Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Hayır nasıl anne baba oğlunu düşünmüyo yani..benim ailem yüzde yüz eminim kabul etmez kurban parasını..durumumuz yoksa kesmeyiz olut biter derler..bu anadolu gibi yerlerde millet ne meralı et göstermeye

Valla canım sende ozaman borçlarımız var diyerek evinden kendinden kısıyosan kısma harca madem öyle yetişsin ana babaya elinde varsa yaparsın kurbanıda başka şeyide ama sen borç içinde yüzerken olmaz evliliğimizin ilk senesinde hamileyimde eşimde bende kısıyoruz düğün borcumuz yoktu ama ( aileler ödemedi nişanlılık dönemini biraz uzattık borçlar bitince evlendik) ev kredisi faturalar yeme içme derken ay sonunu zor getiriyoruz benim ailem dışında bi allahın kulu napıyosunuz demiyo kurbana ıkı hafta falan var eşim demezmi annem benden kurban parası istiyo bende verecem dedim veremezsin o evde iki bekar kardeş var maaşları senden iyi annen emekli maaşı var kira kredi yok bi faturalar bi yeme içme senmi verecen kurban paralarını ozaman biz keseriz bi kaç gün kavga ettik ki kv durumumuzu biliyo inadına istiyo biliyorum verdirtmedim ama sen eşinle kötü olmak istemiyorsan ve verilen para sizi zora sokmicaksa fazlada üsteleme ben zorladım çünkü bırakın 800 lira parayı ekstra 100 lira versek zor geçincez

Üniversite deki kardeşine para lisedekine para kurban bayramı bağ sürülecek zeytinler ilaclanacak fatura geldi misafir gitti düğün oldu takı takıldı kira ödenecek aman kız nisanlandi oğlan evlendi yas oldu kuş Uçtu kervan geçti .....para gönder babam gönder darphane evde var para basıyoz ya bi Öğr maaşı ev kira çocuk var düğün borcu araba kredisi hiç acimadilar bize çalıştığım zamanlarda borç ödeyecem diye elimdeki parayi alıp ailesine gizlice gonderdigini biliyorum eşimin benim alım terimi yedirtti .....eger sadece kurban parasiysa ses etmeyin sürekli bişeyler için gönderiyor sa en başta tepkinizi koyun ben başta tepki vermedim önünü kaçırdım üç yıllık evliligimin iki yılı maddi sıkıntıdan dolayi kavga edip zehir oldu şimdiki sıkıntım da kızı everecek ceyizini yapın der diye korkuyorum daha once demişti çünkü

Burda hanımlar ikiye ayrılmış durumda; bi taraf sesini çıkarma sadece kurban parasıysa yılda birse versin eşinle kötü olma diyor..diğer taraf öyle bir hakları yok verdirme diyor

Evlenme sürecinde, borç harç öderken hiçbir şeye karışmayıp sonra evli çift bir düzene girdiğinde onu al bunu al bilmem ne parası diye gereksiz masrafa sokup duygu sömürüsü yapanlar aklıma geldi. Durumun yoksa kesmek zorunda değil..

Çok mantıklı yazmıssın canım tam da benim şuanki durumum..
Gel de onlara anlat işte durum yoksa kesilmemeli diye ama yok illa et yiyecekler bide dağıtmıyorlarmış o kurbanın ne hayrı var

Ben de anlamıyorum canım parayı nereye harcıyolar
Sen nasıl kabullendin durumu
Canım benden önce de durum böyle imiş yani eşim her türlü ihtiyaçlarını gideriyor fazla ses çıkarmadım şimdi de aile üyelerinden biri lüks bir yere tatile gidiyor ne denir ki biz kiradayiz mesela. İstiyorlar her türlü

Kurban kesmek vacip olan bir ibadettir.

Kurban olmaz diyenler siz nerden biliyorsunuz da Allahin hukmune ortak oluyorsunuz ki kabul olmuyacagina kesin yorum yapiyorsunuz.
Benim dusundugum.. Bir kere evlat babaya kurban yardimi olarak para gonderiyor borc degil.

iyi de kadının rızası yok.

ayrıca sen olur demişsin biz olmaz demişiz. biz allahın hukmune ortak oluyosak sen de oluyosun.

Senede bir defa gönderiyorsa bence ses etme huzurunu kaçırma

Ailesiyle problemleriniz mi var tamam kurban için para göndermesi anormal destek olabilir ama genel olarak ailesine yardımda bulunmasından hiç rahatsız olmuyorum eşimin yeri geliyor onlar da bize yardımcı oluyorlar
Yani siz genel olarak yardımda bulunmasından mı rahatsızsınız sizin de durumunuz pek olmadığı için

Kim ne kdr yaşayacak ya onun da annesi babası yaşlı insanların kurbanmeselesine takiliyorlar borç da olsa kesmek istiyor haklisiniz dinimizce uygun bir davranış değil altı ayda 100 lira atsan 600 lira olur koç alırsın aylik100 lirayı nerelere vermiyoruz onların da yüzünü güldüren ve bu kdr kayinvalideme karşı olmayalım biz kendi ailemize giderken aldiklarimizla eşit aslında

Bizde yıllarca yardım ettik kurban paraları sigorta kredi kartı borcları kayınbiraderin kaza ve eglence paaraları eltiye koltuk takımı odun kömür parası..... Daha neler neler cok yüksek meblaglar verdik.

Sonra ne mi oldu. Esim para vermeyince kv yüzümüze bakmıyor cocuklarıma üvey torun muamelesi yapıyor. En son evden kovdular bizi. Simdi tekrar barıstık ama inanın keske olmasalarmıs.

ilk evlendiğimizden itibaren sürekli para yolladık. evlerini zaten eşim aldı, kayınpederin emekli maaşı bayağı yüksektir ona rağmen bitmedi borçları sürekli istediler.eşim yollamasada ben yazık dedim yolladım. sonra öğrendik ki kredi çekip kızına yollamış onun için bitmiyormuş sıkıntılar. kızının bize de epey yüklü borcu var 8-9 senedir bekliyoruz.
sonra sevgili kayınvalidem benimle olan tartışmasında ablamı arayıp parasıyla hava atarcasına konuşmuş. jilet gibi kestik para göndermeyi. o sıra ameliyat olacaktı gerçekten zor durumdaydı ona rağmen yollamadım.hala da yollamam, yollatmam. görüştüğümüzde yedirir içiririz, gezdiririz o kadar.
eşim bir ara kıyamadı yollayalım dedi, boşanma dilekçesini götür mahkemeye ver öyle yolla parayı dedim. yaparım bilir o yüzden artık istediklerinde kendi yok, veremem diye kapatıyor konuyu. bu arada ben çalışmıyorum eşimin maaşı birgün bile benim param istediğimi yaparım demedi, demez biliyorum.zaten dese onunla işim olmaz o da bunu biliyor.

Babasinin durumları nasıl iyi olduğu halde sizden bir beklenti icindelerse yazık gerçekten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…