eşimle tartıştık :((

bende aynene böleydım hala sorarım diş konusunu eskıden yemeklerden önce ve sonra ellerını yıkadınmı dıye sorar bide ınanmaz koklardım ama okadar vurdum duymazki hiç rahatsız olmuyo o bıkıp kızcana benı bezdırdı nekadar sölesem sankı duymuyo adam bazı erkekler temizlik konusunda fazla rahat sorunda bundan çıkıyo biz gibi düşünmuyolar
 
obsesif kompulsif bozukluk olabilir. birlikte yaşadığın insanlara eziyet. profesyonel yardım almanı öneririm.
 
Üzgünüm ama bu bir hastalık.
Geçen gün Doktorum adlı programda da bundan bahsettiler.
Bence bir doktora gitmenizi öneririm..
Kocanızın bir suçu yok ki..
 

yaşa kız süpersin
 
Siz kendinize farkinda olmadan hayatinizi kendi kendinize dar ediyorusnuz sevdiklerinizle beraber hayatin keyfini cikaracaginiza.. ama üzülmeyin böyle takintilari bi uzmana bas vurup üstesinden kolaylikla gelebilirsiniz bunu atlatikdan sonra kendinize etrafinizdakilere ne kadar eziyet ettginizi görüp sasiricaksinizdir bile..
 
Ev derli toplu temiz olmalı,kişilerde.Ama asla aşırıya kaçmamalı.Mikrobada ihtiyacı var ki bünyemizin savaşmasını öğrensin.İş güç öğretilmemiş her işini başkaları yapmış bir insan,yalnız kaldığında nasıl şapşallaşırsa vücutta o zor anda mikropla tanıştığında şaşırır savaşamaz iflas eder.Bırak belli gün yap tam temizliği,banyo wc hergün temizle.hergün ev süpürme ama toplu olsun.Ama asla aşırıya kaçma eşin bugün kızar bağırır birgün terkedip gider.Canına yazık sağlığından olursun.Hiç bir erkek hasta bir kadınla uğraşmak istemez.Gerekeni yap çamaşır suyu kokacağına parfüm kok.Ellerin yarılacağına onu kremli yumuşacık ellerle okşa.Kendini ihmal eden sürekli deterjanla camla kapıyla meşgul olan kadını bırak eş hiçbir insan istemez tedirgin olur.Çevre edin yapma işi yat akşama kadar ara ara yap bunu alışırsın.Kimse evde her gün temizlik yapmadı diye pislikten mikroptan ölmemiş.
 
eskiden annemde sizin gibiydi hiç unutmam mutfakta yere küçücük bi karpuz düşürmüştüm saatlerce ağlamıştı halı kirlendi die:)) neyseki şimdi böyle değil hayat çekilmez bir hal alıyodu eşinizede çok üzüldüm.sizin gibilerle yaşamak çok zor.bence temizlik yapmak dışında değerli uğraşlar bulun kendinize.hayat temizlemekten ibaret değilki.bende pisliğe dağınıklığa gelemem heryer düzenlidir ama eşim evdeyken kesinlikle temizlik yapmam onunla ilgilenirim üstelik çalışan biriyim.
 
Çalışan insanın tek rahat edebileceği, özgürce istediğini yapabileceği alanıdır evidir. İlk zamanlar ben de sizin gibiydim. Baktım esim sikayet etmeye başlıyor vazgeçtim artık. Ben de calisiyorum evimde rahat olmadıktan sonra nerde olacam?
Benim annem sizin gibi asırı durumdaydı hem bizi hem babami cok yipratiyordu. Sonunda ikna ettik profesyonel yardım aldı simdi cok daha normal .
Bence siz de mutlaka yardım almalisiniz.
 
Bu bir obsesif bozukluk.ablamda da aynisinin duzen versiyonu var.grip gibi nezle gibi dogal bir hastalik bu.profesyonel yardimla hafifletebilirsiniz.ama eger kontrol edilmezse ilerki safhalarda kisiye cok buyuk zararlar verebiliyor.sosyal acidan da psikolojik acidan da...
 

