Eşin ailesine gitmek istememe

Ayniyiz ya.tipkisinin aynisi
Kültürle yetişmeyle alakalı ya. O öyle büyümüş ben böyle, tam zıttız. Sizin de aynı sanırım?
Çözümü olan bir konu değil yaşayarak daha iyi anlıyorum

Kültürle yetişmeyle alakalı ya. O öyle büyümüş ben böyle, tam zıttız. Sizin de aynı sanırım?
Çözümü olan bir konu değil yaşayarak daha iyi anlıyorum
Herkes birbirine saygı duysa yeter aslında

Siz uzun süre çıkmışsınız kültürü yetişme tarzı hakkında fikir sahibi olmussundur ama onca sene dimi

Böyle anlatınca eşimi istiyorum ailesini istemiyorum gibi oluyo, kim kabul eder bunu

Siz uzun süre çıkmışsınız kültürü yetişme tarzı hakkında fikir sahibi olmussundur ama onca sene dimi

Böyle anlatınca eşimi istiyorum ailesini istemiyorum gibi oluyo, kim kabul eder bunu
Tabiki, tanımaz olur muyum tanıyordum.
Ama böyle aşırı değildi ki, belki torun olunca da aşırılaşmış olabilir. Bizim de şartlarımız değişti,iş hayatının yoğunluğu,anne baba olmanın,ev geçindirmenin zorlukları,dersane derken biraz sakinlik aramaya başladım. Cekirgee nin dediği gibi saygı duyulsa düzelecek de işte,ne zaman olur Allah bilir. Bu konu yüzünden eşimle kaç gün küs kaldık, afedersiniz ayıp kaçacak belki ama cinsel çekim olmasa,sevgimiz olmasa hala da küstük eminim.Çünkü barıştıktan sonra kaç kere daha kavga ettik aynı sebepten.Bizim 13 yılımıza baktığımda en ama en büyük sorunumuz bu.

Bir tane yazı okumuştum; ilişkiyi bir masaya benzetmek gerekiyormuş. Flört dönemi, kişilerin birbirleriyle olan ilişkisi, mutlu anıları masanın ayaklarını oluşturuyor. Fakat evlilikle beraber, masanın üstüne aile hayatı, çiftlerin kendi aileleri, çocuk, mali sorunlar, yaşam mücadelesi gibi yükler binmeye başlıyor. Bu da ayakların yavaş yavaş aşınmasına yol açıyor. Zaman içinde ayaklar masanın üzerindeki baskıyı kaldırmıyor ve çökmeler başlıyor. Bu nedenle ya o ayakların yerine yenilerini koymak ya da var olanları tamir etmek gerekiyormuş. Bizimkinin aynısı olmasa da her evlilikte büyük ya da küçük sorunlar var sanırım. İnş. bizim masanın ayakları sağlamdır da yıkılmaz :)

Kozakliya giderler arada eşimde ne oluyorsa başka bir yerden geliyorlar diye gitmek ister
Ben onlara uzaktayim 1.5 saat var aramızda ama 15 e bir gidilir
Bunada şükür çünkü yeni evliyken 3 yıl boyunca hemen hemen hergün oradaydık

İşte ilk yıllarda böyle saçmalıklar oluyor

hehe kızlarr ben kv nin üstünde oturuyorum 4 senedir neler çektim bi allah bilir bide ben üstelik evin tek oğlu valla ne sabır varmış bende hayret

Annooomm.peygamber gibi kizsin o zaman.ya da kv n oyleymiş.yoksa nasil durulur bea??
ah bi bilsem yüzüme kızım der arkamdan o diye konuşur kaç kere duydum eşim annesine çook düşkün sabah uyanır uynmaz hemen iner aşşağıya anneee diye bağırır resmen emicek sankii ama hep sabrım da şu ki ev alacağımız için bu snene yi bekledim inallah olcak diye umut ede ede hee bide çocuk da yapmadım sırf bana fırsat vermez diye bide bide görümcem de var hep gelip gider çocuğu var sürekli akşam yemeğine gelir giderler bide yemeklr de bir ayıramıyorum oğlımu benden soğutcan mı diyor hahah valla baya şey yaşamışım

Amaannn peff ne bicim is bu yaa.seni görünce kendime sukrettim.ben de hep kizyodum.esim duskun diye.ayy valla bee.yilbasi diye gitmis hindi almis eşim.annemleri cagirriz yeriz diye.annesi babasi gorumcem kocasiyla cocuklari.ben hasta yatiyom zaten.dedim ki git hindini gülüğünü al anangilde ye.basima adam toplama benim kimseye hizmet edecek halde degilim dedim.miziklandi biraz ama tamam kalsin dedi en son

ya şükret tabiii neler görüyorum kayınvalidesi 1 hafta eve kalmaya gelcek gitcek uzak ta ama üzlüyor beeen yeterki uzak olsun 1 hafta kalsın gitsinn neler yparım neler ohh iyi demişsin valla kendizni kutkayın tabi ne işi var benim diyemediklerimi de sen de de bende burda rahatliim haha artk dalgaya aldım düşün işin boyutunu

Hala ayni binada mi oturuyosunuz.

