- Konu Sahibi TomrisHatunn
-
aslında "yiyesin tuttu zaten doymuştun " cümlesine kadar gayet olağan bir muhabbetÇok basit aslında bu noktaya gelecek bir konu değil ama önemli birşey sabah kahvaltı yaparken doydu ve ağzını sildiği peçeteyi yediği zeytin çekirdeklerini döktüğü ve sildiği selpağı yemek yediğimiz tabağa koydu bende doymuştum ama çöpe atmamak düşüncesiyle kendimi zorlayıp yicektim neyse tabağa koyunca midem bulandı ve belirttim yemek olan tabağa çöp konmaz dikkat edersen sevinirim dedim o da yemicektin ki oraya koydum diye yiyesin tuttu zaten doymuştun tarzında benimle inatlaşmaya başladı
Ha yani adamın yaptıkları/istedikleri adamın tercihi ama kadının yaptıkları/istedikleri ikaz dayatma oluyor öyle miArkadaşlar konu sahibi çalışmıyor olabilir , kahvaltı hazırlamak onun görevi olabilir? çöpü atmak ne bileyim başka bir şeyin adamın görevi olduğu gibi iş bölümü yapılmış olabilir, neden bu kadar takıldınız ki ? Adamı ikaz etmiş adam da camları indirmemiş, kadının ikazına susmamış muhtemelen sana ne dedi ? Kadın da küsmüş, kahvaltı hazırlasaydı da adam muhtemelen yemeyecekti adam da küsmüş. Size göre adamın küsmeye hakkı yok ama küsmüş işte ikaz ediliği için. Akşamları da evde yememiş , o da onun tercihi üstüne gelinince de patlamış. Yani konu sahibi istiyor ki benim istediğim gibi yemek yesin ikaz edince sussun, hizaya gelsin. Küsmesin , kırılmasın suyuma gitsin, neden ? neden yani bunu anlayamıyorum neden ? ( Adamın sağı solu kırması o bu şu kınıyorum tekrar yazayım da )
Çok tatlısınızAy arkadaşlar niye kahvaltı hazırlamaya bu kadar takıldınız. Konu o değil konu sorumlulukları yerine getirmemek. Eşimin görevi evi süpürmekse küstüm diye evi süpürmese ona da kızarım yani. Bana saçma geliyor işleri aksatmak. Küstüysen barışırsın yani işler niye aksıyor bu yüzden.
Lokavt var grev varAy arkadaşlar niye kahvaltı hazırlamaya bu kadar takıldınız. Konu o değil konu sorumlulukları yerine getirmemek. Eşimin görevi evi süpürmekse küstüm diye evi süpürmese ona da kızarım yani. Bana saçma geliyor işleri aksatmak. Küstüysen barışırsın yani işler niye aksıyor bu yüzden.
Adamın isteği ne ki ? kalk gıı bana yemek yap mı demiş ? akşam evde yemiyor kadına zulüm mü ediyor anlamadım ?Ha yani adamın yaptıkları/istedikleri adamın tercihi ama kadının yaptıkları/istedikleri ikaz dayatma oluyor öyle miAdam küsüp 3 gün evde yemek yemeyince bişi yok kadın küsüp kahvaltı hazırlamayınca evin başına geçirilmesini sadece kınıyoruz konu kapanıyor iyiymiş
Yok eşimi uyardiktan sora cam kapi indirdi demiyor. Uyarinca inatlasmislar ertesi gun kahvalti hazirlamamiş. 3 gun evde yemek yememis adam zaten.
3 gunun sonunda da adam o gun kahvalti hazirlamadin ac dolandim aksama kadar diye onun kavgasini yapmişlar.
Ortada sebep olsa neyse de peçeteyi nereye koydundan grev çıkarsa her şeyden grev çıkar valla o evde.Lokavt var grev var
Ortada sebep olsa neyse de peçeteyi nereye koydundan grev çıkarsa her şeyden grev çıkar valla o evde.
Ama kahvaltı hazirlamadigi günün akşamında konu sahibi akşam yemeği hazırlamış ve reddedilmiş.
Yani bu öfke bir gün hazırlanmayan kahvaltı için bu durumda
Adamın yaptığı:kendisini uyaran, kahvaltı hazırlamayan karısına had bildirmek için hazırladığı akşam yemeklerini yememek, ortalığı kırmak dökmek. Bunu hoş görüyoruz ama sonuçta tercihi siz öyle demişsiniz.Adamın isteği ne ki ? kalk gıı bana yemek yap mı demiş ? akşam evde yemiyor kadına zulüm mü ediyor anlamadım ?
Bence konuşup uzatmaya bile gerek yok ya söyledin tamam yine yapmayacak belki ilk uyarısından bahsediyorum bu arada ev kırmadan bahsetmiyorum.oturup sakince konuşulması gereken bir konu, evi terketme seçeneği bile gözden çıkarttığını düşündürdü bana. Hala cezalandırmak istiyor, evden gideyim de yola gelsin.
