Esinin ailesiyle gorusmeyenler buraya

Benim gözlemim Dr şu ne kadar maddi yardım ediyorlarsa o kadar da karışıyorlar aile içine, bir de torununu gerçekten seven insanlar var o zamanda kucağına aldı öptü sevdi oluyo adı, bence hiçbir şekilde sevmeleri mümkün değil

Valla bende istemem simdi cocugum olsa oyle gelip sapur supur opmesini. Ne cins insanlar var. Misal kadin cocugu zar zor uyutuyor, kadin pat diye gelip sevecem diye cocugu uyandiriyor. Grip falan oluyorlar, cocuga bulasmasin diye dusunmeyip, cocuga yapisiyorlar. Ayrica yeni dogmus bebege oyle herkes yaklasmamali bence. Ama bunu da takmiyorlar. Bence once kayinvalidelerin, herseye yapmaya hakki olduklari kafasindan kurtulmalari lazim. Cunku oyle bir haklari yok.

İnsanlar hakkaniyetli davrandığı sürece bence sorun yok,kişi kendi annesine de hayır anne öpmeyeceksin diyebiliyorsa evet derim bu kişinin duruşu,ama kendi ailesine serbest bırakıp kv sevdiğinde tavır alıyorsa o gıcıklık, kişi artık kendi bilir ne kadar objektif, benim kayinvalidemler de kaynima maddi yardım yapıyo,yapsınlar ona yapsınlar karıştıkları evde onların evi olsun,ben kimseye muhtaç olmayayım da

O karisma olayi onlenemez bisey bence. Kendini bilen, oturakli bir insan olmadigi surece, yardimlari ister olsun, ister olmasin, her turlu karisirlar. Gelinlerin giciklik yapmalarini da anlarim ben. Cunku kendi annelerimiz gelip herseyimize karismiyor. Kiz anneleri damatlarini da kendi cocuklari gibi sever ama kayinvalideler bir turlu kabullenmez gelinlerini. Olacagi bu. Bence herkes hakettigini buluyor. Once karsisindakinin de bir insan evladi oldugunu anlasinlar, ondan sonra davranislari da degisir. Yoksa kafa degismedikce hicbirsey degismez.

Karşı taraf karışmaya yeltenebilir ama cevap verme hakkı doğar en azından, ama öteki türlü hem biz geçinemiyoruz bize bakın dice hem de karışmayın, bu mümkün değil

Ben şunu da anlamıyorum mesela, aile kötü pis gorgusuz ama oğulları şahane, e o.çocukta o aileden çıktı şimdi olmasa 5 10 seneye düşeceği dip gene aynı ağacın dibi

Canim arrik oglan anneleri cocuklarini evlendirirken bir igne dahi almiyor vallahi. Ondan sonra da ota boka karisiyorlar. Hem yardim karsilik beklenerek yapilmamali. Ben simdi size yardim ediyorum, ilerde herseyinize karisirim kafasi neyin kafasi? Boyle bisey olmamali. Kiz aileleri de onca yardim ediyor, bir ev dolusu ceyiz getiriyorsun ama ailen karismiyor. O zaman en cok kiz ailelerinin karismaya hakki var. Ki bence karismalilarda. Kiz aileleri hicbirseye karismadiklari icin, bu kayinvalideler at kosturuyor ortalikta. Hop dur bakalim, sen benim kizima boyle davranamazsin deseler, otururlar asagi.
Tabi o kotu, gorgusuz ailelerin cocugu farkli olmuyor. Ama kadinlar asik olduklarini icin bunu gormuyorlar. Ha birde evlendikten sonra ciddi anlamda degisen erkekler de var. Benim abilerim, bekarken har vurup harman savuran, nerde aksam orda sabah tiplerdendi. Ama hepsi evlenince dort dortluk es ve baba oldular. Boyle de olabiliyor.

Esimin babasi ile gorusmuyorum.
Esim gorusturmuyor. Ameliyat oldu, cagirdi. Yine gidelim mi bile demedi. Sonra basladi tabi "sen karina tapiyorsun" diye. Esim de "he din kursa ona gecicem" deyince kesti.
Anlasamiyoruz.
Esim de gorusmuyor zaten zorunlu olmadikca.
Onun disinda tum ailesiyle aram iyi.
Kimse de bana "sen benim babamla gorusmuyosun, sen benim kocamla gorusmuyosun" demedigine gore sorun bende değil.
Isim olmaz o sebeple

Ben düğünden bahsetmiyorum düğün bitti herkes evine geçti kiramızı ödemiyolar çocuğa bez almıyorlar vs diyen var,erkek aileleri şöyle demeye korkarım çünkü hem benim kp im düğünümüzü yaptı ki yapmasa biz kredi çekecektik onlar ev kredisi ödüyodu ama gene de yaptı adam, ayrıca benim de erkek kardeşim var elimizden geleni yapıcaz muhtemelen yaza düğünü olacak

