Esiniz yaptiniz yemeklere laf ederse?

Yapma bence daha önce bende aynısını yaşadım. Yapmadım evde hiç yemek yoktu bir hafta boyunca. Bana sorunca da nasıl olsa begenmıyosun niye yapıyım dedim. Şimdi hiç sesını çıkarmadan ne yapsam yiyor

Hergun ne pişirsem derdi yeterince yıpratıyor kadınları zaten birde beğenmiyorlar yahu.
Tabi ki beğenmeyebilir ama her defasında sürekli insanın yüzüne vurulmaz ki yapamamışsin bilmem ne diye,bir söyle,iki söyle,üçüncüye sus otur ye,karsida ki zaten anlar düzeltmeye çalışır, bı dahakine en iyisi olsun diye uğraşır yani

Ben, yemekten bı lokma aldıktan sonra hemen yaptığım yemeği övmeye başlarım çoğu zaman,ben öve öve bitiremeyince, eşimin eleştirmeye pek yüzü olmaz sonra eline sağlık hatun,Allah soframıza daha çok bereket versin der masadan kalkar

Eşimle birbirimizin yemeklerini severiz. Ama arada beğenmediğimiz de oluyor. Buna kırılıp, gücenmedik, zira tavır önemli, söyleme şekli önemli, bir de en önemlisi yan gelip yatan bir insanın söylememesi. Yani eşiniz gibi kalkıp bir tas çorba yapmaktan aciz bir insan yemeklerimi sürekli eleştirse, bir de başkasının yemekleriyle kıyaslasa, ziftin pekini ye der, kenara çekilirim. Çok biliyorsa kalksın yapsın yani.

Adamın biri karısına annem gibi yemek yapamıyorsun der durur sürekli karısının başının etini yermiş. Kadın çok üzülüyormuş ama bir türlü Kayın valide sinin yaptığı gibi yemek yapamıyormuş. Bir gün yine mutfakta yumurta pişirirken bu konu kafasına takılmış dalıp gitmiş ve yumurtayı yakmış. Korka korka sofraya koymuş yumurtayı yine eleştiri duyacağım diye. Hah demiş eşi ellerine sağlık sonunda annem gibi yemek yapmayı başarabildin.

Esiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
İki yumurta kirmaktan aciz adamlarda yemeğe laf ediyorya deli oluyorum yani yengem 3 çocuklu hala güzel yemek yapamıyor evlendiğinde hiç yapamıyordu abim öğretti kendisine yemek yapmayı abimede annem, evin erkeği olarak yemeği yapardı yani çocuklar için börek agirms mutfağa girip yap desen de bişey cikaramazlar ortaya

Esim genelde yaptiklarimi begenir ama bazen begenmedigi de oluyor birsey soylemiyor ama.yeme seklinden anliyorum ve onun damak tadini biliyorum o yuzden ondan once ben soyluyorum soyle yapsaymism keske daha iyi olurms diye o da evet aslinda sen boyle yapmazdin gecenki cok guzeldi falan diyor ama alinmiyorum cunku bu her zaman degil ve bazen ayari kacabiliyr ben bile begenmiyorum ama mutlaka yer hic birakmaz

laf etmez, her zaman tesekkur eder.

cunku o da yemek yapiyor ve zorlugunu biliyor.

ben de onun yemeklerine laf etmem, tesekkur ederim her zaman.

e yemek yapmayip yemegime laf edene de, onunden tabagini alir,
buyur mutfak orada derim, kendim yemeye devam ederim.
ben onun ascisi degilim neticede.

Pardon da siz de çalışıyorsunuz. Kahvaltıyı bile kendi yapamıyor siz hazırlıyorsunuz öyle mi? Fazla abartmıyor musunuz?

Kuru fasulye dediniz de fırsatını bulmuşken ben de müthiş sırrımı paylaşayım. Çiğ kuru fasulye pişirmemenin çözümü püre olana kadar pişirmek. Geçen hafta bir kuru fasulye, pilav ziyafeti yapayım dedim. Ortaya pirinç lapası ve fasulye püresi çıktı. Hayaller ve gerçekler... Neyse ki tatları güzeldi, yedik.

Arada sizin gibi kadınları görmek moral veriyor.

Esiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
Başlığa cevap,yemek yapmayı öyle bir öğrenirim ki karşısında selam durur:))
Ardından da en beğendiklerini yapmak için 2 ay sonrasına rezervasyon yaparım her defasında

Ağzınıza sağlık

Küçük bir düdüklü tencere edinmek çok işe yarar aslında.
Normal tencerede çiğ kalabiliyor bilen biri yapmazsa.
Soğan,salça,1 havuç rendesi kısık ateşte hatta kahve gözünde pişirilip sonra az haşlanan ve suyunda bekletilen fasulye ilave edilirse ve düdüklü tencerede altını kısarak pişirilirse 20 25 dakikada güzelce ve taneli pişiyor.

Ya genelde güzel yemek yaparım ama bu fasulye, nohut konusunda çakıyorum. =))
Düdüklü tencerem şuan yok. Alsam, şu dediğinizi aynen yapsam, başarı garantisi veriyor musunuz? =P Sonra başınıza ekşimeyeyim.

Ahhaahaah,başarı garanti gibi,bir kaç denemeye tamamen oturur.Çünki fasulyenin çeşidi de önemli,örneğin şeker fasulyesi çabuk dağılır,lezzetlidir fakat usta işidir,başlarda tavsiye etmem:)
Artı nohut için kesssinlikle düdüklü

Püre de mantikliymis. Cigdense fazla pismis yemek daha mantikli aslinda ben duduklu kullanmaktan korkmasam daha iyi sonuclar cikarabilirim ama dudukluden cok korkuyorum ya

Püre de mantikliymis. Cigdense fazla pismis yemek daha mantikli aslinda ben duduklu kullanmaktan korkmasam daha iyi sonuclar cikarabilirim ama dudukluden cok korkuyorum ya
Sizi çok iyi anlıyorum. Düdüklü tenceremi tırstığım için birine vermiştim yıllar evvel. Ama şimdi de ya püre, ya çakıl taşı yiyoruz. 3 yaşındaki kızım geçen ki kuru fasulyeyi görünce "anne okulda böyle yapmıyorlar" dedi ve yemedi. Sıpa... Korkumun üstüne gidip, alayım bari bir düdüklü.

Ben korktugum icin hic almadim evime. Hatta esim mutfak ceyizlerimi gorunce e hani duduklu yok demisti Ben de su siralar almayi dusunuyorum. Bakalim eski tiplerden alacagim muhtemelen. Yeni modellerin patlama ihtimali daha fazlaymış sanırım

Ayni annem Babam her gun farkli yemek ister. Annem de o gun yaptigi sulu yemegi ayirir. Tenceresiyle buzluga koyar. 4-5 gun sonra yeni yapmis gibi yutturur babama. 30 yildir hala cakmadi adamcagiz
Kendileri kaşıniyor vallahi napayımm
Evlenmeden önce hergün dısardan yiyormus evde yemek pisiyo valla daha ne ama işte anlayanaaa

Ya bu şekilde ne kadar zor. Eşiniz çok zor biri demekki yemek konusunda.
Cok zor illaki kendi beğendiği gibi olacak herşeyin kıvamı baskasi oyle yermi yemezmi umuru değil.. orjinali neyse o olacakmis icine farkli bi baharat bile girmeyecekmisss ccccoooooookkk zooooğğğğrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…