• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinin ailesini seven ve iyi anlasan var mi?

benim esimin koca dunyada bir babacigi var o da dunya iyisi bir insan, benim her hareketim ona tatli gelir kocaman kahkahalar atar🥰
annesi yaşasın, tanişayim cok isterdim soracagim cok sey vardi çocukluğuna dair vs ama rahmetli olmus.

bence sizin atladiginiz sey herkesin ailesine benzedigi.
nasil ki siz annenizden babanizdan birseyler aldiniz huy su dunya görüşü vs elbet esiniz de tuhaf ailesinden birseyler kapmistir. kapmamasi imkansiz.
sadece su an cok sevdiginiz icin farkinda degilsiniz.
Yooo 18 yıldır evliyim ve oyle büyük bir aşkla da evlenmedim ailemi erken yaşta kaybetmiştim, akrabalarimdan uzak yabanci bir sehire atandim ve iş yerinde tanıştık 23 yaşındaydım, 4 kardeşi annesi babası kalabalık bir aile ne güzel benim de ailem olurlar diye bir de atandığım yer memleketleriydi hayatimi düzene koyup evlenip yuva kurma hisleriyle evlendim. Eşimde kötü bir insan değildir meslek olarak da hayat görüşü olarak da birbirimize denk insanlarız.

Bizde iyiyiz çok şükür. Biraz bize bağlı biraz da kendi yapılarına bağlı olduğunu düşünüyorum ben. Kv çocuğuma bakıyor ve ben nasıl yetiştirmek istediysem o da ona ayak uydurdu. Sıkışık olduğumuz zaman hiç düşünmez elinde avucunda ne varsa verir yeter ki sizin de eviniz olsun arabanız olsun der. Eltimle kaynımda iyi insanlar gidip geliriz bir şey olduğunda sorgusuz yardımlaşırız. Ben evlendiğimden beri çalıştığım için çok yakın olamadım onlara gidiş geliş az oldu. Mesela eltimler öyle değil sık sık giderler gelirler konuşurlar. Kp nin eltime daha çok ısındığını hissedebiliyorum bazı hareketlerinden. İnsan biraz kıskanıyo ama sonuçta ben eltim gibi arayan soran bi insan değilim eşime dediğimde de senden çekiniyorlar diyor ama neden çekindiklerini anlayamıyorum. Sadece iş yorgunluğu işten eve gelince bebek yorgunluğu ev işi yorgunluğu derken çok sıkı fıkı olamıyorum bu sebepten olabilir.
Aman masallah sizler gibi iyi ailelere denk gelenlerin olduğunu bilmek de güzel. Rabbim bizlerden sonra evlatlarımızı iyilerle merhametli kişilerle karşılaştırsın.

Çok haklısınız işte o yıllarda 20 li yaslardaydim ve haliyle bi aile sıcaklığı beklentisi ile davrandığım için öyle olacak diye umdum. Evlenirken de onlardan bi beklentiye hiç girmedim çalışan kendi kendine yeten insanlardık ekonomik anlamda gözümde hiç bir zaman lüks de ve havalı şeylerde olmadı, eşimle de zaten iş yerinden tanışmıştık kendi gelirimize göre eşya da aldık ev de tuttuk düğün de yaptık belediye düğün salonunda imkanlar ölçüsünde onlardan bir talebimiz olmadı. İlk yıllarımda Her islerine kosturduk maddi olarak da manevi olarak da. Dogum benim onlari tanimamdaki donum noktam oldu. O zaman anladım ki islerini gördüğüm sürece maddi manevi onlar için bir anlamım vardi. Benim onlara ihtiyaç duyduğum bir dönemde hiç biri yoktu... Simdi artık 40 li yaslardayim ve bazı şeyleri daha mantık süzgecinden gecirebiliyorum.
Evet insan zaman gectince olgunlaşıyor, insanları tanıyor ama iş işten geçmiş oluyor maalesef. Bundan sonra en azından haketmeyen insanlar için parada zamanda harcamayalim. Onlar gelin aramıyorlar, sırtına binecekleri birer enayi arıyorlar. Kendi evladına anne babalık yapmayan, sadece kullanan insanlar geline anne babalık yapamaz zaten anca yük olur.

Severim tabisi
validem gibi bir valide olmak isterim bazen hayranlık duygusu uyandırır bende yıllar gecsede . Kendi annem bile der sakın ha sakın kalbini kırma benden ayrı tutma die 🤣malum kankisi🤣

kocamın tarafından sadece kocamı seviyorum, bazen ondan bile sinir aldığım oluyor ailesine benzeyen bi davranışı lafı sözü olduğu zaman. onun dışında sevdiğim, şu da çok iyi dediğim bi aile ferdi bile olamadı ne yazık ki. benden uzak olsunlar.

