- Konu Sahibi sevgideniz
-
E siz de bu yorumunuzla, kadını sadece ev işi ve çocuk bakımıyla görevlendirdiniz, başka hiç bir iş yapamazmış - beceremezmiş gibi, ben de buna karşıyım. Bütün gelirini eşine veren adamlara süs köpeği demişsiniz ya, pardon ama adam sabahtan akşama kadar çalışsın karısına çocuğuna baksın, giderlerin sorumluluğunu karısına verdi diye süs köpeği olsun, ev işi çocuk bakımı dediğiniz şeyleri milyonlarca kadın çalışırken bir taraftan yürütüyor, bir alış verişini bile beceremeyecekse asıl o kadına ne demeli bilmiyorum.
Bir de bunları yapmayacaksa Kocaya gerek mi var demişsiniz ya, faturaları ödemesi için eşine para verdi, git sen öde dedi diye atın bakalım kocayı sokağa, o zaman o kadın o faturaları bilmemneyi neyle ödeyecek merak ettim? Kimseye gökten para yağmıyor bildiğim kadarıyla. Üstelik bu mantıkla kadın da evde hiçbir sorumluluk almayacaksa karıya gerek mi var diyebiliriz? Ev işi için bir gündelikçi, çocuklara da bakıcı hop bitti, kadından ucuza gelir valla.
Kusura bakmayın ama kadının kadını bu kadar aşağılamasına dayanamıyorum, hiç bir kadın ev işi ve çocuk bakımından başka bir işe yetişemeyecek kadar güçsüz değildir. Çalışmıyorsa da en azından evin geliri-gideri hakkında söz sahibi olmalı, oturup kocasının eline bakmamalı, bu da benim düşüncem, muhtemelen katılmazsınız...
hayır kadın kocasının eline bakmalı dediğimi hatırlamıyorum..
kadın da erkekte yücedir beni gözümde...
kadını aşağılamak bana düşmez .. insan ancak kendini aşağılar...
kadın tabiki eve baksın çocuk baksın değil sadece.. kadın evde otursun demiyorumkii..
ben kadınında çalışıp ayakları üstünde durmasını savunurum herzaman..
benim savundugum kadın ve erkek tabihatları farklıdır..
erkek daha koruyucu kollaycıdır.. kadında daha anaçtır..
çocuk gece uyandıgında adammı emzirecek bu berbeği ??
bazı işler vardırki biz istemesek bile doğamız bazı görevleri ayırmıştır yaradılıştan..
erkek benim gözümde evin erkeğidir...
sorumluluklarını bilecek.. evinin geçimini sağlayacak ..
ha bunları söylerken ben evimde pasifim bişeyden anlamam demedimki ama siz böyle birşey çıkarmışsınız.. ben kendim çalışıyorum eşimde çalışıyor.. faturaymış evin giderleriymiş eşim bana yansıtmadan direk halleder duymam bile üstüne benim maaşım olmasına ragmen yinede bana para verir al birşeye ihtiyacın olur diye.. çünkü o bunu görevi biliyor..bu onun hoşuna gidiyor.. kendini evinin erkeği babası hissediyor..
Ben bir erkeğin bu duygularda olması gerektiğini söylüyorum bukadar.
siz kendiniz bu görevleri yapmayı seviyor olabilirsiniz sizin tercihiniz..
özellikle belirttim kimse birşey üzerine alınmasın düşüncem bu diye..
Nasıl bir risk?
hayatı standartı bilmem ben..
reel olalım..
300 tl alıpta sanayilerde eli nasır tutan insanlar var yaa...
bu nasıl bi kibirlenmektir anlamıorum..
300 tl az paramı...
tamda zenginin parası züğürtün çenesi olayı olduk haaa....
buna ben de katılıyorum. erkeklerin üzerine sorumluluk vermeyince olmuyor diye düşünenlerdenim. ilk başlarda her hesabı ben yapardım baktım benimki çocuk gibi. şimdi onun üzerine bıraktım birçok şeyi bzi bu halimizden çok memnunuz.ben bunun yanlış oldgunu düşünüyoruym...
