- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.530
- 448
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Tamam özür dilemesin ama bundan sonra daha dikkatli davransin damadina. Bunu diyebilirsiniz bence.Babamla çok yüzeysel konustum kuzum istersen özür dileyim dedi içim burkuldu.sakin dedim ben de.esimle de lisaninca konusacam sonucu akşam yazacagim
Eşiniz haklı bence.Babanızın huyunu bılıosunuz kibirli diosunuz sonrada eşinizin soledıklerıne katılmıosunuz.Siz buyutmuşsunuz kusura bakmayın.Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem
Ev babamın üzerine.kendi ailesiyle çok koptu eşim yaşananlardan sonra.babasiyla görüşmüyorlar bile.annesi de ararsa ayda yılda birŞu gururunu kendi ailesine yapsın Allah aşkına. Bu arada merak ettim ev kimin üzerine ? İnşallah ortak değildir.
Babanızın huyunu savunmuyorum ama madem bu kadar gururluydu oturmayacaktı.
Babami ezdirmedim ezdirmem de.sadece daha orta yollu bir konuşma yapmalıydım. Karşı karşıya getirmedim onları.yuz göz olunmasın diye.esimi de uyardım. Babama çok üstü kapalı geçtim.ikisi de benim canim ciğerim arayı bulmak zorundaymEzilen babanız olmuş iyilik yapmış karşılığına bak neymiş önden gitmiş
Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Eşinin ailesinden dolayı sıkıntılarımız var.daha doğrusu eşim babasiyla falan görüşmüyor.onlarin evlerinde oturuyoduk çıkardılar.bu yüzden aramız limoni. Bunu duyunca babam ev aldı sağolsun.biz de cuzi miktarda yardımcı oluyoruz ödemede.bu eve taşınınca eşim değişmeye başladı.ne ben ne ailem ona gurur yaptırmasını sevecek en ufak imada bulunmadık.ama onun ailesi hiçbirşeyde yanımızda yokken benim ailem yanimizda oldu.
Pazar günü araba bakmaya gittik.araba almayı düşünüyoruz.(babam biraz eşimi geride bıraktı.yani nasıl desem kendi başına baktı desem yeridir.babamin biraz böyle hava yapar gibi tavırları vardır.esime de sen git baba şu arabaya gel bakalım tarzinda konuş dediysem de pek faydası olmadi.
Eve geldik. Babanın bu davranışlarını sevmiyorum çok kibirli biri diyince birbirimize girdik.kim ailesine laf ettirir.her şeyin söylenme üslubu var dediysemde anlasamadik. Zaten ev bulup gidecem dedi.ben de sen bilirsin dedim.orda ediliyorum işte ediliyorum babanın yanında eziliyorum dedi.anlatmaya calisiysam da olmadi.velhasil 3 gündür konuşmuyoruz.babama uygun bir dille anlattım.o da gerekirse özür bile dileyebilcegini söyledi.yanlis anladığıni vs.kesinlikle karşı çıktm.
Erkeklik gururu denen bir şey var ama benim ne suçum var.biktim bu gidecem laflarından.cok uzun oldu farkındayım ama bana bir akıl verin ya delirecem
Haklisiniz bana büyük bir ders oldu bu.Kocanın aile reisi erkeklik duyguları sarsılmaya başlamış.Böyle davranmaya devam edersen kendini erkek yerine koyacak kişiler için arayışa girebilir.Çünkü erkek,kadının ve ailesinin gölgesinde olmayı yediremez hele böyle gidebilirsin laflarından sonra o derin yaralar iyileşmez.Yazık olmuş.Birçok kadının yaptığı hatalardan birini yapmışsın.
Haklisiniz bana büyük bir ders oldu bu.
Eğer babanızın tavırları dikkat çekecek boyuttaysa ki siz bile babamın böyle tavırları vardır demissiniz. Babanız bugün özür dilerse yarın yine başka birşey yapar kasıt yoktur ama eşinizin durumunda birinin hareketleri kisisellestirmesi bana çok normal geliyor. Bence babanız özür dilemesin ama siz birşey fark ettiğinizde ailenizle konuşun böyle davranmayın vs diye. Eşinize de ailenizi savunmak yerine seni anlıyorum canım diyiverin. Babamın davranışlarının farkındayım ve konuştum vs diyin ama eşinizin karşısında yer almanız eşinize kendisini daha kötü hissettirmis. Ben de evliyim ve ailen hoş olmayan bir davranışta bulunduğunda bunu eşimin yanında da rahatça söylerim asla savunmam.Günaydınlar, eşimle 2.5 senedir evliyiz bu zamana kadarki en büyük tartismamiz yasandı.Konuyu kısaca özet geçmek istiyorum.
