evet erkek çalışmalı
kadında çalışmalı buna da karşı değilim
ama erkek mutlaka çalışıp evine bakmalı ben de istersem çalısırım istersem çalışmam keyfime bağlı hihoyyyt
ben merak ediyorum, bu keyfiyeti kim veriyor...eşiniz anlamında sormadım hayata dair...
babam :1closedeyes:
bak ben diğer önceki yazılarımda da belirttim eğer çalışırsam okudugum işi mesleği yapmak tercihim şuan da da okulum bitmediği için bu şekilde düşünüyorum :1closedeyes:
yok..ben o anlamda da söylemedim...
ben de maaş aldığım dönemler dahil babamın emekli maaşını kullanırdım...
para kazanmak zorunda olmadım hiç...
dedim ya...hayata dair...
ben bunun yine özellikle eğitimle ilgili olduğunu söyleyeceğim...
eğitimli insan kadın erkek farketmez, işini yapmak ister, başarılı olmak ister, emeği boşa gitmesin ister, zaten bunlara sahip olmak için eğitmiştir kendini...başkaları evinde uyurken sınavlara çalıştı, bilmem kaç kişiyi eleyip sınavları bunun için geçmiştir...konumuz kadınsa da...
çocuk da yaparım kariyer de der...
amir de olurum eş de der...
ev hanımlığı da yaparım yöneticilik de der...evinde temizliğini de yapar, manikürünü fönünü yaptırıp toplantılara da katılır...
eşi olur eşinin, karısı olmaz...ben bunu bilir bunu söylerim...
hayatı paylaşır hayatı...beklemez, gözünün içine bakmaz, bu adam beni kapıya koyarsa aç kalırım demez...o bir birey olarak vardır...ve herşeyi başarır...
evet ben işte şuan başkaları evinde uyurken sınavlara çalışıyorum
şimdi değil okulum bittikten sonra okudugum emek sarfettiğim işi yapmayı planlıyorum anladınız mı?
ve eğitimini tamamlayamayan bir çok insan da sizin bu dediklerinizi hayal ediyor daha hırslı
eğitimli olan birçok kadından daha mantıklılar belkide daha güçlüler bazıları
konu "kadın çalışmalı mı çalışmamalımı"ya dönmüş...
kadın çalışmalı...eğitimi yoksa bile çay kahve dağıtma işinde çalışmalı gene çalışmalı ama mutlaka sgk lı çalışmalı...
kadınların ülkemiz de çok ezilmelerinin tek nedeni ekonomik özgürlüğü olmadığı içindir.
Tek nedeninin ekonomik özgürlüklerinin olmaması olduğunu düşünmüyorum.Ekonomik özgürlüğü olduğu halde ezilen kadınlar olduğunu gözlemledim malesef...Kadının karakteri,kendine güveni ile de ilgili biraz bence....Çalışan kadın olduğu halde katlanan,sineye çeken çok kadın var.... :çok üzgünüm:
Çocuğu çok küçükse,bırakıcak kimsesi yoksa,kreş fiyatları kendi aldığı maaş kadar ya da daha fazlaysa ,evde kendisine yardım eden de yoksa dışarda çalışmak zor gelir,haklısınız.............
lafım çalışamayanlara değl çalışma imkanı olup da erkeğe kendini dayamış çalışmayanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?