Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Ben de bu kurban işiyle ilgili şöyle bir çözüm buldum. Ben de kurban parası kadar bir parayı bir hayır kurumuna bağışlıycam. Bakalım ne yapacak.

Ayyy bütün erkek anaları babaları aynı galiba canımm tıpkı benim eşimin ailesini anlatmıssın!!
Para diye isterler hiç düşünmezler oğlum borç mu ödüyor büyük yerde nasıl geçiniyor hiç soran eden yok!! Ama illa kurban kesecekler yoksa elalem ne der dagıtmıyolar da zaten!
Seninki de ayıp etmiş canım senden habersiz göndermemesi lazım..ozaman sen de kendi ailene habersiz gönder iki taraf ta birbirinden habersiz iş çevirsin hiç hoş değill..bu kocaları napmak lazım valla bilmiyorum ya
Hadi kendi aileleri acımıyo ee kendi akılları da calısmıyo borç ödüyorum diyemiyorlar
Sizinkiler gibi benim kv kp de hiçbişey yapmadılar düğünde..
Benim kendi ailem olsa kıyamaz kurban parası için..okdar düşüncelidir ki annem babam kıyamaz bizim paramızı almaya

Ben ya da eşim ,eşimin annesine yardımcı oluyoruz her ay ,bazen kendim gönderiyorum eşime sormadan :) ve bunu şimdiye kadar sorun etmedim kayınvalidemle çok çok iyi anlaşamasakta yardımci olmak eşimin boynunun borcu :) banada bu durumu sorun etmemek düşer

Ben de dedim bunu o zaman ben de göndereyim senden habersiz diye o zaman haklısın yapmamam lazımdı ama kızarsın diye söylemedim diyor. Sonradan öğrenince kızmıyorum sanki. Bir daha yapmıycam senden habersiz bi şey dedi ama hiç inanasım gelmiyor. Güvenmiyorum diyince üzülüyor bi de. Bu akılla daha çok üzülür. Benim ailem bak 3 haftadır buradayım hiçbir şey harcatmıyorlar hiç kıyamazlar parama. Zaten tek çocuklarıyım her şeyleri bana kalacak. Benim ailem dişinden tırnağından artırdı bir ev araba sahibi oldu birikimleri de var. İşçi maaşıyla yaptılar bunu. Eşimin ailesi akılsızlıklarıyla kredi çeke çeke battılar onların akılsızlıklarını biz mi çekeçeğiz yani. Eşimle aramızdaki tek tartışma konusu ailesi. Onlarla bir ömür geçer mi onu da bilmiyorum bazen karamsarlığa kapılıyorum. Ama bu para mevzusunu çözmek için ben de hiç harcama yapmıyorum artık. bütün borçlar eşimin üzerinde kirayı ben ödüyordum şimdi onu da eşime bıraktım bunalımlarda bu aralar ama hiç umrumda değil :)

Aynen canım bırak eşin düşünmüyosa durumunuzu sen niye düşünesin valla ben de düşünemem eşim düşünmüyosa borçluyken para gönderebiliyosa beni tatile götürmüyosa ben de üstüme başıma harcarım istediğimi alırım her izin gününde de dışarı çıkmak ister gezmek isterim dışarda yemek isterim artk böyle..
Eşinin ailesine diyecek bişey bulamıyorum krediyi neyine güvenip çekiyolar oğullarına galiba..ya şunu anlamıyolar oğulları evli artık onun ayrı yuvası geçindirmek zorunda oldugu evi sorumlulukları var bunları görmüyosan evlendirme dimi?? Bak kız aileleri çoğu böyle değil, kıyamazlar..ben bekarken çalışırken parayı verirdim anneme babama almazlarrdı zorla verirdim
Peki konu aranızda kapandı mı eşinle??yoksa arada açıyomusun konusuyomusunuxz bunkonuyu?

Canım bizim durum farklı ama..bizimkiler her sene kurban kesmek istiyolar üstelik kurbanın anlamı yardımlaşmak o kestiğin hayvanın bi kısmını dagıtmaktır bunlar dagıtmıyo kendi dolaplarını dolduruyo her sene de eşimden istiyolar bi sene de kesmeyelim durumumuz yok demiyolat
Benim kendi ailem geçen sene kesemedi mesela

Et yemek için kurbanı bahane edip kocanı yoluyolar benim anladığım...
Az yiyip kendilerine kurban parası biriktirsinler.....

Et yemek için kurbanı bahane edip kocanı yoluyolar benim anladığım...
Az yiyip kendilerine kurban parası biriktirsinler.....
Yoo oğullarından istemek varken niye biriktirip zahmete düşsünler :)
Ya da bi kurbanda et yememek dünyanın sonu ne de olsa..

