Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

hayır kadın kocasının eline bakmalı dediğimi hatırlamıyorum..
kadın da erkekte yücedir beni gözümde...
kadını aşağılamak bana düşmez .. insan ancak kendini aşağılar...
kadın tabiki eve baksın çocuk baksın değil sadece.. kadın evde otursun demiyorumkii..
ben kadınında çalışıp ayakları üstünde durmasını savunurum herzaman..
benim savundugum kadın ve erkek tabihatları farklıdır..
erkek daha koruyucu kollaycıdır.. kadında daha anaçtır..
çocuk gece uyandıgında adammı emzirecek bu berbeği ??
bazı işler vardırki biz istemesek bile doğamız bazı görevleri ayırmıştır yaradılıştan..
erkek benim gözümde evin erkeğidir...
sorumluluklarını bilecek.. evinin geçimini sağlayacak ..
ha bunları söylerken ben evimde pasifim bişeyden anlamam demedimki ama siz böyle birşey çıkarmışsınız.. ben kendim çalışıyorum eşimde çalışıyor.. faturaymış evin giderleriymiş eşim bana yansıtmadan direk halleder duymam bile üstüne benim maaşım olmasına ragmen yinede bana para verir al birşeye ihtiyacın olur diye.. çünkü o bunu görevi biliyor..bu onun hoşuna gidiyor.. kendini evinin erkeği babası hissediyor..
Ben bir erkeğin bu duygularda olması gerektiğini söylüyorum bukadar.
siz kendiniz bu görevleri yapmayı seviyor olabilirsiniz sizin tercihiniz..
özellikle belirttim kimse birşey üzerine alınmasın düşüncem bu diye..

Şimdi siz çalışan kadın gözüyle bakıyorsunuz olaya, ama burada konu bir kadının eşinden ne kadar harçlık alacağı (hoş maalesef bu ülkede çalıştığı halde kocasından harçlık almak zorunda bırakılan kadınlar var ama neyse) Burada büyük bir ayrım var, kadın çalışıyora evin gelir-giderinde zaten söz sahibi oluyor, dolayısıyla evin tüm giderlerini alış verişini koca da yapsa sorun yok, işin gerçeği benim de eşim benden iyi kazandığı için tüm fatura ve düzenli ödemeler onun hesabından yapılıyor, ama oöt olmasaydı, ben de çalışmıyor olsaydım her işi alış verişi sen yap bana da harçlık ver der miydim, bununla mutlu olur muydum asla. Zaten bütün gün evdeyim bari mutfak alış verişiyle faturalarla vakit geçireyim diye bile düşünürdüm en basitinden, neyse bunlara çok girmeyelim derin mevzular.
Ana konuya dönersek, daha önce de dediğim gibi, kadın çalışmıyorsa çocuk gibi eline harçlık tutuşturulmasına karşıyım, adam kazancının ciddi bir bölümünü kadına verip onun da evin gelir giderine kendini dahil hissetmesini sağlamalı, çok aşırıya kaçmadığı, aile bütçesini sarsmadığı müddetçe de kadının harcamalarına burnunu sokmamalı, sonuçta bütün gün evde olan temizliği, yemeği yapan kadın, neyin ne kadar eksik olduğunu, nereden nasıl alınacağını da en iyi o bilir, bilmelidir.

Nasıl bir risk?

Yazdıklarınız, eşinizin üstünden tüm sorumluluğunu aldığınıza işarettir.. Hani dedinizya ruhu duymaz diye, sizce bir erkek evine bu kadar uzak ise ruhu duymayacak hale gelmişse sonucu ne olur ?

Zaten sorumluktan kaçan tuhaf varlıklar erkekler. Bayanlarda biraz izin verdiği zaman tam anlamıyla kaçıyorlar artık..

Para yönetimi neden onun elinde değil demiyorum neden bu kadar umarsız diyorum..

dünyada ne kadar enteresan insanlar var yahu...
ben hayat standartı falan bilmem bi lokma ekmeği öper başıma koyarım diyen bile olmuş
eşinin aylık geliri 10.000 olsaydı da acaba hala bi lokmayı öper başıma koyarım der miydi? karnım doysun eşim bana başka tek kuruş vermese de dert değil der miydi acaba o zaman da?
bizim de nimete saygımız var elbette, az kazanıp evine ekmek götürme çabasındaki emekçi insanlara da saygımız var, ama hayat standartı bilmemek nasıl bir olaydır anlayamadım gercekten
asgari ücret alan adamla 10.000 alan adam arasındaki farkı sanırım ilkokul çocugu bile tahmin edebilir sanırım

herneyse bütün topiği baştan sona okudum konu sahibi acaba hangi sayfada yazmış bu kendisine verilen para mı yoksa evin ihtiyaçları için mi diye...
henüz belli değil mi benim mi gözümden kaçtı :26:

Harçlık derken???? Bir kere tabir hiç hoş değil bence....İhtiyacım olduğu zaman gider çekerim veya şu kadara ihtiyacım var derim...

