Eşimle tartıştık ne yapacağımı bilemedim

Konuyu baştan okudunuz mu ? Kadın ikaz ediyor atışıyorlar. Sonra kadın sabah kahvaltı hazırlamıyor adam bunun üstüne akşam yemeklerini yememeye başlıyor. Sen ye bana hazırlama diyor. Çünkü zeytin için sabah kahvaltısını hazırlanmamasıyla cezalandırılmış, bence yanlış . Ama tartışılır, yukarda verdiğim örnek gibi , kavga ettik doğalgazı ödemiyorum, donalım. Kavga dövüş yok halen, sizce adam neden 3 gün saldırmak için direndi ki ? Adamı haklı bulmuyorum, kadını da suçlu buluyorum.

Herkes kendi tecrübelerini kendi fikrini söylüyor, bize göre doğrusu bu demek ki. Doğru bir tane olsaydı yoruma kapalı olurdu o bir doğruyu yazardık konu biter giderdi. Evliysek eğer birbirimize karşı sorumluluğumuz var diye düşünüyorum. E o zaman Adam da küssün işe gidesi yok diye işe gitmesin mesela.
Bu benim kişisel görüşüm, konu sahibi de sizin gibi düşünmüş ama sonuç ortada. Adam daha çok sinirlenmiş demek ki tecrübeyle sabitse bu yöntem işe yaramamış demek ki.

arkadaslar saka mısınız
ayı gıbı depınmıs adam bardaklar sepetler kapı yumruk tekme havada ucusmus
gelmıs konu sahıbıne sende kahvaltı hazırlasaydın dıyorsunuz
zıkkım yesın yahu
Bok da yiyebilir yani . Bu hareketleri yaptıktan sonra.
Ay içimden geçenleri söylemekte süpersin

Kesinlikle, burada önemli olan olayı bu hale getiren, kapı çarparak eşya kırarak kadını korkutarak tepki gösteren adamın davranışı, fakat nerelere odaklanılıyor.

Adamın davranışı konuda kimin haklı kimin haksız olduğunu önemsiz kılıyor. Çünkü hiçbir hal ve durumda bu şekilde davranamaz bunun adı psikolojik şiddettir.
Öyle bir didikleniyor ki kadının davranışı neredeyse “sen de adamı tahrik etmişsin” denilecek. Zaten denilmiş de yukarıda bir arkadaş bana cevap olarak “adam daha da sinirlenmiş kadının tavrı işe yaramamış” yazmış. Yani kadın adamı sinirlendirmiş adam o yüzden böyle davranmış. Sanki kadın illa işe yaraması için ya da adamı yola getirmek için öyle davranmak zorundaymış illa bir hesabı olmak zorundaymış gibi. Sanki yalnızca içinden geldiği için öyle tavır yapmış olamazmış gibi.

Hatalı olabilirim, bazen de eşim hatalı olabilir, bir taraf gerilmişse diğer taraf sakin kalır ya da iki taraf da gerilebilir, bunlar gayet olağan.

Fakat hiçbir hal ve durumda adamın davrandığı gibi davranılamaz kim haklı kim haksız önemsizdir artık o saatten sonra.

Ben zorunda mı dedim. Çıldıracağım ya. Canı istemez yapmaz tabiki erkekte yapmalı ayrıca yapılacaksa. Burada amaç “sırf adam inatlaştığı için gözüne soka soka yapmamak.” Misilleme yapmak. Küçük bir laftan kalp kırılmaması tarafındayım bende zaten her iki taraf için de. Yanlışa yanlış denir, doğruya doğru. Neyse hakkımda istediğinizi düşünebilirsiniz. Daha fazla yazmayacağım.

Eşimle tartışmişsak, kızgınsam, öfkeliysem, günlük rutinde yaptığım şeyleri yapmadığım olur, bunu hiç cezalandırma olarak düşünmedim eşimde düşünmemis olacak ki, lafını etmez şunu yapmadın bunu yapmadın diye.

Ne fena bir kadınmısım bende haberim yokmuş yorumlardan sonra anlamış oldum

3 günün sonunda geçen konuşmayı kapı pencere yumruklama, tabak,bardak kirmaya dönüştüren kocadan çok kahvaltı hazırlamayan kadının ön planı çıkmasını böyle okuyorum.

