Esimle tartistik..

Evet gereksiz sen nasıl düşünürsün babam hakkında böyle diye çıkıştım. Gereksizdi.cunku kendi babasıyla ilgili konularda babam şöyledir kusura bakma demiştir bana.ya da ailelerinde bir olay yaşandığında kusura bakma sen de bunlara maruz kaldın diye

Evet eziklik duymuş belli ama karşısında da çok çok iyi niyetli bir baba var. Eziklik duyması karşısındakine saygısızlık yapmasını gerektirmez. O kendini ezik hissetmeyecek diye babacığınız o nun egosunu şişirmek zorunda değil ki.

E o da minnet duysun madem alınan evde duruyor. Biraz alttan alsın.

Kadınlar kayınpeder evinde nasıl ezilebiliyorsa damat da biraz minnet duysun. Madem çok gururlu o zaman kimsenin evinde oturmasın.

Ayrıca adamin önde yürümesi filan. Çok küçük ve boş işler. Buna mı takıldı yani.

Senin yerinde olsam ben de ölümüne babama sahip çıkarım.

Ki kayin ailesi ev vermis üstelik. Yani destek olmus. Bana sorarsan konu sahibi klasik burnu havada gelin. Hiç birseyi begenmeyen ve aileci olan. Esinide ailesinden koparmayi basardi ve hatta eziyor. Babasi tarafinda ezilmesinede müsade ediyor.

Hadi diyelim kayin aile cidden kötü, eh o zaman onlarda size ev vermislerdi, o zaman onlarinda hakki geline kötü davranmaya? Hani konu sahibin babasi "öyleymis, kabul edilmesi lazim" deniliyor ya. Sirf ev aldi diye koca kisisi alttan almali ya, eh niye konu sahibi alttan almadi?

Tek basiniza gecinmeyi beceremediginiz icin oluyor butun bunlar. Evlenlendiginiz gibi gecinmeyi de bilseydiniz senin ailen yapmadi, benim ailem yapti, ben ezildim, o tavir aldi muhabbetleri olmayacakti. Ne kadar da iyilik yapsa kimse tavir gormek istemez, minnet durumuna dusmek istemez.

Ezik, sürekli karşıdaki insanın isteklerine göre davranan, kendisine bir iyilik yapıldı diye karşı tarafın kölesi olan, nasıl olsa gene işimiz düşer diyerek çıkarcı davranışlar sergileyen bir kişiyi mi eşiniz olarak görmek istersiniz, yoksa kendi kararlarını alan, varolan kişiliğine göre davranan, başka birinin gönül rızasıyla yaptığı bir şey için yaltaklanma gereği duymayan, bağımsız bir bireyi mi eşiniz olarak görmek istersiniz?

Kararı kendiniz verin ve ona göre davranın.Şahsen ben verilen hediyenin kölesi olmam, hediyenin miktarını umursamıyorum, kişiler istemiyorlarsa bana bir şey vermek zorunda değiller, zaten bu sebeplerden de küçük ya da büyük (özellikle büyük) hediye kabul etmeme gibi bir prensibim vardır.Çünkü eninde sonunda bunun karşılığının isteneceğini, onurumdan ve kişiliğimden ödün vermemin talep edileceğini biliyorum.Ama siz evi kabul etmişsiniz.Ama bence bırakın da eşiniz kendi kimliğini ve onurunu koruyabilsin.Bir eve onur ve kimlik değiş tokuş etmesin.Adam da zaten çıkıp gitmeyi düşünmüş.Oldukça makul bir karar.Verdiğimiz şeylerin karşılığını istememeliyiz, yoksa vermemek daha güzeli.

Zavallı adam.
Hem öz ailesinden çekiyor hem eşten.

Değil mi, birde yorumlarda yazmış eşimin yerinde ben olsaydım alttan almazdım, koca bulunur aile bulunmaz vs. Aileyle eş arasında denge kuramadığı çok net yorumlarında.

Türkiye de erkek ailelerinin evinde oturan bir sürü kadın var hepsi eşlerinin ailesinin karşında tek kelime edemesin, herşeyi alttan alsın madem herşey ev demekse.

Kadın ezilmesin ama erkek nankörlük etmesine geliyor konu.

