eşinizle kavgalarınızı annenizle paylaşırmısınız?

onuseviyorum

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
1.436
10
316
İstanbul
bu aralar bununla ilgili çevremde çok yaşanan sorun var.bu yüzden bu konuyu açtım.o yüzden ilk cevapta benden.ben asla annemle paylaşmam.çünkü benden daha fazla üzüleceğini bilirim.gerçi öyle bi kavgamızda olmadı allaha şükür.ama olsa anlatmam.anneler çok duygusaldır bu konuda.özellikle benim annem.

bende anneme anlatmam kavasina takar üzülür diye, ama eger abimlerden biraz duyduysa ucundan biraz anlatirim ici rahatlasin diye.

Ben de ailemden kimseye anlatmam.
Hem üzülürler hem de belki farkında olmadan eşime tavır yaparlar diye.
Belki çok yakın gördüğüm bir dostuma anlatabilirim o kadar.
Mesele çoook önemli olmadığı sürece aile içinde (eşimle aramda) kalması taraftarıyım ben.

Bende bu gune kadar hıc anlatmamısdım.Hep dusundum kı o benım esım kavga da etsek nasılsa sonrasında affederım.Amaa annem duyarsa uzulur uzuldugu yetmezmıs gıbı sonrasında affedemez dııye dusunurdum.Cunku esımı aıleme sevdırmek kabullendırmek benım ıcın cok da kolay olmamısdı.Bıkac ay once bunun aslında hıcde akıllıca olmadıgını gordum.Etrafda cok ıyı anlasan uyumlu bı cıft olarak bılınırız.Hıc bı zaman kımse negatıf hıc bıseyı duymadı esımle aramda gecen.Hoş zaten oyle aman aman kıyametlerı koparan seylerde yasamadık.Ama bı kac ay once oyle buyuk bı tartısmamız oldu kı hanı ayrılmanın esıgıne gelecek kadar.Bu kez anneme ewt anlattım.Ama daha oncekı ufak tefek seylerın hıcbırınden haberı olmadıgı ıcın 10 yılda 1 kere tartısmıssınız cok mu dedı.Aslında ayrılma konusunda da kesın kararlıydım ama bı bakdım destek olan ewt ben senın arkandayım dıyen cıkmadı.Dusunuyorum da zaman zaman anlatılmalı belkıde ...

ben paylaşıyorum ya zaten şu anda eşim yanımda değil bend ailemle birlikte kalıyorum o yüzden annem benim yüzümden anlıyor canımın sıkkın olduğunu bende dayanamıyorum anlatıyorum

Ben kavgalarımı hiç ailemle paylaşmadım. Paylaşacağımıda sanmıyorum. Dostuma anlattığım bir iki olay var sadece...
Karı koca barışır, bi şekilde yaşananlar unutulur ama anne ve babanın aklı hep kızında kalacaktır.Hep damatlarına şüphe ile bakacaklardır.
Çok büyük bir problem olmadıkça anlatılmasınıda doğru bulmuyorum.

Ben Anlatmiyorum çünkü Yarin Bir Gün Kalkar Kocama Bişey Derler.
Hemde Ben Kocamla Yine Barişirim.ama Onlar Gicik Olurlar

karı koca arasındakiler karı koca arasında kalır
aileleri bu kavganın içine sokmaya gerek yok
kırıcı laflar söylenebilir arada ve siz eşinizle aranızı düzeltseniz bile ailelerle kırgın kalabilirsiniz
bu nedenle kimseyi karıştırmadan kendi aramızda halletmek lazım işi

bende anlatmıyorum.annem yok ama babamla paylaşmıyorum yani.bir tek kardeşim bilir o da aman siz delisiniz diye geçiştirir..bilir bizi,sevgimizi çok üstünde de durmaz.
ama kayınvalideme anlatırım.zaten aradığında eğer canım sıkkınsa hemen arar ne oldu diye sıkıştırır.bende söylerim böyle böyle yaptı diye..
kayınvalidem her tartışmamızda benim yanımdadır.eşime söylenir kızar.sana babası bunun için mi verdi kızı bizi rezil etme diye.benim de hoşuma gidiyor açıkçası kayınvalidemin çıkışması.aileden birinden çekinmesi şart..
bilir çünkü kendi aileme söylemeyeceğimi...

Simdi söyle bence kizlar, anlatatilacak seyler var anlatilmicak seyler var, tabikide her ufacik bir kavgayi tartismayi kalkip aileme anlatmam kesinlikle lakin eger gercektende cok büyük bir kavga oldu ise ve esim cok ileri giderse bunu aielmele paylasmicamda kimle paylasicam cünkü benim arkamda olan onlar olur arkadasmis dostmus bir yere kadar yardimci olur ama anne baba kardes her zaman.

