Eşin ailesine gitmek istememe

Bunun ayarlamasını eşin yapmalı, aranızı dengelemeliydi. Sık sık görüşüncesaygı olmaz, aksine anlaşmazlıklar doğar. Kaldı ki eşinin onu seçerek evlendiğini, ailesini seçemediğini bilmesi ve ona göre davranması gerekir.

Eşinle evlendin, ailesiyle değil! Sırf eşin üzülmesin diye bazı şeyleri alttan alıyorsan bu sık sık olmadığı zaman mümkün olur eğer kimsenin kırılmasını istemiyorsa buna bi son versin. Ben eşini suçladım.

Şehir değiştirmek istememin, dersaneye yazılıp kpss ye yazılmamızın sebeplerinden biri işte bu :)

***Ayy sen yukardaki mesaja yanıt yazdın dimi

ama o kadar şey yazıldı, senin verdiğin cevaplardan sonra tek çözüm bu kalıyor geriye.

açıkçası biz 2-3 saatlik mesafedeyiz, iki aileye de ayda bir falan gidebiliyoruz. çok da kafamız rahat.
sadece çocuktan sonra, birine bırakıp yalnız takılma ihtiyacımız oluyor, o dönemde yakında mı olsaydık acaba diyoruz :)

ama geçen gittiğimizde bir kaç saatliğine bırakalım dedik, bir sinemaya gidelim, kv taş koydu resmen :) o fikirden de caydık.

ailelere yakın olmak iyi mi kötü çok o konuya girmeyeyim de, senin benim gibi kişiler için uzak olmak iyi oluyor. çünkü çok sevmiyorsun içli dışlı. bir de haftasonu başkalarına bağımlı planlar yapmak beni çok gerer mesela.
Allah kolaylık versin :)

Kayınvalideniz sizin iki bileziğinizi sizden habersiz saklamış. Siz bunu yeni öğreniyorsunuz, herkes bunu öğrendiğinizi biliyor. Burada herkes o bilezikleri geri al veya borca takas et diye yazıyor. Eşiniz ne istersen yapalım diyor. Ve siz o bilezikleri geri istiyorum diyemiyorsunuz. Bu kadar güçsüzlük neden? Veya başka bir sebebi mi var? Veya ben mi yanlış anladım?

Aynen sık sık görüştüğünde kesinlikle anlaşmazlık oluşuyor çünkü karşındakini daha iyi tanıyorsun.

Bilezikleri ona hediye etmedim ki alacağım ilk fırsatta. 10 tam altınını da ona vereceğim.O kdar da değil.

Bu ülkede kayınvalide psikolojisi diye bir şey var bence. Kayınvalide olan insan birden o psikolojiye girip gelin ne kadar iyi de olsa laf sokmak için yapılanları begenmemek için ve sorun çıkarmak için uğraşıyor sanırım. Ben de sorun yaşıyorum evet çok büyük sorun değil şuan ama zamanla büyüyecek eminim. Ne yapsam begendiremiyorum. Hem benim yemeklerime bayılıyor kendi evinde bana yemek yaptırmak için uğraşıyor hem de sürekli karışıyor. O yağ çok değil mi o sehriyeleri yakmissin o pirinç yetmez pirinç suda beklemez sen çok bekletiyorsun falan filan.. İyi de kendin begendigin için bana yaptiriyosun yemeği ne diye müdahale ediyorsun..

Evine kahvaltı ya çağırıp ac karnına geri gönderdi ya evinden...

Oğlum da oğlum.. Bir kaselik bamya verdi verirken de pişirin de yiyin demek yerine pişir de oğlum yesin dedi yaa

Bir de oğluna birşeyler alıyor ama ben yokum herhalde. Gecen gün çorap almış oğluna bi de bana diyor ki ben çorap aldım oğluma ama seni unutmusum yaa diyor gülüyor. Ben de ben unutulmaya alıştım zaten dedim. İki gün sonra bana da almış gelmiş. Hic zahmet etmeseydi.. Gorumcem bile demiş annesine biz daha onu ailemize kabul edemedik herhalde diye annesine.

Laf sokacagi zamanı da çok iyi seçiyor yani. Esim başka odaya geçtiği an başlıyor. Esim yanimzdayken melek gibi övgüler yağdırıyor. Altın takan takmayan herkesi ezberlemişti bizim aileden. Şimdilerde onun konusunu acmiyor iyiki.

Sabrın sonu selamettir ama ben de artik lafimi söylemeden duramaz oldum. Her şeyin hayirlisi .

