Eşimle tatildeki tartışmamız...içimden atamadım...

bence haklısın. ben de hiç sevmem küfrü. 7 yıllık evliyim. eşim işi gereği full erkeklerle çalışıyor. ağızlarını bozuyorlar biliyorum ama bunu evde yapamaz. bu yıl onda da var bir gevşekllik. ama ben de uyardım edebinle konuş küfür duymayım ağzından diye.
tek hatalı noktan içmiş zaten kafa tam yerinde değil o zaman konuşman olmuş.
ha ailevi meselelerini dilline dolaması da çok çirkin. nerden tutsan elinde kalırlık olmuş. içmesin o en iyisi b.kunu çıkarıyormuş belli ki.

Siz daha çok rahatlamışsınız gibi geldi bana oh olsun der gibi.Sağ olun yorumunuz için.
Ben niye rahatlayayım ? Banane. Ama bazen insan zorla bir noktaya getirilir , eşinize de öyle yapmışsınız . Sanki ‘bana da etsin küfür daha da bir uzayayım kavgayı’ der gibi uzattıkça uzatmışsınız sonunda da duymuşsunuz . Bazen birşeyleri uzatmamayı bilmek gerek . Ya da sonuçlarına katlanmak gerek . Şimdiye kadar açtığınız hiç bir konuda haklı bir yanınızı göremedim . Neden sürekli eşiniz peşinizden koşsun istiyorsunuz bunu da anlamış değilim .

Yine bir kadın olarak sizin alttan almanız beklenmiş.
Surat asmanız eleştirilmiş.
Evet kadınlar surat aşar çünkü çoğu kadın erkeklerin söylediklerini söyleyemediği için surat asma yoluna gider.
Ben de senin gözünü s...m deseydin hiç suratını asmaya gerek kalmazdı. Ama bizler bunu yapamadığımız için ( ya da bazı kadınlar )surat asarak tepki veriyoruz.
Bu surat asmanın içeriği budur.

Alttan almaısnı beklemedik, sorunu çıkaranın kendisi olduğunu belirttik. Adam direkt kaşlı gözlü küfüre girmemiş. Kadın surat asmaya başladıktan sonra gezilmiş tozulmuş, yemek yenmiş, fasıla gidilmiş, otele dönülmüş, balkon keyfi yapılmış yani en az 4 saat bu kadın surat asmış. Bu dört saat içinde de adamın defalarca barışma girişimi, özür dilemesi var. Benim kocam bana bu şekilde surat assa ilk bir saatte ortamı terk ederdim. Herkesin bir tahammül sınırı var, eşi dahi olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil. Neymiş, adam küfür etmiş, vuralım kırbacı madem.

Banada bıraz ınatmıssın gıbı geldı tamm kufır etmese ıyı ama anlasılan kafası guzelmıs cok buyuk bi sebep yok buyıtmıssunuz kırılacak hala ıcınızden atamıcak bosey yok ınat demek kotu bıseymı hakaret degıl bosey degıl anne babanızın aurılması bunun ıma edılmesıde sorun degil bence anlasmazlar ayrılırlar ne var bunda

Yani konu sahibine "hatali" diyebilmek için o kadar zorluyoruz artık...

En başta hic sebepsiz küfür eden bir adama öfkelenmekte haklı konu sahibi arkadaşlar. Yapmayın ne olur ya.

Ben kendi ailemde kötü söz duymadim. Şu an duysam ben de öfkelenirim.

Yani konu sahibi uzatmış diyelim amenna.

Peki uzattıgi konuda haksız mı...

Adam bu tavrı hak etmedi mi

Eger kontrolü kaybeceksen şu zıkkımı içme. Içmek zorunda da degilsin zaten.

Ağzı ile icmeyi beceremeyene benim de tepkim bu olur.

Ama alkolluydum diye bir savunma yok.

O mantıkla bakarsak alkolluyum diye adam da vurayım. Madem ki her şey mübah.

Sevgili konu sahibi. Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ağzı bozuk adama ben de hic tahammül edemiyorum.ama su durumda yaoacagin şey; bu konuda eşinle ciddiyetle konuşmak. Kesinlikle kabul etmediğini söylemek..

