Eşimle tartıştık ne yapacağımı bilemedim

aslında "yiyesin tuttu zaten doymuştun " cümlesine kadar gayet olağan bir muhabbet

bence eşin yemediğini fark edip onları da kendince toplamış

hani diyoruz ya adamlar mutfakta kendi yedikleirni bile kaldırmıyor diye

eşin kaldırmış kendince

ortadaki tabak da en son peçete ile silinip atılır demiş

lakin bu "yiyesin tuttu zaten doymuştun " cümlesi arada başka bir sıkıntı olduğunu gösterir

benzer sorunların daha önce de yaşandığını hissettirir zira siz benimle inatlaştı vs demişsiniz

bize yazdığınız gibi boşa gitmesin diye yiyecektim demeniz yeterli idi

ondan sonrasında kahvaltıdan sonra akşam hiç mi konuşmadınız yoksa ertesi sabah mı misilleme yaptınız sana kahvaltı yok gibisinden onu anlamadım

iletişimi artırın iki taraf da sakinleşince karşılıklı konuşun

Ay arkadaşlar niye kahvaltı hazırlamaya bu kadar takıldınız. Konu o değil konu sorumlulukları yerine getirmemek. Eşimin görevi evi süpürmekse küstüm diye evi süpürmese ona da kızarım yani. Bana saçma geliyor işleri aksatmak. Küstüysen barışırsın yani işler niye aksıyor bu yüzden.

Ha yani adamın yaptıkları/istedikleri adamın tercihi ama kadının yaptıkları/istedikleri ikaz dayatma oluyor öyle mi Adam küsüp 3 gün evde yemek yemeyince bişi yok kadın küsüp kahvaltı hazırlamayınca evin başına geçirilmesini sadece kınıyoruz konu kapanıyor iyiymiş

Aynı şey kadına yapılsaydı adam kahvaltı sofrasında yahu bu ne biçim sofra , sofrada peçete yok tuz yok deseydi. Ne diyecektiniz kocandır ikaz eder idare ediver mi diyecektiniz. Mok yesin bulduğuna şükür etsin, seni nasıl ikaz eder onun haddi mi o kim ki, falan filan gazlayacaktınız

Çok tatlısınız
İşlerin aksamasını hiç düşünmemiştim

Lokavt var grev var

Adamın isteği ne ki ? kalk gıı bana yemek yap mı demiş ? akşam evde yemiyor kadına zulüm mü ediyor anlamadım ?

1-Her gün kahvaltı hazırlayan annem/eşim/sevgilim kimse artık, o gün hazırlamazsa bana tavır yaptığı sonucunu çıkarırım. Ve sebebi de kahvaltı tabağına peçete koymaksa ben de üzülürüm ve kırılırım. O konuda uzatmaya yönelik bir tavır olmuş yaptığınız.

2-Eşinizin tepkisi zaten abartılı, öfke kontrolü yok. İkiniz de uzatmışsınız. Evi bırakıp gitmeniz gereksiz bir tepki olur.

Ama kahvaltı hazirlamadigi günün akşamında konu sahibi akşam yemeği hazırlamış ve reddedilmiş.
Yani bu öfke bir gün hazırlanmayan kahvaltı için bu durumda

Ama kahvaltı hazirlamadigi günün akşamında konu sahibi akşam yemeği hazırlamış ve reddedilmiş.
Yani bu öfke bir gün hazırlanmayan kahvaltı için bu durumda

Hazirlanmayan kahvalti degil, gösterilen tavir için o öfke daha çok.
Buraya, "Eşim ortada hicbisey yokken bir gun kahvalti hazirlamadim diye evi başima gecirdi" yazsa herkes konu sahibine hak verir ama küsme üzerine kahvalti hazirlamamak tavir oluyor.

Adamın isteği ne ki ? kalk gıı bana yemek yap mı demiş ? akşam evde yemiyor kadına zulüm mü ediyor anlamadım ?
Adamın yaptığı:kendisini uyaran, kahvaltı hazırlamayan karısına had bildirmek için hazırladığı akşam yemeklerini yememek, ortalığı kırmak dökmek. Bunu hoş görüyoruz ama sonuçta tercihi siz öyle demişsiniz.

Kadının yaptığı:adamı içinde yemek varken peçeteyi atma diye uyarmak. Bunu hoş göremiyoruz çünkü adamı ikaz etmiş dayatma var. Üstüne bi de olayı uzatmış kahvaltı hazırlamamış.

