- Konu Sahibi Gulgonca86
-
Çok güzel yazmışsınız elinize emeğinize sağlık.Herkeste aynı dert. Kendi seviyenizde olmayan insanlarla sıkıntı yaşamak çok normal. Anasının eteğinde çıkamayan babasından onay almadan hareket edemeyen erkekler yüzünden bu durumdasiniz. Kv kp neden bu kadar sıkıntı çıkarıyor işte bu yüzden. Ailesine saplı gelismemis kişilikler yüzünden. Aile olmanın manasını kavrayamamis bu canlılar yüzünden hayatımız zehir oluyor.
Yok ana hakkı yok baba hakkı bik bik bik öterler peki ya kul hakki ne olacak?
Vicdanı olan adam gibi adam karısının yanında olur.
Bir söz var eskilerden ''gelin değil gevur'' derler. Ülke insanın çoğunluğu bu şekilde görüyor ogullarinin eşini. Satın alınmış bir mal! bedava hizmetçi...
Size herseyi yapma hakkını üstlerinde görüyorlar. Erkek egemen hayat ne yazıkki böyle. Erkek üstün kadın aşağı. Soyadımiz degisiyor kaya kovugundan çıkmışiz gibi. Hadi bunu boşverelim. Kokenimiz nereye ait olduğumuz değişiyor
Bakınız nüfus cüzdanı arkası. Ait olmadığımız bir yer bize memleket olarak dayatiliyor. Oraya ait misiniz? Orali mısınız? Hayır!
Kaciniz kendi çocuğuna istedigi ismi koyabildi. sebelebettin canlar ,sakız ana su lar . Çocuğa kp ismini.koymuslar. kundaktaki çocuk sanırsın kahvede 2 el oyun oynamış elinde tesbih belirip sakalı çıkacak...
Kendini geliştirmiş, eğitimli, kariyer sahibi bir kadın olsaniz da olmasaniz da bunu yasıyorsunuz.
Kadınların gözünün yaşına bakilmadigi ev içi şiddete maruz kaldığı, cığır cığır kesildiği, yakildigi kursunlandigi sokakta başına ne geleceği belli olmayan bir ülke burasi.
Ne zaman bir gelin görsem üzülürüm, düğün konvoyu duysam kimbilir neler yaşayacak diyerek içim sizlar.
Allah vicdansizlara merhamet versin...
Benim merak ettiğim de eşiyle Gorusmeyen bayanların eşi acaba o bayanların ailesi ile gorusuyor mu?
Kız anne babaları daha sakince kalıyorlar galiba. Benim eşim keşke senin baban benim babam olsaydı der durur :)Benim merak ettiğim de eşiyle Gorusmeyen bayanların eşi acaba o bayanların ailesi ile gorusuyor mu?
Evet görüşüyor çünkü benim ailem bize zarar vermedi vermiyor.Benim merak ettiğim de eşiyle Gorusmeyen bayanların eşi acaba o bayanların ailesi ile gorusuyor mu?
acembuselik gorusmeme sebebiniz nedir esiniz ailesi ile gorusur mu
Bu yazıyı çerçeveleyip evimin duvarına asmak istedim inan...Herkeste aynı dert. Kendi seviyenizde olmayan insanlarla sıkıntı yaşamak çok normal. Anasının eteğinde çıkamayan babasından onay almadan hareket edemeyen erkekler yüzünden bu durumdasiniz. Kv kp neden bu kadar sıkıntı çıkarıyor işte bu yüzden. Ailesine saplı gelismemis kişilikler yüzünden. Aile olmanın manasını kavrayamamis bu canlılar yüzünden hayatımız zehir oluyor.
Yok ana hakkı yok baba hakkı bik bik bik öterler peki ya kul hakki ne olacak?
Vicdanı olan adam gibi adam karısının yanında olur.
Bir söz var eskilerden ''gelin değil gevur'' derler. Ülke insanın çoğunluğu bu şekilde görüyor ogullarinin eşini. Satın alınmış bir mal! bedava hizmetçi...
Size herseyi yapma hakkını üstlerinde görüyorlar. Erkek egemen hayat ne yazıkki böyle. Erkek üstün kadın aşağı. Soyadımiz degisiyor kaya kovugundan çıkmışiz gibi. Hadi bunu boşverelim. Kokenimiz nereye ait olduğumuz değişiyor
Bakınız nüfus cüzdanı arkası. Ait olmadığımız bir yer bize memleket olarak dayatiliyor. Oraya ait misiniz? Orali mısınız? Hayır!
Kaciniz kendi çocuğuna istedigi ismi koyabildi. sebelebettin canlar ,sakız ana su lar . Çocuğa kp ismini.koymuslar. kundaktaki çocuk sanırsın kahvede 2 el oyun oynamış elinde tesbih belirip sakalı çıkacak...
Kendini geliştirmiş, eğitimli, kariyer sahibi bir kadın olsaniz da olmasaniz da bunu yasıyorsunuz.
Kadınların gözünün yaşına bakilmadigi ev içi şiddete maruz kaldığı, cığır cığır kesildiği, yakildigi kursunlandigi sokakta başına ne geleceği belli olmayan bir ülke burasi.
Ne zaman bir gelin görsem üzülürüm, düğün konvoyu duysam kimbilir neler yaşayacak diyerek içim sizlar.
Allah vicdansizlara merhamet versin...
Ben kuzenıyle ve esıyle konuşmuyorum hıc pişman degılım. Huzurumu bozan kv olsa yerı yok evımdeKizlar merhaba,esinizin ailesiyle neden gorusmuyorsunuz?esiniz buna musade ediyormu?
Belki oyle birsey yoktur ama. Bizim gelinde kendini kesti cocugumu benimsemediler diye komik komik isler. Oysaki herkes ne cok sever onun bebesini her simarikligini ceker koca koca kadinlar ama yok yinede anlayamadi. Belki sizinde goremediginiz birsey vardir. Ama belkide olaylar cidden cok farklidir ve sizin hissettiginizde dogrudur. Bilemedim simdi :) ama dediginiz gibi sevmiyorlarsa gorusmesenizde cok onemsemezler sanirim. Sizde gormus olursunuz gercek yuzleriniValla ben kaynanam cok yalanci ve ayrimcilik yapio kizinin cocuklarina ve bizim cocuklarimiza görumcemlerde õyle kaynanam bi kazak kizima yapti iki kazak kizinin ogluna sevmeye calisiyorlar ama farkindayim benim kizimi sorduklari bile yok ama cok beklerler bende kizimi onlari sevmesini istemicem ki zaten cocuk her seyden anlar sevgiden daha cok sevmez zaten
bayramlarda nasıl yapıyorsunuz?bende görüşmüyorum yıllardır çok mutluyum ne yalan söyleyeyim bana çektirdiklerini hala düşününce deliriyorum.
Degil bence. Anneler yapi itibariyle, kiz cocuklarinin cocuklarina daha duskun olur. Haliyle ilgi de oraya kayar. Gelinler de bunu kiskanabiliyor, benimki cocuk degil mi diye.Maddi yardım yapılmadan gelinler tarafından sevilmek mümkün değil heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?