Kimsenin kibirlenğini düşünmüyorum ki kibirlenecek ne bir ortam ne bir mevzu vlar ortada....Kimisi için 300 tl aile geçindireceği paradır kimisi içinse parfüm parası...Onu siz yargılayamazsınız,herkesin yaşam standartları farklıdır...Belki siz ayda 50 tl ayırabiliyorsunuz belki 5000 tl..Bunun için kimse sizi suçlayamaz...Ama şunu bilinki 50 tl bile harcasanız ayda bu meblayada bu kadar harcanırmı 50 tl büyük para diyecek insanlar vardır...Sinirlenmeden sankince yorumlarımızı yaparsak çok daha iyi olur...

herkesin yemek kültürü ihtiyaçları mutlakaki farklı farklı oluyor.birinin mutfak masrafı aylık 100 tl iken diğerinin 500 tl olabiliyor.bunu kişi değerlendirmeli.

harçlık hoş olmamış tabi.aylık ne kadar yetiyor şeklinde başlık olabilirdi.

buna ben de katılıyorum. erkeklerin üzerine sorumluluk vermeyince olmuyor diye düşünenlerdenim. ilk başlarda her hesabı ben yapardım baktım benimki çocuk gibi. şimdi onun üzerine bıraktım birçok şeyi bzi bu halimizden çok memnunuz.

Ben de bunu diyecektim...
Harçlık kelimesi bana çirkin geldi...
Eşimin maaşı da benim bursum da bir köşede durur ve kimin ne kadar aldığının hesabı yapılmaz...
Yapılsa çok çirkin ve kırıcı olurdu herhalde...

Evlendiğimden beri eşimle bankadaki hesaplarımız ortaktır, kendi adımıza ayrıca bir hesabımız yok. Kredi kartları da ortaktır, asıl kart-ek kart olarak kullanıyoruz. Çalıştığım zamanda da ikimizin maaşını hesabımıza yatırır, ay sonunda kalanı değerlendirirdik. Şu an ben çalışmıyorum, ama düzen bu şekilde işlemeye devam ediyor. Eşim kredi kartlarının gelen ekstrelerini maille bana yollar, ben de harcamaları kontrol ederim, ayın sonunda oturup beraber ne durumda olduğumuza bakarız. Elektrik, su gibi harcamalar zaten artık çoğunlukla otomatik ödemede oluyor, dolayısıyla gidip yatırma derdi yok. Bunun dışında kalan parayı da ne yapacağımıza birlikte karar veririz. Alışveriş ve evin ihtiyacını da mutlaka beraber hallederiz, ayrı ayrı alışverişe çıktığımızı hiç hatırlamıyorum.

Bence de harçlık olarak değerlendirmek yerine ortak harcama olarak bahsetmek daha doğru. Çünkü kadın ister çalışsın ister çalışmasın; evi çekip çevirmesiyle, çocukları yetiştirmesiyle, en önemlisi evin hanımı olması itibariyle zaten eve giren parada da sonuna kadar söz sahibidir, söz sahibi olmalıdır.

cok enteresan senın paran benım parammı var sonucda onunla bı omur paylasıyorsunuz varsa para ıkınızndır yoksada yokdur bana gore oyle dısarımı cıkıcma esım yanımdaysa ısteme gerksınımı duymama ama yoksa yıne cebımde 50 100 olur mutlaka ama genelde esımel gezdım ıcın oyle para tasımam tasırsam durmıcanı bıldım ıcın cebımde

ben çocukmuyum canım bana harçlık bıraksın paranın lafı olmazki evlilikte ...
eşim işi gereği haftalık alır parasını kendisine yol sigara parası alır gerisini bana verir.

ister harca ister birikim yap kontrol sende der ve parası bittikçe gelir benden alır..
bende ödemelerden sonra kalan parayı elimden geldiğince biriktirmeye gayret gösteririm...
kredi kartı falanda kullanmayız evdeki tek banka benim :)

