Eşiyle evde yabancı gibi yaşayanlar

Aile terapisti deneyiminiz var mı acaba gerçekten işe yarıyor mu. Çünkü ben her yolu denemeye hazırım.

her yolu deneyeceksen al telefonunu kir,
yeni telefon alirsa onu da kir,
ben artik seni evde telefonla gormek istemiyorum de.

ay ne sabirlisiniz,
yeteeer diye bagirdiniz mi hic merak ediyorum.

Evlendiğimizden beri burdayız biz aslında ve cicim ayları derler ya hani bizimki bir ay bile sürmemiştir o şehirle alakalı olduğunu düşünmüyorum o yüzden onun bu davranışları yüzünden benim psikolojim bozuldu. Aile olmayı beceremiyor benimle çok az şey paylaşır ama kendi anne babasına ablasına her şeyini açık açık anlatır. Ablasıyla saatlerce dertleşir. Onun dışında bilgisayara odaklanıp kodlama çalışacağım der ben birşeyler anlatırım o duymaz bile bi süre sonra o anlattığım şeyle ilgili bişey söylerim ilk defa duymuş gibi tepki verir. Sevgililik sürecinde daha iyi tanıyabilseydim keşke
Eşine bile zaman ayıramayacak kadar ne enişte abla aşkıymış bu anlamadim ki. Ayrıca onların işi eşini neden ilgilendiriyor? Kapiyi kapatıp telefonla konuşmak ne demek? Ayrıca ablasi annesi demiyor mu oğlum sen artik evlisin git esinle ilgilen diye. Siz biraz yaptıklarına ses cikarmamisiniz birde ustune boyle bir evliliğe hemen bebek yapmışsınız. Şu saatten sonra düzelmesi biraz zor

Belki bu düşünce yanlış gelecek size ama akrabalarımda ailemde boşanma durumunu yaşayan kimse yok bana kötü gözle bakacaklar diyr düşünüyorum özellikle akrabalar. Annemler her durumda arkamda olurlar. Bu duruma üzülürler yine de her konuda arkamda olurlar. Tek korkum onları üzmek ve elalem ne der :KK43: biliyorum çok yanlış düşünüyorum:KK43:
Yavrum seni 3 gün konuşurlar sonra unuturlar
Sen elalem ne der korkusuna bir ömrü heba edeyim diyorsun hiç olur mu sence mantıklı mı hiç değilse burnunu surttur aklını başına alsın

Yavrum seni 3 gün konuşurlar sonra unuturlar
Sen elalem ne der korkusuna bir ömrü heba edeyim diyorsun hiç olur mu sence mantıklı mı hiç değilse burnunu surttur aklını başına alsın
Mantıklı değil biliyorum işte büyüdüğün çevre tüm geleceğini etkiliyor

Merhaba arkadaşlar. Ben 26 yaşında 1 buçuk yıllık evliliği olan biriyim. Neyi nasıl anlatacağımı bilmiyorum gerçekten çok doldum gücüm kalmadı.
Üniversitede tanışıp severek evlendik. Ama evliliğimizin en fazla birinci ayından itibaren her şey bitmiş gibi hissediyorum. Anlatmaktan yoruldum.
İlk zamanlar eniştesinin e ticaret sayfası için gece gündüz ürün aramaya başladı internetten bazı zamanlar ikimizde tüm gün evde olmamıza rağmen abartısız tek kelime etmeden geçen günlerimiz oldu bu dönemde kendini sadece o siteye ürün bulmaya adamıştı. Eşim bilgisayar mezunu olduğu için zaten ilgisi çok fazla teknolojiye o da ayrı bir sorun tabiki. Gel zaman git zaman biz yatağa bile birlikte girmemeye başladık ben uyurdum o saatlerce ürün arardı. Sabah ben uyanmaya yakın yatağa helirdi aylarca böyle devam etti sonra çok şükür ki eniştesi o işi bıraktı. Tam rahat nefes alacağım dedim bu defa da oyun bağımlısı oldu gece gündüz bilgisayar başında telefon başında oyundan çıkmadı. Ailesine anlattım yardım istedim. Zor da olsa eskisi kadar girmemeye başladı.
6 aylık bir kızımız var ve ona karşı da çok ilgisiz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailesine çok düşkün her kararımızda ablasına danışıyor. Gece boyunca telefonda ailesiyle arkadaşlarıyla konuşuyor ben evde yokmuşum gibi ve ailesiyle konuşurken daima odanın kapısını kapatıyor beni onlardan da uzaklaştırıyor bu hareketi. Hayattaki tek amacı para para para. Allaha şükür ikimiz de devlet memuruyuz durumumuz çok iyi ama bişey alacağımız zaman çok ucuz bişey olsa dahi laf ediyor. Tek muhabbeti ev almak arabayı değiştirmek ağzından başka sohbet konusu çıkmıyor. Ailemden uzakta burda iki yabancı gibi yaşamaktan bıktım boşanmayı da çok düşündüm. Ailemin üzülmesini istemiyorum onlar beni çok huzurlu biliyolar. Ama benim her anım ağlamakla düşünmekle geçiyor.
Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun
Ne kadar tanıdık buldum bir bilsen.Aynısından bizim evde de var😒