Evin hesabını kitabını ben yapacagım
faturaları ben ödeyeceğim
kapıcıymış yöneticiymiş yakıt parasıymış... ne biliyim bu gibi giderlerle adamlarla ben muhattap olacaksam eşim ne iş yapacak.. süs köpeğimi bu adam...
hani benim arkamda duran adam..
güveneceğim işi bitirici adam nerde..
eve gelen faturadan haberi olmayan adammı benim kocam..
erkek kim..
bu durumda aklıma şenerşen türkan şorayın filmindeki hitap şekli geldi aklıma "SOĞAN ERKEĞİ " diye...
ben istmem öyle erkek..
adam hesabını kitabını bilecek ,evinin eksiklerini bilecek alacak getirecek,eşine parasını eksik etmiyecek ama hesaplı olacak, dengeli olacak..
evine bakacak ,alışverişini alacak ,karısını da rahat ettirecek.. kadın zaten evi işi çocuk derken yeterince derdi var bide evin erkekliğini yapacaksa kocaya gerekmi var.kocayı sadece eve para getiren bir görev adamı ettiniz...
üstünüze alınmayın eşinize size lafım yok..
sadece ben bu konuda böyle düşünüyorum.. düşüncem bu...
Harçlık almak nedir?Ben bunu bilmiyorum..
Yahu para ortaktır zaten..Ben çocukmuyum eşim bana harçlık verecek.
Para bi köşede durur ve ihtiyaçlar oradan alınarak karşılanır.
Eşim bana harçlık vermez,zaten bütün para ortaktır..Lazım gelirse hepsi harcanır..
Bu riskli bir durum, farkında mısınız ?
Bu kadar evinin ruhundan bi-haber eşin sonradan başka sorunları çıkabilir..
ben bunun yanlış oldgunu düşünüyoruym...
Evin hesabını kitabını ben yapacagım
faturaları ben ödeyeceğim
kapıcıymış yöneticiymiş yakıt parasıymış... ne biliyim bu gibi giderlerle adamlarla ben muhattap olacaksam eşim ne iş yapacak.. süs köpeğimi bu adam...
hani benim arkamda duran adam..
güveneceğim işi bitirici adam nerde..
eve gelen faturadan haberi olmayan adammı benim kocam..
erkek kim..
bu durumda aklıma şenerşen türkan şorayın filmindeki hitap şekli geldi aklıma "SOĞAN ERKEĞİ " diye...
ben istmem öyle erkek..
adam hesabını kitabını bilecek ,evinin eksiklerini bilecek alacak getirecek,eşine parasını eksik etmiyecek ama hesaplı olacak, dengeli olacak..
evine bakacak ,alışverişini alacak ,karısını da rahat ettirecek.. kadın zaten evi işi çocuk derken yeterince derdi var bide evin erkekliğini yapacaksa kocaya gerekmi var.kocayı sadece eve para getiren bir görev adamı ettiniz...
üstünüze alınmayın eşinize size lafım yok..
sadece ben bu konuda böyle düşünüyorum.. düşüncem bu...
Evine uzak bir erkek değil tam tersi evine çok bağlıdır Sadece parayı ben yönetiyorumYazdıklarınız, eşinizin üstünden tüm sorumluluğunu aldığınıza işarettir.. Hani dedinizya ruhu duymaz diye, sizce bir erkek evine bu kadar uzak ise ruhu duymayacak hale gelmişse sonucu ne olur ?
Zaten sorumluktan kaçan tuhaf varlıklar erkekler. Bayanlarda biraz izin verdiği zaman tam anlamıyla kaçıyorlar artık..
Para yönetimi neden onun elinde değil demiyorum neden bu kadar umarsız diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?