ikinizde adım atmayı bilmişsiniz sanırım doğru ana denk gelmiş.. ben bu konuda pasif bekleyenlerdeniz illa karşıdaki adım atacak.
Biz motosikletlere merakliyiz esimle ozamanlar bir forum vardi isim veemeyecegim motosikletle ilgili paylasimlar yapilirdi bende uyeydim esimle orada tanistik bir sure hic gorusmeden yazistik ve aniden bir hafta sonu bulusup baska bi sehre motorla kampa gitmemizle basladi hersey ve bu gorusmeden 1bucuk ay sonra evlendik :)Merhaba kızlar; Öncelikle evli olanlar ve uzun süren ilişkisi olanlar eşinizle ilk nasıl tanıştınız? Özellikle internet ortamında tanışan varmı?Tanışan varsa aşamaları nasıl oldu? Doğru kişi olduğunu nasıl anladınız? Biz bekarlara fikir vermesi için paylaşırsanız çok sevinirim..:)
Guzel paylaşımlar olması dileğimle....:)
ben de burda paylaştığın için ve dualar için teşekkür ederim.. birlikte emek verilirse zorluklar çözülüyor..Merhaba,
Ben liseyi bitirdikten sonra hiç ara vermeden üniversiteye başladım..Çok istediğim ve çabaladığım üniversite idi..Babam ben 3 yaşındayken vefat etti. Ve İst.Ünide edebiyat okuyormuş ölmeden önce okulu yarım kalmış haliyle.Ailem anlatırken içimde hep ukde kalmıştı.Küçüklüğümden bu yana ben o ünide okumak istiyorum.Oradan mezun olup diplomamı babama götürücem diye sayıklardım.Zaman geldi çattı..Tercihlerimi yaptım açıklandığında kazanamamıştım hemde hiç bi yere yerleşememiştim.. Eniştem hep burslu yerlere tercihimi yaptırmıştı..Ve puanımdan daha yüksek yerlere..Hüngür hüngür ağladım olmadı diye..Ek tercih zamanı geldi bu sefer tek başıma yaptım.Ve ilk tercihime yine istediğimi yazdım.Açıklandı ve sonuç olumluydu..Bir yandan çalıştığım için uzaktan öğretimi seçtim.Derslere istiyorsan katılabiliyorsun.Genelde sistem var internet üzerinden bağlanıyoruz.Herkes kaynaşmış buluşmuş.Muhabbet ediyordu ben eklerle girdiğim için hiç bir şey bilmiyor ve kimseyi tanımıyordum..Eşim ilk bana orda destek oldu :) Yazdı konuştuk.Sınav zamanı geldi okulda buluştuk 2011 yılında tanıştık 2012 ağustosta çıkmaya başladık..Artık sadece sınavlarda buluşmuyorduk..Çok zor şeyler yaşadık benim ailem tarafından..Annem biraz karşı çıktı çok erken diye.Ama sonunda evlendik barklandık...Babamın azmini devam ettireceğim okulda doğru adamı buldum :) Hayat çok değişik.. Düşündükçe bazen dalıp gidiyorum uzaklara...Zor bi adam mı çok zor.Ama her şeye rağmen değerdi..Allah kimsenin mutluluğunu ağız tadını bozmasın..Umarım herkes doğru olanı bulur ve çok mutlu olur..Rabbım herkese hayırlısını nasip etsin.Dört dörtlük bir insan yok sonuçta ama, aşk iki kişilik,birbirinize destek olacaksınız.Ortayı hep bulmaya çalışacaksınız ki yuvarlanıp gidesiniz..Bencil olmamak gerekiyor..Evlendik diye bitmiyor her şey.Daha çoook öğreniceğimiz şeyler katedeceğimiz yollar var.Konu güzeldi. Depreştirdin anıları :)
evet bu açıdan bakınca böyle ama toplum olarak erkeklerin ilk adım atmasına alışmısız yada ben de böyle.. reddeder korkusu var.. şimdiye kadar adım atan bi kaç kız arkadasım reddedildi değer görmedi bu da etken belkide....Belki yarın hiç yaşanmayacak. Belki bir daha onu göremeyeceğiz... Bu felsefeye ilk kez bir adım attım ondada evlendim :)
İnşallah yakın bir zamanda olur:)kesınlıkle cnm sana katılıyorum.
evet bu açıdan bakınca böyle ama toplum olarak erkeklerin ilk adım atmasına alışmısız yada ben de böyle.. reddeder korkusu var.. şimdiye kadar adım atan bi kaç kız arkadasım reddedildi değer görmedi bu da etken belkide....
