- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Kurban bayramını kaynana ile geçirin. Kurbanın parasını verin. Kesilirken başında durun. Bayramlaşmaya gelen herkese kurbanın parasını biz verdik deyin. Bir daha istemezler.Biz geçen sene kurban kesmedik mesela canım sıkışıktık ama onlar yine kesti..kesmeyince noluyo dünyanın sonu mu ama yok gösteriş olcak herkese
Kurban daha çok dağıtılmak için kesilir bunlar dağıtmıyo kendileri yiyo
Canım ben niye rahatsızım eşim her sene yani evlenmeden önce de göndermiş ee bu sene evli adam borç ödüyo tek maaş büyük şehir..demiyolar ki oğlum bu sene göndermeyiver kesmeyiz olur biter..düşünmüyolar varsa yoksa millet ne der konu komşu ne der mantıgıyla yaşayan insanlar..eger dinin gereğini yapsalar zaten kestikleri kurbanın bır kısmını dağıtırlardı ama ben bunun lafını sokcam yüzyüze gelinceAilesiyle problemleriniz mi var tamam kurban için para göndermesi anormal destek olabilir ama genel olarak ailesine yardımda bulunmasından hiç rahatsız olmuyorum eşimin yeri geliyor onlar da bize yardımcı oluyorlar
Yani siz genel olarak yardımda bulunmasından mı rahatsızsınız sizin de durumunuz pek olmadığı için
Ayy yok canım ben bayramlarda memlekette olmayı hiç istemem inşallah eşim de gidelim demezKurban bayramını kaynana ile geçirin. Kurbanın parasını verin. Kesilirken başında durun. Bayramlaşmaya gelen herkese kurbanın parasını biz verdik deyin. Bir daha istemezler.
Olur mu kim buzlugu dolduracak o zaman kurban bayramı demek buzluk etle yıkılacak bidahiki kurbana kadar o et gidecek demeke kesemeyen kesmesin zaten. kurbanın olayı o.
Hah aynen o etler bir sene yenecek kurbanın anlamı et yemekOlur mu kim buzlugu dolduracak o zaman kurban bayramı demek buzluk etle yıkılacak bidahiki kurbana kadar o et gidecek demek
Olur mu kim buzlugu dolduracak o zaman kurban bayramı demek buzluk etle yıkılacak bidahiki kurbana kadar o et gidecek demek
İnan kimse düşünmez onu yumurtayı bile isterler getir diye.Canım ben niye rahatsızım eşim her sene yani evlenmeden önce de göndermiş ee bu sene evli adam borç ödüyo tek maaş büyük şehir..demiyolar ki oğlum bu sene göndermeyiver kesmeyiz olur biter..düşünmüyolar varsa yoksa millet ne der konu komşu ne der mantıgıyla yaşayan insanlar..eger dinin gereğini yapsalar zaten kestikleri kurbanın bır kısmını dağıtırlardı ama ben bunun lafını sokcam yüzyüze gelince
Çok mantıklı yazmıssın canım tam da benim şuanki durumum..
Gel de onlara anlat işte durum yoksa kesilmemeli diye ama yok illa et yiyecekler bide dağıtmıyorlarmış o kurbanın ne hayrı var
Ortak kesin onlarda koysun sizde olur mu öyle sey canım hem onlar kurban kesmiş e girmiyorYa biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Ortak kessek zarar ederiz :) biz küçükbaş kesmeyi düşünüyoruz bu sene..geçen sene kesemedik bu sene kumrada para atıyoruz kurban keseriz onunla dedik,.ortak kesersek hem onlara vercez para hem bizim kendi payımız nerden baksan 2-3bin ederOrtak kesin onlarda koysun sizde olur mu öyle sey canım hem onlar kurban kesmiş e girmiyor
Valla napıyım canım sesimi çıkarsam da bişey değişmiyorSadece senede bir kurban parasi gonderiyorsa huzurum kacmasin diye sessiz kalabilirsin ama yillarca boyle surmemeli :)
Yumurta mı :/İnan kimse düşünmez onu yumurtayı bile isterler getir diye.
Söyle eşine o kestikleri kurban değil sevaba falan da girmemiş oluyorlarYa biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Ağzına sağlık ben de bunu fark ediyorumSiz de kendi ailenize gönderin, benimkiler de kesecek deyin. Gıcık oluyorum bi aile onlarda var. Şu kk 'nın olayını da bir anlamadım ha. Düğün konularında anne baba yardım etmek zorunda değil çalışın kendiniz yapın derler. Orda aile olmuyor çünkü kırk kat yabancisin ya. Sanki belediyeden istiyorsun. Böyle konularda aileye yardım edin derler. Benim düşüncem zorda olana elbette yardım edilir ama bu lükse giriyor artık. Kesmeyiversinler. Siz kesecek misiniz ? Yoksa borcumuz var diye kesemiyor musunuz?
Ya koyun eti de iyi saklanıp pisirildiginde kokmuyor bu bahanesi olmus insanlarin kabaca simsiyah et yemek istiyoruz olmuş oKocaman tabelalara yazıp asmak istiyorum
Küçükbaş kesmezler neymiş kokuyomuş sen ye diye değil o yiyemeyenler yesin diye
Buzluğunuzu etle doldurup kurbandan kurbana evinize et girsin diye kesilmiyo o hayvanlar
Yok büyükbaş kesip gösteriş yapcaklarYa koyun eti de iyi saklanıp pisirildiginde kokmuyor bu bahanesi olmus insanlarin kabaca simsiyah et yemek istiyoruz olmuş o
Söyledim anlattım ben kötü kişi oluyorum ozamanSöyle eşine o kestikleri kurban değil sevaba falan da girmemiş oluyorlar
Bunların ki senelik et yardımı olmuş sen hakkını haram etsen her birinin baska yerinden çıkar
Evet canimYumurta mı :/
Anladım o zaman haklısınız sizin rahatsız olmanızın nedeni ailesinin düşüncesizliğiymiş doğru da bu sene kesmeyebilirker yada başka bir evlatları varsa onlar yanına gidip orada kesebilirler deCanım ben niye rahatsızım eşim her sene yani evlenmeden önce de göndermiş ee bu sene evli adam borç ödüyo tek maaş büyük şehir..demiyolar ki oğlum bu sene göndermeyiver kesmeyiz olur biter..düşünmüyolar varsa yoksa millet ne der konu komşu ne der mantıgıyla yaşayan insanlar..eger dinin gereğini yapsalar zaten kestikleri kurbanın bır kısmını dağıtırlardı ama ben bunun lafını sokcam yüzyüze gelince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?