Ani karar değil ki yani nereye kadar devam edecek bu? 1-2-3 kere kabul edilince düzelecek bir şey değil. Ben taviz versem,sık sık gitsem bu sefer geleceğimi düşünemiyorum.Çekirdek bir aile göremiyorum,kendimi biliyorum mutsuz,sinirli bir kadın olurum,zaten kilo alamıyorum daha da beter zayıflarım.Neşemden eser kalmaz,kızıma bile yansıtırım herşeyi...Yaa böyle sebeple bosanilmaz. Hakim sizi bosamazki tabi çekişmeli olursa.
Banada eşin babaneye bakmak için ve elalem ne der diye senle konuştu gibime geliyor. Sakin olun hemen ani kararlar vermeyin öyle avukata falanda gitmeyin
Her dediğinde haklısın. Herkesin haklı olduğu yerler var.
Boşanma lafını daha doğrusu ayrılma lafını sanırım çok kullanıyorum. Ben kendimi ezdirmem ben böyleyim,yapamıyorsan taviz verecek kişi ben olamam ayrılırım daha iyi diyorum hep.Zaten eşim benim böyle olduğumu biliyor ona rağmen sevdi,ama bu seferki sorun ailesi olunca iki tarafı mı kıyaslıyor anlamadım ki.Onları kırmayayım eşim kırılsın mantığında olduğu için boşanmayı da düşünür mü diye konuyu açarken öyle yazdım
Benim kendi kişiliğimde bencillik,despotluk var. Annem babam tarafından öyle yetiştirilmedim aslında,yani ne demek kocana muhtaç değilsin? Belki maddi anlamda muhtaç olmazsın ama nasıl ki bir babanın sadece varlığı bile güç veriyorsa bir eşin de varlığı sana güç vermeli. Annem hep der "Ben sizi okuttum ister çalışın ister çalışmayın,o sizin kolunuzda bilezik"diye. Şimdi düşünüyorum da bu olanlar bana ne hissettiriyor biliyor musun, benim annem babam olmasa arkamda güveneceğim,beni ailesine ezdirmeyecek bir insan yokmuş.Bu forumda Adem Güneşi seven kadar sevmeyeni de var.
ben kişisel olarak çok faydalanıyorum aile hakkındaki tavsiyelerinden.
bir gün şey demişti hatırlıyorum, bir anne-baba kızına en büyük kötülüğü şunu diyerek yapıyor (tam net hatırlayamıyorum, konunun özünü vermeye çalışayım), "işte sen kocana muhtaç değilsin, ekonomik özgürlüğün var vs" diyerek kızlarını evlendiriyorlar demişti. Halbuki kadın erkeğe muhtaç, erkek de kadına, bu şekilde evlilik görülürse zaten sorunlar büyümez demişti. ben hak vermiştim o zaman.
Benim kendi kişiliğimde bencillik,despotluk var. Annem babam tarafından öyle yetiştirilmedim aslında,yani ne demek kocana muhtaç değilsin? Belki maddi anlamda muhtaç olmazsın ama nasıl ki bir babanın sadece varlığı bile güç veriyorsa bir eşin de varlığı sana güç vermeli. Annem hep der "Ben sizi okuttum ister çalışın ister çalışmayın,o sizin kolunuzda bilezik"diye. Şimdi düşünüyorum da bu olanlar bana ne hissettiriyor biliyor musun, benim annem babam olmasa arkamda güveneceğim,beni ailesine ezdirmeyecek bir insan yokmuş.
Ani karar değil ki yani nereye kadar devam edecek bu? 1-2-3 kere kabul edilince düzelecek bir şey değil. Beş taviz versem,sık sık gitsem bu sefer geleceğimi düşünemiyorum.Çekirdek bir aile göremiyorum,kendimi biliyorum mutsuz,sinirli bir kadın olurum,zaten kilo alamıyorum daha da beter zayıflarım.Neşemden eser kalmaz,kızıma bile yansıtırım herşeyi...
Kendimi mi boşvereyim?
Hiç bir şey çözülmedi canım malesef...Ben böyle inat olduğunu bilmiyordum ama boşanma gibi bir durum yok sanırım.CeYz sen de son durum nedir ?
Çözdünüz ve Barıştınız inşallah ..
Ayrılıyor musunuz? Sebep nedir peki? İnş.önemli bir şey değildir de barışırsınız.Gerçi bizim de düzelmiyor bu konu ama...Kelin merhemi gibi oldu azıcık...Elbette haklısın. Ama aileler yüzünden evliliğin sona ermesi çok üzücü. Benimde bu sebeple bitiyor. Insallah orta yolu bulursunuz
Hiç bir şey çözülmedi canım malesef...Ben böyle inat olduğunu bilmiyordum ama boşanma gibi bir durum yok sanırım.
Yine normalde olduğu gibi beni işten aldı,dersaneye gitmesek olur mu dedi tamam dedim eve gittik. Herşeye yardımcı oldu evdeki işlere filan. Sabah da sanki hiç tartışma olmamış gibi işe yine beraber geldik,hatta bu sabah erken gelmişiz kahvaltı yaptık küs küs. Bir karikatür vardı bulursam atacağım,aynı öyleyiz
İşte buldum,bizim durum bu işte (yalnız yaşlı teyzeyi de sinirli diye düşün :) Ondan beter sinirliyim çünküEki Görüntüle 1721500
Kahvaltı yaparken bir ara çaktırmadan baktım,bana bakıp gülümsüyordu."Ne gülüyorsun be komik bişey mi var" dedim,"komik değilmi?" dedi. "Dalgamı geçiyorsun" dedim sustuk.Ben işe geldim o da gitti. Ya ben anlamıyorum,nasıl benim haklı olduğumu görmüyor ve nasıl 6 gündür küs durmaya dayanıyor?Ben ona sarılmamak öpmemek için kendimi zor tutuyorum,o nasıl dayanıyor?
