- 23 Nisan 2017
- 215
- 118
- 23
- 31
- Konu Sahibi Yabenimsin
-
Bunu yaparken farkına varsaydım keşke. Ama artık böyle devam etmek istemiyorum ben. Bende anlamıyorum ne diye kendimden bu kadar ödün vermişim hiçbir fikrim yok.Bu arada ipleri baştan eline verdiğiniz için bu saatten sonra hiçbir şey yapamazsınız,
yaparsanız ne oluyor sana der ve bunun altında başka şeyler arar.
Üzgünüm, çok geç.
Ipleri eline vermissin ama hicbirsey icin gec degildir. Benim annem 40 sene sonra illallah edip kurtuldu bu durumdan. Keske onceden yapsaydim diyor ama, hic yapmamasindan iyidir. Ama tabi bu biraz da neleri goze alip alamayacaginla alakali bir durum. Ben hicbir kosulda cekmem boyle birini mesela. Biraz umursamamz olmayi ogrenmen lazim, kussun etsin hic sallama. Daha da devam ederse ayrilabilecek cesaretin varsa da ayrilirsin. Zaten o sende o potansiyeli farkettigi anda cark eder. Etmezse de zaten bir omur gecmez boyle hapis gibiMutlu haftasonlari diliyorum ve konuya giriyorum.
Esimle yaşlarımız 24 28 . 3 yıllık evliyiz . Büyük sorunlar yaşadık eşimle aile yüzünden. Eşime göre erkekse o onu kısıtlayamam . Yapma etme gitme diyemem. O kısıtlar herşeyin hesabını sorar. Ben ona hesap sorarsam da lavga ederiz ne münasebet der.
Bana göre zaten yanlış birşey yapmıyorsa kısıtlamanın hiçbir anlamı yok sonuçta yetişkin bireyleriz diye düşünüyordum takii yeni yeni aklım başıma gelene kadar.
Haftasonu aileme gitmek istediğim zaman eşim beni haftasonu neden evde yalnız birakiyorsun diye sorun yapıp kavga eder. Ki ben çok nadir gidebiliyorum aileme 3 saat mesafede oturuyorlar . Ama ne kalmaya gidebiliyorum rahatlıkla nede oturmaya . Eşim çok problem yapıyor. Sürekli arkadaşlarıyla görüşüyor. Benim sözlerimin onun üzerinde etkisi hiçbir türlü yok . Bugün de tatil sabahi ve arkadaşının eniştesine araba bakilmaya gidildi. Ayni arkadaşı askerde diye gecenin 3ünde beni evde bırakıp arkadaşının ailesiyle arkadaşını görmeye gitti . Haftasonlari sabahlari bu sekilde her zaman olmasada şununla suraya gidecegiz buraya gideceğiz demesinden artik rahatsiz oluyorum . Dün dedim ki ben de geleyim sizinle yoldan baska biyere geçeceğim isim var sürpriz birşeyler alacaktım . Bi sor arkadaşına nereden gideceksiniz dedim sormadi bile cevap bile vermedi. Nereye gidersek hep onun lafi geçiyor hadi kalkalım . Hadi gidelim oturalim kalkalim . Ben kalkalim diyince kendi ailesinde bağırıyor insanların içinde bana. Arkadaslarimla cok nadir de olsa gezmeye gidiyorum yada kardesim iki kere abla gezmeye gidelim diye cikardi beni zaten burdan bi yere gitmen en az 1 saat 1 saatte dönüş surekli ariyor nerdesin kac saat oldu . Arkadaşlarımla da keza öyle. Aileme gidiyorum otobüsle gidip geliyorum . Arabası var beni hiçbir zaman gelip almadı. Yolda evde şunu yaparmısın dediğimde yapmıyor. Ama annesi olsun başka yerden akrabası olsun gelsin onlari arabada gezdiriyor bana haber bile vermiyor. Aileme aylardır gelmemeye başladı ama ben düzenli olarak her hafta ailesine gidiyorum .
Markete gidiyorum evden ne zaman çıktın bana niye haber vermedin diye. Evdeyken 1 kere bile aramıyor.Kavga olmasin diye diye pasif bir hal aldim . Tabiri caizse ipleri tamamen eline aldi . Etrafımda görüyorum kvsini arayıp şikayet ediyor insanlar eşlerini , şunu yapicaz bunu yapicaz diye baskı kuruyorlar ve istedikleri olmayınca da kavga etmekten çekinmiyorlar. Doğru mu bu olan . ?
Ben bu halden kurtulmak istiyorum. Bana yardım edin karışık olduysa kusura bakmayın .