Biz oğlumla ve eşimle her haftasonu ordayızdır ve her perşemde hatta bazen perşembe ,cuma, cumartesi, pazar devam eder gider. Canımız sıkılıyor dışarı çıkıyoruz biraz dolaştıktan sonra oraya geçiyoruz çünkü haftasonu zaten yapacak pek bişey olmuo dolaştıktan sonra yemeğe oraya geçeriz gece 11e kadar da oturur eve geliriz oğlum zaten 1de yatıyor. Mesela dün ordaydık saçmalardan seçmeler dinleyip geri geldim eve eşimde eve giderken yarın yine geliriz maç var maç izliicem dio. Ama bugün gitmicem izlesin maçını gelsin

Allah sabır versin

kv'nin 1 gün çocuğa bakması kullanılmak mı, torununa okadarcık emeği de mi karşılıklı olmalı?

bu çok göreceli ama
mesela ben kendı kaynanamdan örnek verirsem ;
biz ev aldık kaynanamlara yürüme mesafesı 10 dakika ama bayır falan var düz ayak degil yanı genc bırı ıcın yuruyrerek 10 dakika kaynanam için ama öle hadi çıkayım gideyim diyecek mesafede degıl
bana herkes dedı hem anlasamıyorsun hem de yakın nıye aldın evı dıye
ama ben kaynanamı bılıyorum uzakta olsak geldıgınde '' her zaman gelemıyorum nasılsa '' deyip gelip günlerce kalır çünkü benim beraber yaşamaya karşı oldugumu bildiği halde inadına benım yanımda muhabbetini yapar '' işte doğulular ne güzel yazdan yapıyorlar damacanalara peynır yağ bal sonra kışın cocuklarının yanına tasınıp beraber yasıyorlar kısı beraber geciriyorlar !! '' diye
yanı be uzakta olsam rahat edemeyecegımı bılıyorum aynı sekılde bız onlara gıtsek '' burada kalın '' ısrarları olurdu
ama sımdı bıze geldıkelrınde evlerı yakın oldugu ıcın gerı donuyorlar (yüz versem yine kalır )
yakın ama dedıgım gıbı çıkıp çıkıp gelme mesafesınde degıl
ve bız oraya gıttık mı kalın dedıklerınde ev yakın zaten evımıze gıdelım dıyebılıyoruzz

yanı durum benım ıcın boyle ben kaynanamın ciğerini öğrendim ona göre hareket ediyorum
benım evim kaynanamın bize zırp pırt gelemeyeceği ve bizi de oraya sürekli çağıramayacağı kadar uzak;
ama onun bana geldiğinde ya da benim ona gittiğimde yatılı kalmayı gerektirmeyecek kadar da yakın olmalı !

Benimde oğlum var ilerde geline nasıl davrancam şimdiden şaştım ben isterim ama haftada bir aile yemeği yiyelim sonrasında napıolarsa yapsınlar istedikleri zaman gelsinler ha gelmezlerse evleri düzenleri var derim

Ben hak verdim biraz eşine, anneme de sık gitmiyorum desen de neticede aynı apartman, bizim de öyle olacak Allah kısmet ederse,o yüzden ben haftada 2 gün görüşürüz diyorum, bi biz gideriz bi ben onları çağırırım hak geçmez böylece

Bir de senin bi konun vardı aşk ne zaman sevgiye dönüşür diye, orda yazdığın kadarıyla senin eşini yalnız göndermemen lazım zaten , sürekli birlikte zaman geçirmek istiyodün yanlış hatırlamıyosam

Benimde oğlum var ilerde geline nasıl davrancam şimdiden şaştım ben isterim ama haftada bir aile yemeği yiyelim sonrasında napıolarsa yapsınlar istedikleri zaman gelsinler ha gelmezlerse evleri düzenleri var derim

Benim de oğlum var ben de şaştım valla, belki de oğlum olduğu için empati yapmaya çalışıyorum kızılmakta haklı olan konular var ama bazı gelinler harbiden evlendi unutsunlar oğullarının modunda

Kimse kv sine bayılmaz heralde,bu erkekler için de geçerli,acaba onlar bizim annelerimizi ne kadar seviyo bir de öyle düşünmek lazım

Hergün veya cok sık gitmek zorunda deglsin haftada bi kez gitmek yeterlii bence ne diye gidelim diye tuttururlar anlamam özel bi gün veya bişey olunca zaten gidiyoruz

Eve öyle bir durum da var ama yalnız gitme özlerim demiyorum ki. Zaten yazmıştım önceki sayfalarda, eşim işi gereği şantiyelere gidiyor; bazen iş saatlerinde uğruyor annesine. Haftasonu çağırdıklarında da %80ine bahane uyduruyor, diğer durumlarda da gideceğiz,gitmemiz lazım diye benimle kavga ediyor. Dolduruşa da geliyor olabilir çünkü dedikoduyu çok seven dominant bir ailesi var

Valla eşim şimdiden yaşlılar işte bazen ne dediğini bilmezler boşver he de geç dio ama içim soğuyor bazen napalım kendime saygımdan görüşüyorum laflarını yutuyorum. İlerde iyice yaşlanınca ne olcak bilemiyorum.

Munna AdAm_OLaCaK_KIZ Sizin oğullarınız büyüyünce eminim bu kadar baskıcı olmazsınız.Çünkü empati özelliğiniz olur diye düşünüyorum. Ben de ilk zamanlar böyle değildim,bir şeyler diretilince mecbur bırakılınca fobim oluştu. Eşimle aynı memleketliyiz,ikimiz de doğuluyuz ama çok farklıyız. Onun ailesi hala geleneklerini yaşatıyorlar,çok içli dışlılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…