Tekrarı olursa da... ne yapacağını bilmiyorum. O yüzden öncelikli amacın tekrarının olmaması için caydırıcı bir konuşma yapmak olsun

6 yıllık evliyim. Eşimin teyzesi birgün kahvaltıya çGırdı ve bana nasihatta bulundu. Kızım sakın olaki ailenin sırrını eşine verme. Eşin yiğenimdir canımdır, ama gün gelir verdigin sırrı tutamaz yüzüne vurursa canın çok yanar. O gün oldu daha ailemin bir acıgını vermedim..
Küfre gelince normalde benm eşimde etmez, arada Bi kacırınca biraz daha dikkatli olurmusun derim kusura bakma der geçeriz uzatmam hiç. Ama siz gereksiz uzatmışsınız. Neyse olan olmuştatilin tadını cıkarın. Ortam yumusayıncada dile getirin bir daha aileniz hakkında konusmasın.

En başta hic sebepsiz küfür eden bir adama öfkelenmekte haklı konu sahibi arkadaşlar. Yapmayın ne olur ya.

Bence bu konuda haklı değil zaten en başta. Adam kadına küfür etmemiş. Ben de ne babamdan ne abimden ne eşimden küfür duydum şimdiye kadar. Ama eşimin bir birey olduğunu, benim kurallarıma göre yaşayamayacağını biliyorum. Küfür etmek isterse eder, ben en fazla rahatsızlığımı dile getiririm bana küfür etmediği sürece. Triple, kavgayla, surat asmayla bir insanın yola geldiğini görmedim şimdiye kadar.

Valla bacim alismissiniz kocalarınız tarafından pohpohlanmaya,simartilmaya en ufak seyde kusmeler ağlamalar. Etmis kufur uzatma uyar bitti gitti. Hep diyorum adamlari delirten sizlersiniz tavirlariyla

Alttan almaısnı beklemedik, sorunu çıkaranın kendisi olduğunu belirttik. Adam direkt kaşlı gözlü küfüre girmemiş. Kadın surat asmaya başladıktan sonra gezilmiş tozulmuş, yemek yenmiş, fasıla gidilmiş, otele dönülmüş, balkon keyfi yapılmış yani en az 4 saat bu kadın surat asmış. Bu dört saat içinde de adamın defalarca barışma girişimi, özür dilemesi var. Benim kocam bana bu şekilde surat assa ilk bir saatte ortamı terk ederdim. Herkesin bir tahammül sınırı var, eşi dahi olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil. Neymiş, adam küfür etmiş, vuralım kırbacı madem.
Kimse kimsenin küfürlü ağzını çekmek zorunda da değil. Uyaran onun eşi hayat arkadaşı.
Pardon hayatım demek zor mu?
Konuyu ailesine getirirse ben 4 saat değil 44 saat surat asarım.
Sonra gözünü s...m ne demek?
Eşine bunu diyen adama ne demeli?
Evet herkesin bi tahammül noktası var. Ve surat asma ile gözünü bilmem ne yaparım arasında da dağlar kadar fark var.

Küfürden nefret ederim.
Benim yanımda küfürlü konuşan insanın saygısından da şüphe ederim.
Haklısınız. Uzatan siz değil eşiniz.
Tamam hayatım ağzımdan kaçtı pardon falan dese bu olay bu kadar uzamaz,konu ailenize gelmez , sizde surat asmamış olurdunuz.
Olan olmuş artık. Hiç geriye dönüp konuyu tekrar açmayın,normal davranın. Bakalım pişman olmuş zaten. Bir daha olursa ona göre daha farklı davranırsınız.

6 senedir eşimle görüşüyoruz.Hiç etmezdi ben alışkın değilim o yüzden daha çok tepki verdim.Yani şimdiye kadar tuttun kendini şimdi niye koyuveriyorsun içme o zaman dimi?İşte Allahın sevmediği işleri yapınca huzur da kalmıyor.

alkollü bir insanın alttan alıp "tamam hayatım bir daha olmaz" demesini beklemek mantıklı mı ? ki zaten ortaya küfür etmiş, size kastı yokmuş. erkek arkadaşım trafikte abuk subuk hareket eden bir tip olunca yada bişeyle uğraşıp uğraşıp olmayınca bir küfür sallar. bana etmiyo ki, sinirini o an öyle çıkarıyo.
ince düşünmek sonra insana böyle ağır dönüyor.
açıkçası size küfür etmesi için biraz siz zorlamışsınız. tekrar ediyorum adam alkollü. zaten kafa kıyakken ne kadar sağlıklı davranabilir.
bir de hiçbir insan kendisine her davranışında öyle yap böyle yapma denmesinden hoşlanmaz. sanki siz her hatasında uyarıyormuşsunuz gibi bir havanız var. zaten alkollü tolerans göstermemiş.

