Eşiniz evde yardım ediyor mu ?

Vala ben her hafta sonu süpürme ve silme işini yaptırıyorum. Ayrıca her sabah işe gitmeden kahvaltıyı hazırlar. Ohh mis. Arada akşam bulaşıklarını da yerleştirir. Bende banyo mutfak dolap temizliği çamaşır ütü ve toz alma var. Kadın çalışıyorsa o erkekler yapacak o temizliği. Hem de kulaklarını salaya sallaya. Yapmıyorsa yardımcı tutsun. Arada benimki de diyor böyle koca kimsede yok. Ben de böyle kadın da kimsede yok diyorum.

hayatta yardim etmez . daha cok dagitir. ama suan kafasini bi yere mi carpti bilmiyorum ama simdi kahvalti hazirliyor bende sok icerisinde uyku numarasi yapıyorum yatakta

Yardim eder, ama bu onun da isi canim . Benim gibi kocayi bulamassin der aradada , bende ona derim
Tek degilmis megersem

Şimdi de yapıyor mu
Ütü en zoru onu yapan hepsini yapar bence

yok yahu ütüyü yapıyor ama bulaşıkları makineye dizemiyor. ya da üstüme kalmasın diye uyanıklık yapıyor:))
nevresim konusu bizde de öyle aklına gelip değiştireyim demez ama çıkarıp şunları değiştirsene hayatım deyince değiştirir.
bende yardım ederim yastık kılıflarını takarım

Yapıyor sagolsun
Söylüyor da
Olsun naapalım
Söyledikçe teşekkür et takdir bekliyor demek ki

Eşim evde her işe yardım ediyor. Evi süpürmek onun işi mesela . O temizlik yaparken ben ütü çamaşır yemek gibi işleri hallediyorum . Haftada bir yardımcımız geliyor.Ama üç çocuk iş güç yine de zor yetişiyoruz. Ama ben en başında söyledim .Bu işler benim işim değil .Yardım etmezseniz ya b.k içinde oturursunuz ya da yatılı yardımcı tutarsınız dedim . Kimsenin hizmetçisi değilim ben . Buna rağmen kendime zor vakit ayırıyorum .

Yardim eder ama soylenmez. İkimiz beraber dagitip, kirletiyoruz ikimizinde soylenmeye hakki yok. Sadece islerimizin yoğunluğuna gore bazen birimiz daha fazla sorumluluk alabiliyoruz ama bu da zamanla dengeleniyor.
Olurda soylenirse eve yardimci almayi teklif ederdim

Benim eşim de yardım eder
Söylense çıldırırım herhalde
Yemek yaptığında ya da evi temizlediğinde mutlu oluyorum ama kıyamıyorum da
Eşiniz başından beri mi söyleniyordu peki?

Evet genelde soyleniyor. Bir çok kez duymazdan geldim de artık bunalinca buraya yazdim

Adam eve gelir gelmez önce salonu topluyor :) oyuncaklardan basacak yer kalmıyor .. sonra biraz çocuklarla oynuyor ..yemekten sonra biraz güreş, ardından pijama giymece, yastık savaşı -genelde o yastıklar benim buruşuk suratımın tam ortasına geçiriliyor -yatakta uyduruktan masallar,bazen kitap okumacalar ve kapanış ,mutlu son :) işte bunların hepsini eşim yapmak zorunda :) ben de söylemiyorum ,kendine görev edinmiş, çocuklarla vakit geçirmek için. . Yapmasaydı ben ölürdüm zaten ..Allah beni ev kadını olmak için , çocuk bakmak için yaratmamis, net :)))

Benim esimde yardım eder hem ev isine hem çocuk bakimina
Ben çalışmıyorum evdeyim
Eşimde bazen söylenir benden başka yardım eden yoktur karısına diye :))
Bende he he derim :)

İşe gitmeden kahvaltiyi hazirlar,eşim çocuga bakarken ben evi toplarım .
Zaten temizlik için haftada bir yardimci geliyor o yüzden temizlik yapmiyorum

Yemek yapmayı bilmez eşim zaten
Başkada ne yapsın yeter bu kadar saolsun :)

Yine yardım konusu..
Evet eder. Hatta artık öyle bir alıştı ki ben çocuğu uyuturken o mutfak toplamaya girer. Ben de zaten çocuğu uyuturken uyur kalırım genelde..

Arada üstün körü yaptığı için uyarınca 'yaptığıma şükret' dediği için 'neden şükredecek mişim şartlarımız eşit değil mi?' diye kızarım.. Çok da uzatmayız. Genelde bu çizgide devam eder atışırsak.. Ama genelde eline sağlık derim.
Yani ne evde iş yapıyor diye arşa çıkarmalı, ne de basite indirgenmeli.
Ortası olmalı ki adam ne kendini ayda yürümüş gelmiş sanmalı, ne de yaptığı iş değilmiş gibi değersiz görülmeli..

