Esiniz yaptiniz yemeklere laf ederse?

Pardon da siz de çalışıyorsunuz. Kahvaltıyı bile kendi yapamıyor siz hazırlıyorsunuz öyle mi? Fazla abartmıyor musunuz?
Doğumdan sonra kilo vermek için ona hazırladığım yulafli karisimdan kendime cok hazirladim o yuzden bu ara o da diyet yapıyor, sürekli sabaha kahvaltımı hazırlar mısın der rica ederdi, kıramazdım. Bugün kendine yapmış, öyle ise gitmiş. Demek ki basa gelince yapmak zorunda kalıyor insan.

Ben çocuğa bakacam, evi temizleyecem, ütü yapacam .. zaman arttırıp yemek pişiricem üzerine laf diyecek he ?? O tencereyi kafasına geçiririm b.k ye al eline kendin yap derim , ama diyemem çünkü eşim hiç bir zaman bunu konu yapmaz, bakmayın böyle recon kestigime benimde kötüyaptığım yemek oluyor , lapa olan pilavim, az pişen tavuğum vs .. yinede yer , kalbimi kırmaz
Evlilik hoşgörü içerisinde olmalı .

Sürekli her yaptığımı eleştiriyorsa üzülür tepki verirdim.

Ama öyle basit eleştirilere bozulmam.
Genelde yemeklerim güzeldir her zaman da güzel olduğunu vurgular sağolsun.
Bazen bazı şeyleri tutturamadığımda ondan önce ben söylerim zaten.
Olmadı bu sefer beceremedim, şöyle oldu böyle oldu diye ben derim zaten.
O da olsun der, yer :)
Kırıcı bir üslubu yoksa ben bozulmam eleştiriye.

1 hafta oldu ağır yemek yapmayali , eşim çok söylendi o söylendikçe daha çok inat yaptım , yok bu evde yemek pişmiyor, evde yemek yiyemeyeceksem nerde yicem falan , takmıyorum tabi bugün diyor ki ; yemek yapabilecek misin ? Yapamayacaksan dışardan getireyim .
Insan gibi söylense düzeltilir bazı şeyler, ama kırarak inada bindirerek nasıl insanin icinden gelsin ?
Allahtan kayinvalidenin yemekler yiyilmiyor da beni annesiyle karşılaştıramıyor . :))

Ben de eski tiplerden almıştım,gayette yetiyor.
Tek yapacağınız 10 dk açmamak.
Ben çok aceleysem ya da yemeğin iyice piştiğini düşünüyorsam suyun altında soğutuyorum,çünki ocaktan alınsa da kaynamaya devam ediyor.
Ama ben tecrübeliyim.,yeni yapmaya başlayan kendi halinde soğumaya bırakmalı.

çok kırıcı bi şey bu ya. malesef ben de yemek seçiyorum ve beğenmediğimde belli ediyorum istemeden lafla olmasa da. eşim söylese çok kırılırdım. kırıldığımı da dile getirirdim

Esiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
Eşimin ettiği laflafa bağlı benim tepkim . Bence yemek yapmayan ya da yapmayı bilmeyen eş tek söz etmemeli benim eşim benden daha lezzetli yemek yapar ama ben yapınca da güzel değilse bile laf etmez . Şöyle yap böyle yap şunu kat bunu katma şu kadar pişir vs diye yönlendirir ama kırıcı şeyler söylerse ben de yemek yapmazdım sanırım ya dışardan al gel derdim ya da akşam dışarda yiyelim derdim ,sen yemek yap derdim ama bu tip hareketlere girmeden önce kesinlikle sözlerinin beni kırdığını söylerdim eğer devam ederse bunları yapardım galiba

Şu an içerde yemek yapıyor, ben de uzattım ayagimi kahvemi içiyorum oh mis
Dışarda yedik kızımla eve geldim mutfakta geçireceğim zamanı kızımla geçirdim, kendime zaman ayırdım.
Valla kafam çok rahattı, tam tersi yaşadım kaç yıl da bir kıymete bindik mi? Laf yedik sürekli.
Şimdi o düşünsün.

Oh iyi olmuş. Kendi yapsın kendi yesin. Bakalım konuşmak kadar basitmiymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…