Bu zamana kadar Her ailesiyle bozustugunda ben destek çıktım ara dedim onlar senin annen babam dedim.nisanliyken babam benim evime giremez dedi ben yaptım aralarını.saygida en ufak küsur etmedim . Kötülük gördüm diyemem ama hiç manevi destek de görmedim.surekli herkesin dedikodusunu yapan bir kayinvalidem , babanın evinde oturuyosn mis gibi Diyip hiç sahip cikmayip o benim oğlum demeyen bir baba var.problemli bir aile.onlara göre burnu havada bana göre mesafeli diyelim.bu şekilde daha huzurluyum.aileler kıyaslanamaz bile.bunu eşime aksettirmis olmam yanlış burda hatalıyım. Ama aileler kıyaslanamaz bize okadar farkliyiz

Kayinvalidem ev verdi 2 sene oturun dedi 6 ay sonra çıkmak zorunda kaldık.kayinbabs yüzümüze bakmadı.cok olay var.aileler kıyaslanamaz.benim babam oğlum borcun var mı bir şeye ihtiyacın var mı diye soran bir babayken onun babası üstüne faturaları ödeyin odeyin diye başımızın etini yiyen bir baba.ben hatasızim demiyorum .eşime karşı yanlış davrandım denge kuramadım.aramizda ki bağları burnu havada olan gelin ben değil kendileri kopardı. Insan aramaz mi oğlunu ya da oğlu arasın.isteyen işte arar.girer tuvalette görüşür. Demekki herkes farkında yapilmayan destegin

Zaten aileniz ya da eşiniz suçlu değil.
Tek kabahatli sizsiniz.

Eşinizin ailesinin davranışları sizi ilgilendirmez, size kibirlenme, kıyas hakkı da vermez. Sonuçta eşinizin ailesi.

Eşiniz sizi hiçbir şeye dahil etmeyip, korurken sizin tavırlarınız, üstten bakışınız çok çirkin.

Aileniz iyi olabilir ama siz iyi değilsiniz.

Ya eşini seven de durup dururken K koca bulunur aile asla” gibi ölçüsüz cümleler kurmaz, diline gelmez yani. Siz eşinize yeterince saygı ve sevgi duymuyorsunuz. Adam kendini doğru dürüst ifade etmiş işte, haksızsınız ama telafi edilmeyecek şeyler değil. Tam hatanızı anlamış gibi yazıyor ve çözüm arıyor gibi görünüyorken şöyle bir cümle kuruyorsunuz. Siz de içten içe eşinizi eziyorsunuz, bundan daha ezici bir cümle olamaz zira.

Meğer kadınlar kulübündeki tüm kadınlar eşlerine ve eş ailelerine ne kadar saygılı sevgili ve anlayışlılarmış. Sanırım ben yanlış forum okudum senelerdir. Allah aşkına biraz gerçekçi olalım. Hangi sağlıklı düşünebilen kadın babasının tüm fedakarlıklarını görmezden gelip eşinin yaptığı saygısızlığa ego patlamasına göz yumar. O zaman kk daki konuların % 80 i masal. Konu sahibi sonuna kadar haklısınız. Doğru demişsiniz eş bulunur ama ana baba bulunmaz. Ben babamı 3 yaşımda kaybettim. O sebeple ne olur el adamları için babacıklarınızı üzmeyin. Herkes hakettiğini yaşasın. Eski konularınıza da göz attım. Siz ve aileniz elinizden gelen çabayı göstermişsiniz ve göstermeye de devam ediyorsunuz. Eee herkes iyilikten anlamaz. Yapacak birşey yok. Kendinizi de üzmeyin. Yine diyorum sonuna kadar haklı görüyorum sizi.

Son düzenleme:
Iki tarafı dengelemek lazım.iki taraf da birbirine saygılı olacak.hani nasıl erkekler anneleri ile eşleri arasında denge kurmaliyken aslında kızlarda babaları ve eşleri ile arasında denge kurmalı.babama tabiki laf söyletmem. Ama ediminde ezik durumuna düşmesini istemem.

O halde dengeleyememişsiniz ki bu durumdasınız

İşte eşiniz aynı eşim gibi. Ama siz öyle değilsiniz. Biz ikimiz de öyle olduğumuz için hiç sorun olmuyor. O sizin hayat arkadasiniz, bu kadar yuklenmeyin yazıktır.

Gelince konusacagim pişman oldum ben de
Konuşun gönlünü alın. Zaten babası destek değil üstüne kayınpederin yardimiyla eziliyor. Kimse bir şey demese de erkekler maddi konulari çok takar kafaya. Bir daha da benzer durumda sakin kalin derim. Babaniza da durumu lisaninca anlatın, davranislarinda daha dikkatli olsun derim ben. Sonucu da yazın bekliyoruz.

Babamla çok yüzeysel konustum kuzum istersen özür dileyim dedi içim burkuldu.sakin dedim ben de.esimle de lisaninca konusacam sonucu akşam yazacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…