Eski eşya kullanmak istemiyorum

browni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
16
0
36
İstanbul
Merhaba,
Ben evlilik arifesindeyim. Düğünümüze 2 aydan az bir zaman kaldı. eşyalarımızı alıyoruz. Gel gelelim bir yemek odası olay oldu. Nişanlımın babannesinden kalan bir yemek odası takımı var. Pek kullanılmamış ve yıpranmamış o yüzden yeni almak yerine onu kullanalım diyor. Fakat benim içime sinmiyor, kendime ait eşyalar olsun istiyorum. Maddi durumumuz iyi olmasa neyse ikimizde gayet iyi maaşlar alıyoruz. Yemek odasını birlikte alalım yarı yarıya paylaşalım dediğimde kabullenmiyor ama iş evlendikten sonra borçları ödemeye gelince kesemiz bir birlikte ödeyeceğiz diyor. Hem borç ödicem hem de kendi istediğim eşyayı aldıramicam. öyle de istemiyorum. sonucta ben aldığımız çeyizin parasını ondan istemiyorum. ama ne desem cevap hazır , yeni ve doğru düzgün kullanılmamış bir takım varken yenisine para veremezmiş. Bende madem yeni bekar bir erkek kardeşin var o da 1-2 seneye evlenir biryerde muhafaza ederiz o kullanır diyorum bu sefer de kendi kullanmadığını yeni geline mi kullandıracaksın diyor. deli olucam bu olay yüzünden ayrılma noktasına geldim. istediğim bir yemek odası alt tarafı. mayıs ayından beri aynı muhabbet. o kadar doluyum ki bu konuda buraya yazmak istedim. belki benzer olaylar yaşamış olanlar vardır, ve sizin bu konudaki görüşleriniz nedir ?

yeni eşya istemeniz gayet doğal ki borcunuz çok yok anlaşılan durumunuzda kötü değil neden inatla eskide ısrar ediyor nişanlınız

benim arkadaşım bir tuvalet yüzünden nişan atıldı,hemde 6 yıllık beraberlik 600,00 milyonluk tuvalet için bitti....

canım nişanlınla değilde annesiyle ilgili bi durum olabilirmi? yani genelde erkekler bu konularda pek karışmaz annesi baskı yapıyo olabilir? bende nişanlanıcam annesi tutturmuş aynı evde yaşayalım. bizimki bakıyorum annesiyle 1 saat sohbet etse hafif hafif aynı evde kalma fikrini benimsiyo. ayrıca haklısn kimse istemez eski eşya kullanmayı. ama bu konunun mutluluğuna gölge düşürmesine izin verme çok takma kafana.

Nişanlınız evlenince kocanızla olan ilişkiniz hep böyle gidecek. Harcamaya gelince ortak mal olacak sizin isteklerinize gelince olmayacak. Ailesinin sözü geçecek onlar daha kıymetli olacak.Onlara en iyileri alınacak siz idare edeceksiniz..
Aslında ne desek boş ortada AŞK var. Ve biz kadınlar aşikolunca aptal oluyoruz malesef.

walla arkadaşım bende yaşadım buna benzer olayı
biz tanışmadan 10 yıl öncesi banyo fayansları yapılmış hemde koyu lacivert ve çok çirkin.ben istemiyorum dedikçe nişanlım olmaz kırmayalım idare edelim düğünden sona yaptırırız vs geçiştrdi hep beni ama evleniyoruz nasıl hevesliyim banyoya birde banyomuz aşırı küçük ve karanlık görünüyo bende pembe çiçek gibi istiyorum banyonun görünüşünü neyse aylarca bunun tartışmasını yaptık ve sonunda ikna oldu.ama çok üzdü beni bu bana sormadılar ki yaparken babası yapmış hemde oğlunun bile haberi yokken.şimdi düşünüyorum ii gene yüzüğü atmamışım gerçi şimdiki aklım olsa atardım belkide sonuçta benim evim olacaksa benimde kararımı da kale alıcaktı. hemde maddi durumumuzda gayet iyidi. çünk hiçbişeyde zorluk çıkarmadım ama bi bunu istedim sonuçta o evde yıllarca ben yaşayacağım ve kolay değilki yaşarken kırıp yeniden fayans yapmak.

diyeceğim şu bir kez evleniyor insan içinde ukde kalmasın istediğin gibi yap arkadaşım.evde geçimde senin başkasının artığını kullanmak zorunda değilsin hele ki maddi durumunuz iyi ise bence al derim yenisini.allah yrd olsun cnm dilerim herşeyn çok güzel olur

annesinin kafasına sokması ihtimalini düşündüm ve birgün annesine de söyledim. yemek odası istediğin gibi değil heralde öyle olsa bunu da kullanırdın dedi bende hayır istediğim gibi olsa da kullanmazdım cunku yeni olsun istiyorum ikimiz de para kazanıyoruz ödeyecek gücümüz var dedim sesini çıkarmadı.

