- Konu Sahibi Gulgonca86
-
Ya kimse kimseyi kizi gibi, annesi gibi sevemez. Bu bizim turk adetlerinin bize bir dayatmasi. Ve son derece sacma. Onlara anne baba dememiz bile sacma. O kadar yanlis adetlerimiz var ki, saymakla bitmez. Gelinler de kendi kizi gibi sevmelerini beklemesin kv lerinden, kv ler kendi anneleri sevmelerini beklemesin gelinlerden. Boyle beklentiler toplumun yanlis yonlendirilmeleri sonucu ortaya cikmis, yanlis dusunceler.
önceleri her hafta görüyordu. ben lohusaydım gelirlerdi bebeğe biz bakalım sen git işlerini yap derlerdi. yahu zaten ameliyatlıyım bebeğe ben bakayım sen işleri yap.. goğsünde uyuturdu orda kalırdı indirmezdi 1-2 saat öyle. ben uzaktan bakardım o oğlumu kokladıkçaSık görmüyorsa özlüyodur
Herkesin acı eşigi farkli oldugu gibi, kirilma eşigi de farkli oluyor demekki. Belki bi ozur bekliyordur gelin hanim da. "Kusura bakma oyle demek istemedim, agzimdan oyle cikiverdi, bizim cocuklara soyluyorum da boyle ondan." diyerseydi kv. Agzi asinmazdi. Ki bence demeliydi.Kırılmasını anlarım da artık gitmem demek abartı değil mi,yarın bizim annelerimiz de eslerimize bir gaf yapsa kabul edicez görüşmem demesini
Bu arada ben anlayışlı insanlara mı denk geldim tartışılır maddi şeyler değil ama manevi sıkıntılar çok yaşadım ama hemen ben artık görüşmem demek bana zor geliyo neden eşimi arada bırakayım, ama peşinen dediğim birsey var ölmüş babama namusuma laf edilirse orda ipler kopar
Ben gorumceyim canim. 5 tane yengem var.Aranızda hiç görümce ya da annesi kv olan yok mu?
Ben görümce adayıyım korktum açıkçası
Ben gorumceyim canim. 5 tane yengem var.
önceleri her hafta görüyordu. ben lohusaydım gelirlerdi bebeğe biz bakalım sen git işlerini yap derlerdi. yahu zaten ameliyatlıyım bebeğe ben bakayım sen işleri yap.. goğsünde uyuturdu orda kalırdı indirmezdi 1-2 saat öyle. ben uzaktan bakardım o oğlumu kokladıkça
Biri haric cok iyi digerleriyle.Aranız nasıl
Biri haric cok iyi digerleriyle.
Annem diyebilir kv ayrı diyorsak bizi kızı gibi sevmesini beklememeliyiz diyorum ben,ama anlatamadım sanırım düşüncelerimi
benim mal görümcem de öyleydi. elimden alırdı ben alınca surat asardı şuan görüşmüyorum. pazar günü diş buğdayım var gelecekler günün tadını çıkaramam o uyuzların yüzünden oğlumu aldıkça elinden alıcam bakalım ne olacak
Kız anne babaları daha sakince kalıyorlar galiba. Benim eşim keşke senin baban benim babam olsaydı der durur :)
Evet görüşüyor çünkü benim ailem bize zarar vermedi vermiyor.
ben tam görüşmüyo sayılmam canım ama 6 aydır seslerini duymuyorum yüzlerini görmüyorum şark görevine geldik çünkü..
