kızlar eşimle bu sabah tartıştık...nedeni benim temizlik takıntılarım .onun her işten geldiğinde çoraplarını çıkarttırmam,kapıda üstünü değiştittirmem,sürekli temizlik yapmam....bunlardan şikayet ediyodu ama bu sabah bu konu tartışmaya döndü.açtı ağzını yumdu gözünü..bıktım senin bu takıntılarından,kaç insan var senin gibi bu dünyada,dişlerimi bile fırçalamamı kontrol eder mi insan,çocuğun ellerini yıkamaktan elleri kılıktan çıktı .bıktım artık resmen delirdin sen kafayı temizlikle bozdun dedi ve kapıyı çekip çıktı( dağınıklığa pisliğe tahammül edemiyorum..temizlik yapmaktan zevk alıyorum
size sorum bunlar normal değil mi sizler böyle değil misiniz ben mi çok abartıyorum
bunun hastalıkla ne ilgisi var anlamadım
anladık ki bu hastalık evet peki ne zaman doktordan randevu alıyorsun keremce haber bekliyoruz?
benim abimde 5 yıllık evliler çocuk yok daha olsada düşünemiyorum yengem abimede işten gelince artı temizlik yaptırıyor camı silmeden açamıyorlarmış birsürü takıntı halıların üstünde örtü vardır ben abimin evine sadece 1 kere gittim hayırlı olsuna ve gitmiyorum kimseyi istemiyor yengeem ev kirleniyor diye. hastalık çünkü bu abim defalarca belki kavgaları vardır annemler bana duyurmuyor. abim en son 10 gün evini terk etti annemlere yerleşti benim kardeşim bir çay içmeye bile gelemiyor demiş. ben hamileyim bunları bana duyurmuyorlar sonra yengemin ailesi geldi falan en son barıştılar birşekilde ama hayatı kendinede zindan ediyorsun temizlik yapacaksın ama yaptığın temizliğide kimsede görmesin istiyorsun. yengem sürekli mide krizi geçirip hastaneye düşüyor bendede mide sorunu var ama bu çok sinirlenince tutan bişey herşeye bu kadar takması kendinide yedi çok zayıf ben hiç karışmıyorum ama hamile kalsa boşanırlar diye korkuyorum herşeyı abim yapacak ama onu beğenmıycek bunu yapmıycak çalışıyor zorlada olsa hep hayıflanarak hiçbir zaman çalışmaktan memnun olmuyor ama kaç milyarlık ev kredisine girdiler eşyaya göre ev aldılar hep memnuniyetsiz hep isyankar durumda halbuki kendileri ettiler kimse karışmadı ama bir dokunsan bin ah işit amaan canım sıkıldı uzak durmak en ıyısı yanı sizinde etrafınızda kımse kalmaz durum boyle
ne bölümüne gitmem gerek onu bile bilmiyorum...psikiyatri mi psikolog mu
yaşadığım yer küçük bir ilçe terapi anlamında doktor var mı bilmiyorum...
vaktiyle bir komşum vardı.saatlerce temizlik yapardı.gündüz evde olmasa akşam gelince gen aynı işleri yapardı.bırakayım ertesi gün yapayım demezdi.biz komşularla vakit geçirirken o hep temizlik yapardı.misafir geleceği zaman temiz evini tekrar temizler,misafirlerin arkasından aynı temizliği tekrar yapardı.o komşuya gitmeye çekindiğimiz gibi onun bize gelmesinden de çekinirdik bahane bulacak diye.çok yalnız kaldı.zamanla kendine uğraşlar buldu,dantel yapmaya başladı derken bir nebze rahatladı ve aramıza katılmaya başladı
psikiyatriye gitmen lazım keremce
psikiyatrist vardır diye düşünüyorum.
ilaç başlarlar düzenli kullan, iyi oldum diye sakın kesme.
bilişsel davranışçı terapi uygulamak lazım.
takıntılarının üstüne gitmelisin, bırak bişi mi döküldü, hemen temizleme sonra yap.
her gün temizlediğin şeyleri gün aşırı, iki günde üç günde bir yapmaya başla.
böyle böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?