- 7 Ekim 2016
- 6.598
- 4.323
- 173
Eee bende ayrildigim kocadan annemden kalan bileziklerimi isteyim...Merhabalar, ben ayrıldım o da bana küstü. Aradan yıllar geçti. Bana mesaj atmış borcunu ne zaman ödeyeceksin diye.
Konu şu ki, ben yalnızım kırık dökük bir evim var bu evi alırken o da biraz masraf etmişti ve yıllarca birlikte yaşadık burada. Ayrılınca o ailesinin yanına gitti ve ailesi zengin, rahat bir hayatları var.
Ben yalnızım az bir emekli maaşım var, o kadar. Çalışmıyorum. Burada iş imkanı cidden yok kırsalda yaşıyorum.
Bugüne kadar bir kez arayıp nasılsın demeyen eski eş arayıp borcunu ne zaman ödeyeceksin diyor.
Çünkü ayrılmak istememişti ve bu evde hakkım var ver gideyim diye kendince taktik uygulamıştı hani param yok veremem nasılsa diye. Ben de o zaman sen kal ben gideyim demistim ki cidden gidecektim zira son noktadaydım.
O zaman param olunca veririm demiştim. Bu sefer de aynı şeyi söyledim. Ve gerçekten de imkanım olunca veririm laf olsun diye geçistirmedim yani. Borç dediği benim maaşımın onbeş katı bir miktar. Ama bu parayı asla hak etmiyor bence. Ve yaptığı çok ayıp bana göre.
Yani aslında hiç bir duygu hissetmiyorum. Ayrılık nedenimiz birbirimize uygun olmamamızdı ve sakince bitti.
Beni düşündüren ya adamlık bu mu? İnsanca hisler yok mu? Zaten evliliğimizde de konu hep parasızlıktı iyi ki boşanmışım ama yıllarım gitti.
Bu arada parası olmadığı için ve ailesi hiç ilgilenmediğinden ne düğün oldu ne takı ne eşya alındı yani alyans bile yoktu düşünün artık.
Ben anlayışlı olmak ve fedakarca davranmak gayretindeydim fakat zerre takdir edilmedi o ayrı. Takdir etseydi bugün benden para isteyeceğine bir ihtiyacın var mı derdi bence ki ondan evliyken bile bir kuruş almadım hep kendi maaşım vardı. O hep parasızdı çalıştığı halde. Alkol ve sigara kullanan bir erkeğin parasızlık çekmesi beni hic üzmüyor artık.
Tek diyebildiğim evlenirken doğru karar vermek çok önemli. Bir yerde kurtulsan bile yılların boşa geçip gidiyor.
Sadece paylaşmak istedim. Biraz buruldum o kadar, yoksa iyiyim.
Ev benim olacak şekilde yapıldı ki zaten parayı veren de bendim. Kanunu biliyorum dediğin gibi.
Benimle görüşmek istemiyor canım o paranın peşinde. Benim anlamadığımda senin dediğin gibi birlikte yaşadığımız eve harcadığı paranın hesabı mı olur? Boşanırken istedi zaten ben de kurtulmak icin veririm dedim. Ama yazılı bişey yok. Zaten param olsa veririm de. Beni üzen adam aç mıyım tok muyum hiç umursamadan direkt borcunu ne zaman ödeyeceksin diyor. Ben böyle bir tiple nasıl yollarımı harcadım ona yanıyorum.Tadilat evli iken mi yapildi? Bosandiktan sonra yapildi o yuzden istiyor deseniz anlarim da evli iken oturdugu evi tadilat ettiren adam bunu da yapmayacaksa tuhaf para istemesi. Ne kadar ince hesap yapiyormus. Madem oyle bosanirken talep etse idi. Yillar sonra istemesi de tuhaf. Onu bahane ederek sizinle mi gorusmek istiyor acaba?
Param olunca verecegim dedim ve ona da şimdi aynısını tekrarladım o kadar. Daha fazla bişey demedim, engellemedim. Beni üzen o rahat bir hayat yaşarken ben ne durumdayım hiç umursamadan direkt borç öde diyor. Insaf yahu o evde yillarca sen de yaşadın buna hiç borç der mi gerçek bir erkek?Konu sahibi daha önce param olunca vericem demiş zaten şimdi çocuk gibi vermiyorum oraya say buraya say diyip engellemek ne kadar mantıklı bilemedim.
Canım yarım okuyunca konuyu anlamadan yazdıkların kusura bakma fazla anlamlı olmuyor. Kiraya geç falan hiç uymadı maalesef belki de yorum yazacaksan konunun tamamını okumalısın yoksa gereksiz yazışmalar oluyor. Kırmak için söylemiyorum ama okumaya vakit ayırmayıp yazinca bu sefer beni tekrar anlatmak zorunda bırakıyorsun ama bunu yapmayacağım çünkü anlaşılsın diye zaten en başinda yazdım.Yarısına kadar okudum o evden çık ve kiraya geç.. eğer ev senin üstüneyse para verme senin üstüne deilse bu para istemelerinin ardı arkası kesilmez malesef.. acilen başka ev bul kendine
Aynen canım ben de tam olarak bunu söylüyorum. Tamam boşandıktan sonra hic bir sorumluluk kalmıyor çocuk da yok diye ama evliyken yapılanlar hesaba dökülür mü ya. Bu ne biçim bir para hırsı. Boşandıktan sonra mesela takılar alınır mı, alınmaz. Ki takıyı sadece kadın kullanir. Adam bana bir tek yuzük bile takamadı ve ben bir kelime dahi etmedim, evde zamanında yaşadı şimdi borclusun diyor yuh yani.İyi de tadilat yapılınca bu adam da içinde oturmadı mı?
tamam işte hakkı falan yok
O da yirmi bin kadar bir harcama yaptı. Almadan boşanmam dedi ben de param olunca veririm demek zorunda kaldım. Hiç muhabbet kurmaya çalışmıyor canım direkt para odaklı.Parayi veren sensen neden bu lavuga param olunca veririm dedin ki? Ne hakki varmis. Bence muhabbet kurmaya yapio da neyse.
