- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.406
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
- #21
Bunu yapmadınız değil mi sadece öyle söylediniz? Sizin bu kadını hayatınızdan çıkarmanız gerek. Bebeğiniz hasta da olabilirdi ama kadının umurunda bile değil. Çocuğu da al gidelim bekleyemem dediği an o taksiyi çağıracaktınız kapıyı da suratına kapatacaktınız. Görüşürseniz hata edersiniz. Benim çocuğumu düşünmeyen sadece kendi için hareket eden bencil biri için parmağımı kıpırdatmam.
Bu gidip bir kahve içeyim der gibi hastanede serum taktırayım kafasının kol gibi fatura ödemesi lazım. Gelişmiş ülkelerde kimse buna cesaret edemez. Ahlaksız terbiyesiz tipler.
Allah arkadaşınıza akıl fikir versin. Yaptığı şey hiç hoş değil. Boş yere acili meşgul ediyor ,sizi yorgun halinizle telaşlandırmış, üstelik sorumlu olduğunuz bebeğiniz ve bir köpeğiniz var. Hiç vicdan azabı çekmeyin, fazla bile sabretmişsiniz.
Yani bazı insanlar 40 yaşına da gelse böyle davranmaya devam ediyorlar. Bugün küçücük bebeğiniz varken size yapılıyor, daha önce 70 yaşında panik atak hastası anneye yapılıyor. Ne için? İlgi çekmek için.Yazik anneye de cok uzuldum, kac yasina gelirse gelsin evlat ama 38 yasindayken de anneye eziyet etmezsin artik. Size de cok kolay gelsin gercekten bugun illa serum diye tuttururken ben ikincil bir utanc yasarken hemsireler de hala yaa oyle mi gecen sefer ise yaradi mi, bakalim doktor ne diyecek cevapliyorlar guzelce.
Kendinizi suçlamayın. O kişi çok bencil, düşüncesiz biriymiş. Mesafenizi koyun bence.Malesef son ana kadar anlayamadim anladigim anda da ayrildim zaten hastaneden. Ama kulagimla duymasam herhalde hala konduramazdim bendeki de bir cesit aptallik.
Evet ona güvenmiş. Acile yürüyerek gelip yhaa bana serum takın dese sedyede saatlerce beklerdi. Hatta kapsayıcı sigortası olmasaydı Amerika'da acile kabul bile edilmezdi. Güzel söğüşlemişlerdir aferin personele.Amerika'dayiz ama iyi bir saglik sigortasi var ona mi guveniyor bilmiyorum ama cok islem yapildi birkac yuz dolar katki payi oder her sekilde. Bizim cok iyi bir saglik sigortamiz oldugu halde ben dogum icin 4 haneli bir ucret odedim simdi bir sey olacak da doktora gitmek zorunda kalacagiz diye aklimiz cikiyor. Ben gecenlerde bir vitamin ignesi vurulmak zorunda kaldim 100$'dan fazla odedim en basidinden, herhalde serumlu fotograf > hastaneden gelecek fatura diye dusundu.
Bence birdaha görüşmeyin bu koşiyleArkadaslar eve geldim ama burnumdan soluyorum o yuzden yazmak istedim ben mi abartiyorum diye. Bugun aksamustu saatlerinde is cikisi kizimla ilgileniyorken arkadasim aramis. Bu arada ben 33 yasindayim, arkadasim 40 yasinda yaslar bence onemli ergen degiliz o yuzden belirtiyorum. Ben telefonu duymadim, 10dk sonra kapi caldi cok sasirdim cunku evde 1 bebek 1 kopek oldugu icin bahce giris kapisindan on kapiya kadar 3 tane uyari var kocaman zili calmayin yazan. Neyse baktim bu arkadasim acillll basim donuyor duramiyorum acile gitmemiz lazim diyor. Ne oldugunu anlamaya calisirken iceri aldim cunku esim yoldaydi ve o gelmeden cocugu birakip gidemem. Bekleyemem cocugu da al gidelim dedi arkadas ama asla kizimi bos yere acil ortamina sokmayacagim icin sana taksi cagirayim istersen, babasi gelmeden kizimi birakamam dedim. Yok illa sen gotur arabayla beklerim dedi bu sefer. Neyse esim geldi kapidan kizimi verdim kucagina atladik arabaya geldik acile. Girdigimiz andan itibaren serum takin, daha once de basima geldi serum takilinca duzelir diyip duruyor. Dedim sen karisma ne ihtiyacin varsa yaparlar, yok illa serum diyor. Bu arada beklerken acil giriste takilan bilekligi (yurtdisindayiz Turkiye'deki adini tam cikaramadim) fotograf ceker misin dedi. Neden dedim, kocama gonderecegim dedi. Kocasi ile ayri ulkelerde yasiyorlar bu arada esine oturum cikmiyor bir takim sebeplerden dolayi. Neyse dedim cektim ama 2 saat falan bekledik bu arada esim hem kizi doyurup uyutmakla, hem kopegimizi yuruyuse cikartip mamasini vermekle kendi ilgileniyor yazik bana da diyor ki ben hallediyorum sen arkadasinla ilgilen. Bu arada kan aldilar, idrar tahlili, ekg cektiler falan hala diyor ki serum taksaniz gecer serum istiyorum. 2 gundur yemek yemiyorum deyince o zaman sivi verelim dedi sonunda doktor. Damar yolu actilar bana hemen dedi ki boyle fotografimi ceker misin. Serumlu fotograf cektirenlerden mi olacaksin dedim, dalga geciyor sandim. HAYIR KOCAMLA KAVGA ETTIK O YUZDEN ONA BAK UZUNTUDEN SERUM YEDIM DIYE GONDERECEGIM dedi.
