• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizmi çocuk sahibi olmak mı ??

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
ben sevdiğim adamın çocuğunu taşımak isterim diyenlerdenmisiniz...

yoksa sadece çocuk sahibi olmak için mantık evliliği yaparmısınız...

bu soruyu neden sordum çünkü çıkmazlardayım eşimin çocuğu olmayacak bunu biliyorum bana istersen ayrılabiliriz senin çocuk sahibi olma hakkını elinden almak istemiyorum dedi bir yanım onsuz yapamam diyor bir yanım asla anne olamayacağımı kabullenmeye çalışıyor....

bu soruyu neden sordum çünkü çıkmazlardayım eşimin çocuğu olmayacak bunu biliyorum bana istersen ayrılabiliriz senin çocuk sahibi olma hakkını elinden almak istemiyorum dedi bir yanım onsuz yapamam diyor bir yanım asla anne olamayacağımı kabullenmeye çalışıyor....

çocuk sahibi olmanın başka yollarıda var.eşinin seni aynı sebepden terketmesini istermiydin bunu düşün. çocuk olacaksa eşimden olmalı çoksevdiğim adamdan. ondan olmayacaksa varsın olmasın.başka yollar düşünün ayrılmay düşünmekdense.

Tabi ki eş..
Sende aynı durumda olabilirdin..
İyi düşün derim..

Ki bazen doktorların asla dediği şey bile sürpriz olabiliyor
Mucize bi çocuk dünyaya geliyor
Herkeste olacak diye bişey yok ama şahit olduğum oldu böylesine de

İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta diye söz verdiğinizi unutmayın lütfen..

çocuk sahibi olmanın başka yollarıda var.eşinin seni aynı sebepden terketmesini istermiydin bunu düşün. çocuk olacaksa eşimden olmalı çoksevdiğim adamdan. ondan olmayacaksa varsın olmasın.başka yollar düşünün ayrılmay düşünmekdense.

Haklısın benim bu düşünce yanım ağır basıyor eşim bunu gündeme getirdikçe bu soru kafamı kurcalıyor...

Günümüzde tüp bebek te oldukça yaygın
Benim eniştem içinde asla denmişti
Ablamla beraber tüp bebek denediler
İkizleri oldu çok şükür

Asla dendiği için de korunmuyorlardı
1 yıl sonra ikizlere sürpriz bi kardeş geldi
Allah ol desin yeter ki :16:

Günümüzde tüp bebek te oldukça yaygın
Benim eniştem içinde asla denmişti
Ablamla beraber tüp bebek denediler
İkizleri oldu çok şükür

Asla dendiği için de korunmuyorlardı
1 yıl sonra ikizlere sürpriz bi kardeş geldi
Allah ol desin yeter ki :16:

allahım inş. bizede öyle bir mucize nasip eder ...

rabbim onlara hayırlı uzun ömürler versin

Eğer eşinizi seviyorsanız ayrılmayın.,
Evlatlık edinebilirsiniz.
Hem bir çocuğun hayatını kurtarırsınız.

Tabiki eş illa herkesin çocuğu olacak diye birşey yok,siz de aynı durumda olababilirdiniz bu durumda eşiniz sizi yalnız bıraksa ne hissederdiniz,ayrıca kimsesiz bir çocuk evlat edinebilirsiniz.Hem sizin bir çocugunuz olur hem de bir çocuk aile ortamına kavuşur.

aynı sorun sendede olabilirdi o zaman bunu eşine dermiydin ???

Allahtan ümit kesilmez neler duyuyoruz ,kaç sene uğraşanlar var çocuk için kesin olmaz denilenlerin bile kaç sene sonra çocukları oluyo, tmm herkes kendi kanı canı bi çocuk ister ama olmuyosa da vardır Allahın bi bildiği , belki sizin sınavınız bu eşinle sıkı sıkı sarılıp birbirinize destek olursanız belki bi mucize olur canım belli mi olur :)) umursuzluğa kapılmayın

Tabi ki eşim. Çocuklara ölürüm biterim ama hayatımın merkezine hiç oturtmadım. Ben mutlu olamadıktan sonra bir çocuğu nasıl mutlu edeyim. Bence evlat edinin.

Yoksa sadece çocuk sahibi olmak için mantık evliliği yaparmısınız...