Ailesinin davranışları sonucunda içte içe zaten ofkeliydim. Böyle bir konu açması üzerine dayanamayip patladım.ailesiyle ilgili de çok şey söyledim.bu konuda kesinlikle hatalıyım.daha orta yol bulabilecek şekilde davranabilirdim.Eğer babanızın tavırları dikkat çekecek boyuttaysa ki siz bile babamın böyle tavırları vardır demissiniz. Babanız bugün özür dilerse yarın yine başka birşey yapar kasıt yoktur ama eşinizin durumunda birinin hareketleri kisisellestirmesi bana çok normal geliyor. Bence babanız özür dilemesin ama siz birşey fark ettiğinizde ailenizle konuşun böyle davranmayın vs diye. Eşinize de ailenizi savunmak yerine seni anlıyorum canım diyiverin. Babamın davranışlarının farkındayım ve konuştum vs diyin ama eşinizin karşısında yer almanız eşinize kendisini daha kötü hissettirmis. Ben de evliyim ve ailen hoş olmayan bir davranışta bulunduğunda bunu eşimin yanında da rahatça söylerim asla savunmam.
Yapamadım beceremedim.bir anlık fevrilik mi cahillik mi o anda sizin gibi orta yolu bulup gecistiremedim. Siz d3 eşinize o benim babam onunla böyle konusamazsn nankörlük yapma tarzında konussaniz nasıl tepki verirdi?Çünkü bunları yaparak aslında başına kalkmış oldum. Hatalıyım bu konudaBenım babamda da cok bilmişlik var ve bazen yonlendırmeyi sever ama eşim alıştı onun o tavırlarına.
Sende alttan alabılırdın. Ben eşime onlar öğretmen yıllarca cocuklarla içiçe hep onlarla muhatap oldukları için ben biliyorum var. Takılmıcan alttan alacaksın dedim.sende boyle yapabılırdın.
Dediğin gibi zaten ailesi evden atmıs ailen sahıp çıkmış size eşin gururuna yediremeyıp eziliyor. Sende bunu bile bile üstüne gidiyorsun. Yapma böyle. Az empati kur ve kendini eşinin yerine koyarak düşün ve hatanı anlayacaksın.
Öyleyse aynen bu cümleyi eşinize söyleyin böyle davranmamam gerekirdi diye . Çünkü adam zaten kendi ailesinin hatalı olduğunun farkında. Siz kendi yuvanizin huzurunu düşünün . Eğer eğer kiraya çıkınca daha huzurlu olacaksınız bu da bir ihtimal. Birlikte çalışırsınız . Her zaman çözüm düşünün yoksa konu ne olursa olsun sen de şunu yapmıştın vs durumlarına girilince çıkış yok oralarda haklılık yok.Ailesinin davranışları sonucunda içte içe zaten ofkeliydim. Böyle bir konu açması üzerine dayanamayip patladım.ailesiyle ilgili de çok şey söyledim.bu konuda kesinlikle hatalıyım.daha orta yol bulabilecek şekilde davranabilirdim.
Bu söylediğiniz çok ayıp olmuş eşiniz ailesinden darbe yemiş siz bunu yüzüne vurmuşsunuz. Babanızın yaptığının yanlış olduğunu bile bile delice savunmuşsunuz.tamam laf söylettirmeyin ama kırmadan incitmeden açıklayabilirdiniz.bence eşinizden özür dilemelisiniz. Bizde sizinle yakın olayların içerisindeyiz hatta emin olun daha zor şeyler yaşadık babacığım bizi çok büyük şeylerin içinden çekip aldı desteğiyle ama beni bırak babam ve ailem kesinlikle böyle bişey hissettirmedi eşime zaten çok üzülüyor durumlara biz hep destek olmaya çalışıyoruz babanızda sizde böyle davrandıktan sonra destek olmanızın hiç bir anlamı yok emin olun.eşiniz adına çok üzüldüm çok kırılmıştır ve yalnız hissediyordur kendini EminimAslında rahat değilim.hatta içim içimi yiyor.tamamen ailesinden hiçbirşey gormeyip benim ailemin yaptıklarının altında ezildigini düşünüyorum. Kendisi de bunu söyledi zaten.ben de önce herkes kendi ailesine baksın diye yüzüne vurdum o anda.ustu kapali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?