Nasıl kurtuldu bu durumdan peki?Ipleri eline vermissin ama hicbirsey icin gec degildir. Benim annem 40 sene sonra illallah edip kurtuldu bu durumdan. Keske onceden yapsaydim diyor ama, hic yapmamasindan iyidir. Ama tabi bu biraz da neleri goze alip alamayacaginla alakali bir durum. Ben hicbir kosulda cekmem boyle birini mesela. Biraz umursamamz olmayi ogrenmen lazim, kussun etsin hic sallama. Daha da devam ederse ayrilabilecek cesaretin varsa da ayrilirsin. Zaten o sende o potansiyeli farkettigi anda cark eder. Etmezse de zaten bir omur gecmez boyle hapis gibi
O nasıl kurtulmuş bilemem de tek yolu var. Ben aileme gidiyorum, sen benim aileme gidiyorum, sen benim aileme gelmediğin sürece senin ailene gelmiyorum diyerek mesela. Ya da haftasonu plan yaparak kendin için. İşe gir, epilasyon paranı kendin öde.Nasıl kurtuldu bu durumdan peki?
Okuduklarima inanamiyorum.. evlilik degil sizinki tam anlamiyla kölelik.. 3 yildan sonra degistirmeniz cok cok zor. Önce sizin kendinize sayginiz olacak ki insanlar da size saygi duysun.Mutlu haftasonlari diliyorum ve konuya giriyorum.
Esimle yaşlarımız 24 28 . 3 yıllık evliyiz . Büyük sorunlar yaşadık eşimle aile yüzünden. Eşime göre erkekse o onu kısıtlayamam . Yapma etme gitme diyemem. O kısıtlar herşeyin hesabını sorar. Ben ona hesap sorarsam da lavga ederiz ne münasebet der.
Bana göre zaten yanlış birşey yapmıyorsa kısıtlamanın hiçbir anlamı yok sonuçta yetişkin bireyleriz diye düşünüyordum takii yeni yeni aklım başıma gelene kadar.
Haftasonu aileme gitmek istediğim zaman eşim beni haftasonu neden evde yalnız birakiyorsun diye sorun yapıp kavga eder. Ki ben çok nadir gidebiliyorum aileme 3 saat mesafede oturuyorlar . Ama ne kalmaya gidebiliyorum rahatlıkla nede oturmaya . Eşim çok problem yapıyor. Sürekli arkadaşlarıyla görüşüyor. Benim sözlerimin onun üzerinde etkisi hiçbir türlü yok . Bugün de tatil sabahi ve arkadaşının eniştesine araba bakilmaya gidildi. Ayni arkadaşı askerde diye gecenin 3ünde beni evde bırakıp arkadaşının ailesiyle arkadaşını görmeye gitti . Haftasonlari sabahlari bu sekilde her zaman olmasada şununla suraya gidecegiz buraya gideceğiz demesinden artik rahatsiz oluyorum . Dün dedim ki ben de geleyim sizinle yoldan baska biyere geçeceğim isim var sürpriz birşeyler alacaktım . Bi sor arkadaşına nereden gideceksiniz dedim sormadi bile cevap bile vermedi. Nereye gidersek hep onun lafi geçiyor hadi kalkalım . Hadi gidelim oturalim kalkalim . Ben kalkalim diyince kendi ailesinde bağırıyor insanların içinde bana. Arkadaslarimla cok nadir de olsa gezmeye gidiyorum yada kardesim iki kere abla gezmeye gidelim diye cikardi beni zaten burdan bi yere gitmen en az 1 saat 1 saatte dönüş surekli ariyor nerdesin kac saat oldu . Arkadaşlarımla da keza öyle. Aileme gidiyorum otobüsle gidip geliyorum . Arabası var beni hiçbir zaman gelip almadı. Yolda evde şunu yaparmısın dediğimde yapmıyor. Ama annesi olsun başka yerden akrabası olsun gelsin onlari arabada gezdiriyor bana haber bile vermiyor. Aileme aylardır gelmemeye başladı ama ben düzenli olarak her hafta ailesine gidiyorum .
Markete gidiyorum evden ne zaman çıktın bana niye haber vermedin diye. Evdeyken 1 kere bile aramıyor.Kavga olmasin diye diye pasif bir hal aldim . Tabiri caizse ipleri tamamen eline aldi .
Eve internet al diyorum durumumuz var gerek yok ona para ödeyemem diyor . Epilasyona gitmeyi düşünüyorum diyorum 1 kere gittin faydası olmadı gerek yok diyor. Agrima gidiyor artik bana çok dusunceli gibi davranip aptal yerine koymasi.Etrafımda görüyorum kvsini arayıp şikayet ediyor insanlar eşlerini , şunu yapicaz bunu yapicaz diye baskı kuruyorlar ve istedikleri olmayınca da kavga etmekten çekinmiyorlar. Doğru mu bu olan . ?
Ben bu halden kurtulmak istiyorum. Bana yardım edin karışık olduysa kusura bakmayın .