Ailen kabullenmiş en azından canım.. aile onayı olmadan ben de huzursuz olurdum. Bebek falan yok mu bazen büyükleri bu yumusatıyor derler.. Rabbim yardımcın olsun dua et bol bol...Şimdi ki gençlerde kanka olayı var ya. İşte bizimki de öyle birşeydi. 7 Yıllık kankama bir gün evlenme teklif ettim. İçmiştik birazcık. Bir an aklıma geldi fikir ki 7 yıl boyunca en iyi arkadaşlarımdandı ve gelecekte yapmak istediğimiz birçok şey aynı. Biz evlensek çok mutlu oluruz dedim. :) Gerçekten böyle mi düşünüyorsun dedi. Evet dedim. Kararı almıştık ama ben her zaman ki gelip geçici ilişkilerimden biridir diye düşünüyordum. Çok yanılmışım çook. Öyle bir kavradı ki beni. Babamdan bile o şevkati görmedim belki. Babama bile o kadar güvenmedim de. 2 yıl sevgili kaldık. Ya da nişanlı diyeyim. Ailelerimiz evlenmemize hatta sevgili olmamıza bile karşı çıkıp görüşmemizi engellemeye çalışıyorlardı. Nedenleri de bir gün anlatırım belki... Aramızda nişan yaptık ve söz verdik. 2 Yılda ailelerin fikirleri bir gram değişmedi ve eşim hala üniversite öğrencisi olmasına rağmen, hiç bir maddi imkanımızın olmamasına rağmen bir gece beni evden kaçırdı ve sabah erken...günün ilk nikahını kıydırdık. Neden beklemedik okulun bitmesini... Annem cep telefonuma el koyup kapıları kilitleyip eve hapsetti resmen beni. Sırf onunla görüşmeyeyim diye. Anahtarları bile saklıyordu. Arkadaşlarımla sadece annemin yanında görüşebiliyordum ki ona haber falan göndermeyeyim diye. Yine de kimse aşkın önüne geçemez işte :) Eşim okulunu bitirene kadar bir süre ben çalıştım, bir süre kendisi freelance işlerle uğraştı. Maddiyat çok zorlasa da bizim gönlümüz hep hoştu. Güle oynaya son 5 liramıza çikolata almaya gittiğimiz zamanlar oldu :)
Bir de merak edilen bir konudur diye tahmin ediyorum. Anne babalar noldu?
Benim annem babam evliliğimi kabul etti ama eşimin annesi babası hala kabullenebilmiş değil. Ondandır belki de benim geçmek bilmeyen bunalımlarım... Eşimin yanında dünyanın en mutlu kadını olsam da, yalnızken hiçbirşeyin çözümü yok...
mutlu olmak küçük anlardır ama bir ömür huzurlu olmak en önemlisidir bence.. Huzur veren birini bulmuşsunuz mutluluklar dilerim.. sanırım su an asker yolu bekliyorsun..Bizim ki normal bi sekilde olmadi maleseff :) 31 temmuz 2010 da facebooktan tanistik ozamanlar okuyordu arkadaslariyla ayni evde kaliyodu.. oyle okeyler oynamaya basladik arkadaslariyla falan biz hep es olurduk 😊🙈 sonra sonra cok sevdik birbirimizi konusmadan duramiyorduk onceleri arkadas gibiydik ama 3 4 ay sonra gercekten biseyler hissetmeye basladim oda ayni sekilde.. hemen bi iliskiye baslamadik cunku o turkiyede ben yurtdisinda kaliyorum.. once gel bi goruselim dedi birbirimizi gorelim birde oyle taniyalim ondan sonrasi hayirlisi dedi.. ben biraz uzulmustum ama sonradan cok mantikli geldi banada cunku birbirimizi 1 sene tanima firsatimiz oldu tabi o arada aslnda sevgili gibiydik baska kimseyle gorusmuyorduk facebook sifresini falan vermisti surekli girip bakiyordum 😄😄
sonra 2011in yaz aylari geldi catti biz cok buyuk heycanla bulustuk evden yanliz da cikamiyorum babamlar kiziyordu.. kuzenimle ciktik bi cafede bekliyorduk cafeden iceri girer girmez evlenecegim adam bu dedim 😊😊 skypeta gordugum adamin ta kendisi kanli canli yanimdaydi.. o yaz bi kac kez daha bulustuktan sonra facebookta iliskisi var yapti :)
beni sevdigi, deger verdigi tamam ama en onemlisi bana huzur veriyor. iliskinizi bir kelimeyle ozetleyin deseler HUZUR derdim :)
bu pazar turkiyeye yanina gidiyorumm insallahh sevdigime uzuuun uuuzuuuun sarilmaya 😊🙈🙈 1 ay sonrada kisa donem askere gidecek ondan sonra artik aileler falan tanisir insallah kizlarr..
yani diyecegim o ki esiniz olacak adam size deger veriyorsa ustunuze titriyorsa cok seviyorsa o adamla evleninn cunku bende insallah oyle yapicamm :)
cok uzun oldu ama okudugunuz icin tesekkur ederimm :)
aynen canim cok sukur allaha karsima oyle birini cikardi.. koskoca yaz geldi gecti yanindan ayrilmak cok cok zordumutlu olmak küçük anlardır ama bir ömür huzurlu olmak en önemlisidir bence.. Huzur veren birini bulmuşsunuz mutluluklar dilerim.. sanırım su an asker yolu bekliyorsun..
Kısa dönemse hızlı biter inşallah...aynen canim cok sukur allaha karsima oyle birini cikardi.. koskoca yaz geldi gecti yanindan ayrilmak cok cok zordusuan askerde daha da zorlaniyoruz ama arayabiliyor sesini duyuyorum canim.. cok tesekkur ederim
insallah canim saol kisa donem canim cok sukurKısa dönemse hızlı biter inşallah...
Evlilik kararını nasıl verdiniz çok kısa olmuş:)eşimle lisede onun maçını izlerken gördüm tanıştık....onun doğru kişi olduğunu anladığımda evlenmiştim zati
yaşadığımız yer küçük olduğundan aileler mutasıp onlar öğrendiler karşı çıktılar ayrılın dediler bizde kaçıvedik.....şimdi 10 yıllık evliyim 40 kez gelsem yine aynı kişiyle evlenirim......Evlilik kararını nasıl verdiniz çok kısa olmuş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?