Hiç bir şey çözülmedi canım malesef...Ben böyle inat olduğunu bilmiyordum ama boşanma gibi bir durum yok sanırım.
Yine normalde olduğu gibi beni işten aldı,dersaneye gitmesek olur mu dedi tamam dedim eve gittik. Herşeye yardımcı oldu evdeki işlere filan. Sabah da sanki hiç tartışma olmamış gibi işe yine beraber geldik,hatta bu sabah erken gelmişiz kahvaltı yaptık küs küs. Bir karikatür vardı bulursam atacağım,aynı öyleyiz
İşte buldum,bizim durum bu işte (yalnız yaşlı teyzeyi de sinirli diye düşün :) Ondan beter sinirliyim çünküEki Görüntüle 1721500
Kahvaltı yaparken bir ara çaktırmadan baktım,bana bakıp gülümsüyordu."Ne gülüyorsun be komik bişey mi var" dedim,"komik değilmi?" dedi. "Dalgamı geçiyorsun" dedim sustuk.Ben işe geldim o da gitti. Ya ben anlamıyorum,nasıl benim haklı olduğumu görmüyor ve nasıl 6 gündür küs durmaya dayanıyor?Ben ona sarılmamak öpmemek için kendimi zor tutuyorum,o nasıl dayanıyor?
Haklı bulmazsa nasıl olacak peki,yani ben ona ayak uyduramazsam o bana ayak uyduramazsa nasıl olacak?Maşallah size yaa ..
Ne güzel aşkınız da sevginiz de taze kalmış birbirinize ..
Bence biraz zamana bırak derim .. Belli ki bu konuda iddalaşarak inatlaşarak bir çözüm bulunamayacak ..
En doğrusu kendi düşüncenden ödün vermeden, arada sırada da eşinin hatırını kırmamak olacak ..
Bu zıt düşünce tarzınız biraz da eşinin aile yapısından kaynaklı belli ki ..
Eşin büyürken annesinde ailesinde gördüklerini şimdi kendi ailesinde uygulamak istiyor belkide ..
O yüzden senin bu konudaki tavrını haklı bulması çok güç ..
Ne şımarıksın diyeceksin belki ama ortada bir gurur varsa onun yaptığı ne peki? İlk adımı ben atmayacağım.Son cümlen çok tatlı .Birbirinizi sevdiğiniz belli,gurur yapma sarıl ve öp.Küs kalmayla malesef hiçbir sorun çözülmüyor.
Haklı bulmazsa nasıl olacak peki,yani ben ona ayak uyduramazsam o bana ayak uyduramazsa nasıl olacak?
Haklısın...O tatlı dil ben de niye yok bilmiyorum.Eşin zamanla anlayacak kabullenecek .. Böyle tartışarak daha da ters tepiyor belli ki ..
Tatlı dille yaklaş bence bu konuda .. Çünkü yanlış birşey düşünmüyorsun ..
Haklıyken haksız durumuna düşme ..
Haklısın...O tatlı dil ben de niye yok bilmiyorum.
Ama insanın tepesinin tası atınca tatlı dilli nasıl olunuyor ona da aklım yatmaz hiç.Ben de belki zamanla bunu öğrenirim.
Sana diyorum ama bende bazen inatlaşıyorum.Ama küs kaldıktan sonra barışınca cicim ayı gibi olunuyor ya o da ayrı bir güzellikNe şımarıksın diyeceksin belki ama ortada bir gurur varsa onun yaptığı ne peki? İlk adımı ben atmayacağım.
Bende aynı sizin gibi düşünüyorum eşim olurda bir gün beni zorlarsa yada ayrılmak isterse asla yalvarmam kal diye.ailesi söz konusu olunca öyle çünkü.bende kaynana kişisi ile görüşmüyorum asla da görüşmem:)İyi haftalar kızlar. Eşimle haftasonu biraz tartıştık,normal konuşuyoruz ama aramız iyi değil. Sebebi benim ailesine gitmek istememem.Ama bu duruma engel olamıyorum,oraya gidesim gelmiyor. Haftaiçi bir gün kızımı oraya bırakıp iş dönüşü alıyoruz(uyuyacağımız zaman eve dönüyoruz); çalışan biriyim bu yeterli değil midir Allah aşkına? Eşim haftada 2-3 gün uğrar,ona asla lafım yok ama ben neden her aradıklarında gitmek zorundayım?
Size sormak istediğim; sadece bu sebeple eşinden ayrılan var mı? Eşim bir gün yeter artık diyip çekip gider mi? Ailesine her zorlamasında gitmiyorum diye ayrılmak isterse güle güle diyeceğim çünkü,asla taviz veremiyorum.Annesi çok üzülüyormuş, aramıyormuşum bile. Ya arıyorum,saygıda kusur etmiyorum; asıl bize saygı duymayan kendisi.Oğlunun evlendiğini biraz kabullense...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?