaman di mi sonuçta bununla cezalandırmasın çocuk gibi.
Yahu adam karısı kahvaltı hazırlamadı ona diye tüm gün aç gezmiş! Sonra da senin yüzünden aç gezdim diye bir de karısını suçlamış!
Cidden normal mi karşılıyorsunuz bunu?
Adamın kapı pencere indirmesinden zaten normal olmadığı ve kriz yönetemediği ortada ama gerçekten bizlerde de bakış açısı sorunu var gibi.
Bok da yiyebilir yani . Bu hareketleri yaptıktan sonra.arkadaslar saka mısınız
ayı gıbı depınmıs adam bardaklar sepetler kapı yumruk tekme havada ucusmus
gelmıs konu sahıbıne sende kahvaltı hazırlasaydın dıyorsunuz
zıkkım yesın yahu
Kesinlikle, burada önemli olan olayı bu hale getiren, kapı çarparak eşya kırarak kadını korkutarak tepki gösteren adamın davranışı, fakat nerelere odaklanılıyor.Benim konudan anladığım ortada bir yiyecek tabağı varmış (menemen tabağı olsun atıyorum) ve eşi çöpünü onun içine atmış. Böyle bir hareket benim de midemi bulandırır. Normalde kendi önündeki kahvaltı tabağına atılır.
Ama sorunun eşinizin hareketi veya sizin uyarmanız olduğunu sanmıyorum. Böyle bir öfkenin altında başka şeyler olmalı. Ben olsam şiddet eğilimli mi diye düşünürdüm açıkçası.
Ben zorunda mı dedim. Çıldıracağım ya. Canı istemez yapmaz tabiki erkekte yapmalı ayrıca yapılacaksa. Burada amaç “sırf adam inatlaştığı için gözüne soka soka yapmamak.” Misilleme yapmak. Küçük bir laftan kalp kırılmaması tarafındayım bende zaten her iki taraf için de. Yanlışa yanlış denir, doğruya doğru. Neyse hakkımda istediğinizi düşünebilirsiniz. Daha fazla yazmayacağım.Bu kadın zaten kahvaltı hazılamak yemek yapmak zorunda falan değil. Ufacık uyarı için karısının kalbini kırıyorsa zaten hak etmiyodur da bunları. 3 gün yemek hazırlamadığımız kocalarımız gerginleşince evi başımıza yıkmaya hak mı kazanıyor yani nedir derdimiz? Siz ne yaşadınız da böyle erkeklere empatiniz derya denizken kadına olan empatiniz yerle yeksan oldu merak ediyorum ya.
Adamın “kahvaltı hazırlamadın tüm gün aç dolandım” demesine kaç puan peki?Eşimle tartışmişsak, kızgınsam, öfkeliysem, günlük rutinde yaptığım şeyleri yapmadığım olur, bunu hiç cezalandırma olarak düşünmedim eşimde düşünmemis olacak ki, lafını etmez şunu yapmadın bunu yapmadın diye.
Ne fena bir kadınmısım bende haberim yokmuş yorumlardan sonra anlamış oldum
3 günün sonunda geçen konuşmayı kapı pencere yumruklama, tabak,bardak kirmaya dönüştüren kocadan çok kahvaltı hazırlamayan kadının ön planı çıkmasınıböyle okuyorum.
Doğalgazı ödememekle kahvaltı hazırlamayı bağdaştırmanzıdan ev işleri kadının görevidir diye düşündüğünüzü anlıyorum. Halbuki değildir, kadın sabah uyanıp kocasına kahvaltı hazırlıyorsa hoşluk güzelliktir bu, kırgınsa hazırlamaz.Konuyu baştan okudunuz mu ? Kadın ikaz ediyor atışıyorlar. Sonra kadın sabah kahvaltı hazırlamıyor adam bunun üstüne akşam yemeklerini yememeye başlıyor. Sen ye bana hazırlama diyor. Çünkü zeytin için sabah kahvaltısını hazırlanmamasıyla cezalandırılmış, bence yanlış . Ama tartışılır, yukarda verdiğim örnek gibi , kavga ettik doğalgazı ödemiyorum, donalım. Kavga dövüş yok halen, sizce adam neden 3 gün saldırmak için direndi ki ? Adamı haklı bulmuyorum, kadını da suçlu buluyorum.
