Taciz etmiyor ki ve zaten para istemek icin iletisim kurdu yoksa arayan biri değil ve ben vereceğim dedikten sonra da bir daha rahatsız etmedi. Numara değiştirmemi gerektirecek bir huzursuzluk vermiyor canım.bence numaranı degistirmelisin ne munasebet seni aruyo
Bunlara bozuluyorum ben de inanın. Bir an önce benim de bir yuvam olsun diye çırpındım hani hiç bir şey talep etmedim, benim ailem yok fazla birsey yapamam onları da masrafa sokmayayım diye sustum, bir kuruş para harcamadan evlendi benimle.Siz de mehir isteyin o zaman ya da nafaka talep edin gerekirse avukata başvurup geriye dönük nafaka isteyevilirsiniz.
Size altın takmamış zaten onlara saysın
Amin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaallah. Evet çocuğumuz yok. Elinde belgesi yok ama ben ona zamanında veririm dedigim için şimdi vazgecmem olmaz onun adam olup istememesi gerekirdi. Bi de param yok zaten o da bunu bildigi için zorlamıyor sadece hatırlattı.Hikayenizi okudum ablacım. Rabbim yardımcınız olsun gerçekten kötü bir devirdeyiz. Anladığım kadarıyla evladınız yok. Siz keşke zamanında nafaka alsaydınız sonuçta ailesinin durumu iyiymiş. Bence bir daha para isterse şikayette bulunacağınızı söyleyin. Elinde bir belge var mı size para verdiğine dair veya tapuda?
Amin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaallah. Evet çocuğumuz yok. Elinde belgesi yok ama ben ona zamanında veririm dedigim için şimdi vazgecmem olmaz onun adam olup istememesi gerekirdi. Bi de param yok zaten o da bunu bildigi için zorlamıyor sadece hatırlattı.
Ben erkeklikle şöyle bir baglantı kuruyorum yillarca karım dedigin bir insan eğer sana adi bir suç işlemediyse boşansan bile onun bir kadın olarak sıkintıda kalmasını istemezsin ve tabii bu da insanlık gerektiriyor.Bunun erkeklikle bir ilgisi yok bence ama insanlıkla var. Eski eşiniz biraZ daha insancıl yaklaşabilirdi. Diğer yandan da param olunca verecem dediğiniz için kendi kendine ömrümün sonuna kadar m bekleyecem diyor olabilir.
Ben erkeklikle şöyle bir baglantı kuruyorum yillarca karım dedigin bir insan eğer sana adi bir suç işlemediyse boşansan bile onun bir kadın olarak sıkintıda kalmasını istemezsin ve tabii bu da insanlık gerektiriyor.
Yani bana karsı duygusal hiç bir sey hissetmese de sokaktaki herhangi bir kadından farklı olmalıydım onun için, o olayı borclu alacakli seviyesine düşürüyor.
Elinde belgesi olmadiği için benim insafıma kalmış durumda. Param olana kadar da beklemek zorunda. Keske param olsa ama ben daha son ayrildığım işten maaşlarımı alamadım yani bu devirde insan hakettiği parayı alamıyor.
Hahaha güzel soru. Evet hayatım ben tekrar evlenmeyi düşünüyorum. Bence evli olmak çok güzel bir şey.Tekrar evlenmeyi düşünüyor musunuz ablacım?
Aaçmalamayın, o size takı mı takmış da ortak ev alınırken verilen paranın hesabını soruyor, siz de bir hoşsunuz ayrılıp gitmişsiniz hesaplar kapanmış hala param olunca veririm denir mi? Bitti gitti hesaplar kapandı para falan yok diyin.Merhabalar, ben ayrıldım o da bana küstü. Aradan yıllar geçti. Bana mesaj atmış borcunu ne zaman ödeyeceksin diye.
Konu şu ki, ben yalnızım kırık dökük bir evim var bu evi alırken o da biraz masraf etmişti ve yıllarca birlikte yaşadık burada. Ayrılınca o ailesinin yanına gitti ve ailesi zengin, rahat bir hayatları var.
Ben yalnızım az bir emekli maaşım var, o kadar. Çalışmıyorum. Burada iş imkanı cidden yok kırsalda yaşıyorum.
Bugüne kadar bir kez arayıp nasılsın demeyen eski eş arayıp borcunu ne zaman ödeyeceksin diyor.