Yapıyorsa boşverin çok takılmayın söylediklerine. Hatta övgü içeren sözler söyleyin. Erkekler gazı sever. Onlara vereceksin coşkuyu..

eve aynı saatlerde geliriz. ben bazen gecikirim.
eve gelirken ufak tefek eksiği alır.
sofra kurarken sofraya birkaç şey koyar, bir iki tabak kaldırır.
çocukların elini ağzını yıkar.
çocuklarım müthiş (!) iştahlı olduklarından belki 2-3 kere yemek yedirme girişimi olmuştur.
çay demler. (ben getiririm)
meyve hazırlar. (ben toplarım) kendisinin toplaması tezgaha koymaktır.
çocukları oyalar tabi küçük genelde yanımda biter.
çocuklarla meyve-kuruyemiş- çerez yer..
şarjlı süpürgeyle ufak tefek kırıntıyı süpürür.

ben bu arada mutfak toparlarım, tuvalet fırçalarım, çamaşır katlarım yenisini asarım.
mutfak batar, süpürge açarım.
çocukları yıkarım haftada 2-3. bazen birinin saçını kurutur.
ertesi gün için hazırlıkları yaparım.
işte oturduğumda biraz çocuklarla oynarım
genelde oynamıyorsun diye eleştirilirim.
uyuturken paylaşırız çocukları, o kitap okur ben küçüğü pışpışlarım.

bakıcımız sağolsun evi derli toplu bırakır, arada süpürge açar.
bulaşık makinesini çalıştırır, boşaltır.
bazen çamaşır asar, katlar.
bir çeşit yemek yapar.
bunlar benim işimi kolaylaştırıyor.
düzenli olmasa da ayda bir bazen iki -üç ayda bir yardımcı alırım.

haftasonları eşim cumartesi çalışıyor. ben evdeyim. akşamları kayınvalideye gideriz.
pazar günleri evdeysek ve yemek, temizlik yapacaksam markete, parka çıkarlar.
bana müthiş yardım ettiğini ve kendisi gibi koca olmadığını söyler.

genelde yapmaz rica edersem yapar belki :)

yemek yapar arada özellıkle et ve aparatif yemeklerını.kendı isteğiyle.sofra kurar kaldırır.karnı acıksa gece falan kalkar kendı yapar.bazen çok yorulduğumda supurge yada vıladayı elımden alır zorla ben beğenmediğim için başkasının işini yaptırmam.yatağı toplar guzel toplamadığında soylenırım o zaman kendın yap der kızar bende gulerek ama aşkım baksana yamuk olmuş derım yumusatırım.edıyor yanı ;=)

Eşim ev işlerine iştirak etmez. Ettiğini iddia eder. Bulaşıkları lavabonun içine yığar (makinamız var??) Çamaşır makinasının nasıl çalıştığından bihaber 35 yaşında bir adam. Ütü elinde görmedim. Süpürgenin yerini bildiğini sanmıyorum. Dağınık ve pis bir insandır. Arada (şayet cinnet geçirmek üzereysem) salonu ve mutfağı sırf göz boyama amaçlı toplar gibi yapar.

Olumlu taraflarına bakalım. Yemek yapmayı sever. Sevdiği için yapar. Çocuğu her akşam o uyutur. Tek tatil günü pazar olmasına rağmen pazar sabahları çocuğa kahvaltı yaptırır. Haftaiçi her akşam yemeğini o yedirir. Tek başına parka falan götürür. Aklıma başka bir şey gelmedi. Öyle ahım şahım bi adam değildir yani :) Ama severim.

Yaptığı şeyler için onu pohpohlamak hiç aklıma gelmedi. Ben evi bal dök yala yaptığımda da kimse beni pohpohlamıyor. Eğer “kim daha çok yoruluyor” kavgası yapıyorsak mutlaka “benim gibi koca yoktur” demeye getirir. Ben de ona kadınlar kulübündeki arkadaşlarımın çalışkan kocalarını anlatırım

Benim canım isterse 'yaptırırım'.
Canım istemezse 'yaptırmam'.

Genel kanaatim 'kocam bulaşıktan,ütüden,yemekten' falan anlamaz.Onun dışındaki işlerde BELKİİİİİ.
Kendi işimi kendim yaparım uğraşamam

Ha bide gece susadıysam eşimi çağırıp su getirirmisin derim

Getirir tabi oda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…