Kafa yapilarımız hayata bakış acılarımız çok farklı eşim bile kan bağı olmasa anlaşması onlarla.kotu değiller ama asla kıymet vermezler hep senden beklerler.kayinvaliem ve kayipederimle sıkıntım yok gorumcelerim çenesini tutmaz herşeye karisir.notr bı ilişkimiz var nefret etmiyorum ama sevmiyorum da.esimin hatrı için yürüyen bı ilişkimiz var

Ben kayinvalidemi ve rahmetli olan kayinpederimi cok severim.
Her gün ararim, fikir almam gerekirse danisirim kendisine.
Beni gerçek manada evlatlarindan ayirmaz.
Maddi manevi destekcimizdir.
Allah onlardan razı olsun.
Gorumcem yok , esimin abisi var sadece , onu da severim sayarım o da beni aynı şekilde. Sadece onun eşiyle pek iyi anlasmayiz o kadar.
Hamdolsun ben es ailesinden yana sansliyim.
Benim eşim de annemle ve kardeslerimle çok iyidir , anneme kankam o benim der hatta. Rabbim her ailenin iliskilerini iyi etsin inşallah

Merhabalar hanımlar, eşimin ailesi çok tuhaf ve anormal insanlar saygı sevgi aidiyet hissi hiç yok alışamadım hiç onlara yıllar geçmesine rağmen. Merak ediyorum bi ben mi böyleyim yoksa herkes benim gibi mi? Yorum yazarsanız sevinirim...
Ben çok seviyorum
Allah başımızdan ekşit etmesin

Saygı çerçevesinde görüşüyoruz ama saygı benim tarafımda var onlarda saygı maygı da yok sevdiklerini de zannetmiyorum, ben de sevmiyorum idare ediyorum sadece.. özel hayatın gizliliğine saygıları yok, bizim de bir çekirdek aile olduğumuzu kabullenmeyip sülale olarak biz bir aileyiz g*t g*te olalım istiyorlar ben aykırı tek kişiyim o sülale de herkes dip dibelikten memnun nedense

Evet insan zaman gectince olgunlaşıyor, insanları tanıyor ama iş işten geçmiş oluyor maalesef. Bundan sonra en azından haketmeyen insanlar için parada zamanda harcamayalim. Onlar gelin aramıyorlar, sırtına binecekleri birer enayi arıyorlar. Kendi evladına anne babalık yapmayan, sadece kullanan insanlar geline anne babalık yapamaz zaten anca yük olur.
Kesinlikle oyle sanirim eşlerin aileleri konusunda kaderlerimiz benzemiş. Zamanla tanıdık ve çözdük ne olduklarını dediğiniz gibi. Artik aman zaten fayda falan hiç bir beklentim de yok yetermi dediğiniz gibi zarar vermesinler yük olmasınlar.
İnanın bazen yaz tatili bile gelsin istemiyorum sırf eşim tutturacak köye anneme gidelim diye cahil cühela insanlar eltisiydi gorumcesiydi yengesiydi anasiydi danasiydi derken dedikodu kazani gibi... inanın ne kadar uzak o kadar mutluyum artık. Çok şükür çocuğu da büyüttüm kendim de bir sorun sıkıntı yaşarsam kendi akrabam eş dost var şükür yeter onlar bana.

Saygı çerçevesinde görüşüyoruz ama saygı benim tarafımda var onlarda saygı maygı da yok sevdiklerini de zannetmiyorum, ben de sevmiyorum idare ediyorum sadece.. özel hayatın gizliliğine saygıları yok, bizim de bir çekirdek aile olduğumuzu kabullenmeyip sülale olarak biz bir aileyiz g*t g*te olalım istiyorlar ben aykırı tek kişiyim o sülale de herkes dip dibelikten memnun nedense
Aynı sehir de mi yaşıyorsunuz?

Severim tabisi
validem gibi bir valide olmak isterim bazen hayranlık duygusu uyandırır bende yıllar gecsede . Kendi annem bile der sakın ha sakın kalbini kırma benden ayrı tutma die 🤣malum kankisi🤣
Masallah aman bozulmasin. Neden bi hayranlık duygusu uyandırıyor mesela? Annesi dışında kardeşleri olsun babası olsun onlar nasil insanlar?

Masallah aman bozulmasin. Neden bi hayranlık duygusu uyandırıyor mesela? Annesi dışında kardeşleri olsun babası olsun onlar nasil insanlar?
6 kardeşler 4 ü kız . kendı kardeslerımden öteler hatta yeri gelir kendı kardeslerımden önce herseyıme koşarlar

Ne bileyim halen evine gidince bile sanki ben ondan üstünmüşüm gibi herseyı sorar bi yere gitsek içecegımız sigaranın müsaitliğine kadar takip eder siz doyunun der çocukları alır oturur sofradan bizi eksik bırakmaz oğullarını el görür gelinlerini üstün tutar falan binlerce var