inanmazdım böyle ufak şeylerden ayrılıklara ama öyle bir soğutuyorki insanı bu ısrarlar...
tek açıklama babannem o yemek odasını aldı çok kullanamadan vefat etti cok temiz neredeyse hiç kullanılmadı diyip duruyor. ben yenisinde ısrar edince maddiyatçı oluyorum.
ablamın durumu bizim kadar iyi değil onlar bile herseylerini tam yaptılar dediğimde başkalarını örnek verme bana diyor. deli olucam artık.

sen eski gelinmiymişsin...
kesin ailesi ısrar ediyordur bunu kullanın diye...o da sana kabullendirmeye çalışıodur...
madem çalışıosun al kendin yemek odasını, kabul etsin etmesin, taksite de bağla, evlenince mecbur ödicek
bayanssulusmile

tatlım yazdıklarından sonra artık eminim bu MÜSTAKBEL kaynananın işi alsanaalsanasmile ya ben bu erkekleri anlamıyorum hanım köylü olmak kılıbıklık oluyo ama anne sözü dinlemek hanım evladı olmak olmuyo alsanaalsanasmile

yeni eşya istemek senin en doğal hakkın
insan bi kez evleniyo yaa bu erkek milleti neden bazı şeyleri görmezden geliyo anlamıyorum
maddi durumunuzda bi problem yok anladığım kadarıyla
hadi gücünüz yetmese idare ediverirsiniz diycem ama paranız varsa neden yenisi olmasın ki yani
eğer ikna edemiyosan yenisini almaya
bence eskileri de getirtme eve
evlendikten sonra eksikliğini görünce belki yenisini almaya yanaşır

işine gelmeyince onu bunu örnk verme oluyor zaten....

Ay ne ilginç

Yenisi istiyorum, o kadar diyip kestirip atacaksın.

Ne işin var babaannesinin eskisiyle. Töbe töbe:umursamaz:

Nişanlının çok mu borcu var acaba? Yada ailesine maddi olarak çokmu yardım ediyor.Boçları ortak ödeyeceğiz ne demek. zaten birşey almıyor nasıl ortaklık bu?

Bir erkeğin kendi başına böyle bir detayda bu kadar ısrar etmesi pek normal değil.
Erkekler böyle konularda pek ısrar etmezler genelde altı üstü yemek masası nedir yani
takım olarak alsan hadi hadi 2500 vs tutar ki zaten borç ödeyeceğiz diyorsun.
valla ben birşey anlamadım genel olarak böyleyse yani sizin düşünceleriniz önemsiz onunkiler önemliyse
kararları tek başına alıyorsa zaten genel olarak ilişkide bir sorun var demektir.

güzelim bunu şimdi utanmadan yapan insanlar yarın bigün seni yeni bişeylere hasret bırakırlar.
seni kardeşinin eşi olacak kadından bile az düşünüosa hiç devam etme derim..
eşinin sana bunu teklif etmesi bile hakaret...
durmun iyi olduğu halde aldırmıosa bunu tek açıklaması var eskiyip püskümeden sana gazlamak...

evet bende aynen bunu söyledim derdiniz bu takım hazır varken yeni geline iteleyelim ziyan olmasın mı dedim... ama herseye cevabı var.

deryaderya nişanlımın borcu şöyle var.. onların evi mustakil en üstte ayrı bir daire var orada biz oturacağız, ev uzun zamandır oturulmadığından baya bir yıpranmıştı tadilat ettirdiler mutfağı banyoyu kırdırıp yeniden yaptırdılar. onlardan bu tadilatı ben istemedim kendileri yaptırdı. şimdi de bu borcu bahane ediyorlar.

bıktım usandım valla bir göz evde kirada otursak daha mutlu olurdum.

ama bunlar seni ilgilendirmez madem evlenecekti kenara parasını atacaktı o ikinci el mobilyaya mı güvendi
bak onlarıu kullansan da ayıp değil de bu kadar ısrarcı olması inanılmaz..
o evde sen oturacaksın ve hiç bişeyin istediğin gibi olmayacak..hazır nişanlısın evlenip boşanmaktansa at gitsin nişanı....
kendi evini kendi istediğin gibi eşinle birlikte döşemek var hiç bişeyin istediğin gibi olmadığı bi evde yaşamak var
seçim senin hayırlı olsun diyorum iki kararına da..

kesinlikle kabul etme derim ben...

bir kere hevesle evleniyor insan kim için kazanılıyor ne için kazanılıyor para rahatımız huzurumuz için....

nişanlını ikna et...

umarım aranızda büyük bir sorun haline gelmeden düzelir durum..

bence bunlar çok önemli şeyler değil.sonuçta sıkılınca değiştiriverirsin ne olacak.şimdi yeni bir yemek odası demek en az 2000 lira demek.halbuki o parayı düğününüz için yada balayınızda harcayabilirsiniz.
ben ilk evlendiğimde eşimin babanesinin evine evlendim.eşyaların bir kısmı babanesinden (eşimin çocukluğundan) bir kısmı k. validemden bir kısmını da babam almıştı.daha doğrusu sadece yatak ve yemek odası yeniydi.ama inan hiç sorun olmadı.şimdi yeni bir salon takımı alındı eşimin ısrarıyla ama oğluş sağolsun mahvediyor.eskiler varken daha rahattık:)
inan bunlar küçük şeyler bir yemek odası için mutluluğunu bozmana değez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…