Babam kapida kalir diye disari cikmazdi aksam, babam cok soylenirdi cunku, insanin yasam enerjisini somururdu. Kendi de anahtar tasimazdi. Kadini eve mahkum ederdi resmen. Bi kere birakti kapida, ondan sonra tasiyo artik. Baya bi bagirdi cagirdi babam, ustune kustu ama annem hic sallamadi. Kusunce yemek yemez mesela, annem cok uzulurdu, artik oturup kendi yiyor yemegini, babama da isterse yesin diyor.Nasıl kurtuldu bu durumdan peki?
Ay ben okurken bile yüreğimde şişti sen hala nasıl kaldiriyorsun bu köle gibi yaşamı. Adam resmen kendine köle almış. Bu ne ya yaşanır hayat değil. Bir yerde dur demen gerek yazık değil mi sana? Ne zaman dur dersen de zaten kötü olacaksın değiştin olacaksın. Bundan kacamazsin bari hemen bir dur de bu gidişe. Adam resmen padişah hayatı sürüyor ya keyfe bak egoya bak
Canım yolun başındayken acilen düzeltmen lazım bu durumu
Arkadaşların dediği gibi ipleri eline vermişsin
Herşey karşılıklıdır unutma bunu
Rabbena hep bana olur mu hiç ?
Sen de onu kısıtlamalısın
Evli bir erkek kafasına göre gitmemeli arkadaşlarına ...
Eve net almanın parasına karışmak da ne demek
Evlenmeden önce de böyle herşeye karışan ve cimri bi tip miydi peki?
Mutsuzluğun nasılda anlaşılıyor. Ruhunu daraltmış adam karabasan gibi çökmüş resmen üstüne.
Ne yapmak lazım ? Bu saatten sonra yer mi bilmiyorum ama tavrını koyman gerekirse boşanmayı ima etmen gerekiyor.
Gerçekten boşanır mısın o senin bileceğin iş ama bu mutsuzluk ruhen ve bedenen zarar.
Adam çok simarmis kendini yedi köyün ağası sanıyor zaar.
O nasıl kurtulmuş bilemem de tek yolu var. Ben aileme gidiyorum, sen benim aileme gidiyorum, sen benim aileme gelmediğin sürece senin ailene gelmiyorum diyerek mesela. Ya da haftasonu plan yaparak kendin için. İşe gir, epilasyon paranı kendin öde.
Bir de çocuk yoksa biraz ertele. Belki işe girer kendine güvenin gelirse boşanmayı düşünebilirsin...
Okuduklarima inanamiyorum.. evlilik degil sizinki tam anlamiyla kölelik.. 3 yildan sonra degistirmeniz cok cok zor. Önce sizin kendinize sayginiz olacak ki insanlar da size saygi duysun.
Babam kapida kalir diye disari cikmazdi aksam, babam cok soylenirdi cunku, insanin yasam enerjisini somururdu. Kendi de anahtar tasimazdi. Kadini eve mahkum ederdi resmen. Bi kere birakti kapida, ondan sonra tasiyo artik. Baya bi bagirdi cagirdi babam, ustune kustu ama annem hic sallamadi. Kusunce yemek yemez mesela, annem cok uzulurdu, artik oturup kendi yiyor yemegini, babama da isterse yesin diyor.
Surekli elestirir babam mesela, annaneme giderken ben cikiyorum deyip cikiyor, hic sormuyor ister gelsin ister gelmesin diyor. Kimden izin aldin diyince sana mi sorcam diyor direk. Arada kendini dogrulatmak icin dini referanslari da sokusturuyor, baska turlu laftan anlamayinca mecbur kalinca yapiyor bunu da.
Ama en onemlisi umursamamak. Soylenirse dinlemiyor, kendi istediklerini hep onde tutuyor. Boyle boyle baya bagimsizligini kazandi.
Ben ilk evlendigimde esim de bana boyle baski kurmaya calismisti, ben yer miyim, zaten yillardir bikmisim babamin tarzindan, o ne yaptiysa anladigi dilden verdim cevabini. Bagirdiysa ben de bagirdim, anneme laf ettiyse ben de ettim. Biraz kisasa kisas olacaksiniz yani, baska yolu yok.
şimdi öncelikle büyük bi cinnet geçiriyosun. sonra canın istediğinde ailene gidiyosun, canın istediğinde kalıyosun, çıkıp geziyosun,d olaşıyosun, her adımını haber vermekten vazgeçiyosun. olay bu. bunun için seni boşayacaksa bırak boşasın, en azından kimliğini eline almış olursun.
''EEEE yetti be artık bıktım senden bundan sonra bana saygı duyacaksın, benim istediklerim olacak artık, tepemden ineceksin düşün taşın kendine çeki düzen ver ha yok hala ağalık taslayacam diyorsan bu iş biter seni mi çekecem''
deyip doğru ailenizin yanına gidin ne arayın ne telefonlarını açın isterse olay çıkarsın nasılsa evliliğiniz bitik halde en azından içinizde kalmaz belki adam olmaya karar verir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?