Çünkü ayrılmak istememişti ve bu evde hakkım var ver gideyim diye kendince taktik uygulamıştı hani param yok veremem nasılsa diye. Ben de o zaman sen kal ben gideyim demistim ki cidden gidecektim zira son noktadaydım.
O zaman param olunca veririm demiştim. Bu sefer de aynı şeyi söyledim. Ve gerçekten de imkanım olunca veririm laf olsun diye geçistirmedim yani. Borç dediği benim maaşımın onbeş katı bir miktar. Ama bu parayı asla hak etmiyor bence. Ve yaptığı çok ayıp bana göre.
Yani aslında hiç bir duygu hissetmiyorum. Ayrılık nedenimiz birbirimize uygun olmamamızdı ve sakince bitti.
Beni düşündüren ya adamlık bu mu? İnsanca hisler yok mu? Zaten evliliğimizde de konu hep parasızlıktı iyi ki boşanmışım ama yıllarım gitti.
Bu arada parası olmadığı için ve ailesi hiç ilgilenmediğinden ne düğün oldu ne takı ne eşya alındı yani alyans bile yoktu düşünün artık.
Ben anlayışlı olmak ve fedakarca davranmak gayretindeydim fakat zerre takdir edilmedi o ayrı. Takdir etseydi bugün benden para isteyeceğine bir ihtiyacın var mı derdi bence ki ondan evliyken bile bir kuruş almadım hep kendi maaşım vardı. O hep parasızdı çalıştığı halde. Alkol ve sigara kullanan bir erkeğin parasızlık çekmesi beni hic üzmüyor artık.
Tek diyebildiğim evlenirken doğru karar vermek çok önemli. Bir yerde kurtulsan bile yılların boşa geçip gidiyor.
Sadece paylaşmak istedim. Biraz buruldum o kadar, yoksa iyiyim.
Şu gün istese asla vermem derim de o zaman bosanirken evden gitmedi bu parayi almadan gitmem dedi ben de param olunca veririm demek zorunda kaldim. Soz de ağizdan bir kere çikiyor biliyorsunuz.Aaçmalamayın, o size takı mı takmış da ortak ev alınırken verilen paranın hesabını soruyor, siz de bir hoşsunuz ayrılıp gitmişsiniz hesaplar kapanmış hala param olunca veririm denir mi? Bitti gitti hesaplar kapandı para falan yok diyin.
O zaman param yok demeye devam edeceksiniz. Bu Arada yeniden evlenirseniz şu evinizi satın gelen para ile daha iyi bir eve geçin telefon hattınızı da değiştirin size ulaşamasın. Öööff şu yapışık eski eşlerden kurtulmadıkça geçmiş peşinizi bırakmazŞu gün istese asla vermem derim de o zaman bosanirken evden gitmedi bu parayi almadan gitmem dedi ben de param olunca veririm demek zorunda kaldim. Soz de ağizdan bir kere çikiyor biliyorsunuz.
Tatlim aslinda benim eski esim yapisık biri degil bildigin paragöz. Yani o parayı alsa bir daha ben olsem umrunda olmam. Rabbim nasip ederse de o parayı veririm. Yani benim evimi, telimi falan değistirmemi gerektirecek bir taciz yok ortada niye rahatimi bozayim ki :)O zaman param yok demeye devam edeceksiniz. Bu Arada yeniden evlenirseniz şu evinizi satın gelen para ile daha iyi bir eve geçin telefon hattınızı da değiştirin size ulaşamasın. Öööff şu yapışık eski eşlerden kurtulmadıkça geçmiş peşinizi bırakmaz
Eski eşinizi boşamakla çok iyi yapmışsınız, sanırım arkadaşlar evlendikten sonra edinilen mallardan bahsetmiş, senet vb olmasa da kanunen evlendikten sonra edinilen mallar mal rejimine giriyor, hani olur ya yapar mı yapar mahkemeye verir diye yazınızda evi nasıl aldığınızı aradım ve alıntıladığım mesajınızda cevabı buldum, size kalan mirasla aldıysanız hiçbir hak iddia edemez, çiftler arasındaki mal rejimine girmiyor miras yoluyla kalan veya miras yoluyla alınan taşınır-taşınmaz mallar.Bu ev kıyıda kösede kalmış bir yerde öyle kuçük bir yer. Yani hisse misse olayları hic olmadı. Ben kalan mirasla aldım o da tadilatta yardımcı oldu sonra da yıllarca kira vermeden oturdu. Ortada senet sepet hisse falan yok. O benim insan yönümü kullanıyor yoksa kuruş alması mümkün değil.