Arkadaslar resmen beynimden ates fiskirdi. Kendisinin cocugu yok ama benim evimde sorumlu oldugum 1.5 yasinda bir bebegim ve minik bir kopegim var, 2.5 saattir bu sacmalik yuzunden butun aksamimi mahvetmisim, ustune butun gun calistigim halde yemek yemeden dinlenemeden kendimi acilde buldum, gercekten ihtiyaci olsa basimla beraber ama bu sacmalik icin haftaici bir gun yasadigima bakar misiniz?
Dedim kizim artik beni istiyormus ben simdi gidip hemsireye acil durumda beni aramasi icin numarami verip eve gidecegim, serum 1 saat surecekmis daha fazla bekleyemem. Ciktim geldim, taksiyle donersin dedim. Simdi kendimi kotu hissediyorum arabayla geri getirse miydim diye ama 40 yasinda kadinin serumlu fotograf cektirmek icin beni acile suruklemesine hala burnumdan soluyorum, inanamiyorum ki ilk defa boyle bir davranisini gordum. Hic boyle bir insan olarak tanimamistim.
Sakinlesmeden esime de anlatmak istemedim o yuzden buraya yazdim ama ben mi abartiyorum? Arabayla getirdigim icin geri gelene kadar beklemem mi gerekirdi diye icim icimi de yiyor bir yandan. Geldigimde kizim uyumustu, aniden ciktim diye huzursuz oldu ona da ayrica uzgunum. Ve bos yere saglik hizmetlerini mesgul etmis olmayi da asiri utanc verici buluyorum, en hoslanmadigim seylerden biridir resmen alet oldum bugun. Bu arkadas bir de doktorasi olan bir akademisyen, daha iyi kararlar vermesini beklerdim sanirim o yuzden de inanamiyorum bir turlu yaptigina.
keşke gitmeseydiniz belli ki kırık biraz ne takılıp gidiyorsunuz peşine arkadaşlıkta bir yere kadarArkadaslar eve geldim ama burnumdan soluyorum o yuzden yazmak istedim ben mi abartiyorum diye. Bugun aksamustu saatlerinde is cikisi kizimla ilgileniyorken arkadasim aramis. Bu arada ben 33 yasindayim, arkadasim 40 yasinda yaslar bence onemli ergen degiliz o yuzden belirtiyorum. Ben telefonu duymadim, 10dk sonra kapi caldi cok sasirdim cunku evde 1 bebek 1 kopek oldugu icin bahce giris kapisindan on kapiya kadar 3 tane uyari var kocaman zili calmayin yazan. Neyse baktim bu arkadasim acillll basim donuyor duramiyorum acile gitmemiz lazim diyor. Ne oldugunu anlamaya calisirken iceri aldim cunku esim yoldaydi ve o gelmeden cocugu birakip gidemem. Bekleyemem cocugu da al gidelim dedi arkadas ama asla kizimi bos yere acil ortamina sokmayacagim icin sana taksi cagirayim istersen, babasi gelmeden kizimi birakamam dedim. Yok illa sen gotur arabayla beklerim dedi bu sefer. Neyse esim geldi kapidan kizimi verdim kucagina atladik arabaya geldik acile. Girdigimiz andan itibaren serum takin, daha once de basima geldi serum takilinca duzelir diyip duruyor. Dedim sen karisma ne ihtiyacin varsa yaparlar, yok illa serum diyor. Bu arada beklerken acil giriste takilan bilekligi (yurtdisindayiz Turkiye'deki adini tam cikaramadim) fotograf ceker misin dedi. Neden dedim, kocama gonderecegim dedi. Kocasi ile ayri ulkelerde yasiyorlar bu arada esine oturum cikmiyor bir takim sebeplerden dolayi. Neyse dedim cektim ama 2 saat falan bekledik bu arada esim hem kizi doyurup uyutmakla, hem kopegimizi yuruyuse cikartip mamasini vermekle kendi ilgileniyor yazik bana da diyor ki ben hallediyorum sen arkadasinla ilgilen. Bu arada kan aldilar, idrar tahlili, ekg cektiler falan hala diyor ki serum taksaniz gecer serum istiyorum. 2 gundur yemek yemiyorum deyince o zaman sivi verelim dedi sonunda doktor. Damar yolu actilar bana hemen dedi ki boyle fotografimi ceker misin. Serumlu fotograf cektirenlerden mi olacaksin dedim, dalga geciyor sandim. HAYIR KOCAMLA KAVGA ETTIK O YUZDEN ONA BAK UZUNTUDEN SERUM YEDIM DIYE GONDERECEGIM dedi.
