- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 23
- 37
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
İki yumurta kirmaktan aciz adamlarda yemeğe laf ediyorya deli oluyorum yani yengem 3 çocuklu hala güzel yemek yapamıyor evlendiğinde hiç yapamıyordu abim öğretti kendisine yemek yapmayı abimede annem, evin erkeği olarak yemeği yapardı yani çocuklar için börek agirms mutfağa girip yap desen de bişey cikaramazlar ortayaEsiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
Çalışıyorum. Eve 6civari geliyorum, çocuğumla ilgilenmeden mutfağa koşuyorum. Gün öncesinden yemek yapmaya çalışırım. Yoksa geldiğimde yaparım. Bugün de öyle oldu. Kulak rahatsızlığım var, rapor alamadım. Eve geldim direkt mutfağa girip bir börek bir ayran yapayım dedim. En azından karin doyurmak değil mi.
Üstelik her gece de kahvaltiligini hazırlar dolaba koyarım, sabah yer çıkar.
Insan tüm bunları görür de o lafları etmez.
Kuru fasulye dediniz de fırsatını bulmuşken ben de müthiş sırrımı paylaşayım. Çiğ kuru fasulye pişirmemenin çözümü püre olana kadar pişirmek.Ciğ kuru fasulyeyi bile ses etmeden yiyen bir kocam var.gerci bende artik biraz cozdum gibi isi ama yine de arada kaciyor elimin ayari. Ses etmeden yiyor sanirim nobetten cok ac ve yorgun geldiginden ne yedigini anlamiyor. Bir de bence benim artım kaynanamin da yemek yapmayi bilmemesiydi. Sabah aksam patlican patates kizartmasi yapan bir kadin. Daha bir kere sulu yemegini yemedik. Yazlari gittigimizde esim beni durter corba falan yapsana diye. Bu konuda sansliyim
ev işlerinde iş bölümü yapın, yemekleri eşiniz halletsin.
eşimle ikimizde çalışıyorken ben yemek yapıp çamaşır yıkardım, o temizlik yapardı.
yemeğime laf etse iş değişmeyi teklif ederdim büyük ihtimalle
ama bizim evin genel yemek düzeni onun sevdiği şekle evrildi. yemek yapıp sadece kendim yemeyi sevmiyorum.
bu evrilme sırasında bu konuda beni hiç kırmadı sagolsun. farklı istediğini kalktı kendi yaptı önce.
Başlığa cevap,yemek yapmayı öyle bir öğrenirim ki karşısında selam durur:))Esiniz yaptığınız yemeklere laf ederse nasil bir yol izlersiniz kızlar?
Bu durumdan son derece muzdaribim.
Artık yemek yapmayı düşünmüyorum.
Ne dediği, nasıl söylediği ve kendisinin yemek yapıp yapmadığı önemli.
O yemeği yapmak benim görevimmiş de becerememişim gibi bir tavrı yoksa istediği eleştiriyi yapabilir. Ben de yapıyorum.
Haklıysa "Evet öyle olmuş" der geçerim, bir dahakine dikkat ederim.
Ama sürekli gereksiz eleştiri yapıyorsa "çok biliyorsan sen yap" derim.
Bir de siz çalıştığınız halde iş bölümü yapmayıp sürekli adamın annesi gibi davranır, her şeyini hazırlarsanız böreği de annesinin böreği gibi ister tabii.
Küçük bir düdüklü tencere edinmek çok işe yarar aslında.Kuru fasulye dediniz de fırsatını bulmuşken ben de müthiş sırrımı paylaşayım. Çiğ kuru fasulye pişirmemenin çözümü püre olana kadar pişirmek.Geçen hafta bir kuru fasulye, pilav ziyafeti yapayım dedim. Ortaya pirinç lapası ve fasulye püresi çıktı. Hayaller ve gerçekler... Neyse ki tatları güzeldi, yedik.
Ya genelde güzel yemek yaparım ama bu fasulye, nohut konusunda çakıyorum. =))Küçük bir düdüklü tencere edinmek çok işe yarar aslında.
Normal tencerede çiğ kalabiliyor bilen biri yapmazsa.
Soğan,salça,1 havuç rendesi kısık ateşte hatta kahve gözünde pişirilip sonra az haşlanan ve suyunda bekletilen fasulye ilave edilirse ve düdüklü tencerede altını kısarak pişirilirse 20 25 dakikada güzelce ve taneli pişiyor.
Ahhaahaah,başarı garanti gibi,bir kaç denemeye tamamen oturur.Çünki fasulyenin çeşidi de önemli,örneğin şeker fasulyesi çabuk dağılır,lezzetlidir fakat usta işidir,başlarda tavsiye etmem:)Ya genelde güzel yemek yaparım ama bu fasulye, nohut konusunda çakıyorum. =))
Düdüklü tencerem şuan yok. Alsam, şu dediğinizi aynen yapsam, başarı garantisi veriyor musunuz? =P Sonra başınıza ekşimeyeyim.
Püre de mantikliymis. Cigdense fazla pismis yemek daha mantikliKuru fasulye dediniz de fırsatını bulmuşken ben de müthiş sırrımı paylaşayım. Çiğ kuru fasulye pişirmemenin çözümü püre olana kadar pişirmek.Geçen hafta bir kuru fasulye, pilav ziyafeti yapayım dedim. Ortaya pirinç lapası ve fasulye püresi çıktı. Hayaller ve gerçekler... Neyse ki tatları güzeldi, yedik.
Sizi çok iyi anlıyorum. Düdüklü tenceremi tırstığım için birine vermiştim yıllar evvel. Ama şimdi de ya püre, ya çakıl taşı yiyoruz. 3 yaşındaki kızım geçen ki kuru fasulyeyi görünce "anne okulda böyle yapmıyorlar" dedi ve yemedi. Sıpa... Korkumun üstüne gidip, alayım bari bir düdüklü.Püre de mantikliymis. Cigdense fazla pismis yemek daha mantikliaslinda ben duduklu kullanmaktan korkmasam daha iyi sonuclar cikarabilirim ama dudukluden cok korkuyorum ya
Ben korktugum icin hic almadim evime. Hatta esim mutfak ceyizlerimi gorunce e hani duduklu yok demistiSizi çok iyi anlıyorum. Düdüklü tenceremi tırstığım için birine vermiştim yıllar evvel. Ama şimdi de ya püre, ya çakıl taşı yiyoruz. 3 yaşındaki kızım geçen ki kuru fasulyeyi görünce "anne okulda böyle yapmıyorlar" dedi ve yemedi. Sıpa... Korkumun üstüne gidip, alayım bari bir düdüklü.
Kendileri kaşıniyor vallahi napayımmAyni annemBabam her gun farkli yemek ister. Annem de o gun yaptigi sulu yemegi ayirir. Tenceresiyle buzluga koyar. 4-5 gun sonra yeni yapmis gibi yutturur babama. 30 yildir hala cakmadi adamcagiz
Cok zor illaki kendi beğendiği gibi olacak herşeyin kıvamı baskasi oyle yermi yemezmi umuru değil.. orjinali neyse o olacakmis icine farkli bi baharat bile girmeyecekmisssYa bu şekilde ne kadar zor. Eşiniz çok zor biri demekki yemek konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?