Eski eşim borcunu ne zaman ödeyeceksin diyor

bence numaranı degistirmelisin ne munasebet seni aruyo
Taciz etmiyor ki ve zaten para istemek icin iletisim kurdu yoksa arayan biri değil ve ben vereceğim dedikten sonra da bir daha rahatsız etmedi. Numara değiştirmemi gerektirecek bir huzursuzluk vermiyor canım.

Hikayenizi okudum ablacım. Rabbim yardımcınız olsun gerçekten kötü bir devirdeyiz. Anladığım kadarıyla evladınız yok. Siz keşke zamanında nafaka alsaydınız sonuçta ailesinin durumu iyiymiş. Bence bir daha para isterse şikayette bulunacağınızı söyleyin. Elinde bir belge var mı size para verdiğine dair veya tapuda?

Siz de mehir isteyin o zaman ya da nafaka talep edin gerekirse avukata başvurup geriye dönük nafaka isteyevilirsiniz.
Size altın takmamış zaten onlara saysın
Bunlara bozuluyorum ben de inanın. Bir an önce benim de bir yuvam olsun diye çırpındım hani hiç bir şey talep etmedim, benim ailem yok fazla birsey yapamam onları da masrafa sokmayayım diye sustum, bir kuruş para harcamadan evlendi benimle.

Insanlar düğüne, ev eşyasına servet döküyor ben ezik kaldım tek başınayım diye isteyemedim yoksa tabii ki onun ailesinden destek bekledim ama kıllarını kıpırdatmadılar ben de bir tek kelime etmedim bu konuda.

Bunca yil sonra yaptıkları hesap çok çirkin insan önce bir düşünür biz ne yaptık da ne istiyoruz diye. Tesekkür ederim yorumların için.

Amin canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşaallah. Evet çocuğumuz yok. Elinde belgesi yok ama ben ona zamanında veririm dedigim için şimdi vazgecmem olmaz onun adam olup istememesi gerekirdi. Bi de param yok zaten o da bunu bildigi için zorlamıyor sadece hatırlattı.

Tekrar evlenmeyi düşünüyor musunuz ablacım?

Ben erkeklikle şöyle bir baglantı kuruyorum yillarca karım dedigin bir insan eğer sana adi bir suç işlemediyse boşansan bile onun bir kadın olarak sıkintıda kalmasını istemezsin ve tabii bu da insanlık gerektiriyor.

Yani bana karsı duygusal hiç bir sey hissetmese de sokaktaki herhangi bir kadından farklı olmalıydım onun için, o olayı borclu alacakli seviyesine düşürüyor.

Elinde belgesi olmadiği için benim insafıma kalmış durumda. Param olana kadar da beklemek zorunda. Keske param olsa ama ben daha son ayrildığım işten maaşlarımı alamadımyani bu devirde insan hakettiği parayı alamıyor.

Tekrar evlenmeyi düşünüyor musunuz ablacım?
Hahaha güzel soru. Evet hayatım ben tekrar evlenmeyi düşünüyorum. Bence evli olmak çok güzel bir şey.

Bir ara işe girdim ve tam istedigim gibi guzel bir isti ama üçkagıtçı çıktılar daha içerde kalan maaşlarimı alamadım.

Neyse iş için kostururken tabii görünür oldum ve inan bir anda etrafımda bir sürü erkek belirdi. Ve hepsi de evlilik niyetinde ama inan bir tane bu olabilir diyeceğim biri yoktu iclerinde. Umut vermemek için hiç birisiyle görüşmüyorum şimdi.

Konu benim zor beğenmem falan da değil inan ki bir parça olabilir mi diye düşünsem şans verirdim ama nasip işte :)

Aaçmalamayın, o size takı mı takmış da ortak ev alınırken verilen paranın hesabını soruyor, siz de bir hoşsunuz ayrılıp gitmişsiniz hesaplar kapanmış hala param olunca veririm denir mi? Bitti gitti hesaplar kapandı para falan yok diyin.

Şu gün istese asla vermem derim de o zaman bosanirken evden gitmedi bu parayi almadan gitmem dedi ben de param olunca veririm demek zorunda kaldim. Soz de ağizdan bir kere çikiyor biliyorsunuz.

Şu gün istese asla vermem derim de o zaman bosanirken evden gitmedi bu parayi almadan gitmem dedi ben de param olunca veririm demek zorunda kaldim. Soz de ağizdan bir kere çikiyor biliyorsunuz.
O zaman param yok demeye devam edeceksiniz. Bu Arada yeniden evlenirseniz şu evinizi satın gelen para ile daha iyi bir eve geçin telefon hattınızı da değiştirin size ulaşamasın. Öööff şu yapışık eski eşlerden kurtulmadıkça geçmiş peşinizi bırakmaz

Tatlim aslinda benim eski esim yapisık biri degil bildigin paragöz. Yani o parayı alsa bir daha ben olsem umrunda olmam. Rabbim nasip ederse de o parayı veririm. Yani benim evimi, telimi falan değistirmemi gerektirecek bir taciz yok ortada niye rahatimi bozayim ki :)

Eski eşinizi boşamakla çok iyi yapmışsınız, sanırım arkadaşlar evlendikten sonra edinilen mallardan bahsetmiş, senet vb olmasa da kanunen evlendikten sonra edinilen mallar mal rejimine giriyor, hani olur ya yapar mı yapar mahkemeye verir diye yazınızda evi nasıl aldığınızı aradım ve alıntıladığım mesajınızda cevabı buldum, size kalan mirasla aldıysanız hiçbir hak iddia edemez, çiftler arasındaki mal rejimine girmiyor miras yoluyla kalan veya miras yoluyla alınan taşınır-taşınmaz mallar.