Adamın “kahvaltı hazırlamadın tüm gün aç dolandım” demesine kaç puan peki?
Oturup ciddi ciddi nasıl bir kafa yapısı bu cümleyi kurdurur diye düşünüyorum mesela ben.
Ayrıca adam baya baya buna sinirlenmiş, bundan dolayı yıkmış kapı pencereyi.
Ve bu sebepten üç gün evde yemek yememiş Çünkü ev işi de kadının, yemek yapmak da kadının aksi düşünülemez ona göre. Mesela evde kendine yemek yapabileceği ve kendi kendine yiyebileceği pek aklına gelmiyor.
Eşi tam olarak kadını hizmetçi olarak gören bakış açısına sahip gibi görünüyor. Fakat asıl şaşırtıcı olan “kadınlar kulübü”nden destek bulabilmesi.

Son düzenleme:
Doğalgazı ödememekle kahvaltı hazırlamayı bağdaştırmanzıdan ev işleri kadının görevidir diye düşündüğünüzü anlıyorum. Halbuki değildir, kadın sabah uyanıp kocasına kahvaltı hazırlıyorsa hoşluk güzelliktir bu, kırgınsa hazırlamaz.

Size göre tabiki yanlış olabilir ama bunu abartıp, adamın yemek yememesini hatta evi kırıp dökmesini haklı bulmuyorum diye geciştirmenizi çok vicdansız buluyorum. Kadın beni döver diye korktum diyor hala daha kahvaltı hazırlamadığın için suçlusun demek sizce normal mi? Hata varsa oturulur konuşulur ama kırma dökme olunca kahvaltı hazırlamama suçunun esamesi bile okunmaması gerekir normal hallerde.

Burada kavga ediyorduk duvara yumruk attı kocam denilince ,bugün duvara vuran yarın sana vurur içerikli konular okuduğumu çok net hatırlıyorum ama işin içine kadının hizmet 'görevi' girince yorumlar böyle oluyormuş demek ki.

Konuyu çarpıtmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Aşırı sabit fikirli ve tartışmaya açık değilsiniz. O yüzden sizle daha fazla tartışamayacağım

Konuyu çarpıtmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Aşırı sabit fikirli ve tartışmaya açık değilsiniz. O yüzden sizle daha fazla tartışamayacağım
Hımm ben sizinle tartışmadım ki bir defa cevap yazdım ve bir soru yönelttim, bunu cevaplamamışsınız bile, bunun yerine “çarptıyorsunuz, sabit fikirlisiniz” demişsiniz, eyvallah, siz durduk yere bana öyle dediniz diye ben öyle değilim

Eğer konuda ki eş, ev işini tamamen kadına ait gören düşüncede bir erkek olmasaydı, hazırlanmayan o kahvaltı olay olmazdı.

Ve konuda kadın beni dövmesinden korktum diyor ki haklı da hala sen niye kahvaltı hazırlamadin deniyor.

Ben anlamıyorum arkadaş ya bu adamlar evlenince afedersiniz de biraz mallaşıyomu? Karnını doyurmak tam aciz hale geliyolar. Hadi eşi kahvaltı hazırlaması kendi bişey koyup yiyemiyorum? Hadi evde yemedim poğaça alıp karnını doyurmayıda mu akıl edemiyosunda akşama kadar aç geziyosun

Şimdi şöyle bir şey diycem ben , erkekler de yemeklerini kendileri yapsın , çamaşırlarını kendi yıkasın ? Ütülerini yapsın abi .
Elleri kolları mı tutmuyor ?

Aç gezmiş miş vah vah kıyamam

Evlenince hizmetçileri mi oluyoruz yani ? Hiç sevmiyorum ben bu görev komuta olayını .

Neden biz yapıyoruz onlar için ? Bizler de evde olsun , iş yerlerinde olsun yoruluyoruz .
Kanepede yayılıp göbeğimizi kaşıyarak TV izlemek bizim de hakkımız .

kesınlıkle katılıyorum

Sakin ol demicektin.sende o an eline ne geliyosa kırıp dokucektinki bidaha yapmaya kalkışmasın.bir cinnet herşeyi çözer diye boşuna dememisler

Eli kolu kırık değilse zıkkımlanacağını kendi hazırlasaymış madem dayanamıyor. O birşeyleri yumruklar kırarken siz de arkasından kocacım bak o oyle kırılıp yumruklanmaz bak böyle yapılır deyip sandalyeyı masayı yada her neyse başına geçirseydiniz o zaman görürdü kof dan erkeklenmeyi. Hayır niye siz susuyorsunuz onu anlamadım

Pardon. Kazık kadar adam aç kalmak yerine kalkıp bir iki şey yiyemiyor mu? Poğaça da mi alamıyor? Eli ayağı mı yok yoksa dolabın da yerini mi bilmiyor. Konu sahibinin eşi evi dağıtsın ama konu sahibi yapıcı olsun öyle mi? Tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…