Birde suda var ailesinle hic böyle seyleri paylasmiyan esine tavir alinmasin diye aman iste esimi kötü bilmesin ailem üzülmesin diye saklayan herseyi cok iyi gösteren kadinlar sonunda gercektende bir destek bekledikleri zaman aileleri eh kizim niye simdiye kadar söylemedin niye anlatmadin bu zamana kadar karismamizi istemedinde simdi niye karisalim diyebililr, bilmem anlatabildimmi.

Yani demek istedigim kari koca arasinda olan orda kalir buna lafim yok ama cok mutsuz oldugunuz halde cok sorunlariniz problemleriniz oldugu halde ailelerinize kendinizi cok mutlu cok huzurlu göstermenin bir anlami yok.

Sevgiyle

14 yıllık evliliğim süresince hiç bir tartışmamı ne kendi ailem ne de eşim ailesi ne duymuştur ne de görmüştür..bu konuda çok hassasım.. aileme anlettığım zaman ne geçecek elime..onları üzücem artı eşime tavır alacaklar ve ben suçlu bile olsan kızları olduğum için beni affederler belki ama içlerinde eşime olan o kırıklık geçmeyebilir..bunun için kesinlikle ve kesinlikle ailelere anlatılmaması gerekir diye düşünüyorum...

Esimle tartistigim zaman gidip anneme soylesem hem benden cok daha uzulecek hemde ister istemez esime karsi sogukluk duyacak.Ve ben esimle baristigimda belki sorun kalmicak ama anneler evlatlarina kiyamadigi icin ben esimle barissam bile annem icinden kolay kolay atamaz.Benim yuzumden aralari sogur ve ben cok uzulurum.Ikinci sebep ise her zaman icin bu gecerli annem dahi olsa iki kisinin arasina bir baskasi girdimi o isin cozulecegide varsa cozulmez.Esim anneme anlattigimi duysa adam gurur yapar annemle her konustugunda yaptigi hatalar aklina gelir ve annemin onlari bilmesi esim acisindan hicte hos olmaZ.Yani beni hatalarimi kaynanam bilse cok kotu olurum sahsen.

Esim cok buyuk bir hata yapmadigi surece hersey 4 duvar arasinda kalir.Allah vermesin cok buyuk bir sorun olursada gurur falan dinlemem babamin kapisina giderim.Sahipsizde degilim sonucta.

Bende kesinlikle anlatmam.
Neticede biz karı kocayız kavgada ederiz, barışırızda.
Ailemin üzüleceğini bildiğin için anlatmam kıyamam onlara.
Çok şükür şimdiye kadar öyle büyük kavgalarımız da olmadı

ben paylaşıyorum ya zaten şu anda eşim yanımda değil bend ailemle birlikte kalıyorum o yüzden annem benim yüzümden anlıyor canımın sıkkın olduğunu bende dayanamıyorum anlatıyorum

Pınarcım sen bu yaz evlenmiyormuydun ben mi yanlış hatırlıyorum.
Gelinlik felan sormuştun ama ....

Herşey Kari Koca Arasinda Kalmalidir Bencede Kimsenin Kimseyi üzmeye Hakki Yok Ufak Tefek şeyler Için.bi Gün Tartişiriz Akşama Barişiriz Yani O Yüzden Anlatilmamali Diye Düşünüyorum Bende Heleki Anneme Zaten Pimpiriklidirr Kadin Mahvolur Ki çok şükür şimdiye Kadar Böyle Bir Tartişmamiz Olmadi Allahta Kimseye Yaşatmasinn

Gercekten bu isler ne kadar zor yaaa...Tamam bizim de buyuk kavgalarimiz olmuyor ama insanin anlatip rahatlamaya ihtiyaci oluyor bazen. Sorun kucuk yada buyuk olsun konusmak insani rahatlatiyor. Ben ailemden uzakta oldugum icin annemlere hic anlatamam cunku olayi cok buyutup gereksiz yere uzulurler. Arkadaslarina da oyle kolay anlatamiyor yada ben rahat bir insan olmadigim icin anlatamiyorum bilmem. Yani sonuc olarak kari-koca iliskisi ince bir konu bence.

tabiki hayır.neden onları üzeyim.ben şöyle düşünüyorum eğer anlatsaydım ailem eşimi çok sevsede sonuçta ben onların evladıyım.ben eşimle iyi olurum ama ailemde hep bir şüphe kalırdı.

peki bu durumda eşiniz ne yaptı yani nasıl bir tepki verdi çok merak ediyorum yazarsanız sevinirim ( tecrübe açısından merak ettim )

Aha iste en cok korktugum durum.Annem cok cekingendir acip birsey demezde esime kesin tavir yapar kuser.Ben esimle barissam bile anam ister istemez tavirli olur herifime.O zmaanda arada ben kalirim.Ikrarcim valla gozelll bir hata yapmissin insallahh duzelir yoksam arada kalursunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…