Erkeklerin rahatlığıyla ilgisi yok ki bunun. Hayatını paylaşmaya karar verdiğin insanın ellerini, dişlerini düzgünce temizleyin temixlemediğini kontrol etmek, inanmayıp koklamak sosyal hayatta yeri olan normal davranışlar değil. Üstelik takıntılarınız sadece sizin için değil çevrenizdekiler içinde yorucu ve bıktırıcı.
 
yok başka durum..kayınvalidem de çok titiz..kendimi ona beğendirme duygusu içine girmiştim o sıralar...ama nelere mal oldu işte

Benim eşimin ailesi de çok titizler, kimseleri beğenmezler temizlik konusunda. Bir beni gaza getiremediler saolsunlar, ben rahatıma düşkünüm öyle titiz olamam. Demek ki biraz da yapı meselesi canım.
 
cnm git bir uzmandan yardım al kocana da çocuğuna da rahat ver yazık günah bu insanlara. temizlik iyidir hoştur ama sen barız abartmışsın kabul et etme görünen bu ilerde boşanmak ve bu halinle takıntılı ikinci bir koca bulmak ya da dul kadın evinde oturmak istemiyorsan acilen git bir uzmana yok illa kendi kendimi tedavi edicem diyorsan birkaç gün uzun saatler dışarda kal bir yerleri temizleme kitap oku sinemaya git insan içine karış hobi edin ismeke git ne bilim bunlarda fayda etmezse seçenek yine belli ya dul kalacaksın ya da bir uzmanın kapısını çalacaksın. Allah sabır versin bu şartlarda seninle yaşayanlara. Allah sana da şifa versin cnm.
 

işte bende öyleyim arkadaşınız gibi ...bi işim varsa hep aklım ordadır..işlerimi halletmeden yemek bile yiyemem.hele mutfakta bulaşık yığınken oturup tv izleyemem..
 

benim eşim temizdir ..o da sever temiz olmamı.ama fazla abarttığımı söylüyo..yani bugüne kadar söylenirdi ama dün bu konu tartışmaya dönüştü işte
 

geçenlerde evi temizledim.eşim kabuklu fıstık yemiş..yarısı yerlerde o kadar sinirlendim ki..biliyosun benim huyumu niye dikkat etmiyosun dedim..temizlemek bir dakikamı almadı ama orayı öyle görünce oturup ağladım (
 

o da var düzen takıntımda simetri takıntımda (
 

Ağladınız mı? Kabuk yere döküldü diye.
Temizliğiniz titizliğiniz takıntı olma boyutunu aşmaya başlamış.
Zaman kaybetmeden yardım alın.
Yakın bir aile dostumuz bu sebepten 2 çocuktan sonra boşandılar.
Ondaki hastalık boyutundaydı.
Eşi işten geldiğinde kapının onunde kıyafetlerı cıkartmasını ısteyip hiçbir yere dokundurmuyodu.
Yine hiçir yere oturmadan,duşa girmesini istiyodu eşinin her eve geldiğinde.
Adamcağız da haklı olarak sonunda patladı.
O raddeye umarım varmazsınız.
 
Butun cevaplari okudum. Hastalik boyutunda bir takinti bu bence de. Evliliginiz yavas yavas sallanmaya baslamis. Bu huyunu biraksan iyi olur.
Yahu surda dunyaya bir kere geliyoruz. Onu da temizlik yaparak mi gecirelim? Sen temizliyosun o yine kirleniyor, tekrar basa donuyorsun. Hergun hergun agir temizlik mi yapilir? Hic anlamiyorum temizlik takintili bayanlari. Hem kendine hem cevrene eziyet.
Sen en acilinden bir uzmana gorun bacim, yoksa esin daha cook patlar boyle.
 

Allah seni keremce:)))

bak o kadar kişi size yardımcı olmaya çalıştı

umarım sizde önerileri uygulamışsınızdır....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…