Annem hep der ki istediğini söyleyen istemediğini işitir. Siz romantik bir tatilde istediğinizi söylemişsiniz, istemediğinizi işitmişsiniz. Hayırlısı olsun hakkınızda, çocuk falan düşünmeyin bari bir süre.

Anneniz saygısızlık yapar dilinize geleni söylerseniz siz de karşılığını alırsınız demiş doğru demiş.Yalnız siz olayı yanlış anlamışsınız ben eşime saygısızlık yapmadım uyardım.O yüzden bu deyim bana uymuyor.

Bence bu konuda haklı değil zaten en başta. Adam kadına küfür etmemiş. Ben de ne babamdan ne abimden ne eşimden küfür duydum şimdiye kadar. Ama eşimin bir birey olduğunu, benim kurallarıma göre yaşayamayacağını biliyorum. Küfür etmek isterse eder, ben en fazla rahatsızlığımı dile getiririm bana küfür etmediği sürece. Triple, kavgayla, surat asmayla bir insanın yola geldiğini görmedim şimdiye kadar.
Bir de konuda bir şey dikkatimi çekti, eşi ilk küfür edip konu sahibi etme diye uyarınca “her şeyime karışıyorsun beni yönlendirmeye çalışıyorsun” gibi bir şeyler söylemiş. Yani bence adamın atarında başka bir şeyler de var gibi. Hani evet orda “tamam canım, özür dilerim, bir daha dikkat ederim” de diyebilirdi ama sanki patlamış gibi geldi bana. Yine de bilemeyiz. Ben de küfürden nefret ederim, ama her şeyin yordamı var bence inatla biraz raydan çıkmış her şey sanki.

Başkasına küfreden, sinirlenince eşine çocuğuna da küfreder bu yüzden ben küfürden, küfreden erkekten hiç hoşlanmıyorum. Ama çevremde küfretmeyen erkek hiç görmedim 😕

6 senedir eşimle görüşüyoruz.Hiç etmezdi ben alışkın değilim o yüzden daha çok tepki verdim.Yani şimdiye kadar tuttun kendini şimdi niye koyuveriyorsun içme o zaman dimi?İşte Allahın sevmediği işleri yapınca huzur da kalmıyor.
Ağzı ile içmiyor demek ki.
Uzun zamandır sevmediğim için alkol tüketmiyorum ama geçmişte içip çakırkeyf olmuşluğum var ve hiç o durumu bahane edip küfürlü konuşmadım.
Ben bu içen insanların rahat davranmasını anlamıyorum zaten.
Bi oturuşta tek başına bi 70 lik içmiyorsa bi insan kolay kolay kaybetmez kendini.
Kaybeden insan yolda bile yürüyemez.
İçtim şuanda rahatım ağzımı bozayım diye birsey yok. Kaldı ki içmese bile çok eşinin sana ettiği küfre bakarsak yatkınlığı var zaten.
Neyse uzun lafın kısası artık yapacagını yaptın,normal davran artık ve konu açılırsa güzelce uyar.

Kimse kimsenin küfürlü ağzını çekmek zorunda da değil. Uyaran onun eşi hayat arkadaşı.
Pardon hayatım demek zor mu?
Konuyu ailesine getirirse ben 4 saat değil 44 saat surat asarım.
Sonra gözünü s...m ne demek?
Eşine bunu diyen adama ne demeli?
Evet herkesin bi tahammül noktası var. Ve surat asma ile gözünü bilmem ne yaparım arasında da dağlar kadar fark var.

Aynen öyle kimse kimsenin eksi yönlerini çekmek zorunda değil. Haydi hep birlikte boşanalım bence.

Tepki vermenin de, surat asmanın da zamanı, makul bir süresi vardır. İnsan eşini, hayat arkadaşını tanımalı, hangi noktaya ne zaman geliyor, ne zaman içinden canavar çıkıyor bilmeli. Hepimizin içinde birer canavar var,kesin bilgi. Kimimizinki yerinde duramaz çıkıverir hemen, kimimizin ki daha sakindir. Karşınızdaki insana göre hareket etmek zorundasınız evlilik süresince karşılıklı olarak. Sadece kadın için demiyorum bunu. Zorlayıp zorlayıp zorlayıp kopma noktasına geldikten sonra aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey moduna girip tatilimiz zehir olmasın derseniz aradaki ilişki laçkalaşır.

Back
X