Sakin onunla konusmayin.O dese de demese de yemegini hazirlayip mutfağa birakin cani isterse yer.Adam resmen cinnet geçirmiş Allah korusun sizde konusmayin hakli haksiz ne yapacağı belli olmaz.Delirmis adamMerhaba hanımlar yaklaşık 3 gün öncesinde eşimle tartıştık ve 3 gündür konuşmuyoruz nedeni ise ufak birşeyden rahatsız oldum ve bunu dile getirdim bir daha yapma lütfen diye o da benimle ılımlı konuşmak yerine inatlaştı pek kale almadı yani inatlaşınca bende konuşmadım ertesi sabah küs olduğum için kahvaltı hazırlamadım ama akşam yemekleri hazırlayıp işten eve geldiğinde aç mısın yemek hazırlayayım mi diye sordum o da 3 gün boyunca evde yemek yemedi en son dün akşam bana bir daha yemek hazırlarken kendine hazırla ben yemeyeceğim artık dedi bende neden diye sordum ona kahvaltı hazırlamadığımı tüm gün aç dolandığını keyfime göre davrandığımı söyledi bende ona durumu anlattım tekrar rahatsız olduğum konuyu sana ilettim ama sen benimle inatlaştın diye ama resmen sağır olmuş beni duymuyor takmış sabah kahvaltı hazırlamamama biraz tartıştık kalktı elinde çay bardağı ve tabağı vardı mutfağa giderken duvara fırlattı kapıları çat diye vurmaya başladı bende sakin ol kendine gel dedim ama bu sefer giyinme odasına gidip sepetleri yumrukla parçaladı kapılara yumruk attı bende yangına körükle gitmemek için sustum acıkcası çok şaşırdım ve üzüldüm ilk defa böyle birşey oldu normalde böyle şeyler yapmaz ama ne yalan söyleyeyim korktum da bana sıra gelir diye sonuçta haberleri görüyoruz neyse ben çok kırgınım çok şaşkınım konuşamıyorum beni anlamıyor bir noktaya takılmış boşuna o kadar sinir yaptı bende diyorum ki acaba ailemin yanına başka şehire gitsem bir kaç günlüğüne iyice yangına körükle gitmiş olur muyum konuşmuyoruz da ne yapcam bilemedim bana akıl verir misiniz
Ben kahvaltı hazırlamıyorum eşime fakat rutinde hazırlasam bi hata yaptığı için cezalandırmak amacıyla aç göndersem eşim de çok öfkelenirdi sizin hatanız orda
Sonra konu sahibi de küsmüş ceza olarak ona kahvaltı hazırlamamış..
Arkadaşlar merakımı mazur görün.Açıkcası ufak tefek kavgalardan ya da inatlaşmalardan dolayı günlük yaşantımızda düzenli olarak yaptığımız;yemek hazırlamak, ev süpürmek, çamaşır yıkamak gibi şeyleri eşi cezalandırmak için kullanmayı yanlış buluyorum. Yani kavga etmiş olmanız sizin eşlik görevlerinizi yapmamanız için sebep değil.
Beğenmedime basan ilk sizdiniz, ben değil. Konuyu bir oradan bir buradan alıp yazıyorsunuz üstüne ben sanki buradaki kadınlara kapı pencere indiren kocalarınıza kahvaltı hazırlayın kızdırmayın adamları demeye getiriyormuşum gibi göstermeye çalıştınız. Buda beni üzdü. Her zaman kadın haklarını sonuna kadar savunan biri olarak böyle anlaşılmak veya çarpıtılmak anca komik olur benim için. Böyle bir konuda ne deseydim konu sahibine, evet annenin evine git ve bir daha da o tabağa peçete koymayacağına söz verene kadar sakın gelme.kotu bırsey demedım kı ? sadece sormustum sızde bu cevabı verdınız sıkıntı yok gerıye donup begenmedımlere basmanız uzucu oldu tartıstıgımızı sanmıyordum cunku
Sizinde gözünüze esinizin bazi seyleri batıyor.Ne var ki öylece birakip kalkabilirdi de kendince toplarlamis gitmeyin üstüne midem bulandi falanÇok basit aslında bu noktaya gelecek bir konu değil ama önemli birşey sabah kahvaltı yaparken doydu ve ağzını sildiği peçeteyi yediği zeytin çekirdeklerini döktüğü ve sildiği selpağı yemek yediğimiz tabağa koydu bende doymuştum ama çöpe atmamak düşüncesiyle kendimi zorlayıp yicektim neyse tabağa koyunca midem bulandı ve belirttim yemek olan tabağa çöp konmaz dikkat edersen sevinirim dedim o da yemicektin ki oraya koydum diye yiyesin tuttu zaten doymuştun tarzında benimle inatlaşmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?