Iste o detayi bilemedigim icin sordum bosanirken sozlesme nasil yapildi diye.Ev benim olacak şekilde yapıldı ki zaten parayı veren de bendim. Kanunu biliyorum dediğin gibi.
Var tabii canım beni verdiğim söz bağlar. Param olunca insaallah verecegim. Ama insan onca yıl yasadığı birinin ayrılsa bile paradan önce ben nasılım diye merak etmesini bekliyor.Iste o detayi bilemedigim icin sordum bosanirken sozlesme nasil yapildi diye.
O zaman koy ver gitsin yasal olarak bir sey odemek zorunda degilsin.
Ama neticede param olunca veririm demissin. Yasal olarak olmasada vicdani olarak sana bir baglayiciligi varsa bilemem..
Ee zaten paradan once seni dusunecek incelikte bir insan olsa bosanmazdiniz mutlu mesit evli kalirdiniz muhtemelenVar tabii canım beni verdiğim söz bağlar. Param olunca insaallah verecegim. Ama insan onca yıl yasadığı birinin ayrılsa bile paradan önce ben nasılım diye merak etmesini bekliyor.
Konuyu uzatmış olmayayım, koy vereli çok oldu. Cidden maya buysa yapacak bi sey yok diycem ama o kadar yıl ben kendimce mücadele verdim yani hic mi etkim olmamış diye üzüluyorum. Para düşkünü olursun tamam mayan budur, ama bana yapma bari çünkü ne kadar çok parasızlık çektim ve hiç sorun etmedim. Biraz olsun onda bir iyileşme olsaydı bari yıllar boşa gitmemiş bir işe yaramış diyecektim.Ee zaten paradan once seni dusunecek incelikte bir insan olsa bosanmazdiniz mutlu mesit evli kalirdiniz muhtemelen)adamin mayasi bu demek ki. Koy ver gitsin.
Telefonlarini acmazsin olur biter. Birsey ispat edemez.Benimle görüşmek istemiyor canım o paranın peşinde. Benim anlamadığımda senin dediğin gibi birlikte yaşadığımız eve harcadığı paranın hesabı mı olur? Boşanırken istedi zaten ben de kurtulmak icin veririm dedim. Ama yazılı bişey yok. Zaten param olsa veririm de. Beni üzen adam aç mıyım tok muyum hiç umursamadan direkt borcunu ne zaman ödeyeceksin diyor. Ben böyle bir tiple nasıl yollarımı harcadım ona yanıyorum.
Bunun erkeklikle bir ilgisi yok bence ama insanlıkla var. Eski eşiniz biraZ daha insancıl yaklaşabilirdi. Diğer yandan da param olunca verecem dediğiniz için kendi kendine ömrümün sonuna kadar m bekleyecem diyor olabilir.Param olunca verecegim dedim ve ona da şimdi aynısını tekrarladım o kadar. Daha fazla bişey demedim, engellemedim. Beni üzen o rahat bir hayat yaşarken ben ne durumdayım hiç umursamadan direkt borç öde diyor. Insaf yahu o evde yillarca sen de yaşadın buna hiç borç der mi gerçek bir erkek?
Tamamini okudum ama yorumum hala gecerli.. o ev senin uzerine degilse guvenme uygun fiyata baska yer bak kendine.. Ben eminimki senet tarzi bi sozlesme bile yoktur sen nasil guvenip para odeyeceksin. 2 yil sonra tekrar istemeyecegini nerden biliyorsun?Canım yarım okuyunca konuyu anlamadan yazdıkların kusura bakma fazla anlamlı olmuyor. Kiraya geç falan hiç uymadı maalesef belki de yorum yazacaksan konunun tamamını okumalısın yoksa gereksiz yazışmalar oluyor. Kırmak için söylemiyorum ama okumaya vakit ayırmayıp yazinca bu sefer beni tekrar anlatmak zorunda bırakıyorsun ama bunu yapmayacağım çünkü anlaşılsın diye zaten en başinda yazdım.
Canım ev benim zaten ben aldım. Eski esim tadilatta verdiği paraları istiyor. Ben de zamaninda kurtulmak icin veririm demistim bu durumda param olunca vereceğim. Senet falan yok ama ben odemeyi yaparsam banka kanalıyla olacağı icin dekontum belge olacaktir. O da zaten parayi aldiktan sonra üsteleyecek tekrar isteyecek biri değil. Sağolasın yorumlarin için.Tamamini okudum ama yorumum hala gecerli.. o ev senin uzerine degilse guvenme uygun fiyata baska yer bak kendine.. Ben eminimki senet tarzi bi sozlesme bile yoktur sen nasil guvenip para odeyeceksin. 2 yil sonra tekrar istemeyecegini nerden biliyorsun?
Ev senin uzerine degilse kiraya gec demek neden uygun degil?? Hakkin olabilir evde ama omur boyu ugrasmaya deger mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?