Benim eşimdende eğer istemessen asla para koparamazsın..
isticeksin yoksa günahınıda vermez..:95:

eşim maaşını alınca evde olduğu gibi bırakır yanına biraz para alır
evde kalan para oraya bura gider işte..
istediğimi alırım ama boşa savurmamda yazık günah yani
adam evde bırakıyor diye gereksiz harcama yapmam....
para ne oldu nere gitti diyen bir kocacım da yok şükür olsun

Ahh ahh bu devirde harçlık alacak kadar bile para kalmıyor ki cüzdanlarda

300-500 mü olur yaa. Yani hayat standardın yüksektir vs onu anlarım ve bizi hiç ilgilendirmez ama işin geneli yanlış. Bir gün 100 harcarsın birgün 500 eşin sürekli eline para mı sayacak. Al bugünki harçlığın diye.

Bence süs köpeği kısmı çok kötü olmuş.
Evleneli 15 ay oluyor.Elektrik,su,doğalgaz,kira vs hepsini netten öder eşim.
Bunun dışında maaş kartı bendedir,ben para çekerim kendime ve ona..
Eşim sabah 07'de evden çıkıyor gidiyor akşam 18:00 gibi geliyor.
Cumartesi yüksek lisans yapıyor yine bizim için kariyeri için..
Ben çalışmıyorum ,memur olma çabasında olduğumdan diğer işlere pek gönlüm yok.
Bir dediğimi iki etmiyor maddi olarak Allah binlerce kez razı olsun.
Bu adam bana dese ki derinss elektirik su vs öder misin her ay..
Koşa koşa öderim sırada da beklerim .. ev benim adam benim için çalışıyor.. Haz bile alırım bundan
evin kirasını elektiriğini suyunu da ödersem incilerim dökülmez.
Elektrik su faturası ödeten adamın da erkeklği eksilmez.Bir adam hakkıyla namsusuyla evine ekmek getiriyorsa.Daha çok kazanmak için çabalıyorsa ben onun erkekliğini bununla kıyaslarım.
iSKİ'de beni gişe memuruyla konuşturdu fatura ödetti diye kocamın kalitesini tartışmam.

Konu nerden nereye gelmiş:)

Bende seve seve ödüyorum faturalarımızı..İkimiz harcıyoruz sonuçta elektriği,suyu..

Ha eşim ödemiş ha ben..Komşuya ödetecek halimiz yokya.

Gerekirse kuyruktada bekliyorum..ama çoğu kez eşimle birlikte gider yatırırız..Karı,koca

Evine uzak bir erkek değil tam tersi evine çok bağlıdır Sadece parayı ben yönetiyorum
Ruhu duymaz ı yanlış anlattım sanırım
Ben söylerim eşime şu fatura şu kadar geldi falan
Bu ay şu kadar ödememiz var geriye şu kadar kalıyor bize derim o da tamam der
Zaten para da tam yetiyor yani hesabı sorulacak bir para değil
O bana önceden söyler mesela dün akşam dedi ki
Bu ay sonuna kadar evin vergisi var
Temmuz da da arabanın bandrolü ve av için şu kadar yatırmam gerekiyor ona göre ayarla parayı
sıkışmayalım dedi
Benim hesabını veremeyeceğim bir durum yok ortada o da paranın tam yettiğini bildiği için hesap sormuyor
Ha alır 5 Milyar maaş,sonra benden para istediğinde yok para dersem o zaman durum değişir
O zaman riskli olur
Ben şuan risk göremiyorum ki 6 yıldır bu böyle daha en ufak bir pürüz çıkmadı.

önceden harclik aliyodum yeni gelinken, kendim calismiyorum ama evin bütün yükü ona aitdi. alisverise zaten beraber giderdik hala öyleyiz. verilen harclikla da ben incik boncuk alirdim :) ama simdi 3 cocuk anasiyim. sagolsun parayi getirir eve, gizlimiz saklimiz yoktur. cocuklarimdan bile saklamayiz ki en büyügü 10 yasin da. para kutumuz vardir kimin ihtiyaci varsa mesela cocuklar okul, kirtasiye vs vs anne su kadar lazim derler. gerektigi kadar alin derim. ayni sekil de esim de öyle. asla kocamdan gizli para harcamadim ve de biriktirmedim. kocam icin de aynisi gecerli. böyle daha bereketli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…