Ha bi de durduk yere kadına gelip bundan sonra sadece kendine yemek hazırla ben yemicem artık deyip olayı başlatan da adam. Sağı solu da yıkmış falan ama zulüm yok haklısınız. Tam darısı başınalık koca. Haklı bulanlara nasip olur inşallah

oturup sakince konuşulması gereken bir konu, evi terketme seçeneği bile gözden çıkarttığını düşündürdü bana. Hala cezalandırmak istiyor, evden gideyim de yola gelsin.
Bence konuşup uzatmaya bile gerek yok ya söyledin tamam yine yapmayacak belki ilk uyarısından bahsediyorum bu arada ev kırmadan bahsetmiyorum.

Sakin onunla konusmayin.O dese de demese de yemegini hazirlayip mutfağa birakin cani isterse yer.Adam resmen cinnet geçirmiş Allah korusun sizde konusmayin hakli haksiz ne yapacağı belli olmaz.Delirmis adam

Ben kahvaltı hazırlamıyorum eşime fakat rutinde hazırlasam bi hata yaptığı için cezalandırmak amacıyla aç göndersem eşim de çok öfkelenirdi sizin hatanız orda
Sonra konu sahibi de küsmüş ceza olarak ona kahvaltı hazırlamamış..
Arkadaşlar merakımı mazur görün.
Konu sahibinin kahvaltı hazırlamaması neden cezalandırma olarak yorumlanıyor bunu anlamadım. Birine canımız sıkkınsa onunla ilgili bazı şeyleri salabiliriz bazen. Küs olduğumuz kişi ile kahvaltı yapmak istemeyebiliriz. Biraz beni özlesin diyebiliriz. Kadın ne kadar canı sıkkın olursa olsun kalkıp kocasına bi kuş sütü eksik kahvaltısını hazırlamak zorunda mı? Evde onun göreviyse bile ne olmuş yani, ara sıra aksatamaz mı insan, canı sıkılamaz mı, küsemez mi yahu? Küsünce bile tüm görevleri yerine getirmek zorunda mı, geyşa mı bu, canı sıkkınsa bile gık demeden seksini de yapsın o zaman di mi sonuçta bununla cezalandırmasın çocuk gibi.
Yahu adam karısı kahvaltı hazırlamadı ona diye tüm gün aç gezmiş! Sonra da senin yüzünden aç gezdim diye bir de karısını suçlamış!
Cidden normal mi karşılıyorsunuz bunu?
Adamın kapı pencere indirmesinden zaten normal olmadığı ve kriz yönetemediği ortada ama gerçekten bizlerde de bakış açısı sorunu var gibi.

kotu bırsey demedım kı ? sadece sormustum sızde bu cevabı verdınız sıkıntı yok gerıye donup begenmedımlere basmanız uzucu oldu tartıstıgımızı sanmıyordum cunku
Beğenmedime basan ilk sizdiniz, ben değil. Konuyu bir oradan bir buradan alıp yazıyorsunuz üstüne ben sanki buradaki kadınlara kapı pencere indiren kocalarınıza kahvaltı hazırlayın kızdırmayın adamları demeye getiriyormuşum gibi göstermeye çalıştınız. Buda beni üzdü. Her zaman kadın haklarını sonuna kadar savunan biri olarak böyle anlaşılmak veya çarpıtılmak anca komik olur benim için. Böyle bir konuda ne deseydim konu sahibine, evet annenin evine git ve bir daha da o tabağa peçete koymayacağına söz verene kadar sakın gelme.

Sizinde gözünüze esinizin bazi seyleri batıyor.Ne var ki öylece birakip kalkabilirdi de kendince toplarlamis gitmeyin üstüne midem bulandi falan

Benim konudan anladığım ortada bir yiyecek tabağı varmış (menemen tabağı olsun atıyorum) ve eşi çöpünü onun içine atmış. Böyle bir hareket benim de midemi bulandırır. Normalde kendi önündeki kahvaltı tabağına atılır.

Ama sorunun eşinizin hareketi veya sizin uyarmanız olduğunu sanmıyorum. Böyle bir öfkenin altında başka şeyler olmalı. Ben olsam şiddet eğilimli mi diye düşünürdüm açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…