Eşiniz için bu fedakarlığı yaparmisiniz

happypisces

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
433
109
123
Ankara
Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?

İşimi ayarlayıp geldim onun memleketine,hala arada lafını yapar işin olmasaydı gelmezdin diye,halbuki aşıktım ama işler yolunda gitmezse diye riske atmadım kendimi,işim olmasa o gelecekti benim bulunduğum şehire.

Giderdim. Hayatta her zaman her seye yeniden baslamak mümkün. Yine cok seveceginiz bir iş yeriniz olabilir. Gittiginiz şehri de sevebilirsiniz. Benim sevdigim adam buna deger.. Ama sizin eşiniz buna deger mi bu sorunun cevabi sizde..

Yani ucu açık bir soru olmuş aslında. Eşimle başka şehre neden gitmem gerekiyor peki? Sebep ne ona göre cevaplayabilirim

Eş adayımın -memuriyet dolayısı ile değil de- memleketi başka il olduğu için oraya gideceksem ve ömrüm boyunca o şehirde yaşayacaksam durup bir düşünürdüm.

Hatta o insanı 'eş adayı' yapmazdan evvel bu sevdadan vazgeçebilirdim.
Ben biraz doğup büyüdüğüm yere karşı fazla bağımlıyım.
Büyükşehir olması,sevdiklerimin burada olması da etken.
Başka şehirde ömrümü geçiremezdim.
Ama tayincilik sorun olmazdı.

Sevince türlü türlü fedakarlığa varım,yaptım da.
Ama sınırsız değilim sanırım.

İş bulmanın bukadar zor oldugu bir dönemde severek calıstıgınız bir işiniz varken bence bırakmayın.es adayınızın gelme durumu yokmu.

Gitmem. En çok değer dediğin, uğruna her şey yapılır, çok fedakar, beni çok seviyor, kalbi güzel dediğin bile bayramda erkek! Oluyor. Kılımı kıpırdatmazdım.

Gittim bin pişman oldum
Kimse için fedakarlık yapmayın

Gün gelince "sen ne fedakarlık yaptın ki!! Evlenince kadınlar zaten kocalarının olduğu şehre gider!!" olur.

Sen de böyle olursun

Duruma bagli bence. Erkek iyi kazaniyosa gittiginiz sehri de seviyosaniz bikac yila tekrar isinizi kurabilirsiniz. Bu isler biraz erkekte biten seyler ve maddiyata da bagli tabi

Başlığa istinaden şunu söylemek isterim.
Böyle bir fedakarlık yapacaksanız "eşiniz" için yapmış olmayacaksınız.
Sevgili ve eş farklı,baya farklı.
Siz şuan henüz eşiniz olmamış insana yapacaksınız bu fedakarlığı.
Yaparsanız eşiniz olacak hatta.
Aslında "eş" olduktan sonra hayat neler getirir bilinmez.şehirler değişir belki işler güçler değişir.
Ama baştan belirlediğiniz bir düşünceniz de olmalı.
Kültürler çok mu farklı.
Oradaki hayatınız,şimdiki hayatınızı çok aratır mı?
Bunları da tartmak lazım.

Duruma göre değişebilir,eğer orada kendi işi var ise kazancı iyiyse evet giderdim çünkü kendi işini yapan birisinin işini kapatması çok zor olur.Eş adayınız ne iş yapıyor peki buda önemli aslında.

Eşim için ki daha 22 yaşında toydum ailemden ayrıldım başka şehirde babaannemi yaşadım. İşimi ayarladım ev dayandım dosedim 25 de evlendim. Şimdi 34 yaşındayım ve 15 senedir sevgilim 9 senedir kocam. İyikim, 3. Çocuğumuz olacak ve bir gün pişman olmadım çok şükür Rabbime. İnşallah böyle devam eder Rabbim şaşırtmasin. Seviyorsan deger

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…