Tamda böyle düşünerek evlendim.Mealesef gün gelecek kendinizden yaptiginiz fedakarliklarin degeri olmayacak.Herkes ustune duseni yapmali acik ve net konusun.Yaptiklariniz goreviniz olacak ..Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)
Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Sana ornek olsun buda benim konum ayni durum roller degisik uzak dur
Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu
Herkese merhabalar. Ben bir yıllık evliyim. Eşimle ayrı ayrı şehirlerde ikamet ediyorduk. İkimizde devlet memuruyuz. Evlendikten sonra tayinle ben onun bulundugu şehre gittim. Onun eski bekarkenki tuttugu evinde yaşamaya başladık. Tam bir yıldır o evde yaşıyorum. Onun eski eşyalarıyla beyaz...www.kadinlarkulubu.com
Ben de aynı fikirdeyim. Zaten borca harca ve ev geçimine yardımcı olamayacak fazla. Bir de ailesine bakacak. Acaba çalışmayan biri ile evleneydi yine böyle sahip çıkabilecek miydi ailesine? Sana mi güveniyor?valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.
Bırak ablacım o adam ne ev alır be yuvva kurar ailesine bakmaktan. Tamam zor günlerinde ailme yardım edersin ama yaşını başını almış kızlara senn kocan mı bakıcak? Salla.Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.
Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?
Biz maddi farklılığı pek önemsemiyoruz. Kadın iyi maaş alıyorsa bugün alıyor. Yarın işten çıkartılacağı ve yeni iş bulabileceği ne malum? İşinden sınanmayanlar yok mu? Maddi olarak çok iyi durumdayken batanlar yok mu. O duruma gelip, adamın maaşı yükselip bize “sen bu eve destek olamıyorsun tüm yükün üzerimde” derse ne kadar kötü oluruz. O yüzden böyle düşünmemek gerektiğini düşünmekteyiz :)
Sizd katılıyorum. Fazla frdakarlık yaramaz erkek tarafına.İşte tam bu sebeplerden ötürü ayda 3.000 TL kazanan bir adam her ay 1.000 TL ailesine yardımda bulunamaz. Gönlünden geçer verir alır gezdirir, diğer kardeşleriyle ortak bir planla her ay verilmesi gereken para toplanır. Eve giren 10.000 TL gözünüze şimdi çok gibi gelebilir ama o evin içine iki kişi girince anlamayacaksınız bile para ne zaman geliyor nasıl nerede harcanıyor. İlk başlarda borç olacak zaten o ekstra bir stres sebebi ve en sonunda gün gelecek o 1.000 TL verilmezse rahata erecekmişsiniz gibi düşünmeye başlayıp huzursuzluk çıkacak.
ve yine belirttiğiniz gibi kadının da işinin ve maaşının garantisi yok, en kötü senaryoyu gözünüzün önüne getirin kadın işsiz eve 3.000 TL giriyor 1.000 direkt gidiyor evde kiraysa bir de daha ayın başında elde var 0.
Aynen oyle. Ana baba denıldımı akan sular durur benım ıcınde... aile cok baska.. ha baskası olsa kardes vs sıkıntı... ama onu doguran buyuten ınsanlara ömrunu bıle adasa ne dıyebılırımkı ona..bende hıc seslenmezdm galıba.yanı belkı evlenmezdım ama evlıyken bu durumu ogrenseydım de seslenmezdm sanırım.Ben aile evinin masrafları ille kardeşler arasında bölüşülür diyenlerden değilim. İsteyen istediğini yapar ailesine. Bu konuda diğerlerini zorlamak ya da diğerlerinin bir kardeşi zorlaması doğru değil bence. Bu tip yardımlar gönüllülük esasına dayanır çünkü.
Kadın bu konudan rahatsızsa evlenmesin. Belli ki adam içinden geleni yapacak, baştan da söylemiş zaten. Huzursuz bir evlilik olur.
Yani bu durumda adam kadina guvenio.Her ay zaten 1000 verecekse 2000 kalio ve ekstra bisey cikmazsa ev gecirdirip borc odeyecek oyle mi?Merhaba kızlar,
3000 lira alan bir adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?