Merhaba,
Ben evlilik arifesindeyim. Düğünümüze 2 aydan az bir zaman kaldı. eşyalarımızı alıyoruz. Gel gelelim bir yemek odası olay oldu. Nişanlımın babannesinden kalan bir yemek odası takımı var. Pek kullanılmamış ve yıpranmamış o yüzden yeni almak yerine onu kullanalım diyor. Fakat benim içime sinmiyor, kendime ait eşyalar olsun istiyorum. Maddi durumumuz iyi olmasa neyse ikimizde gayet iyi maaşlar alıyoruz. Yemek odasını birlikte alalım yarı yarıya paylaşalım dediğimde kabullenmiyor ama iş evlendikten sonra borçları ödemeye gelince kesemiz bir birlikte ödeyeceğiz diyor. Hem borç ödicem hem de kendi istediğim eşyayı aldıramicam. öyle de istemiyorum. sonucta ben aldığımız çeyizin parasını ondan istemiyorum. ama ne desem cevap hazır , yeni ve doğru düzgün kullanılmamış bir takım varken yenisine para veremezmiş. Bende madem yeni bekar bir erkek kardeşin var o da 1-2 seneye evlenir biryerde muhafaza ederiz o kullanır diyorum bu sefer de kendi kullanmadığını yeni geline mi kullandıracaksın diyor. deli olucam bu olay yüzünden ayrılma noktasına geldim. istediğim bir yemek odası alt tarafı. mayıs ayından beri aynı muhabbet. o kadar doluyum ki bu konuda buraya yazmak istedim. belki benzer olaylar yaşamış olanlar vardır, ve sizin bu konudaki görüşleriniz nedir ?
annesinin kafasına sokması ihtimalini düşündüm ve birgün annesine de söyledim. yemek odası istediğin gibi değil heralde öyle olsa bunu da kullanırdın dedi bende hayır istediğim gibi olsa da kullanmazdım cunku yeni olsun istiyorum ikimiz de para kazanıyoruz ödeyecek gücümüz var dedim sesini çıkarmadı.
inanmazdım böyle ufak şeylerden ayrılıklara ama öyle bir soğutuyorki insanı bu ısrarlar...
tek açıklama babannem o yemek odasını aldı çok kullanamadan vefat etti cok temiz neredeyse hiç kullanılmadı diyip duruyor. ben yenisinde ısrar edince maddiyatçı oluyorum.
ablamın durumu bizim kadar iyi değil onlar bile herseylerini tam yaptılar dediğimde başkalarını örnek verme bana diyor. deli olucam artık.
güzelim bunu şimdi utanmadan yapan insanlar yarın bigün seni yeni bişeylere hasret bırakırlar.
seni kardeşinin eşi olacak kadından bile az düşünüosa hiç devam etme derim..
eşinin sana bunu teklif etmesi bile hakaret...
durmun iyi olduğu halde aldırmıosa bunu tek açıklaması var eskiyip püskümeden sana gazlamak...
ama bunlar seni ilgilendirmez madem evlenecekti kenara parasını atacaktı o ikinci el mobilyaya mı güvendievet bende aynen bunu söyledim derdiniz bu takım hazır varken yeni geline iteleyelim ziyan olmasın mı dedim... ama herseye cevabı var.
deryaderya nişanlımın borcu şöyle var.. onların evi mustakil en üstte ayrı bir daire var orada biz oturacağız, ev uzun zamandır oturulmadığından baya bir yıpranmıştı tadilat ettirdiler mutfağı banyoyu kırdırıp yeniden yaptırdılar. onlardan bu tadilatı ben istemedim kendileri yaptırdı. şimdi de bu borcu bahane ediyorlar.
bıktım usandım valla bir göz evde kirada otursak daha mutlu olurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?