Arkadaslar resmen beynimden ates fiskirdi. Kendisinin cocugu yok ama benim evimde sorumlu oldugum 1.5 yasinda bir bebegim ve minik bir kopegim var, 2.5 saattir bu sacmalik yuzunden butun aksamimi mahvetmisim, ustune butun gun calistigim halde yemek yemeden dinlenemeden kendimi acilde buldum, gercekten ihtiyaci olsa basimla beraber ama bu sacmalik icin haftaici bir gun yasadigima bakar misiniz?
Dedim kizim artik beni istiyormus ben simdi gidip hemsireye acil durumda beni aramasi icin numarami verip eve gidecegim, serum 1 saat surecekmis daha fazla bekleyemem. Ciktim geldim, taksiyle donersin dedim. Simdi kendimi kotu hissediyorum arabayla geri getirse miydim diye ama 40 yasinda kadinin serumlu fotograf cektirmek icin beni acile suruklemesine hala burnumdan soluyorum, inanamiyorum ki ilk defa boyle bir davranisini gordum. Hic boyle bir insan olarak tanimamistim.
Sakinlesmeden esime de anlatmak istemedim o yuzden buraya yazdim ama ben mi abartiyorum? Arabayla getirdigim icin geri gelene kadar beklemem mi gerekirdi diye icim icimi de yiyor bir yandan. Geldigimde kizim uyumustu, aniden ciktim diye huzursuz oldu ona da ayrica uzgunum. Ve bos yere saglik hizmetlerini mesgul etmis olmayi da asiri utanc verici buluyorum, en hoslanmadigim seylerden biridir resmen alet oldum bugun. Bu arkadas bir de doktorasi olan bir akademisyen, daha iyi kararlar vermesini beklerdim sanirim o yuzden de inanamiyorum bir turlu yaptigina.
Sizin gibi hassas ve düşünceli insanların etrafında böyle insan kullanan kişilerin olduğunu bilmek çok üzücü. Her insan aynı derecede kibar ve anlayışlı olmayı haketmez. Eşitlik çoğu zaman aynılıktan değil denge gözetmekten gelir.Inanin aynisini dusundum, ben kimseden cok zorda kalmadikca hicbir sey istemem, ben hamileyken 2 defa kitalar arasi tasindim, dogumu yeni tasindigim ulkede tek basima yaptim kiz kardesim yetisemedi falan bir sekilde ustesinden geldim. Simdi Turkiye'ye geliyoruz evi kizimin bagislanacak bir suru esyasini cikardim yepyeni etiketli cogu, bir yer var ama bana cok ters kaliyor cocugumu kresten alip gidecek vaktim yok diye is arkadasima anlatiyordum, iki stajyerin adini saydi ver onlardan birine gotursunler diye. Ben ekip lideriyim bir kere kimseden boyle bir sey istemem guc dengesizliginden dolayi hayir demeye cekinirler diye ama insan olarak bile bu kadar rahatca kimseden hicbir sey isteyemem.
