eşinizle yada ailesiyle olan sorununuzu kendi ailenize söyler misiniz?

Ne münasebet tabiki söylemem.
Eşiniz sizin ve ailenizle ilgili sorunları gidip kendi ailesine söylese hoş olur mu? Cevabınız hayırsa cevabınızı almışsınızdır.

Aynısını ben de yaşadım, ve şimdi aramız düzelse bile ailem hep tetikte, sesim az yorgun gelsin hemen bir şey mi oldu aranız mı kötü diyorlar. Tabi kv nin ailemle konuşmaması, bana da milyonuncu kez küsmesi sonucu bunu sormalarını çok göremiyorum. Üstelik kv anneme benim oğlum biriktirip tek seferde kusar söker atar demiş, kadın da ciddiye almış tabi,oysa kv nin klasik lafı bu...

Ben aileme anlatmadıkça, kv tüm aileye yaymış ve anlatmak durumunda kalmıştım..

Bence duruma bağlı. Mahremiyet ile ilgili konulari zaten asla acmam. Kimseye karşı. Kavgaları da anlatmam çünkü biz kavga edip barışırız, ama aileler unutmuyor.araya soğukluk giriyor.kp ve kv ile olan sıkıntıları olsa bile anlatmam fazla. Esimle aramizda hallediyoruz. Kavga esnasinda ne ben esime nede o bana agir söz kullanır. Bana göre aile büyükleri mutlu anlarda katıp, sıkıntılı zamanlarda dışarı tutmak lazım

hay Allahım yaa ne diye karışırsın ki aile işine ne kadar yanlış
bizim evde kıyametler de kopsa işin içine şiddet aldatma gibi büyük şeyler girmediği sürece belli ki biz barışacağız ve unutup gideceğiz ama aileler öyle değil işte unutmuyorlar dert ediyorlar
bu konuda eşim çok hatalı davrandı
evlendiğimiz ilk günden beri her kavgamızda ablasıyla dertleşti ablası da annesiyle konuştu
yazık kadıncağız artık diken üstünde
geçen gün işten erken çıkmış eşim annesine gitmiş başı da çok ağrıdığı için suratı asıkmış ve annesine uyumak istediğini söylemiş
eşim bana diyor ki ya zaten başım ağrıyor uykum var dememe rağmen tepemden ayrılmadı bişe mi oldu ne var niye canın sıkkın diye offff daha çok başımı ağrıttı resmen diye sinirlenmiş
ben de dedim ki biz sabıkalıyız sayende kadıncağız ne yapsın seni her kötü gördüğünde sanıyor ki biz kavga ettik
gerçekten de öyle görümcemle her konuşmamızın sonu iyisiniz di mi kavga etmiyorsunuz diye bitiyor
günah değil mi bu insanlara bizim için üzülüyorlar

çok büyük sorunlarımız yok ama olsada söylemem, biz iki güne barışırız ama ailem hep kötü halimizi hatırlar, o yüzden herşeyi söyleyip ilişkilerini laçkalaçtırmam ne zamanki altından kalkamadığım bir problem olur o zaman paylaşırım ..

Of aynısı valla ve bu durum beni çok bunaltıyor inanın...
Bizde de ben evden uzaklaşma kafa dinleme amaçlı şehir dışına çıktığımda eşim telaş yapmış ve aile bireylerinden akıl istemiş, tabi kv durur mu hemen atlamış üstüne. Beklediği fırsat önüne geldi zira oğluna rol yapar ama beni hiç sevmez, ayrılsak göbek atar. Eşimi öyle bir doldurmuş ki, ne eşimi sevmediğim parasını yediğim, ailemle aram kötüymüş zaten eşimle kaçmak için evlenmişim, asla çocuk yapmamalıymış zira benden kurtulamazmış neler neler....Eşim her erkek gibi biraz saftır gazla çalışır azıcık:) Neyse sonra ben eşimi kendine getirdim de annesine gidip konuştu kv nin sesi kesildi.

Ya ama bu ailelerde de suç var kötüyü çağırır gibi habire sormak da nedir yani. Benimkilere de çok kızıyorum ben. Çok yoğun olduğum dönemde mesela wc ye gidemiyorum bizimkiler habire beni taciz ediyor iyice sinir oluyorum...

Bu da bize ders oldu tabi ama...

Hayır söylemem

arada komik bir durum varsa bak kv böyle diyor vs derim yani kv o konuyu sıkıntı etmiş ama ben takmamışsam

ama hiçbir derdimi aileme anlatmam

ailem böyle bir sıkıntım olursa boşanma ilamı kesinleştikten sonra öğrenirler muhtemelen ondan öncesince kimsenin canını sıkmaya hakkım olmadığını düşünürüm

hatta ev alırken bir sıkıntı yaşamıştık iki üç yıl sonra sohbet arasında anlattım

annem dedi ki o zaman hiç anlatmamıştın böyle şeyler dedim ki o zaman benim canımı sıkan bir konuydu anlatsam senin de canını sıkacaktım ama şimdi bana göre önemsiz bir konu sana da laf olsun diye anlattım

özetle ben derdim ile kimseyi üzmek istemem tek başıma çözmeye çalışırım

örneğin işten çıkarıldım annem 1,5 yıl sonra haberdar oldu neden canını sıkayım ki

isin icinden cikamiyorsam danismak icin anlatabilirim. Aileme tarafsiz yorum yapacaklari konusunda guvenirim.

ancak bugune kadar boyle bir ihtiyacim olmadi. Kendim cozuyorum veya esimin ailesi ile ilgili ise mesele genelde takmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…