Eve yaptığı masrafta sizle oturduğu döneme ait, karısının aldığı birlikte oturacakları eve masraf yapmışsa yapmış, durumunuzu bildiği halde borcunu ne zaman ödeyeceğinizi soracak kadar küçülen eski eşe vicdan yapıp ödeme yapmaya kalkmayın, evi kaç sene önce aldınız? Bir daha arayıp parasını isterse borç zamanaşımına uğradı, hadi uğurlar ola deyip telefonu kapatırsınız.

Kac yasinda bu?
Yeniden evlendi mi?

Verdiğiniz bilgiler icin teşekkur ederim. Bosandiktan sonra bir an bile acaba mi demedim o kadar içime sindi yani :)

Beni rahatsız eden biri değil. Yokladığına göre paraya ihtiyacı var demek ki. Hani bende var mı onu anlamaya çalışıyor. Olmadığı için sessizliğe gömüldü yine. Yoksa şimdi vereceksin diye israrı yok ki olsa ne olacak.

Ben zamanında veririm dedim ya mesele bu. Madem dedim olunca veririm ama o kadar fazla param nasıl olacaksa :)

Miras ile alınan malların paylaşıma girmediğini bilmiyordum. Bu onemli bir bilgi evi alalı neredeyse on yıl oldu. Adam dediğin ek iş yapar yalnız bir kadından para istemez. Ben kendi kafamı vurayim duvara ne demeye yillarımı geçirdim böyle biriyle ama geçti gitti işte.

Allah hepimizi iyi insanlarla karsılaştırsın insaallah...

Kac yasinda bu?
Yeniden evlendi mi?
Yeniden evlenmedi. Benden büyüktü. Tam yas vermeyeyim ama bayağı olgun yaşta yani. Mesele ne biliyor musun bir erkek kadindan menfaati bitince gaddarlaşıyor eğer insanliği eksikse.

Yani bazen diyorum ki hani biz kadınlar terk edilince perişan olsun istiyoruz ya belki erkeklerin bazılarında da bu durum vardır. Hani ben boşadim ya zor durumda kalayım da o bundan mutlu olsun.

Ben eger ona bir kötüluk yapsam belki bu öfkeyi anlarim da yani yillarca uğraşmişım ama evlilik kurtulmamıs ne yapabilirim?

Onun derdi ben susup oturacaktım bosanmayacaktım. Hani madem bosadım o zaman bana karsı merhametsiz, kaba, vicdansiz davranabilir. Ben efendi gibi durdugum icin o da bişey demiyor. Ben iki laf soksam biraz üstüne gidip onu suclasam kim bilir neler der.

Yani hakaret, kufür falan değil elbette ama beni suçlar muhtemelen. Hep uyguladiğı duygusal siddet yani. O kendini adam etmesin ben hep elimde tutmak için alttan alayım.

Artık uğraşmak istemedigim icin tamam dedim gectim.

Evet, miras yoluyla edinilmiş mallar mal rejimine girmez, kişisel mal kabul ediliyor kanuna göre, olmasını istemeyiz ama ola ki eski eş çok paraya sıkışır sizi dava etmekle korkutmak isterse bilmelisiniz ki dava hakkı yok, ev direkt miras olarak kalınca da hak iddia edilemiyor, miras yoluyla elde ettiğiniz parayla aldığınızda da hak iddia edemiyor, siz miras kalan bir yerden elde ettiğiniz gelirle almışsınız evi, yanlış anlamadım sanırım, o zaman kanun aynen şöyle diyor : Bir mal varlığı değeri eşlerden biri tarafından herhangi bir emek verilmeksizin veya herhangi bir yükümlülük yüklenilmeksizin yada herhangi bir edim karşılığı olmaksızın kazanılmışsa bu mal varlığı değeri kişisel maldır.
Buna miras yoluyla elde edinilen gelir, piyango, şans oyunları da dahil, siz evliyken milli piyangodan büyük ikramiyeyi tutturmuş olsanız eşinize verme zorunluluğunuz yok :)

Evi ne zaman aldığınızı da özellikle sordum, borç borç diyor ya hani borçlar kanununa göre zaman aşımı süresi 10 yıldır :))) elinde zaten düzenlenmiş bir evrak vs yok dava dahi açamaz ama insanoğlu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor, bazı insanlar yasal düzenlemeleri bilmeyince karşıdaki korkutma yoluna gidebiliyor zira, yasal haklarınızı bilmenizi istediğim için ince detayları sorup cevaplamak istedim.
Siz borçlu da değilsiniz, ödeme gibi bir zorunluluğunuz da yok, eski eşinde hukuken bir hakkı yok.

Çok da iyi yaptınız bu vesileyle okuyan pek çok kişi de bilgi sahibi oldu.

Gercekten bilginin güç olduğu doğru haklarını bilen kişi hem daha az yanılır hem de daha az yorulur.

Ellerinize sağlık, yazdıklarinızı aklımda bulunduracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…