Eşinden ayrılanlar... nasıl karar verdınız?

Haklısınız.
Yeni bir kapı açmak için. Başka bir kapı kapatmak gerekiyor.

İnşallah bu mutluluğunuz böyle devam eder, çok sevindim adiniza

Ben de aynı durumdayım. Mühendisim muhtaç değilim elime. 4 aylık evliyim cinsel hayatımız hiç yok. Ne karar verdiniz?

Ben kk yeni üye olsam da dışarıdan takip ederdim. Çok şeye katlandım hep düzelir bu da geçer diye bekledim. O kadar çok fedakarlık yapıp her türlü sıkıntıya katlandım ki ben bile kendime hayret ettim. Çocuk var dedim. Yıllar geçti ama hiçbir şey düzelmedi daha beter oldu. Ben kendime değer vermeyi kk kadınlarından öğrendim desem yalan olmaz. Ne zaman ki bendeki limit doldu bitirmeye o an karar verdim ce bir daha o eve asla dönmedim. Insan isterse kuru ekmek yer yine de kendi ayakları üzerinde durabilir. Güçlü olmak bizim elimizde.
Mevlana der ki;
Her şey üstüne gelip,
Seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde,
Sakın vazgeçme!..
İşte orası kaderinin değişeceği ‘noktadır’.

sizde de mi aynı durum var. Cinsellik problemi mi?

Hayır problem cinsellik değildi tabiki ama ilişkiyi etkilediği zamanlar oluyordu . Bizde daha çok maddi sorunlar bitmeyen borclar iddaa içki ve psikolojik şiddet gibi problemler vardı. Anlatsam roman olur.

Hayır problem cinsellik değildi tabiki ama ilişkiyi etkilediği zamanlar oluyordu . Bizde daha çok maddi sorunlar bitmeyen borclar iddaa içki ve psikolojik şiddet gibi problemler vardı. Anlatsam roman olur.
Sizin de kötüymüş. Ben de böyle şeyler duyunca cinsellik sorununu abartıyor muyum diye düşünüyorum

Kendimi gördüm sizde, içki hariç söylediğiniz tüm problemleri yaşadım. Boşanma fikri hep aklınızda oluyor ama kararını birden veriyorsunuz. Ben de yapabileceğimden çok fazla emek harcadım ama olmayınca artık kendimi kurtarmaya başladım. İnanın yaşadığım psikolojik ve duygusal şiddeti hiçbirşeyle bir tutamıyorum. Boşanma kararını aldığımdan beri inanılmaz güçlü hissediyorum , beni insanlar hep duruşumun dikliği yüzünden beğenirdi dik duramayacak duruma gelmiştim.

Sizin de kötüymüş. Ben de böyle şeyler duyunca cinsellik sorununu abartıyor muyum diye düşünüyorum
Sanırım bizim durumumuzda olan birçok kadın var. Ben ne zamanki boşanma kararında dik durdum insanların gözünde daha güçlü göründüm. Çünkü herkes benim kederimi yüzümden okuyormuş sonradan öğrendim. Içki problemi benim için büyük karşı taraf için küçük bir sorundu. Ancak en büyük kavgalar içkinin arkasına sığınılarak yapıldı. Aldatma dayak yoktu. Ama dediğiniz gibi psikolojik şiddet en kötüsü. Ne mesleğim ne kadınlığım ne anneliğim ne insanlığım kaldı hakaret edilmeyen. Kimse kimsenin köleliği için yaşamamalı diye düşünüyorum.

Bir sürü kadın var dediğiniz gibi bu şekilde yakından tanıdığım insanlar da var ama aynı evin içinde onca yıkıcı soruna rağmen elaleme karşı susup oturuyorlar. Boşanmaya kendisi karar verebilmiş bir kadın bence zaten güçlüdür. Eminim siz de çok severek evlenmişsinizdir ama sevgi ne yaparsam yapayım beni terk etmez demek değil. Erkekler için buna dönüştüğü an önünü alamıyorsunuz :)

Maddi durumu iyiyse sizde onu kaybetmekten korkuyorsaniz biraz para biriktirin sonrda is bulup öyle ayrilin

Eşinizin durumu için isterseniz önce bir doktor ve psikolog ya da aile terapisti ile görüşün. Yargilamak istemiyorum severek mı evlendiniz. Bu kadari ancak sağlık sorunu olabilir diye düşünmek istiyorum. Ancak normal ilişkinizde tavırlarıda soğuksa belki bir başka kişi aklında kalmış . Ve kendi suçluluk duygusundan yanasamiyor. Yada aldatma ve ya maddi konular da olabilir. İş hayatı veya maddi konulardan dolayida erkeklerde bu tür tavırlar görülebiliyor. Sürecinizi bilmiyorum bir iki konunuza göz attım. Bir aile terapisti e görüşün. Çoğu yerde artık belediyeler bu imkanı sağlıyor. Eğer yanaşmıyor ya da devam edemiyorum diyorsanız. Ayrılmadim ben ama . Benim durumum farklı olduğu için. Yerinizde olsam şunu söylerim hayat kısa. Ve her iki tarafta daha sancılı işlere girmemesi için her ikimiz içinde böylesi daha iyi der eşyaları toplar giderdim. Eşinizle konuşun inşallah yanaşır. İletisiminiz umarım vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…