Kac yasinda bu?Yani tertemiz ev, mis gibi ütülü kıyafetler, üç öğün yemek hazırla kadınlık yap bunların parasal karşılığı olsa hesap karışır. Ha tamam o da koca oldu da ben ondan hiç bişey talep etmedim arayıp hiç bir şey söylemedim, defteri kapadım. O hala domuzdan kıl koparma derdinde.
Verdiğiniz bilgiler icin teşekkur ederim. Bosandiktan sonra bir an bile acaba mi demedim o kadar içime sindi yani :)Eski eşinizi boşamakla çok iyi yapmışsınız, sanırım arkadaşlar evlendikten sonra edinilen mallardan bahsetmiş, senet vb olmasa da kanunen evlendikten sonra edinilen mallar mal rejimine giriyor, hani olur ya yapar mı yapar mahkemeye verir diye yazınızda evi nasıl aldığınızı aradım ve alıntıladığım mesajınızda cevabı buldum, size kalan mirasla aldıysanız hiçbir hak iddia edemez, çiftler arasındaki mal rejimine girmiyor miras yoluyla kalan veya miras yoluyla alınan taşınır-taşınmaz mallar.
Eve yaptığı masrafta sizle oturduğu döneme ait, karısının aldığı birlikte oturacakları eve masraf yapmışsa yapmış, durumunuzu bildiği halde borcunu ne zaman ödeyeceğinizi soracak kadar küçülen eski eşe vicdan yapıp ödeme yapmaya kalkmayın, evi kaç sene önce aldınız? Bir daha arayıp parasını isterse borç zamanaşımına uğradı, hadi uğurlar ola deyip telefonu kapatırsınız.
Yeniden evlenmedi. Benden büyüktü. Tam yas vermeyeyim ama bayağı olgun yaşta yani. Mesele ne biliyor musun bir erkek kadindan menfaati bitince gaddarlaşıyor eğer insanliği eksikse.Kac yasinda bu?
Yeniden evlendi mi?
Hahaha bi de o var di mi yok TL hesabı ben verene dek pul olur zaten :))Borcu dolara falan endeksleme di mi
Miras ile alınan malların paylaşıma girmediğini bilmiyordum. Bu onemli bir bilgi evi alalı neredeyse on yıl oldu. Adam dediğin ek iş yapar yalnız bir kadından para istemez. Ben kendi kafamı vurayim duvara ne demeye yillarımı geçirdim böyle biriyle ama geçti gitti işte.
Allah hepimizi iyi insanlarla karsılaştırsın insaallah...
Çok da iyi yaptınız bu vesileyle okuyan pek çok kişi de bilgi sahibi oldu.Evet, miras yoluyla edinilmiş mallar mal rejimine girmez, kişisel mal kabul ediliyor kanuna göre, olmasını istemeyiz ama ola ki eski eş çok paraya sıkışır sizi dava etmekle korkutmak isterse bilmelisiniz ki dava hakkı yok, ev direkt miras olarak kalınca da hak iddia edilemiyor, miras yoluyla elde ettiğiniz parayla aldığınızda da hak iddia edemiyor, siz miras kalan bir yerden elde ettiğiniz gelirle almışsınız evi, yanlış anlamadım sanırım, o zaman kanun aynen şöyle diyor : Bir mal varlığı değeri eşlerden biri tarafından herhangi bir emek verilmeksizin veya herhangi bir yükümlülük yüklenilmeksizin yada herhangi bir edim karşılığı olmaksızın kazanılmışsa bu mal varlığı değeri kişisel maldır.
Buna miras yoluyla elde edinilen gelir, piyango, şans oyunları da dahil, siz evliyken milli piyangodan büyük ikramiyeyi tutturmuş olsanız eşinize verme zorunluluğunuz yok :)
Evi ne zaman aldığınızı da özellikle sordum, borç borç diyor ya hani borçlar kanununa göre zaman aşımı süresi 10 yıldır :))) elinde zaten düzenlenmiş bir evrak vs yok dava dahi açamaz ama insanoğlu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor, bazı insanlar yasal düzenlemeleri bilmeyince karşıdaki korkutma yoluna gidebiliyor zira, yasal haklarınızı bilmenizi istediğim için ince detayları sorup cevaplamak istedim.
Siz borçlu da değilsiniz, ödeme gibi bir zorunluluğunuz da yok, eski eşinde hukuken bir hakkı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?