eşinizle yada ailesiyle olan sorununuzu kendi ailenize söyler misiniz?

evet doğru söylediniz. teşekkür ederim:)

Eşimle ilgili anlatmam, ailesinin her yaptığını anlatıyorum neredeyse çünkü dolup dolup patladığımda beni aileme kötülediklerinde siz de bunları yapmıştınız diyebilsinler çünkü ben unutuyorum.

Ailem hakkinda soyledikleri hariç anlatir dertleşirim.

Ben gurbetteyim eşimle aramda geçeni anlatmam ağlarken telefon açmam sesimden anlaşılmasın diye bazen içinden çıkamadığım konularda yardım alırım. Kv kp ile olanları anlatırım görüşmüyorlar pek araya mesafe koyma gibi bi durum olmaz. zaten ben anlatmasam bile aynı köylü olduğumuz için onların bana nasıl davranacağını biliyorlar. Kp benim biraz sıkıntılı sürekli emir veren küfür eden bencil sabırsız çekilmez biri. Ailem de anlıyor onların yanında çok zorlandığımı.

Eşimle alakalı olanları anlatmam çünkü barışılıyo anlatınca ailen seni hep eşinle sorunlu gibi hissedip üzülenilir ama eşimin ailesiyşe olan sorunlarımı anlatmakta çekinmem

Çok caniimi yakmadigi sürece soylemem fakat cok agir bi durum olur ailemin mudahale etmesi gereken bi durum o zaman soylerim fakat simdiye kadar söylemedim

Kv ile problemleri anneme anlatıyorum dedikodu olsun diye,ama eşimle olan sıkıntıyı kimseye anlatmam değil ki ailem.

Ben söylememeyi tercih ediyorum.

Bir süre sonra olanları ben affedebilirim ama ailem benim gibi olmayabilir. O yüzden söylememek en sağlıklısı.

her konuyu değil onları üzücek yada eşime karşı kinlenicek şeyleri anlatmıyorum. Zaten öyle konuları kimseye anlatmamaya çalışıyorum. Genellikle ufak tefek beni kıran şeyleri anlatırım. Annemde gazımı alır yollar şükür eşimin ailesiylede öyle büyük bir şey yaşamadım.

eşimle ilgili asla anlatmadım anlatmam.. ama kv ile ilgili anneme anlttığım oldu. hoş ben anlatmasamda kadının tavrı konuşması hareketi falan maşallah hemen belli eder annemde babamda sıkıntılı olduğunu farkındalar zaten. babam bana hiç bişi ortada yokken bigün kızım iyiki sen çalışıyosun dedi. çalışmasaydın bu kadın seni rahat bırakmazdı dedi şok olmştm ama herşeyi anlatmadım böyle çok sıkıldığım daraldığıma gelen konulardan bahsetmişimdir anneme. gam telime vurulmasın istiyorum yoksa dayanamıcak duruma gelebilirimm :) ama annem hep kızım idare et bişi deme kırma üzme bak kocan çok iyi evin ayrı he hoş de geç kocanın hatrına bişi deme. kocanıda bunaltma kırma tek çocuk yükü çok hepsi geçer die sürekli teselli eder. annemin bu kadar melek olduğunu evlenince kvyi görünce anladım annemm ah annemmm birtanee

12 yıllık evliyim bunu yaşadıgım tecrubelerıme karşılık söylüyorum
anlattım söyledim ama keşke söylemeseydim ,

içki, kumar , aldatma ,dayak olmadıgı sürece olan olayları anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum,

benim annem de öyle. hep aman kızım aman kızım.

Bu sorunun genel geçer bir cevabı yok bana göre.
Eşle veya ailesiyle yaşanan sorunun niteliğine,sıklığına ve etkilerine göre cevabım değişir.
'Kocam istediğim ayakkabıyı almıyor bana' denmez mesela...

Ama adam psikolojik veya fiziksel şiddet uyguluyor ailesi de bunu bildiği halde göz yumuyorsa, ben de tek başıma çözecek güçte değilsem tabii ki anama,babama,kardeşime anlatır yardım isterim.

En sevdiğim taktik

ben 6 yıllık evliyim kaç kere birbirimize girmişizdir asla anlatmadım aileme
sadece geçen yıl eşim evi terkettiğinde ve boşanmak istediğini söylediğinde ben de ciddiye aldığım için aileme anlatmak durumunda kalmıştım.
ama meğer blöf yapıyormuş bi hafta sonra eve dönmeye çaba harcamıştı
ama ne oldu üzerinden bir seneden fazla geçmiş olmasına rağmen babam hala eşime kızgın annem hala ufacık yüzüm asılk olsun sorar bişe mi oldu diye
kendim ya da eşime değil onlar için çok üzülüyorum benim mutsuz olduğumu düşünüp dert ediyorlar kendilerine
o yüzden kesinlikle söylememek gerek diye düşünüyorum

Hayır asla söylemem.
Bu söylemler ailenizin eşinize ve ailesine karşı önyargılar oluşturmasına neden olur. Neden kendi ayağıma sıkayım tabiri caizse?

benim eşim sürekli annesine yetiştirir ve bu huyundan nefret ederim. Sonuçta biz barışıyoruz ama onlar beni kavga sırasında söylediğim sözden yada yaptığım hareketten kötü bilirler diye. Kendi adıma söylemedim,söylememde (dayak,ihanet,kumar vb olmadığı sürece.) Yada eğer bitirmeyi göze aldıysam söylerim diyelim.

Normalde anlatılmaz ama sen anlat. Konularını okuduğum kadarıyla çok zor durumdasın. Birilerinin senin arkanda olması lazım. Tek başına mücadele edemezsin onlarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…