Bi arkadaşım var oturur kaynanasını anlatır sonra der ki yengemi anlamıyorum annemin neyini beğenmiyor, e işte oda onun kaynanası seninle annen diyorum,Objektiflikten kastım bu, bizim annelerimiz de kv adayı belki biz de görümce adayıyız

Ben öyleyim yani en azından,şimdi düşünüyorum mesela nisan alışverişi oldu annemle ben gitsek mi gitmesek mi, burda okuyorum kv görümce gitse laf oluyo gitmesi laf oluyo,bazi insanlar her durumda erkek tarafini ekarte etme derdinde oluyo, adeta bir bahanem olsa da görüşmesem misali, ben bunu anlamıyorum işte

Kişinin ailesine namusuna laf edilir amenna ama neden kiramızı ödemedi diye gorusmemezlik olmazı savunuyorum özetle

ben kv ile görüşmüyorum 10 yıllık evliyim 8 yıl aynı evde kaldık kp den bir tek kötü söz duymadım ama kv resmen hayatı da evliliği de zehir etti kocam ve çocuklarımın üzerinde benim hiçbir söz hakkım olmadığımı söylerdi defalarca mide kanaması geçirdim en sonunda dr eşime bu böyle giderse bir dahakine karının cenazesini almaya gelirsin dedi.ben de resti çektim benim canımı siz vermediniz ya beni boşa yada ayrı bi eve çıkalım dedim.eşim sağolsun beni tercih etti 2 yıldır ayrıyız arada gidip geliyorduk ama geçenlerde bizim düğün fotolarından beni kesip yerime kendi resmini koyduğunu görünce artık ipler koptu görüşmüyorum çocuklarımı da yollamıyorum eşim bana tam destek hiç bir şekilde git yada gidelim gibi birşey söylemiyor

Tam benim yazdıklarımın üstüne bir konu okudum, kV çorba yapıp getirmiş sormuş sen bunu yapmayı biliyo musun diye,hayır demiş,kv de de yemeyi bilirsin ama demiş,konu sahibi de bir daha yemeğe evine gitmicekmis, mantıklı mı bu,yani o yaşa kadar kimse kendi annesinden bu tip laflar duymadı mı bu ne kırılganlık,ondan sonra da kv kızını tutuyo, e sen ne kadar anne olarak gördün de o seni kızı gibi görsün derler adama, objektiflik ve hak kavramı çok önemli

Benim kv de de bana mantı tarifi verdi ben çalışıyorum yapamam sen yapıyorsun nasılsa dedim güldüm kan davası mı güdücem

Ha bak sen yerden göğe haklısın

Bende sadece kv var. Evlendiğimizden beri oğluyla arasına giren kişi olarak görülüyorum bunu yüzüme de söyledi kendisi. Oğluyla da pek güzel geçinir eşim de ana kuzusu denecek kadar düşkün anneye. Beni dış kapının dış mandalı yerine koymuştur çok kere onun yüzünden kavga etmişizdir. 2 defa bebeğimi düşürdüm bu 3. Gebeliğim hiç bir bebeğime sahip çıkmadı bunda artık bende son damla taştı. Hamile halimle hala benle uğraşıyordu. Eşimi evden kovdum git annenle yaşa dedim kv deyi de aradım boşanıyoruz artık mutlu olabilirsin dedim. O gün eşim işin ciddiyetine vardı evden gitmedi annesiyle arasına mesafe koydu doğumda ne yüzle gelecek inşallah gelmez