Eşimin annesiyle görüşmüyoruz ablasıyla da. Abisi ile ayda yılda bir. Babasını çok seviyorum babamdan farksız benim için hakkını ödeyemem beraber oturup dertleşecek derdini dinleyecek bi adam otur beraber ağla ister göbek at ye iç gerçekten baba gibi görüyorum onu eşini de abla gibi görüyorum eşinin emeği de çoktur. Babasından kardeşi yok ama kuzenlerini amcasını yengesini vs çok severim köyde aynı evi paylaşıyoruz kapılar farklı ama aynı ev herkesin kapısı var. Beraber sözleşir köye gideriz kocaman balkon var orada otururuz onlarla olmayı seviyorum tatile bile gideriz beraber 🤣 çok şanslıyım onlarla akraba olduğum için. Mesela eşimin babasının kuzeni var onunla bile sürekli görüşürüz. Ben akraba seviyorum kendi akrabalarımı da severim. Evime geldiklerinde rahatsız olmam çat kapı çay koy geliyom diyip giderim. Kayınpederim bana kahve yapar hadi baba kız içelim der karşılıklı sigara kahve konuşuruz. Yılbaşında bayramda onlarlaysam mutlu olurum eskiden köyde rakı sofrası kurardık şimdi ben emzikliyim yine de otururum

6 kardeşler 4 ü kız . kendı kardeslerımden öteler hatta yeri gelir kendı kardeslerımden önce herseyıme koşarlar

Ne bileyim halen evine gidince bile sanki ben ondan üstünmüşüm gibi herseyı sorar bi yere gitsek içecegımız sigaranın müsaitliğine kadar takip eder siz doyunun der çocukları alır oturur sofradan bizi eksik bırakmaz oğullarını el görür gelinlerini üstün tutar falan binlerce var
Aynı benim dayımın eşi😍
Rahmetli anneannem çok iyi huylu tatlı dilli bir kadındı. Kimseye karışmazdı. Şansına gelini de aynı kendi gibi olmuş. Beş görümceli eve kız verilmez dense de evlenmiş. Görümcelerle kardeş gibi oldu. Bizim aile grubunda dayım yoktur yengem vardır. En çok yengemi ararlar. Bazen kız kıza geziye giderler yengem gider. Hatta yengem organize eder kendi kardeşlerini değil annemleri çağırır. Benim düğünümde teyzelerimden çok ağlamıştı hatta kayınvalidem hala der sanki öz yeğenisin gibi duygulandı diye.
Senelerdir böyle kalp kırmadan sevgiyle idare ederler birbirlerine şimdi en ufağı 60 yaşında. Anneannemin öldüğü 10 seneyi geçti hala aynılar maşallah 🧿

Aynı benim dayımın eşi😍
Rahmetli anneannem çok iyi huylu tatlı dilli bir kadındı. Kimseye karışmazdı. Şansına gelini de aynı kendi gibi olmuş. Beş görümceli eve kız verilmez dense de evlenmiş. Görümcelerle kardeş gibi oldu. Bizim aile grubunda dayım yoktur yengem vardır. En çok yengemi ararlar. Bazen kız kıza geziye giderler yengem gider. Hatta yengem organize eder kendi kardeşlerini değil annemleri çağırır. Benim düğünümde teyzelerimden çok ağlamıştı hatta kayınvalidem hala der sanki öz yeğenisin gibi duygulandı diye.
Senelerdir böyle kalp kırmadan sevgiyle idare ederler birbirlerine şimdi en ufağı 60 yaşında. Anneannemin öldüğü 10 seneyi geçti hala aynılar maşallah 🧿
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah . Rabbim birlik beraberliğinizi bozmasın huzurunuz daim olsun

Bazen sevmiyorum bazen nötr hissediyorum.
Bana hiç bir faydaları yok, şimdi diyeceksiniz ki faydası olunca mı seveceksin? ama bence insan ilişkilerinde bu önemli bana bi faydası olacak ki ya bir şey öğreneceğim ya hayatımda bir şeyi kolaylaştıracak ya da ortak bir konuda sohbet edebileceğim ki ben de ona zaman ayırabileyim, hayatımda yer edinsin ama maalesef. Kv doğum yaptım yoktu, bebeğim yoğun bakımda kaldı beni bir kere bile aramadı, lohusayken huzursuzluk çıkardı ve eşimle ilk ve tek büyük kavgamıza sebep oldu. Buna rağmen sırf eşim istiyor diye çalışmaya başlayınca bi iki zarf attık bakması için hiç oralı olmadı. Bi işim olsa çocuğu bırakamam başka çarem olmayıp bırakmak zorunda kalırsam da 10 kere arar vs vs. şimdi torununu sadece ben müsaitsem görebiliyor. Ha bunların hiç birini yapmak zorunda mı? Değil. İşte bu yüzden hayatımda da bi yer edinemiyor çünkü ona ihtiyaç duymuyorum. Ve de aşırı alıngan bi insan ben çekemiyorum böyle insanları.

ben severim eşimin ailesini, çoğu yönde hayat görüşlerimiz birbirini tutar. Kültür açısından sorun yaşamayız. Onun dışında tabi ki küçük sürtüşmeler olur ama ne ben ne onlar dert etmeyiz. Aileyiz sonuçta :)

Back
X