sebepten çok ne var bende:) nişanımdan beri binbir sıkıntı çıkardılar resmen evlenmeyelim diye, nikah tarihi aldığımız gün kp babamı arayıp "çocuklar nikah tarihi almış napcaz hiç bişi söylemiyolar" diye sitem etti babamın ağzı açık kaldı düğüne 1 hafta kala :)
dedesi ameliyat oldu eşimin ameliyat öncesinden eve çıkana kadar yanlarındaydım kv eşime acembuselik bi geçmiş olsun bile diye sitem edince eşimde şartel attı kavga ettiler, sonra benim oğlum karıcı demeye başladı sağdan soldan bu karıcı lafları geldi eşimin kulağına soğudu haliyle bu kadar seviyesiz insanlara insanlık yapmaya çalıştım
son bomba çok uzak bir akrabaları benim için ima ederek sürtük dedi ima ettiğini de açıkça belli etti, ben koptum ne aradığında açıyorum ne arıyorum memlekete gidince de sadece merhaba, zaten 6 aydır 2 kere aradı onda da açmadım
ilk şarka geldiğimizde olaylardan eşim sürekli başka illere gitti falan kv arayıp resmen dalga geçti oğlunun canını düşüneceğine bana ne o görüşemiyo musunuz diye kahkaha attı bende eşimin canı sağolsun çalışsın varsın yüzünü görmeyim dedim yüzüme kapattı bundan dolayı açmıyorum artık telefonlarını
kadın bi tuhaf karnım ağrıdı desem bana bizim bi akraba vardı onunda karnı ağrıyodu beyni su topluyomuş sende mi öylesin acaba diye saçma sapan hastalıklar kondurmalar falan
eşime gelirsek de o da buraya geldiğimizden beri kendisini akrabalarında 2 aile dışında arayan olmadı, annesi haftada 1 arar babası evimize icra geldiği için 2 aydır babası eşimle konuşmuyo bu olaylardan dolayı eşimde çok soğuk onlar aramadan aramaz
Yorumlarini cok seviyorum biliyorsun di mi.
Cok mantiklisin.
Benim kvde de hep der "Yeri geliyor annenle kavga ediyorsun, yeri geliyor kizimla kavga ediyorum. Belki 50 sene yuzyuze bakicaz seninle ben de kavga edebiliriz. Eger sen kavga cikarirsan ben uzatmicam, ben cikarirsam sen uzatma" ki hic kavga etmedik. Alttan alma ihtiyaci da hissetmedim.
O corba konusuna ben de kirilmazdim mesela. "Yine yap yine yiyelim sekerim" derdim. Benim yapamadigim ama kvnin yaptigi yemekler var. Canim istiyor bazen, kp oldugu icin gitmedigimi bildigi icin yapip yolluyor. Bazisi bunu bile laf sokmak zanneder mesela.
Benim ex elti adayim en yakin arkadasimdi. Kismet degildi olmadi. Ona gore kv cadidir. Kadin ayni kadin. Benim kocam ogulsa kaynim da ogluydu. Anlasamadilar. Boyle durumlar da var.
Benimde bir gorumcem var. Kv ye olan hislerimin aksine, cok seviyorum gorumcemi. Daha kucuk gerci liseye gidiyor. Haftasonu cagiririm, laflariz. Oyle ki, kv kizini benden kiskanmaya basladi.İnşallah benim de iyi olur,bolca altın takarım kardeşimi sadece işteyken ararım yiğenim olursa az severim şimdilik bunlar var aklımda
aman Allahım.. bende olsam konuşmam o ne yaa. ben de eşimin telefonuna bakmıştım bana dediki başkasının telefonu karıştırılmazinatlaşmayın bence benim elimden almaları komple bi alıştı yani onlar bakacakmış bundan sonra çocuğa ben zehirliyor muşum felan filan
bırakın sevsinler ne yapmaları gerekiyorsa yapsınlar bende görümcem ile konuşmuyorum bana or.spu demişti özür de dilemiyo 7 yıldır konuşmam
ama çocuğumu alır gezdirir gerçi toplasan üc kere gördü ama olsun halası sonuçta