Eşine bile zaman ayıramayacak kadar ne enişte abla aşkıymış bu anlamadim ki. Ayrıca onların işi eşini neden ilgilendiriyor? Kapiyi kapatıp telefonla konuşmak ne demek? Ayrıca ablasi annesi demiyor mu oğlum sen artik evlisin git esinle ilgilen diye. Siz biraz yaptıklarına ses cikarmamisiniz birde ustune boyle bir evliliğe hemen bebek yapmışsınız. Şu saatten sonra düzelmesi biraz zor
Ailesi kendine göre çok çok düşünceli ablası her defasında uyarıyor ama aşırı bi bağlılığı var ailesine kendini onlara adamış. Bir erkek her gün anne babasıyla aralıksız 2 saat 3 saat konuşur mu telefonda. O konuşabiliyor

Durumunuza çok üzüldüm. Çünkü aynı şeyleri yaşıyorum. Sana tavsiyem yatağını ayırma. Neden diyorum bu cezalandırma olmuyor iki insan ayrı odalarda, aynı evde yabancı oluyor. Ciddi bir konuşma yap. Evlilikten beklentilerini net bir şekilde söyle. Ayrılma isteğinde kararlı olduğunu görsün çark edecektir. Belki farkında bile değil ne kadar ihmal ettiginin. Sorunlarinizi cozmenizi diliyorum.

Durumunuza çok üzüldüm. Çünkü aynı şeyleri yaşıyorum. Sana tavsiyem yatağını ayırma. Neden diyorum bu cezalandırma olmuyor iki insan ayrı odalarda, aynı evde yabancı oluyor. Ciddi bir konuşma yap. Evlilikten beklentilerini net bir şekilde söyle. Ayrılma isteğinde kararlı olduğunu görsün çark edecektir. Belki farkında bile değil ne kadar ihmal ettiginin. Sorunlarinizi cozmenizi diliyorum.
Sizin durumunuz nasıl şimdi. İşe yaradı mı

Tabiki hayır hiç kimse demez bunu
O zaman kendine neden bunu reva görüyorsun güzelim çok gençsin mutluluk fırsatını itip hayır ben gençliği sağlığımı ömrümü böyle heba edeceğim denir mi Allah bile razı gelmez buna bak dinimizde bile boşanma var evet hoş değil ama var yani seni yaratan bile sana demiyor ömrünü değmeyen birine heba et diye

Siz nasıl dayanıyorsunuz ben çok yıprandım
Benim üzerimde ekonomik olarak bir baskısı yok. Belki size yanlış gelecek ama kimse kimsenin kazancına karışmıyor. Bizimkide devamlı mal mülk alma peşinde. Devamlı borç aciyor. Kredi ödüyor sonrada çok ödemem var deyip sizlaniyor. Bende bana mi sordunda borç açıp şikayet ediyorsun diyorum. Evlilik öncesi hayal ettiğim evlilik degil bu ama işin içine aldatma vs gibi kötü olaylar olmadığı için katlanıyorum galiba.

S sorumlu kesinlikle katılıyorum size bu arkadsn eşi de bence işin ciddiyetinin farkında değil evlenince kafeste keklik sanki kadın

Evliliginiz cok yeni, her evlilikte bir alisma süreci olur. Keske cocuk icin biraz bekleseydiniz. İkinci olarak da oyun bagimliligi ile ilgili ailesinden yardim istemenizi yanlis buldum. Esler sorunlarini beraber cözmeli, ilk ailelerimiz elbette kiymetli ama yeni bir aile kuruyoruz. Esinizle öncelikle ciddi bir konusma yapin. Yalniz bunu yaparken sen söylesin böylesin diye suclayici dille degil de söyle yaptiginda böyle hissediyorum gibi anlatin. O sizi anlayip kendi cabasiyla bir seyleri düzeltmeye calisir diye düsünüyorum. Olmazsa cift terapisi de alabilirsiniz. Sorunlariniz asilamaz seyler degil bence. İnsallah her sey yoluna girer 🙏
Şu ana kadar düzeltmeye çalıştım konuştum. Beceremedik son çare ablasına anlattım ablası anlayışlı biri o da elinden geleni yaptı aslında.
Ve terapi almak faydalı oluyor mu etkisini görebilir miyiz ciddi anlamda.

Siz de annesiniz.
Birgün evladınız evlense ama mutsuz olsa, siz üzülmeyin diye o evliliğe katlansa bir anne olarak ne düşünürsünüz?
Çocuğumun üzülmesini istemem onun yanında olurum tabi

Benim üzerimde ekonomik olarak bir baskısı yok. Belki size yanlış gelecek ama kimse kimsenin kazancına karışmıyor. Bizimkide devamlı mal mülk alma peşinde. Devamlı borç aciyor. Kredi ödüyor sonrada çok ödemem var deyip sizlaniyor. Bende bana mi sordunda borç açıp şikayet ediyorsun diyorum. Evlilik öncesi hayal ettiğim evlilik degil bu ama işin içine aldatma vs gibi kötü olaylar olmadığı için katlanıyorum galiba.
Bizim düğün borçlarımız olduğu için en başta birlikte ödemeye başladık sonra da öyle gitti. Ve yatakta bile hesap kitap yapması şunu alsam şu ev şöyle borç bu kadar kredi şu kadar demesi beni çıldırtıyor. Kesinlikle benim hayal ettiğim evlilik de bu değil.

her yolu deneyeceksen al telefonunu kir,
yeni telefon alirsa onu da kir,
ben artik seni evde telefonla gormek istemiyorum de.

ay ne sabirlisiniz,
yeteeer diye bagirdiniz mi hic merak ediyorum.
Benden önce kendisi kırdı telefonunu zaten kavga esnasında. Gidip yenisini aldı. Bağırdım ama o sesini daha yüksek çıkarmaya çalışıyor her konuda

Back
X