Yuh artık,altına da" Senin Yüzünden" yazmış mı??? Kocaya serumlu göndermeler yapacak diye sizi düşürdüğü duruma bak.Hiç pişman olmayın.O kadar hasta olsam serumlu foto aklıma gelmez, canımın derdine düşerim.Mesafe koyun,çokta arkadas değilmiş.Kendi çıkarı için herkesi kullanan tiplerden...Arkadaslar eve geldim ama burnumdan soluyorum o yuzden yazmak istedim ben mi abartiyorum diye. Bugun aksamustu saatlerinde is cikisi kizimla ilgileniyorken arkadasim aramis. Bu arada ben 33 yasindayim, arkadasim 40 yasinda yaslar bence onemli ergen degiliz o yuzden belirtiyorum. Ben telefonu duymadim, 10dk sonra kapi caldi cok sasirdim cunku evde 1 bebek 1 kopek oldugu icin bahce giris kapisindan on kapiya kadar 3 tane uyari var kocaman zili calmayin yazan. Neyse baktim bu arkadasim acillll basim donuyor duramiyorum acile gitmemiz lazim diyor. Ne oldugunu anlamaya calisirken iceri aldim cunku esim yoldaydi ve o gelmeden cocugu birakip gidemem. Bekleyemem cocugu da al gidelim dedi arkadas ama asla kizimi bos yere acil ortamina sokmayacagim icin sana taksi cagirayim istersen, babasi gelmeden kizimi birakamam dedim. Yok illa sen gotur arabayla beklerim dedi bu sefer. Neyse esim geldi kapidan kizimi verdim kucagina atladik arabaya geldik acile. Girdigimiz andan itibaren serum takin, daha once de basima geldi serum takilinca duzelir diyip duruyor. Dedim sen karisma ne ihtiyacin varsa yaparlar, yok illa serum diyor. Bu arada beklerken acil giriste takilan bilekligi (yurtdisindayiz Turkiye'deki adini tam cikaramadim) fotograf ceker misin dedi. Neden dedim, kocama gonderecegim dedi. Kocasi ile ayri ulkelerde yasiyorlar bu arada esine oturum cikmiyor bir takim sebeplerden dolayi. Neyse dedim cektim ama 2 saat falan bekledik bu arada esim hem kizi doyurup uyutmakla, hem kopegimizi yuruyuse cikartip mamasini vermekle kendi ilgileniyor yazik bana da diyor ki ben hallediyorum sen arkadasinla ilgilen. Bu arada kan aldilar, idrar tahlili, ekg cektiler falan hala diyor ki serum taksaniz gecer serum istiyorum. 2 gundur yemek yemiyorum deyince o zaman sivi verelim dedi sonunda doktor. Damar yolu actilar bana hemen dedi ki boyle fotografimi ceker misin. Serumlu fotograf cektirenlerden mi olacaksin dedim, dalga geciyor sandim. HAYIR KOCAMLA KAVGA ETTIK O YUZDEN ONA BAK UZUNTUDEN SERUM YEDIM DIYE GONDERECEGIM dedi.
Arkadaslar resmen beynimden ates fiskirdi. Kendisinin cocugu yok ama benim evimde sorumlu oldugum 1.5 yasinda bir bebegim ve minik bir kopegim var, 2.5 saattir bu sacmalik yuzunden butun aksamimi mahvetmisim, ustune butun gun calistigim halde yemek yemeden dinlenemeden kendimi acilde buldum, gercekten ihtiyaci olsa basimla beraber ama bu sacmalik icin haftaici bir gun yasadigima bakar misiniz?
Dedim kizim artik beni istiyormus ben simdi gidip hemsireye acil durumda beni aramasi icin numarami verip eve gidecegim, serum 1 saat surecekmis daha fazla bekleyemem. Ciktim geldim, taksiyle donersin dedim. Simdi kendimi kotu hissediyorum arabayla geri getirse miydim diye ama 40 yasinda kadinin serumlu fotograf cektirmek icin beni acile suruklemesine hala burnumdan soluyorum, inanamiyorum ki ilk defa boyle bir davranisini gordum. Hic boyle bir insan olarak tanimamistim.
Sakinlesmeden esime de anlatmak istemedim o yuzden buraya yazdim ama ben mi abartiyorum? Arabayla getirdigim icin geri gelene kadar beklemem mi gerekirdi diye icim icimi de yiyor bir yandan. Geldigimde kizim uyumustu, aniden ciktim diye huzursuz oldu ona da ayrica uzgunum. Ve bos yere saglik hizmetlerini mesgul etmis olmayi da asiri utanc verici buluyorum, en hoslanmadigim seylerden biridir resmen alet oldum bugun. Bu arkadas bir de doktorasi olan bir akademisyen, daha iyi kararlar vermesini beklerdim sanirim o yuzden de inanamiyorum bir turlu yaptigina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?