Bu soruyu neden sordum çünkü çıkmazlardayım eşimin çocuğu olmayacak bunu biliyorum bana istersen ayrılabiliriz senin çocuk sahibi olma hakkını elinden almak istemiyorum dedi bir yanım onsuz yapamam diyor bir yanım asla anne olamayacağımı kabullenmeye çalışıyor....

bence bunu şu açıdan düşün
taktir i ilahi bu
nerden biliyorsun eşini terkedip başkasıyla evlenince çocuğunun olacağını, o adamla mutlu olacağını, o çocukların sana hayırlı evlatlar olacağını

rabbim isteseydi size şu ana kadar verirdi
ama yine verip vermeyeceğini allahım bilir

böyle bişeyi düşündüğüne şaşırdım

bu senin sınavın biraz sabırlı ol bence

allah yardımcınız olsun

Esasinda bir kadin cocuk sahibi olma gudusuyle yaratilmistir. Yani sevgi bile buna aractir. Idealimizdeki cocuga uygun genetik miras verecek adamlara asik oluruz mesela. Talebin cok manasiz degil. Ama su var, sirf cocuk sahibi olup ego rahatlatmak icin sevdigi adami birakmak korkunc bisey. Hem de bu devirde. Teknoloji gun gun gelisiyor. Illa ki bulunur yolu. En kotu gidin kibrista sperm bankasindan koydurun madem baskasinin cocugunu dogurmak sorun degil senin icin. En azindan gidip evlenmemis olursun mantik (mantiksizlik) evliligiyle.

Be 14 yıl sonra çocuğu olanı gmrdüm. Erkek problemliydi. Araları nişAnlı çift gibiydi yıllar boyu hep imrenirdim onların saygı sevgisine

Evlenirken çocuk sahibi olmak için mi evlendiniz yoksa sevdiğiniz insanla bir ömür geçirmek için mi? Kendinize sormanız gereken soru bu.

Eşimle evlenmeden önce oturduk konuştuk bunları sonradan problem çıkmasın diye. İkimiz de çocuk istiyor muyuz, ne zaman istiyoruz ve eğer çocuğumuz olmazsa ne yaparız? Tüp bebek istemediğimiz konusunda karara vardık. Eğer öyle bir ihtimal olursa evlatlık almayı düşünüyoruz. Tüp bebeğe harcayacağımız parayı da çocuğumuz için harcarız dedik. Hatta allah izin verir bir bebeğimiz olursa, maddi durumumuz da yeterli olursa ikinci çocuğu evlat edinmeyi düşünüyoruz.

Ne durumdasınız bilmiyorum ama bir sürü yöntem var bebek sahibi olmak için. Ancak tüm çıkış yolları kapalıysa ve siz evlat istiyorsanız çocuk yuvalarında sizi bekleyen yüzlerce çocuk var.

Banada doktorlar asla çocuğun olamaz erken menopoza giriyorsun dedi ve bende istersen ayrılalım dedim eşime .eşim bana sıkıcı sarıldı biz elimizden geleni yapalım doktora gidelim olmazsa anneye babaya ihtiyacı olan çocuk çok evlatlık alırız yeter ki sen yanımda ol dedi ama çok şükür hamile kaldım eşimin de desteğiyle dünyalar tatlısı bir kızım var . Sen duanı esirgeme yer gök duayla kurulmuş inan eşine en büyük kötülüğü yaparsın yaşayan bilir. :16:

Esasinda bir kadin cocuk sahibi olma gudusuyle yaratilmistir. Yani sevgi bile buna aractir. Idealimizdeki cocuga uygun genetik miras verecek adamlara asik oluruz mesela. Talebin cok manasiz degil. Ama su var, sirf cocuk sahibi olup ego rahatlatmak icin sevdigi adami birakmak korkunc bisey. Hem de bu devirde. Teknoloji gun gun gelisiyor. Illa ki bulunur yolu. En kotu gidin kibrista sperm bankasindan koydurun madem baskasinin cocugunu dogurmak sorun degil senin icin. En azindan gidip evlenmemis olursun mantik (mantiksizlik) evliligiyle.

başkasının çocuğunu doğurmak sorun değil derken başkasının çocuğunu doğurmak istediğimide nerden çıkardınız benim aklımda olmayan bir konuydu bu eşimin sürekli dile getirmesinden dolayı böyle bir fikre kapıldım sperm bankasıda neymiş öyle bir şey yapacağıma evlatlık alırım

Iyi günde Kötü günde hastalıkta sağlıkta beraberlik için söz verdiniz unutmayın. Ama Allah'tan umudunuzu kesmeyin çareler arayın. İnşaallah siz de tadarsınız o duyguyu. Hiç mi olmuyor evlat edinirsiniz. Demesi kolay belki ama imtihan zor. Ama zor olmasa imtihan olmazdı..

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Back
X