Ya bi de şöyle bisey.ben yeni tanistigim zaman evim var borcunu oduyorum dekisti ve sevinmistim.kiraci var icinde disindan gosteriim dedi.bi de gittik ki arabayla anasıgilin karşısındaki binaymis aynen su resim gibi oldum. Sonra sansim yaver gitti de icindeki kiracidan senelik kira aldiklari icin cikartamadilar.e biz de evlenince mecbur baska bi ev kiraladik is yerime yakin

evet canım hala aynı yerdeyiz ama sabır az kaldı kendisi de ev aldı ama daha inşatta başlamadı bizde sezon sonuna alıcaz inşallah sabır sabır ama neymişşş evi olunca genelde bize gelirmiş yer içermişiz yzüne gülüyorum ve içimden sövüyorum kocam da görüyor bunları biliyor hiiç bişey demiyor ah ben bi konuşmaya başlasam daha neler var anlatılcak daaaa

seninde şansın yaver gitmiş çoook iyi olmuş amann sakinn yakına oturma ne olursa ollsunnnnn

bizde eşimle memlekete gittk bir haftalığına eşimin ailesine bir kez bile gitmedim hiç görmedim kv ve kb.eşim geldi benim ailemde kaldı ama.biraz eşimi doldurmaya calışmış kv ama basarılı olamadı

Evet sırf bu yüzden 4 sene süren evliliğim bitti
Her haftasonu kesinlikle kv eşimi arar hadi oğlum gelsene derdi
Sabah 8 de giderdi eşim ben her hafta sonu gtmek istemezdim ikimizde çalışan kişilerdik evde dolu işim olurdu ve de kendimle de kalmak plan program yapmak isterdim
Eşim bunu hiç anlamazdı bazen o da cok yorgun olur sabah 8 de gidemez uyuyakalirdi ama o uyusa da kv aradı ve oğlum hadi gel derdi
Kayınvalide ile aramız aracla 15 dak mesafeydi
Eşim alısır dedim kv alısır düzene girer dedim sabrettim ama eşim hep bi bahane bulur annesine giderdi. Bazen plan yapardım dönüşte beni eve bırakırdı ben bi anneme ugrayayım derdi illa annesinin evinin kokusunu alacaktı yani
Sonra ne mi
Oldu 4 sene üstüne boşandık
Allahıma şükürler olsun ki o adamdan boşanmısım
Bu gidip gelme meselesi tüm iletişimimizi bozdu ve aramıza soğukluk getirdi ve eşim de ailesini tercih etti
Kv yanlız hasta muhtac bi kadın değildi bekar görümcem ve de kocası vardı ama görev halime gelmişti resmen
Ben onlara uyamadım ve ayrıldık

Şimdi ikinci evliliğimi yaptım kv ile ayrı sehirdeyiz
Aynı sehirde olsak eminim ki o da hergün oğlunu görmek isterdi çünkü uzaktan bile olsa hep acındırma hep duygu sömürüsü var

Allah yardımcın olsun canım

Ne yazık ki aileler oğlum/kızım mutlu, huzurlu olsunlar da başka hiçbir şey istemem demiyor. Yeterki Mutlu olsun bana gelmese de olur diyemiyorlar. Tabii ki gidip görmek, ziyaret etmek gerek ama sürekli sürekli ve zorla gitmeniz isteniyorsa, siz zoraki gidiyorsanız zaten bu durum daha da can sıkıcı hal alır. Eşinizle konuşun, sıkıntınızı anlatın uygun bir dille. Olumsuz bir tepki bile alsanız siz anlayışla karşılayın. Her gün gitmek, aramak şu zamanın ailelerinde pek mümkün olmaz zaten. Herkes kendi düzenini kuruyor kendi sıkıntısıyla uğraşıyor. Bir süre sonra zaten bu sıklık da azalacaktır. Umarım eşiniz anlayışla karşılar.

bizde eşimle memlekete gittk bir haftalığına eşimin ailesine bir kez bile gitmedim hiç görmedim kv ve kb.eşim geldi benim ailemde kaldı ama.biraz eşimi doldurmaya calışmış kv ama basarılı olamadı
Seninki de pek bi iyiymiş maşallah deyim aslinda her şey kocada bitiyo.1 bucuk yildir evliyiz kirada oturdugumuz yerden de kv lerin yeni bi evleri vardı onlara arabayla yarim saat uzaklikta.ordaki kiraci da aidat yakit kira fatura hicbisey odemedigi icin cingene gibiydi.dedilerki cikartin siz oturun biz onla ugrasamicaz.biz de o siralar eşim issizdi.gitti geldi 2 ay 3 ay ugrasti.ciktilar şükür biz oturduk.tabi kv ve kp ve gorumce üçlüsü zirt birt burdaki eve oturmadiniz uzaktakine oturdunuz diye triplendiler.hala da sokuyolar.ama gecti borun pazari

Seni cok iyi anlıyorum.ama sakin kocanla arani bozma.yavas yavas aklina sok.senin hakli oldugun anlarin üstünü çiz ki görsün ama kirmadan söyle. O sırtını dönerse daha kötü olursun.onun gönlünü de yap tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…