Arkadaşlar merakımı mazur görün.
Konu sahibinin kahvaltı hazırlamaması neden cezalandırma olarak yorumlanıyor bunu anlamadım. Birine canımız sıkkınsa onunla ilgili bazı şeyleri salabiliriz bazen. Küs olduğumuz kişi ile kahvaltı yapmak istemeyebiliriz. Biraz beni özlesin diyebiliriz. Kadın ne kadar canı sıkkın olursa olsun kalkıp kocasına bi kuş sütü eksik kahvaltısını hazırlamak zorunda mı? Evde onun göreviyse bile ne olmuş yani, ara sıra aksatamaz mı insan, canı sıkılamaz mı, küsemez mi yahu? Küsünce bile tüm görevleri yerine getirmek zorunda mı, geyşa mı bu, canı sıkkınsa bile gık demeden seksini de yapsın o zaman di mi sonuçta bununla cezalandırmasın çocuk gibi.
Yahu adam karısı kahvaltı hazırlamadı ona diye tüm gün aç gezmiş! Sonra da senin yüzünden aç gezdim diye bir de karısını suçlamış!
Cidden normal mi karşılıyorsunuz bunu?
Adamın kapı pencere indirmesinden zaten normal olmadığı ve kriz yönetemediği ortada ama gerçekten bizlerde de bakış açısı sorunu var gibi.
Hımm ben sizinle tartışmadım kiKonuyu çarpıtmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Aşırı sabit fikirli ve tartışmaya açık değilsiniz. O yüzden sizle daha fazla tartışamayacağım
Adamın “kahvaltı hazırlamadın tüm gün aç dolandım” demesine kaç puan peki?
Oturup ciddi ciddi nasıl bir zeka seviyesi ya da kafa yapısı bu cümleyi kurdurur diye düşünüyorum mesela ben.
Ayrıca adam baya baya buna sinirlenmiş, bundan dolayı yıkmış kapı pencereyi.
Ve bu sebepten üç gün evde yemek yememişÇünkü ev işi de kadının, yemek yapmak da kadının aksi düşünülemez ona göre. Mesela evde kendine yemek yapabileceği ve kendi kendine yiyebileceği pek aklına gelmiyor.
Eşi tam olarak kadını hizmetçi olarak gören bakış açısına sahip gibi görünüyor. Fakat asıl şaşırtıcı olan “kadınlar kulübü”nden destek bulabilmesi.
kesınlıkle katılıyorumŞimdi şöyle bir şey diycem ben , erkekler de yemeklerini kendileri yapsın , çamaşırlarını kendi yıkasın ? Ütülerini yapsın abi .
Elleri kolları mı tutmuyor ?
Aç gezmiş miş vah vah kıyamam
Evlenince hizmetçileri mi oluyoruz yani ? Hiç sevmiyorum ben bu görev komuta olayını .
Neden biz yapıyoruz onlar için ? Bizler de evde olsun , iş yerlerinde olsun yoruluyoruz .
Kanepede yayılıp göbeğimizi kaşıyarak TV izlemek bizim de hakkımız .
Pardon. Kazık kadar adam aç kalmak yerine kalkıp bir iki şey yiyemiyor mu? Poğaça da mi alamıyor? Eli ayağı mı yok yoksa dolabın da yerini mi bilmiyor. Konu sahibinin eşi evi dağıtsın ama konu sahibi yapıcı olsun öyle mi? TamamKahvaltı hazirlamayıp cezalandırmışsınız,eşinizin de açlikta başına vurmuş anlaşılan.sonrada şimdi o sizi cezalandiriyor aklınca..çok çocukça ve oldukça yorucu bir hale gelmiş evliliğiniz.bence bir olgunluk yapın ve yapıcı bir adım atın.fakat sakinleştikten sonrada öfke halinde yaptiklarina çok sasirdiginizi kendisinden beklemediğinizi bir daha böyle davranırsa bukadar sakin karsilamiyacaginizi işleyin kafasına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?