Bence kırılacak bir laf. Belkide bu kv nin başka böyle lafları da olunca bu bayan bu tepkiyi koymuştur. Benim annemde yeri gelir bana iğneleyici konuşur. Başlarda eşime de yapmaya kalktı. Ve hep Uyarırım o senin çocuğun değil damadın. Birbirinizi sevmeniz her istediğinizi soyleyebileceğiniz anlamına gelmez. Ben 5 dk sonra unuturum ama o unutmaz derim. Eşim hep der ben annenle çok iyi geciniyorum. Bana hiç ters konuşmuyor. Tabi hazırladığım alt yapıdan habersiz. Ben ki annem gibi dominant bir karakteri bu şekilde eşime karşı davranışlarında ikaz ettim ve annem dikkate aldı. Bu kv ler gelinlere böyle davranıyor ise tek sorumlu kocalar diye düşünüyorum. Ki annem artık öyle bir hal aldiki eskiden gelinden damat tan anneme dert yakınanlar yanına uğramaz. Çünkü annemin lafı. Büyütüp evlendirdiniz rahat bırakın gençleri. 2 gun kavga eder 3. Gün barışır onlar. Ama sizden doğarsa kavga bitmek bilmez der. Yani tek çözüm iyi koca iyi koca.Valla ben o tur bir sikayetle karsilasmadim cevremde. Burda da denk gelmedi hic oyle bir konu. Tabiki evlendikten sonra kalkipda kiramizi odeyip, market alisverislerimizi yapacak halleri yok. O tur beklenti icerisine girenlerde de bir sorun var. Benim de hic o tarz vir veklentim olmadi. Hatta bir kap yemek verseler rahatsizlik duyarim. Siz sansliymissiniz anlayisli, iyi insanlara denk gelmissiniz. Benim kv bana dugunumde sahte altin takti. Inanabiliyor musunuz? Esime zerre kadar da yardim etmediler. Ustune bir dunya masraf ettirdiler bize. Iki dugun yaptik. Biri benim memleketimde. Dugune gelirken de nisana gelirkende, biletlerine kadar esime aldirdilar. Esimin ilk dugunde butun parasi bitti. Geldik burda biz dugun yapacagiz diye tutturdular. Bende, benim icin yapacaksaniz gerek yok, esim sagolsun memleketimde yapti bana yeterli bu dedim. Yok olmaz, oglumun ilk dugunu olacak bu dedi. Iyi siz bilirsiniz dedim. Dugun gunu kuafore gittik, eltimle gorumcemi de gonderdi kv kuafore. Is bitti cikacagiz kuaforden, kimsede para yok. Esime soruyorum, benim param bitti dedi. Ki hakkaten ilk dugunde paramiz bitmisti. Annen kuafor parasi vermedi mi dedim. Yok dedi. Cikardim kendi ailemin taktiklarindan kuafor parasi verdim. Sonra dugunde bir lira takilmadi bana. Herkesi telefonla arayip, taki toreni yapmayacagiz, hediyelerinizi bana getirin demis. Benim paramla bana dugun yaptilar. Bir oda dolusu esya gelmis hediye. Hicbirini vermek istemedi. Onlar ona hediyeymis guya. Dugun masrafini karsilayacakmis. Ki masraf falanda hikaye. Sade bir yemek verdi millete. Ev dugunu yaptilar zaten. Dugun salonu parasi bile yoktu yani ne masrafiysa. Esim kavga etmis, bagirmis cagirmis. Karim ne istiyorsa gelip alacak, sesini dahi cikarmayacaksin diye. Geldi bana soyledi. Hicbisi almam ben dedim. Inat etti. Gidip alacaksin diye. Gonulsuz gonulsuz gidip, bir fincan takimiyla bir battaniye aldim. Baska da hicbisi almadim. Simdi de sanki bana dunyalari vermis gibi, isteklerinin ardi arkasi kesilmiyor. Getirdigi bir kap yemekle, uzerimde hak sahibi olmaya calisan bir zihniyet.
Bence hanimlarin kv lerini sevmemesi icin yeterince sebepleri var. Cunku yeni nesil kv hep ayni model. Neyini sevelim biz bunlarin? Cocuguma dokunmasini bile istemem şahsen.
Benimde bir gorumcem var. Kv ye olan hislerimin aksine, cok seviyorum gorumcemi. Daha kucuk gerci liseye gidiyor. Haftasonu cagiririm, laflariz. Oyle ki, kv kizini benden kiskanmaya basladi.
Abinizden ayirmaya calismazsaniz, bisi olmaz. Zira burdaki gorumce konularinin hemen hepsi, gorumcem, esimden ayirmaya calisiyor seklinde.
ben görüşmüyorum çünkü yaptıkları bini aşmıştı kv değil benim kp büyük sorundu hamileliğimi zehir ettiler çocuk doğunca sütünde mikrop var diyip elimden almaya çalıştılar bi türlü yaranamadım bende artık aldım çocuğumu o şehirden kaçtım eşimde tıpış tıpış geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?