Valla ben o tur bir sikayetle karsilasmadim cevremde. Burda da denk gelmedi hic oyle bir konu. Tabiki evlendikten sonra kalkipda kiramizi odeyip, market alisverislerimizi yapacak halleri yok. O tur beklenti icerisine girenlerde de bir sorun var. Benim de hic o tarz vir veklentim olmadi. Hatta bir kap yemek verseler rahatsizlik duyarim. Siz sansliymissiniz anlayisli, iyi insanlara denk gelmissiniz. Benim kv bana dugunumde sahte altin takti. Inanabiliyor musunuz? Esime zerre kadar da yardim etmediler. Ustune bir dunya masraf ettirdiler bize. Iki dugun yaptik. Biri benim memleketimde. Dugune gelirken de nisana gelirkende, biletlerine kadar esime aldirdilar. Esimin ilk dugunde butun parasi bitti. Geldik burda biz dugun yapacagiz diye tutturdular. Bende, benim icin yapacaksaniz gerek yok, esim sagolsun memleketimde yapti bana yeterli bu dedim. Yok olmaz, oglumun ilk dugunu olacak bu dedi. Iyi siz bilirsiniz dedim. Dugun gunu kuafore gittik, eltimle gorumcemi de gonderdi kv kuafore. Is bitti cikacagiz kuaforden, kimsede para yok. Esime soruyorum, benim param bitti dedi. Ki hakkaten ilk dugunde paramiz bitmisti. Annen kuafor parasi vermedi mi dedim. Yok dedi. Cikardim kendi ailemin taktiklarindan kuafor parasi verdim. Sonra dugunde bir lira takilmadi bana. Herkesi telefonla arayip, taki toreni yapmayacagiz, hediyelerinizi bana getirin demis. Benim paramla bana dugun yaptilar. Bir oda dolusu esya gelmis hediye. Hicbirini vermek istemedi. Onlar ona hediyeymis guya. Dugun masrafini karsilayacakmis. Ki masraf falanda hikaye. Sade bir yemek verdi millete. Ev dugunu yaptilar zaten. Dugun salonu parasi bile yoktu yani ne masrafiysa. Esim kavga etmis, bagirmis cagirmis. Karim ne istiyorsa gelip alacak, sesini dahi cikarmayacaksin diye. Geldi bana soyledi. Hicbisi almam ben dedim. Inat etti. Gidip alacaksin diye. Gonulsuz gonulsuz gidip, bir fincan takimiyla bir battaniye aldim. Baska da hicbisi almadim. Simdi de sanki bana dunyalari vermis gibi, isteklerinin ardi arkasi kesilmiyor. Getirdigi bir kap yemekle, uzerimde hak sahibi olmaya calisan bir zihniyet.
Bence hanimlarin kv lerini sevmemesi icin yeterince sebepleri var. Cunku yeni nesil kv hep ayni model. Neyini sevelim biz bunlarin? Cocuguma dokunmasini bile istemem şahsen.

Son düzenleme:
Yemeyi biliyorsun ama lafi cok agir bi laf. Cok da terbiyesizce bence. Kimse kimse kimseyi kendi annesi, kendi kizi gibi goremez, gormemeli de. Arada bir mesafe ve saygi olmali. O benim annem degil, esimin annesi. Elbette benim annem bana, yemeyi biliyorsun ama diyebilir. Guler gecerim. Ama kv diyemez. Cok diyesi varsa ogluna der. Ancak ona diyevilir, bana diyemez. Bence burda kirilan hanim son derece hakli.

Kırılmasını anlarım da artık gitmem demek abartı değil mi,yarın bizim annelerimiz de eslerimize bir gaf yapsa kabul edicez görüşmem demesini

Bu arada ben anlayışlı insanlara mı denk geldim tartışılır maddi şeyler değil ama manevi sıkıntılar çok yaşadım ama hemen ben artık görüşmem demek bana zor geliyo neden eşimi arada bırakayım, ama peşinen dediğim birsey var ölmüş babama namusuma laf edilirse orda ipler kopar

Annem diyebilir kv ayrı diyorsak bizi kızı gibi sevmesini beklememeliyiz diyorum ben,ama anlatamadım sanırım düşüncelerimi

Kizlar merhaba,esinizin ailesiyle neden gorusmuyorsunuz?esiniz buna musade ediyormu?
görümcem yüzünden mesafeliyim. 1,5 yıldır aramıyorum. en son kurban bayramında gittim. Baştan beri beni hiç istemedi görümcem hamile olduğumu duyunca %100 değişti bu da bana samimi gelmedi.Yine de hep yakın davrandım bu kez oğlumun kendi çocuğu olduğunu sandı galiba annelik yapmaya başladı bana bile vermezdi. alınca surat asardı.Her akşam geç saatlere kadar eşimle mesajlaşırdı aynı evde birbirimizle konuşamazdık onla yazışmaktan. sonraaaa el attım durumlara şuan görüşmüyorum.

benim mal görümcem de öyleydi. elimden alırdı ben alınca surat asardı şuan görüşmüyorum. pazar günü diş buğdayım var gelecekler günün tadını çıkaramam o uyuzların yüzünden oğlumu aldıkça elinden alıcam bakalım ne olacak

Sık görmüyorsa özlüyodur

Annem diyebilir kv ayrı diyorsak bizi kızı gibi sevmesini beklememeliyiz diyorum ben,ama anlatamadım sanırım düşüncelerimi
Ya kimse kimseyi kizi gibi, annesi gibi sevemez. Bu bizim turk adetlerinin bize bir dayatmasi. Ve son derece sacma. Onlara anne baba dememiz bile sacma. O kadar yanlis adetlerimiz var ki, saymakla bitmez. Gelinler de kendi kizi gibi sevmelerini beklemesin kv lerinden, kv ler kendi anneleri sevmelerini beklemesin gelinlerden. Boyle beklentiler toplumun yanlis yonlendirilmeleri sonucu ortaya cikmis, yanlis dusunceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…