Benim eşimde öyle.. maddi durumumuz iyi sayilir fakat yeni evlendik evlenirken herşeyi kendimiz yaptık. Ailelerimizden yardım almadık yüzükten bilezige herşeyi eşim kendi geliri ile yaptı. Ve evlilik arifesinde annesine pimapen, dusakabin cam balkon yaptırdı.. ne kaparsam kar sayıyorlar.. uyuz oluyorum hayır ihtiyaçları olsa tabii yapacak evladı ama insan acır ya.. bu çocuk için biz bişey yapamadık kendi kendine evleniyor diye uzulecegine üstüne evlenmeden önce ne koparsam dediler.. evlendik bitti mi peki? Tabii ki hayır..
En son abisi plazma tv aldırdı neymiş taksit taksit ödeyecekmiş.. ödedi mi tabii ki o da hayır.. Ve abisi ikinci evini aldı.. yani ihtiyaçları olsa yapsın ama yok yok yok...

Az önce konu kapandı telefonda söyledim ben de kendim kurban parasını bağışlıycam diye tabii kızdı filan tartıştık sonra o da kurban kesmekten vazgeçti o iki kuzuyu satıp parasını alıp borcumu kapatıcam o zaman dedi. Sonuç olarak konu kapandı. Para da bir daha gönderir mi bilmiyorum hesabı eksilerde artık zaten gelecek seneye kadar toparlanamaz. Benden bir fayda gelmeyeceğini de biliyor artık. Çünkü ilk zamanlar eksilerini kapatıyordum sonra baktım kıymet bilmiyor bir daha para vermedim. Şimdi artık tüm yük onun üzerinde isterse versin yani. Aslında ben ailesi kan emici değil de insan olsa esirgemezdim hiçbir şeyi kendim de yardım ederdim ama onlar bunu hak etmiyor.

Ahh ahh bende de var ondan. Simdi yazlikta ailesi ile birlikte kaliyoruz su faturasi gelmis 200 tl tabi bunun icinde eski borcu cezasi bilmem nesi de var daha bir ay olmadi esim 500 tl verdi. Babasi su faturasina soylenince annesine yarisini ben odeyim demis. Annesinin cevabini duyunca öldüm zaten. Baban nasil olsa yatirir onu sen onparayo bana ver de bi kiyafet begendim onu alayim diyormus. Kusura bakma annen kocasini dusunmedikten sonra bana kayinpederi dusunmek dusmez madem babam nasilsa oder ne hali varsa görsünler.

Eşim evlenmeden önce yağdırmış görümcem ilk evlenmiş.eşim annesine o kızına.evlendik geldi bigün bilezik istiyor kızı için.kendide çalışıyor üstelik.
Eşime dedim ki kendi borçlarımız varken kimseye veremem.ikiside çalışıyor saçma değilmi dedim.illa vereceksem sadece annenin taktığı bileziği veririm geride istemem
O da zaten ince teneke gibi birşeydi
Eşim yok dedi onlar senin haklısın
Görümce evlensede abisi yağdırdı diye bekledi
Birkaç ay önce iş değiştirdi eşim.tazminat aldı.
Tazminatı parça parça aldığımı söyledim annende annemle konuşursa söylemesin dedi.
Hayırdır dedim.abisi kredi kartını patlatmış kv onu diyormuş ikide bir.abim isteyebilir dedi
Kaynım eltim çalışıyor beraber yaşıyorlar.dört maaş giriyor evlerine
Kv eşime dert yanıyor
Eşimde en sonunda biz napalım o zaman dedi.
Bayramdan sonra bodruma tatile gideceklermiş eşimin rengi attı duyunca
Ben huzursuzluk çıkarmadan dırdırlanmadan bazı şeyleri fark etmesini sağladım eşimin.

Yok canım acımıyorlar öz oğullarına işte ortada hersey.,sen tartıstın mı bu konuyu eşinle??

Aynen böyle devam canım tebrik ederim durusunu :) yani acımak yok bunlara..
Para filan da verme

Yuhh bide parayla utanmadan kıyafet alayım mı diyor
Diyecek bişey bulamıyorum..

Sizinkiler de baya yüzsüzmüş hem sürekli eşinden bekliyolar hem zengin gibi hayat sürüyolar..eşin gerçeği gördüyse sorun yok ama onlara para yedirmeye devam ediyosa sıkıntı

Yuhh bide parayla utanmadan kıyafet alayım mı diyor
Diyecek bişey bulamıyorum..
Daha neler neler canim. Annesi para yok babanin kartlar doldu adam zorda diye esime acindirir esim gider 500 1000 tl verr babasina kartina yatir diye o hafta gideriz ki evlerine kayinvalidem mutlaka bir mutfak esyasi almis olur burdaki en pahali en sosyetik zuccaciye dukkanindan. Esim yaa anne yok muydu bundan acil miydi adamin parasi yok niye aldin der size ne benim evim taksit taksit ödeyeceğim kaynannam misin der cikar. Ben tutumlu insanimdir gezer icer yerim ama bişeyim ola ola ikincisini almam sirf falanca almis ben de alacağım diye iddia gutmem. Bişey alacagim zaman nerdw daha ucuz diye araştırır 1 lira bile ucuzunu bulmaya calisirim. Ama kv bunlarin tam tersi. Ben de esime yeter artık ben tasarrufu biriktirryim de gelecekte elimde toplu para olsun diye yapiyorum biriksin sen de gotur annene ver diye degil dedim. Para yok diye aglayan kadin goturup luks seylere para yatiran yine ayni kadin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…